12 Септември, 2022 13:59 1 599 21

Индонезия иска да купува руски петрол

  • индонезия-
  • русия-
  • руски-
  • петрол-
  • индия

Индонезийският президент Джоко Видодо обмисля да присъедини страната си към Индия и Китай в закупуването на руски петрол

Индонезия иска да купува руски петрол - 1
Източник: БГНЕС

Индонезийският президент Джоко Видодо обмисля да присъедини страната си към Индия и Китай в закупуването на руски петрол с цел да компенсира натиска от нарастващите енергийни разходи, съобщи в. "Файненшъл таймс".

"Ние винаги изследваме всички варианти. Ако има наличности в дадена страна (и) те дават по-добра цена, разбира се", каза Видодо в интервю за вестника, когато беше попитан дали Индонезия планира да закупува петрол от Русия.

По-рано този месец Видодо повиши субсидираните цени на горивата с 30 процента и заяви, че увеличението на цените е неговият „последен вариант“ заради натиска върху бюджета на Индонезия, което предизвика протести в нацията от 270 милиона души.

Всеки ход за закупуване на руски суров петрол на цени над тавана, договорен от страните от Г-7, може да подложи Индонезия на американски санкции, уточнява Ройтерс.

През август министърът на туризма Сандиага Уно каза, че на Индонезия е бил предложен руски суров петрол с 30 процента отстъпка. След това от държавната петролна компания на страната "Пертамина" (Pertamina) заявиха, че изследват рисковете от закупуване на руски петрол.

Най-голямата икономика в Югоизточна Азия, Индонезия, отчете годишна инфлация от 4,69 на сто през август, движена от високите цени на храните. Стойностите надминават целевия диапазон на централната банка от 2-4 процента за трети пореден месец.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Култура миянко

    28 2 Отговор
    Кво лошо има,човека си гледа икономическите интереси.Интереса клати фаса.
  • 2 бизнесмен

    23 3 Отговор
    Ами нормално е, след като е найевтин.

    Коментиран от #16

  • 3 ЛИСКО

    28 4 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН ПИРОН В КОВЧЕГА НА ЗАПАДНАТА СТРАТЕГИЯ

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    2 23 Отговор

    До коментар #3 от "ЛИСКО":

    Само да припомним на радостните подлоги , че и Индия и Китай и даже сега Индонезия не купуват заради кефа на Раша или заради "подкрепа" на полуръста и хунтата му , а поради мноооого по прозаична причина !! Огромните отстъпки в цената !! Които са от 30 до 50 долара или при настоящите цени всъщност Раша продава на цена ПОД 60 долара , а скоро под 50 !!!! Като добавиш транспорт от 14-15 долара на барел , щото танкерите до Китай и Индия минават 8-10 пъти по-голямо разстояние отколкото до Европа и дори Америка ,а до Индонезия дори повече и става ясно , че Раша продава ПОД себестойност , демек на жива загуба !! И в момента който се опита да вдигне цената всички "приятели" ще се изпарят яко дим !! А колко ще издържи на такива цени също е ясно , щото на тях няма пари даже за заплати , за поддръжка и ремонт на кладенци да не говорим !!

    Коментиран от #8

  • 5 гост

    1 17 Отговор

    До коментар #3 от "ЛИСКО":

    Вече излязоха съвсем достоверни данни , че Китай иска отстъпки от над 50 долара , за да продължи да купува !! Защото хранилищата му са пълни , а и си има договори с други доставчици , които няма да рискува за нищо на света , нито да позволи руския петрол да стане повече от 15-20 % от всичкия !! Тоест търси петрол за ПРЕПРОДАЖБА , както вече прави и с руския газ !! А за това му трябва достатъчна отстъпка , за да си плати транспорта , застраховките и да му остане прилична печалба !! Обаче това ватниците не ги грее , щото всички ще е на техен гръб , тоест те ще си дадат петрола и газа на загуба , за да печели Китай от тях !! Същото се отнася и за Индия !!

    Коментиран от #7, #21

  • 6 Пребили Xлапето

    9 1 Отговор
    как ще ги стигнем...индонезийците?
  • 7 @$@$

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Абе пич,ти много си се загрижил за " ватниците"?Кво ти пука? Гледай си кефа в две съпала и една дупка между тях .Гадно е ,мирише,ама пък си е наше родно
  • 8 Севън Гейс

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    само да ти припомним статия тук от миналата седмица с колко милиарда печалба са руснаците спрямо миналата година. Но ти си лалай де, не пречиш

    Коментиран от #10, #18

  • 9 Флатуриращият с вълци

    4 1 Отговор
    време е и техните нечистоплътници да им спретнат един протест как искат по-скъп петрол, за здравето на Америка

    Коментиран от #15

  • 10 гост

    5 10 Отговор

    До коментар #8 от "Севън Гейс":

    Само да ти припомня , че статията се отнася за ПЪРВАТА половина на годината , когато нямаше никакви забрани за руски петрол и газ и дори САЩ още внасяше от Раша и то сериозни количества !! И цените бяха с 20-30 долара отгоре , дори стигнаха 140 долара , а сега са под 90 , а производството в Раша е паднало с повече от 20 % и продължава да пада !! А представяш ли след декември ??? Раша ще продава в Азия с огромни отстъпки , Азия не може да вдигне потреблението , то даже пада заради забавянето в икономиките , съответно освобождава количества от други доставчици , които идват в Европа , щото няма къде другаде да идат , съответно цената пада още , азиатците искат още по-големи отстъпки за да им излезе сметката и така , един безкраен кошмар за Путя , ама то всъщност не се знае даже дали ще доживее до следващата година , че да го види !!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Кицо Беге

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    ако можеш да се видиш отстрани колко си жалък да броиш стотинките на някой друг, когато ти самият си до шия във фе кали ...

    Коментиран от #14

  • 12 Капитан Магарет

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    техен е петролът, ако искат ще го подаряват, ти можеш само да скимтиш отстрани. Вместо това, помисли какво става с европейската икономика при скъпи енергоносители?

    Коментиран от #13

  • 13 Могат и си го горят,

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Капитан Магарет":

    както и газа, дървени азиатски глави
  • 14 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Кицо Беге":

    Хахаххаха , а нещо по същество да кажеш ??? Щото опитите за обида от такова нищожество са даже комплимент , да не говорим , че ме развеселяват , хахахахха !!

    Коментиран от #17

  • 15 няма коментари

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Флатуриращият с вълци":

    е няма да има, защото написаното е накакво словесно недоразумение
  • 16 Да коя

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "бизнесмен":

    година говориш, а цената не е важна, когато няма газ въобще
  • 17 Кицо Беге

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    истината невинаги е приятна, но колкото и да я отбягваш, спасение от нея няма. Приятна зима ;)

    Коментиран от #19

  • 18 Печалбата е голяма,

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Севън Гейс":

    но за мужика няма да има и за тоалетна чиния
  • 19 Ти къде ще си

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Кицо Беге":

    през зимата

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Далеч си от истината. Себестойността е 15 долара.