Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Октомври, 2022 05:36 6 868 41

Призоваха Байдън да смени стратегията си по украинския въпрос

  • сащ-
  • украйна-
  • джо байдън

Тридесет конгресмени от Демократическата партия настояха не само да предоставя военна и икономическа помощ на Киев, а и да положи усилия за постигането на мирно споразумение

Призоваха Байдън да смени стратегията си по украинския въпрос - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тридесет конгресмени от Демократическата партия призоваха вчера президента на САЩ Джо Байдън да смени стратегията си във връзка с войната между Русия и Украйна и не само да предоставя военна и икономическа помощ на Киев, а и да положи усилия за постигането на мирно споразумение, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Като вземем предвид разрушителния ефект на тази война за Украйна и за света, а също така и риска от катастрофална ескалация, смятаме, че е в интерес на Украйна, на САЩ и на целия свят този конфликт да не продължава повече", се казва в писмо на 30-имата конгресмени, адресирано до президента Байдън.

Още новини от Украйна

"По тази причина Ви призоваваме да съчетаете военната и икономическата помощ, която САЩ оказват на Украйна, с проактивна дипломатическа дейност, да положите двойни усилия за намирането на реалистична рамка за прекратяване на огъня", пишат конгресмените в писмото си до държавния глава.

Някои републиканци предупредиха, че ако партията им получи контрол над Конгреса, ще бъде засилен контролът над процеса по финансиране на Украйна от САЩ, отбелязва Ройтерс.

Конгресмените демократи изпратиха писмото си до Байдън само две седмици преди средносрочните избори за Конгрес на 8 ноември, на които републиканците и демократите ще се съревновават за контрола над американския Конгрес.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 73 Отговор
    Ирански инструктори са на територията на временно окупираната Херсонска област и Крим за изстрелване на безпилотни самолети камикадзе Шахед-136. Те обучават кацапите как да използват дронове камикадзе и пряко контролират изстрелването на дронове по украински цивилни цели, включително удари по Николаев и Одеса. Предната седмица ударите на украинските въоръжени сили елиминираха 10 ирански инструктори.

    Коментиран от #11, #31

  • 7 Петър

    89 52 Отговор
    Защо САЩ финансират Украйна?

    Коментиран от #32

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 САЩ са заплаха за света

    114 44 Отговор
    Байдън е престъпник! През март забрани на наркомана да води повече мирни преговори.
  • 10 хихи

    71 31 Отговор
    Късно е либе за Китка!„;
    Изборите изтекоха в реката....
  • 11 7956

    88 33 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Във война цивилни цели няма...
    Хирошима и Нагазаки
    Дрезден Лайпициг
    Белград ......

    Коментиран от #19, #24, #28, #40

  • 12 Азз

    52 27 Отговор
    A, не, не! Никакви такива, или Дениз ще се разправя с тия 30те конгресмена!
  • 13 САЩ

    66 24 Отговор
    И мир това са две несъвместими понятия
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЕВРОНЮЗ

    31 26 Отговор
    Газостнция ,, БАЙДЕН ПОРОШЕНКО фалира 😜 😜 😜 Z Z Z Z Z., А Иракските дронове се казват ,, ДУХЪТ НА ГЕНЕРАЛ СЮЛЕЙМАНИ
  • 16 Бау бау

    49 22 Отговор
    Луд умора нема - печата и помага... Накрая и ФАЩ във валутен борд под контрола на МВФ...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ти си

    16 18 Отговор
    Слипи Джо .....
  • 19 Опорка

    19 6 Отговор

    До коментар #11 от "7956":

    "Едно си знае баба,едно си бае"-
  • 20 Орлин

    37 18 Отговор
    Единствената надежда за Европа е републиканците да спечелят изборите , но слаба надежда ... Другите са специалисти във фалшифициране на избори ....Изиграха Тръмп като илюзионисти, а навсякъде в стария континент печелят на изборите само партии ,които са вярни на либералите и са готови да хвърлят държавите си в световна война. Дано републиканцитеследят зорко тези избори

    Коментиран от #22

  • 21 Сетиха се

    35 16 Отговор
    Че така няма как да спечелят изборите. Тръмп категорично иска да се договори с Путин и да се постигне мирно споразумение. Докато Бай Бездън не знае, какво прави. Вече изправиха света на нокти със заплаха от световна война. Неадекватници, Бай Бездън, Борел, Урсулата, Бербокова и онази Тръс, която вече падна ... Ама тия всичките са като бесни кучета и си вярват, че може да се победи враг, който има хиперзвукови ракети, подводни дронове с мегатонни бойни глави и над 6000 ядрени бойни глави... Ама Урсулата и останалите нямат изобщо представа от оръжия. Събрали се и искат да победят Русия .. ха-ха-ха....
    Тръмп, ако му позволят да стане президент, ще спре войната... А тоя псих нищо не разбира и ни тласка към смърт. Ама той вече си е почти умрял, за това му е все едно ..
  • 22 Да, така е

    34 15 Отговор

    До коментар #20 от "Орлин":

    Последните избори, които докараха тая мумия на власт, бяха абсолютен фейк. Толкова нагло излъгаха американския избирател. В някои райони са били обработвани изборни бланки предварително "избрани" и получени по пощата от отдавна починали американци ..Само в една такава изборна секция са били хванати над 15 000 бюлетини с "избран" Бай Дзън! А те са правили тази фалшификация по цяла Америка... Зад тия "демократи" са изключително опасна мафия, която даже и световна война иска да направи с цел да се "намали населението" на планетата...
  • 23 видинлиика

    10 14 Отговор
    Хайде бе не поделиха ли си украйнци и руснаци това парче земя Украйна. Ей богу, много ненормалници има по тая планета наречена Земя

    Коментиран от #26

  • 24 Точно

    22 16 Отговор

    До коментар #11 от "7956":

    Западните шушумиги трепат най-редовно цивилно население, понеже там няма военна съпротива и е най-лесно. С най-малко загуби за тях. Дрезден, както и Хирушима и Нагазаки не са имали нито една военна цел. Нито една. Но тези сатанисти съвсем разумно са унищожавали хората и градовете им. Психопати.
    За това, ако сега има война с тях, по същия начин, да се постъпва с тях...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Абе тук

    26 14 Отговор

    До коментар #23 от "видинлиика":

    Даже не става въпрос и за територия. Русия не иска на границата си да има огромна натовска база. Американците са изроди. Ще дойдат, ще напълнят Окрайната с всякакви оръжия и нарочно ще провокират война от тука. Като се надяват, тука на руските граници да се създават проблеми и да се воюва тука. Даже и атомни бомби ТУКА в Европа за тях е приемливо и даже супер добре. Ама т.н. Крайна са адски наивни и тъпи. Искат да станат такава територия на разрушението.... Както и много мини страни от Източна Европа. Станали "натовци" и си мислят, че имали полза от това? Ха-ха-ха Те са станали балъците на ФАЩ, пушечно месо за бъдещи техни войни .. Фащ нямат съюзници.
  • 27 Ксаниба

    10 15 Отговор
    Мактака, конгресмени!?! Искате на тази вампирска възраст да го героизирате ли!? Ш
    Да приключи мандата като Кенъди ли??
  • 28 Историк

    15 17 Отговор

    До коментар #11 от "7956":

    Както и София,бях 5 годишен но никога не можах да забравя ужаса от бомбардирането,остана ми травма за цял живот,а брат ми до последно се напикаваше при звука на самолетен двигател.

    Коментиран от #36

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ха ха

    8 8 Отговор
    какво му пука на бай гън за мнението на който и да било ,той е заинтересован по роднинска линия ,пък жертвите и от двете страни са му удобни
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Защото те искат

    19 7 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Да смачкат Русия с чужди ръце, с чужди жертви. Ако може някой друг да утрепе Русия , а те да дойдат, да се обявят за победители и да отмъкнат ресурсите и какво има да се открадне от Русия. За това ...
    Тези са много коварно племе... Искат нас тука , Европа да ни набутат във война, да мрем бие за тях...
    За това навсякъде в Европа са сложили про100-и марионетки, които всичко правят за тях. А нас, европейците кучета ни яли ... Абе днешната политическа система е пълен фарс
  • 33 1302

    12 8 Отговор
    Явно са много зле нещата в САЩ, щом дойде ред на здравия разум (а той винаги е последна опция)

    Коментиран от #41

  • 34 Урюрвкос

    8 8 Отговор
    Щатите нямат реална дипломатическа служба, но трябва ли им такава когато е достатъчно от посолството да кажат какво трябва да се направи и при отговор "да" получаваш поничка а при отговор "не" голям самолетоносач взема курс в твоя посока.
  • 35 Точно

    0 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Гуняат и прекратяването н военниет действия пак означава победа за тях. Тоест да държат територията с при щастски режим и да разполагат военна онфраструктур аи лаборатрории за масово поразяване.
  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 0 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    Бомбардировка над София-18 октомври 1943 – 17 април 1944 г. Тогава, щом си бил на 5 години, сега си на 84! Не съм балък!

    Коментиран от #38

  • 37 Бай Михал

    1 6 Отговор
    А кога ще го призоват в съда по въпроса заБлудстватаКоито еВършилсДъщеря си подДуша, което тя така хубаво описва в дневника си? Или в щатитеТова не еПрестъпление а е вече част от възпитанието на подрастващите в ЕвроатлантическиЦенности?
  • 38 Историк

    0 10 Отговор

    До коментар #36 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да разбирам,и във фейсбук твърдят,че друг пише от мое име-не си само ти де...не знам защо когато човек е възрастен трябва непременно да е с деменция в хорските представи,дори всяка сутрин ставам в 6 часа и яървя 3 километра,всеки ден!

    Коментиран от #39

  • 39 Бесен- _Язовец

    10 0 Отговор

    До коментар #38 от "Историк":

    Ти на 84 годи ли си? Млъкни, щото...
  • 40 Историк

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "7956":

    Що ни съ напрайш?
  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "1302":

    Войната ще свърши с победа за Украйна, когато изгоним от БЪЛГАРИЯ всички руснаци …Слава Богу, и слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се отвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".