Last news in Fakti

12 Юли, 2013 19:38 2 464 0

Влак дерайлира край Париж, има жертви

  • франция-
  • париж-
  • катастрофа-
  • влак

Обновена в 22:38 ч.

Влак дерайлира край Париж, има жертви - 1
Снимка: France 3 Paris

Влак дерайлира на гара Бретини-сюр-Орж, намираща се на около 15 километра от Париж. Първоначално беше съобщено за 8 жертви, а по-късно вътрешният министър Манюел Валс уточни, че жертвите са 7, а десетки са ранени.

Шест мъртви, 19 тежко ранени, 17 леко ранени. Това е последната равносметка от днешната катастофа, съобщи Liberation.

Френският президент Франсоа Оланд е пристигнал на мястото на инцидента и се среща с пострадалите.

Близо 300 пожарникари, 20 екипа на спешна помощ и осем хеликопетра са били мобилизирани за спасителната операция.

Междуградският влак е пътувал за Лимож, като малко след като е потеглил от Париж е излязъл от релсите и се е врязал в перона на една от междинните гари, предаде Ройтерс.

Местен служител заяви, че на мястото на инцидента има много ранени, като все още има голям брой хора заклещени в катастрофиралия влак. Според последни информации, поради неизвестни причини влакът се е разцепил на две.

По данни на френската национална железопътна компания SNCF, катастрофиралият влак е превозвал около 350 пътници. В началото на май железопътната компания обяви наличието на проблем в железопътните стрелки на гарата, който наложи извършването на ремонт. Въпреки това, засега не се знае дали има връзка между катастрофата и ремонтните дейности, а компанията се въздържа да прави категорични изявления.

Кметът на Бретини-сюр-Орж Бернар Деко заяви пред Le Parisien, че се полагат всички усилия да се помогне на заклещените във вагоните хора. "Все пак зависим от пожарникарите", добави той и уточни, че е разпоредил свободните стаи в кметството да бъдат на разположение за по-леко ранените.

Инцидентът предизвика огромен хаос в железопътната мрежа край френската столица, тъй като се случи в края на работната седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: