Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Ноември, 2022 10:09 1 034 14

ЕС не очаква промяна на политиката на САЩ спрямо Украйна след изборите

  • украйна-
  • сащ-
  • републиканци-
  • избори-
  • подкрепа

Междинните избори в САЩ ще се проведат на 8 ноември

ЕС не очаква промяна на политиката на САЩ спрямо Украйна след изборите - 1
Източник: Shutterstock

Европейският съюз не очаква Съединените щати да намалят подкрепата си за Украйна, ако републиканците спечелят междинните избори за Конгреса. Това съобщи в понеделник вестник Politico, който разговаря с официални лица, предаде Агенция "Фокус".

Според изданието "в момента" повечето официални лица смятат, че изборите няма да доведат до значителни промени: позицията на демократите и републиканците относно подкрепата за Украйна е като цяло сходна, а демократът Джо Байдън ще остане на президентския пост поне до 2025 г.

"Сигурен съм, че парламентаристите в Съединените щати не само няма да намалят, а напротив, ще увеличат подкрепата за Украйна, ще я направят по-ефективна. Мисля, че тук не говорим за партийни интереси, а демократите и републиканците са наясно с това“, смята Раса Юкневичене, заместник-председател на подкомисията по сигурност и отбрана на Европейския парламент (ЕП). Депутатът от ЕП от Естония Рихо Терас също изрази надежда, че американската помощ за Киев няма да бъде намалена, тъй като "Европа не прави достатъчно".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също предположи по-рано, че САЩ ще продължат да предоставят на Украйна "значителна подкрепа“ след междинните избори за Конгрес през ноември, независимо коя от двете основни партии спечели.

По-рано лидерът на републиканското малцинство в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Кевин Маккарти даде да се разбере, че помощта за Киев в случай на победа на републиканците на предстоящите междинни избори за Конгреса може да бъде намалена.

Междинните избори в САЩ ще се проведат на 8 ноември. Те ще изберат всичките 435 членове на Камарата на представителите на Конгреса и една трета от състава на Сената. Предвижда се републиканците да увеличат представителството си и в двете камари на законодателния орган, което ще им даде възможност да блокират изпълнението на предложенията на президента демократ.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 1 Отговор
    Защо, нагласиха ли ги вече?
    Камиончетата с чувалите "пощенски" в готовност ли са?
  • 2 Бай Дончо

    15 1 Отговор
    Какво очакват подчинените ни от ЕС няма никакво значение, спирам войната, спирам кранчето за пари, бракувам зеленото наркоманче и си прибирам рестото!
  • 3 ЕВРО ЗЕЛКИ

    20 1 Отговор
    Че кой ги пита ЕС. Те само слушат и изпълняват. Те много работи не очакваха, ама им се случиха. Колективни евро мозъци.
  • 4 Гешо

    11 1 Отговор
    Няма да се промени, само ще и отрежат финансирането, за да остават парите в държавата им и да се погрижат за народа си.Стига толкова за дро.а на Зелко и Хънти с тати да се обогатяват.Започва и процес срещу Хънто.
  • 5 Аватар

    3 1 Отговор
    А дали ще има промяна в политиките на САЩ спрямо ЕС по отношение на защитата/отбраната?
  • 6 Стината

    16 1 Отговор
    Дали е притеснение за кака Урсуза?Ще и лъснат далавери с ваксини и средства от Укри помощи за да се убиват хора.
  • 7 Перо

    13 0 Отговор
    Само Тръмп да е печеливш, ционисткия,превратаджииски режим, на оня с белото ще гризне дръвцето!
  • 8 Дипломат Чукчев

    10 0 Отговор
    Тръмп дойде ли.Песента няма да има Бис
  • 9 Урюрвкос

    4 0 Отговор
    единствения коз на Байдън да се закрепи е промяна на политиката на САЩ спрямо Украйна преди изборите. Търсене на диалог с Путин и много обещания на ляво и на дясно. След изборите всичко по старому.
  • 10 Който и да е, там

    9 0 Отговор
    има задкулисие, което не се вижда, но те управляват! И вече знаем, че те смятат войната в Украйна за много важна за тях!
    Техните слуги в ЕС също много пъти вече казваха, че "...на Украйна се води война за тях..." За тяхната джендърска "цивилизация"! А Русия е нещо съвсем различно от тях.
    И Тръмп не е всесилен. На последните избори много нагло го "избутаха"! Народът него избра, но задкулисието избра Бидона и се наложило да включат попълнени вече изборни бюлетини от американци, които от много отдавна "живеят" в американските гробища! Хора на по 150-220 години били "гласували" за мумията :)!!!
    Даже само в един избирателен район било установено, че над 15 000 такива мъртавци от гробищата, също са "избрали" Бидона :)!!!
    И какво да направи Тръмп? Тези могат да го очистят даже и акаузално, без да има някакви причини, катастрофи, стрелби и т.н.. Просто тръгнал да пресича на червено и .... Или да заплашат роднините му!

    Когато на масата вече е сложено всичко или нищо и двете страни, ФАЩ и Русия няма да се спрат пред нищо!!!
    За това е много опасно, за такива дребни риби, като нас, да се намесват! Даването на оръжие може да се окаже смъртна присъда!
    Това "нашите" евро-атлантици не го разбират! Дежавю! Обявяваме война на САЩ? Сега на Русия... И после? Олелеееее..
  • 11 Кокса

    0 0 Отговор
    🤣🤣🤣🤣😅😂 незнам ако се случи така че Баден и приятели да се подхлъзна,ще разберете от къде изгрява слънцето
  • 12 МирО

    4 0 Отговор
    Фон дер лай не е ЕС, акушерката може да си прави нейни сметки , но мислещите европейци вече нейскат да подкрепят фашистката хунта
  • 13 ТоЕС

    5 0 Отговор
    То и Тръмп като беше на власт и не искаше да се вижда с никой от Европа ... също така не го очакваха това, ама си беше точно така. Човека си се грижеше за странта и заряза марионетките сами да се оправят, Меркел тогава почна свободно падане, защото ако САЩ не я подкрепят си личи, че е баба без собствено мнение дори.
  • 14 пенко

    0 0 Отговор
    "МЕЧТАТА НА ЧИЧО ГЕНЧО " И НЯКОИ ОТ ЕС - ГЛАВНО ПРОБАЛТИЙЦИ !?!?!?!? РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ЩЕ СПРАТ ОТМЪСТИТЕЛНАТА МУ ВОЙНА В УКРАЙНА / НА БАЙДЪН И СИН / , А ПОЛУФАЛИРАЛИТЕ ПРИБАЛТИЙЦИ ЩЕ ГО " ДУ ХАТ " !!!!!!!!!!!!!!