Last news in Fakti
  Тема: Украйна

31 Октомври, 2022 14:05 10 142 83

"Байкар": Скоро ще можем да унищожаваме руските дронове "камикадзе" в Украйна

  • дрон-
  • иран-
  • украйна-
  • байрактар

Понастоящем Украйна се опитва да прехваща използваните от Русия безпилотни самолети камикадзе с изтребители от своя инвентар, но използването на дронове ще бъде рентабилно решение за тях

"Байкар": Скоро ще можем да унищожаваме руските дронове "камикадзе" в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският производител на бойни дронове, компанията "Байкар", се надява "скоро" да може да противодейства на дронове "камикадзе" в Украйна, като например иранските дронове, управлявани от Русия, застрашаващи важна инфраструктура. Това заяви пред ДПА главният изпълнителен директор на компанията, съобщи "Дейли сабах".

"Скоро нашите Байрактар ТБ2 и Акънджъ ще разполагат с ракети "въздух-въздух", не само за поразяване на безпилотни самолети, но и на други вражески самолети... провеждаме изпитания", заяви Халюк Байрактар по време на изложение в областта на отбраната в Истанбул.

Още новини от Украйна

По време на панаира SAHA Expo беше подписан договор между турския гигант в производството на ракети и снаряди Рокетсан и Байкар за интегриране на ракетата за въздушна отбрана Сунгур за борба с безпилотни самолети.

Сунгур (Sungur) е "доказан боеприпас, особено срещу движещи се цели като хеликоптери и безпилотни летателни апарати. Използването му от нашите безпилотни летателни апарати като ракета "въздух-въздух" ще промени играта", заяви на панаира Мурат Икинджи, генерален мениджър на Рокетсан.

Интегрирането на такива ракети в бойните безпилотни самолети Акънджъ и Байрактар ТБ2 може да доведе до създаването на евтина концепция за въздушно патрулиране при елиминиране на заплахи като бойни хеликоптери и вражески безпилотни самолети, включително безпилотни самолети камикадзе, вместо да се използват скъпоструващи ракети "въздух-въздух".

Понастоящем Украйна се опитва да прехваща използваните от Русия безпилотни самолети камикадзе с изтребители от своя инвентар, но използването на безпилотни самолети ще бъде рентабилно решение за тях.

Въвеждането от Москва на ирански дронове камикадзе "Шахед-136" усложни ситуацията за Киев, а украинският президент Володимир Зеленски предупреди за "мащабна катастрофа", ако вълната от атаки на камикадзета срещу енергийни съоръжения продължи и през зимата.

Според Байрактар обаче камикадзетата са бавни, шумни и се разполагат на малки височини, което ги прави "лесни мишени".

Байрактар, който е носител на украински държавен медал, заяви, че компанията му се стреми да затвърди сътрудничеството си с Киев, включително да открие производствено предприятие в Украйна в рамките на една година.

В завода ще се произвежда и скоро пуснатият на пазара реактивен безпилотен самолет на "Байкар" "Къзълелма" ("Червена ябълка"), каза още пред ДПА Халюк Байрактар.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що за изверг би

    59 103 Отговор
    пускал камикадзе дронове над цивилни граждани

    Коментиран от #4, #7, #10, #11

  • 2 Не бе

    97 61 Отговор
    яд ме е, да си свалят зеленски с един дрон и да се приключва. Защо трябва мирното население да се убива

    Коментиран от #3

  • 3 глупости

    59 74 Отговор

    До коментар #2 от "Не бе":

    така действат комунистите, навремето виж как взривиха Света Неделя в България,убивайки стотици невинни жертви, деца, възрастни

    Коментиран от #26, #82

  • 4 9689

    118 65 Отговор

    До коментар #1 от "Що за изверг би":

    Извергът е колективния запад и слугата -зеленото.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Котка ученият

    88 33 Отговор
    Не става дума за Байрактар ​​и не за опитите на Ердоган да си прави евтина реклама. Сериозни опасения предизвикват първите руски преносими лазери за унищожаване на летателни апарати с размер на длан.

    Коментиран от #46, #62

  • 7 Минувач

    128 22 Отговор

    До коментар #1 от "Що за изверг би":

    Е, друго си е да се пуска обеднен уран над цивилни или плътен бомбен килим, като в Ирак, а да не споменаваме и добре запознатите японци с атома. Все цивилни, ама бомбеди демократично и не от изверги, както казваш, а от видни демократи.
  • 8 Ха-ха-ха...

    36 12 Отговор
    Скоро няма да ви има!
  • 9 Минувач

    76 24 Отговор
    Турците го играят двойна игра, но да не забравяме, че дори да намерят някакво решение срещу тези дронове, то дотогава над 90% от енергийната инфраструктура на Украйна ще е тотал щета. Отделно иранците имат и други дронове, които не са лесни цели, отделно и скоро ще започнат доставките и на балистични ракети. Русия също си продължава да удря с крилати ракети .. та, опциите са най-различни.
  • 10 Да видят

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "Що за изверг би":

    Нека да ги по на ев @т малко.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Турските лешояди

    52 21 Отговор
    накрая ще го отнесат. От турчин добро не чакай.
  • 14 Анатоли няма такова изявление от

    65 7 Отговор
    Байрактар! Правиш свободни съчинения или преписваш от Бесарабски фронт!! Дроновете се движат със скорости 200-300км/те не са изтребители, нищо не могат да прихващат!! Показват ни и снимки монтаж, как някакъв дрон лети над Изтребител!! Филмчета за малки деца!!

    Коментиран от #20

  • 15 Турският ортак на Путин ...

    10 38 Отговор
    Му е застанал отзад и само леко се поклаща!Явно е ,че Путин е доволен от така получената роля да бъде в пасивна роля.Дружбата между Турция и Русия е вече вечна и неразрушима....Защо завода за байряците не беше построен преди войната в самата Русия?Този ортаклък върви към ново развитие..
  • 16 Балканджия с ракия

    19 62 Отговор
    Известие от последните минути от международният трибунал в Хага. Завършена е килията конюшня. и е осигурен лекар онколог за пациента от съседната килия. Расия ще плаща има нема 3-4 века репарации за престъпления срещу човечеството.

    Коментиран от #27, #31, #33

  • 17 Котка ученият

    54 17 Отговор
    Bayraktars претърпяха сериозни репутационни щети, т.к Руснаците за броени минути прихващат управлението и препрограмират блоковете за управление.

    Коментиран от #80

  • 18 Летописец

    40 10 Отговор
    Както напомням , това е не само икономическа (енергийна) война на Саш срещу Русия , но и геостратегическа война (за Черноморския басейн и средна Азия ) на Турция срещу Русия . А собственик на фабриката за Байрактарите е зетя на анадолския султан Реджеп .
  • 19 Дипломат Чукчев

    60 17 Отговор
    Все скоро скоро-цели 8 години санкции и все скоро
    Керванът лае, кучето си върви!
    Слава на братска и свещена за българите Русия.
  • 20 грешиш

    18 2 Отговор

    До коментар #14 от "Анатоли няма такова изявление от":

    А и турският производител на дронове е Байкар,собственика се казва Байрактар
  • 21 Дай Боже,

    12 50 Отговор
    За да просъществува православието, трябва да бъдат унищожени руско-иранските и кадировски ислямски фашистки Формирования!!!!
  • 22 Анатоли Стайков Байрактар се движи макс

    42 7 Отговор
    С 220 км /ч??? Какъв дрон ще настигне и прехване!! Глупости Съчиняваш Стайков!!

    Коментиран от #48, #75

  • 23 Преминаващ оттук

    41 8 Отговор
    Чиста проба реклама. Видяхме турските дронове що за стока са.
    Няма лошо да си правят хората реклама и да правят пари.
  • 24 Хари Потен

    47 7 Отговор
    скоро скоро, по-скоро Украйна няма да я има, докато се научите да ги унищожавате :)))))))))))))))))))))
  • 25 Абе

    46 8 Отговор
    "...........Байрактар, който е носител на украински държавен медал, заяви, че компанията му се стреми да затвърди сътрудничеството си с Киев, включително да открие производствено предприятие в Украйна в рамките на една година.........." А познайте какво ще му се случи на тоя завод за дронове, АКО РАЗБИРА СЕ ДОТОГАВА украйна НЕ Е КАПИТУЛИРАЛА.
  • 26 Мда , глупости пишеш

    47 10 Отговор

    До коментар #3 от "глупости":

    Св. Неделя е взривена от анархисти , не от комунисти . Дядото-анархист на синия сдс депутат Агов е внесъл взрива . За което после е съден и разстрелян .

    Коментиран от #34, #72

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Абе,

    37 3 Отговор
    Анатолчо,те докато почнат да действат, укристан няма да я има,бе...

    Коментиран от #32

  • 29 Бай ти Ганьо

    45 6 Отговор
    Турците ги е яд че иранският Шахет 134 измести турския Байрактар от бляскавата сцена! Руснаците отдавна вече имат противодействие срещу Байрактар ТБ2! Турският дрон е много лесно податлив на системи за радио електронна борба където Русия е лидер! Най-голямото предимство на иранския шахед е изключително ниската му цена! Турските дронове Байрактар струват по няколко милиона долара докато Шахед е с цена под 10 000! Това означава че предимството на бройката е от огромно значение! Един дрон байрактар дори и да има с какво не би могъл да се справи с ято от 40 или 50 евтини дронове Шахед!

    Коментиран от #74

  • 30 Котка ученият

    37 9 Отговор
    Байрактарите се оказаха скъпи и неефективни. Тяхното унищожаване дори не е отразено в сводката на Министерството на отбраната на Руската федерация. Руските оператори на радиоелектронна борба приземяват 9 от 10 устройства.

    Коментиран от #81

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Боже Боже

    13 22 Отговор

    До коментар #28 от "Абе,":

    Стана вече 8 месеца повтаряте едно и също като папагали,а уж само два дена ви трябваха. За Афганистан няма какво да пиша,там бяхте в най силните си години,с едни боси афганци ви правеха за смях в продължение на десет години
  • 33 Путин

    26 1 Отговор

    До коментар #16 от "Балканджия с ракия":

    Мммммм Хага..... след няколко години там ще преместим западния окръжен съд на Москва!
  • 34 гост

    11 26 Отговор

    До коментар #26 от "Мда , глупости пишеш":

    Все пак забравяш, че хората не четат само Работническо дело и да си разтягаш локума. В християнска България е взривен от Комунисти християнски Божи храм Света Неделя, където загиват стотици жени,деца, възрастни. Най кървавия атентат който е извършен от комунисти .

    Коментиран от #51

  • 35 Ссссс

    9 27 Отговор
    Къде са всички русофили да казват че тя руската армия нама аналог само на думи няма кой да ги мини а уж бяха приятели с Турция а те им бяха свали ли един самолет изтребител а сега пак са срещу тях, дори и Китай не иска да е с Русия. Скоро руская език ще се затрие от земята.

    Коментиран от #38

  • 36 Шляхтиц

    19 2 Отговор
    След като можете да ги прехващате и унищожавате, пийте си ракията и не се хвалете в интернет. ......... Шляхтиц. ......
  • 37 Бесен- _Язовец

    28 7 Отговор
    Скоро Окрайна няма да я има на географската карта на Европа.
  • 38 Начи

    8 22 Отговор

    До коментар #35 от "Ссссс":

    Руската армия е безаналогова щото даже не е аналогова. За цифрова нема смисъл да говорим.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Коко

    10 7 Отговор
    Мънговците тъкат на два стана

    Коментиран от #47, #63

  • 42 Ф14

    17 20 Отговор

    До коментар #12 от "Смешко":

    Този е поредния форумен пишман специалист,стой и гледай как турцоте ще разкатаят жалките подобия на дронове дето ги ползва Русия за държавен тероризъм
  • 43 Българските турци

    17 15 Отговор
    Фесовете нямат намерение да гонят дронове с дронове...а става дума за мини ракети въздух - въздух които унищожават летящи обекти "Сунгур (Sungur) е доказан боеприпас, особено срещу движещи се цели като хеликоптери и безпилотни летателни апарати."...И защото цената им е много различна от на западните аналогични ракети и използването им от безпилотните летателни апарати на фесовете като ракета "въздух-въздух" ще промени коренно играта"

    Коментиран от #69

  • 44 Макробиолог

    8 3 Отговор
    То и войните сега са ментехибрид....дрончета мрончета,,сателити,мателити......пращаш 300 самолета ,свалят половината, но другите подравняване целите и се приключва.
  • 45 Байрактар

    19 3 Отговор
    Преустанови вноса за Укр и планове за завод там .
    Клауза от договора за руски газов център в Турция .
    Алъш Вериша върви .

    А този на Факти защо издиша ?
  • 46 До котарак с партенки

    20 21 Отговор

    До коментар #6 от "Котка ученият":

    На гледахме се на съветско-руско "безаналогово оръжие.Какъв лазер кВи 5 лева, рушляците не могат да облекат моГилизираните, да не говорим за ръждясали АК ,
    Котарак целия свят виде голия з.....дни рАссия.Опряха до ирански дронове и лъжат както винаги

    Коментиран от #53

  • 47 Тъпан

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Коко":

    По скоро на два стола
  • 48 Алоооо...

    23 7 Отговор

    До коментар #22 от "Анатоли Стайков Байрактар се движи макс":

    Тия камикадзета на руснаците от Иран няма да ги гони дрон а ракета въздух въздух изстреляна от дрона тб2 ... панимаюш
  • 49 Мим

    18 10 Отговор
    Ами още като го построят този завод в Украйна,руснаците трябва да му видят сметката с хипрзвукови ракети...преди да е пуснат в действие...

    Коментиран от #54, #57, #64

  • 50 хасан ага

    9 2 Отговор
    На вересия йок
  • 51 Севда

    3 6 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Верно е.Взривен е от един евреин.
  • 52 Илия

    13 9 Отговор
    То скоро и Украйна няма да има.
    Но би било интересно да гледаме "Война на дронове".
  • 53 Рент солджър

    11 12 Отговор

    До коментар #46 от "До котарак с партенки":

    Че те рушляците отдавна произвеждат лазери. Ама ти си цъкай на цееса, че скоро Бб и киро умния ще те правят моби солджър за укрия под вещото ръководство на зелника.
  • 54 Българските турци

    13 1 Отговор

    До коментар #49 от "Мим":

    Господа става въпрос за реални неща а не за фантасмагории от Star Wars (Междузвездни войни)
  • 55 чини ми се, ей тъй, кат чета статийки,

    16 4 Отговор
    че турците купиха Съ 400 пво-то, само за да могат на него да тестват антирадарните системи на дроновете, които произвеждат, ей тъквиз мисли си мисля, и имат резон...... тъй да се каже, пък ний да стискаме старото въоръжение за 1 милион запасна армия тука да ръждясва, опалянка! - издадох военна тайна! - та мисълта ми е, че военния еснаф в българско - казано ей тъй по простичко, по народному, е много изостанал от светъ, но пък си имаме най много генерали на глава от населението, па и с мераци за политици....... те оправиха неСИГУРНОСТТА, ся да оправят и политиката.........
  • 56 Уса

    14 7 Отговор
    Тия си направиха пълна гавра с украинския народ.Превърнаха им държавата в бойно поле и си изпробват оръжията, е нема такава държава
  • 57 е ти пък вярваш, че е в киев този завод,

    5 9 Отговор

    До коментар #49 от "Мим":

    така както е написано в медиите. - "слабия немощен" запад владее, още от времето на студената война, изкуството на дезинформацията, и ролята да се правят на ударени............ с твойта наивна логика, няма да те вземем в гру, пък и то по-добре за теб...... щото гру ги чака съдбата на гестапо и сс...........
  • 58 САМО ЕДНА НИНДЖА

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ДРУГА НИНДЖА.....ЯПОНСКА ИНСТИТУЦИЯ☝
  • 59 Зелен Чук

    3 4 Отговор
    Скоро,скоро ама на нас ни трябваха вчера!А те още са на панаира.
  • 60 Много отпадък

    6 5 Отговор
    пише в този скапан болшевишки форум🖕🖕
  • 61 Драйфус

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Умните са го измислили ...
  • 62 Незнаещ

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Котка ученият":

    Това от коя серия на " Междузвездни войни " беше ??
  • 63 На три тъкат

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Коко":

    Ако броим и майчиният ти
  • 64 Киркор

    13 8 Отговор

    До коментар #49 от "Мим":

    Тези "хиперзвукови" ракети, са в ума на путинофилите и русофилите,огледай се,от кого Русия с нейната безаналогова армия/колко страшно звучи на думи/търси помощ...
  • 65 Достатъчно е алиексорес да спре

    7 6 Отговор
    Доставките за Иран и с шахидите е свършено.
  • 66 Руският кошмар се казва Байрактар

    20 8 Отговор
    Така и не намериха как да му противостоят 😂😂😂

    Коментиран от #68

  • 67 Иван

    4 13 Отговор
    Покрайна и Ислямска Държава са най-големите клиенти на турските ислямистки животни.
  • 68 Иван

    3 10 Отговор

    До коментар #66 от "Руският кошмар се казва Байрактар":

    Отрязват тестисите на някой джихадистки главатар и атаките на Байрактар спират моментално.
  • 69 Иван

    6 15 Отговор

    До коментар #43 от "Българските турци":

    Ще промени играта.......Русия ще наложи контрол над Истанбул и Проливите.
  • 70 БТР-56

    10 4 Отговор
    Всичко за разгрома на гнусната пРосия!!!
  • 71 нормален

    4 7 Отговор
    Глупаците мислят за въоръжаване вместо да направят всичко възможно за примирие
  • 72 Я съм си

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Мда , глупости пишеш":

    Пишеш пълни глупости :(
    Храмът ( нашият храм ) е взривен от юдоболшевици. Военната организация на бкп !!!
    Само крисапят на храма е бил българин.
    Него са го излъгали че само складират :(
  • 73 123455

    3 11 Отговор
    Байрактара се провали с гръм и трясък
  • 74 Ф14

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "Бай ти Ганьо":

    Това в Софинформбюро ли го чу,пичове четете малко на английски кой дрон какво представлява,а глупоста че рашките се справили с Байрактарите направо ме разби,пусни си Арестович в тубата,там човека преди седмица обясни,че за Байрактар несе шуми вече по изрично настояване на Турция.
  • 75 А иранските

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Анатоли Стайков Байрактар се движи макс":

    Shahed-136 се движат с под 200, според производителя.
  • 76 Глас в пустиня

    5 3 Отговор
    Хора, нека всички да проумеят, империята САЩ се храни с нас чрез икономическо робство и войни. Дали Русия води, или не справедлива война, не отменя този факт, засега.
  • 77 Дай Бън

    3 2 Отговор
    Да продължава да се надява. Надеждата умира последна
  • 78 Дай Бън

    5 5 Отговор
    Хха щели да отворят завод за дронове . Тв да не е да варят имамбайлдъ. Колко врем мисли че ще изкара завода здрав и читав
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 456

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Котка ученият":

    Много филми гледаш братле
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ганев

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "глупости":

    ТО И СЕГА ИМА МНОГО НЕВИННИ БИЗНЕСМЕНИ СЪДИИ НАРКОТРАФИКАНТИ СВОДНИЦИ НА ПРОСТИТУТКИ УБИЙЦИ ПО СЕЛАТА ЗА 5 ЛЕВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ПРОПИЩЯЛА НО НЯМА КОИ ДА ГИ ДУМНЕ
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: