Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Ноември, 2022 12:10, обновена 11 Ноември, 2022 12:37 3 849 28

Антоновският мост до Херсон се е срутил

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • антоновският мост-
  • днепър-
  • херсон

Стратегически мост близо до град Херсон се е срутил, съобщи украинска обществена телевизия

Антоновският мост до Херсон се е срутил - 1
Снимка: slovoidilo.ua

Антоновският мост, единствената шосейна връзка между южния украински град Херсон и контролирания от руските сили източен бряг на река Днепър, се е срутил, съобщи днес украинска обществена телевизия, цитирайки местни жители. Засега не са известни причините за срутването на моста, предаде Ройтерс.

Телевизия "Суспилне" публикува снимка, показваща разрушени цели участъци от моста. Най-близкият друг автомобилен мост през река Днепър се намира на повече от 70 км от Херсон. Русия обяви в сряда, че изтегля войските си от западния бряг на река Днепър.

За срутването на моста свидетелстват не само снимки, публикувани днес в социалните мрежи, но и видеозапис на журналиста от в."Комсомолска правда" Александър Коц, предаде руската редакция на Би Би Си.

Видеото на Коц вероятно е заснето от източния бряг на Днепър. "Зад гърба ми са два срутени участъка на Антоновския мост. Вероятно той е бил взривен по време на прехвърлянето на руските сили от западния на източния бряг", казва Коц. Журналистът твърди, че на западния бряг не са останали руски войски, а украинските все още не са стигнали до него. Официално няма потвърждение за това нито от руската, нито от украинската страна, отбелязва Би Би Си.

Антоновският мост до Херсон се е срутил
Снимка: УНИАН


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    35 8 Отговор
    Мхм, направо сам си е паднал... Сега изчакайте една седмица и ще е безопасно да "завземете" Херсон :)))
  • 2 Българин

    33 52 Отговор
    Русия ще загуби тази война.

    Коментиран от #11, #19

  • 3 Украйна се бие за всички

    34 58 Отговор
    И на источния бряг ще се прехвърлят украинците, желание да има, земята си е тяхна. И руските нацисти ще бъдат преследвани във всяко кътче, където са стъпили незаконно. Скоро и на Крим.
  • 4 оххх котьооо

    21 32 Отговор
    паднахте ли ми орки
  • 5 хаос

    18 30 Отговор
    ЛЕКО Е ПОЛЕГНАЛ СЛУЧАЙНО,,,,, НИЩО ТЕ ОРКИТЕ СА ДОБРИ ПЛУВЦИ
  • 6 Моста

    33 4 Отговор
    беше взривен по указаните споразумения, които ще станат известни другата седмица
  • 7 Примати

    20 30 Отговор
    За първи път от началото на войната Русия не се опитва да намери оправдание за изтеглянито. Но пък за първи път признаха че техните войници са пушечно месо. Щели да ги изтеглят… супер

    Коментиран от #12

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 8 Отговор
    Иранските дронове ще прехвърлят гаобиците през Днепър!
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 20 Отговор
    Правилен ход на руснаците,макар и доста късно направен.ВСУ нарочно бе повредила моста с точните Хаймерси много прецизно с цел да ги въстанови по бързо за да навлезе през него в херсонска област.Сега ще я забавят,но руската безпътица се усеща навсякъде.Това мисля,че го знаехте още по времето...Когато мишел кърпеше Антоновския мост с рабицова мрежа и ТН....Ако ви интересува какво ще стане,може да помолите учтиво.Все още не искам да ми се плаща за Филигранните прогнози,мишел.В момента температурата на въздуха е 16градуса,но поради ветрец се усеща като 13градуса!

    Коментиран от #17

  • 10 Срутил се казаха

    12 4 Отговор
    Другарите са го взривили..
  • 11 Това

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Не е лечимо
  • 12 Шебешка

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Примати":

    Шарка
  • 13 стоян георгиев

    8 15 Отговор
    И моста на нова каховка е паднал ,а още 20000 руснака са на другия бряг.та тия дни се организира плувен маратон трасе два километра температура на водата около 19 градуса и господин хаймарс като съдия.приятно плуване на бурятите и споко всичко е по план.
  • 14 Урюрвкос

    1 1 Отговор
    ферибота още работи
  • 15 Софиянец

    12 11 Отговор
    Ватниците киев девет месеца, но за три дни щяха да го вземат а после на Берлин за още три. Жалка руска тоалетна, милиционерско скодоумие.
  • 16 Теле

    9 4 Отговор
    Тази сутрин руснаците са се прехвърлили на източния бряг, вече мо же да пада
  • 17 Теле

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Сляп си,
  • 18 Мишел

    9 6 Отговор
    Нощес по Антоновския мост се изтеглиха последните руски части . Колоната завършваха танковете на въздушно десантните войски. В същото време ВСУ стреляха HIMARS по колоната и по моста. Всички снаряди бяха прихванати от руското ПВО.
    След преминаването на танковете на ВСС руските сапьори взривиха моста между две опори.
    Същото се случи с моста при Каховското ведохранилище. Там ВСУ обстрелваха язовирната стена с HIMARS, като от 8 снаряда само един не беше прихванат и направи отвор в шлюза на стената.

    Коментиран от #20

  • 19 Русофоб Антисемит

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Тя вече загуби тази война.
  • 20 стоян георгиев

    7 12 Отговор

    До коментар #18 от "Мишел":

    мишка ,само да те питам руски блогери не гледаш ли?и не ти ли омръзна да пишеш неща дето после се оказват смешни та жалки?хаимарс не може да бъде засечен от руското пво.те ако можеха до сега щеше да са спрели украинското настъпление ама не могат.ежедневно хаимарс наказва руските складове,воискови струпвания,командни пунктове,артилерия,военна техника...ех ако можеха да го прехващат руснаците.предполагам че моста го е бутнал украински морски дрон ,подобно на керченския мост,а още 20 хиляди руснака са от другата страна .за техника и оборудване даже няма да говоря.

    Коментиран от #24

  • 21 Мишел

    8 3 Отговор
    Нощес, при опит да навлязат първи в Херсон, части на ВСУ са попаднали на минни полета. Загубите им са 4 изгоряли бронетранспортьори и стотина убити и ранени.

    Коментиран от #23

  • 22 Тома Неверни

    4 0 Отговор
    Брегът е ляв. Това, че по-случайност на това място е източен, не дава право на журналистите да са неграмотни. Речните брегове не се определят от световните посоки.
  • 23 стоян георгиев

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "Мишел":

    хахахахахах хохохохо.само да те питам бил ли си воиник?ако беше щеше да знаеш че няма как да загинат стотина души в тях при настъпление.при първата мина колоната спира и идват сапьорите.все за джендъри пишете ,а воиници не сте били.сигурно си от ваксинираните антиваксъри на купеикин?

    Коментиран от #25

  • 24 Мишел

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Фантазирай си. Но го правиш твърде развинтено и тъпо.
    Руските части се изтеглиха изцяло, без никакви загуби, по Антоновския мост, същият, по който бяха изстреляни 150 снаряди HIMARS и по моста и стената на Каховското водохранилище. След което мостовете бяха взривени от руски сапьори.
    До следващото лято мостовете не са нужни на руската армия, защото тя ще бъде заменена от руската зима. Руската зима ще види сметката и на Украйна, и на Молдова, а зимата - и на военната помощ от ЕС. При това без руски жертви.

    Коментиран от #26

  • 25 Мишел

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Ако си служил, явно е било с строителни войски.
    В украинската армия всичко се заплаща в долари, по тарифи, при това без да се проверява дали е истина или лъжа - от убит руски войник, ....,до руските убит генерал, от унищожен камион,...през танк,...през самолет, ... , до потопен кораб. Това доведе до искания за заплащане на огромни руски загуби, включително десетки генерали, свалени стотици самолети, а фрегатата Адмирал Макаров бе потапяна четири пъти , без да получи дори одрасквания по боята.

    Коментиран от #27

  • 26 стоян георгиев

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Мишел":

    мишка има репортаж на коц от днес на моста.гледаи го.точно в края на разрушението стърчи един ударен камаз.нали знаеш кои е коц?на него поне трябва да вярваш,а може и да не знаеш.путлерасите не се интерасувате много много кои кои е в русия.важно е путлер да каже другите ги забравяте.
  • 27 стоян георгиев

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Мишел":

    мишка я ми обясни как 100 човека са навлезли в минно поле и са умрели.другото са нови щуротии,но за минното поле ми е интересно.как професионални воиници еи така свиркаики си се мушкат в него заедно с техниката и като умира един втори,трети ...си продължават до сто.разкажи бе мишка поне да се посмеем.днес имаме поводи за смях ,а и ти си много весел.хахахахаха!
  • 28 БЕЗАНАЛОГОВ АЛКОХОЛИК МОКША

    1 1 Отговор
    Десет дена преди СВО на пРосии в Маскве си взех женшина из Болгарии, вярна русофилтачка,пиеше добре,хубаво готви,ама много затъпяло парче излезна, одеве и звъня и сказах че избягахме от Херсон и губим войната,а тя квичи и цирка че бълнувам гнила западна пропаганда и да не пия повече от литър антифриз,значи русофилтаците са бая неумни !!!!
Новини по държави: