Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Ноември, 2022 16:19 1 433 11

Турция: Украйна има нужда от справедлив мир

  • турция-
  • мир-
  • украйна-
  • русия-
  • мевлют чавушоглу

Турция се опитва да постигне това още от първите седмици на войната, каза Чавушоглу

Турция: Украйна има нужда от справедлив мир - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция се обявява за скорошно мирно разрешаване на конфликта в Украйна и предприема съответни стъпки от самото начало на конфликта. Това заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу на заседание на министрите на външните работи на страните членки на НАТО в Букурещ, предаде турската държавна телевизия ТРТ.

Не е възможно конфликтът да бъде разрешен само с осъждане, необходими са действия. Украйна има нужда от "справедлив мир" и Турция опитва да постигне това още от първите седмици на войната, каза Чавушоглу. Той обърна внимание и на усилията на Анкара по споразумението за износа на украинско зърно, за размяната на пленници между Русия и Украйна, на провеждането на преговори с ръководствата на двете страни, като посочи, че всичко това представлява успех на дипломацията.

Още новини от Украйна

Турският външен министър посочи още, че от началото на войната в Украйна Турция, спазвайки условията на Конвенцията от Монтрьо, не е пропуснала в Черно море нито един военен кораб. Като следваме стриктно условията от Конвенцията от Монтрьо предотвратихме засилването на напрежението в Черноморския басейн, добави Чавушоглу.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 20 Отговор
    Донбас и Крим не искат да са в Украйна.Не го ли разбраха за 8 години?

    Коментиран от #10

  • 2 Делю Хайдутин

    12 17 Отговор
    Мисля че Днепър е добра граница.

    Коментиран от #8

  • 3 Теле

    13 7 Отговор
    Да се предава справедливо
  • 4 ДОСТ

    14 18 Отговор
    ЦЯЛА УКРАЙНА Е НА РОССИЯ.

    Коментиран от #9

  • 5 12343211

    12 4 Отговор
    За корабите ок.,ама за справедливоста го разбирам двуяко.
  • 6 Ахваа

    6 1 Отговор
    Единия призовава другия за един регион. Втория призовава първия за друг регион. И така нататък. Всичко е по план.
  • 7 Да, бе

    7 5 Отговор
    Абсолютно справедлив мир ги очаква, даже пълен покой. Вечен.
  • 8 Циник

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Между Русия и Новорусия, да.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мммммм

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И в Донбас и в Крим искаха с Украйна, но понеже бяха окупирани от руски сепаратисти, украинското общество и подкрепящите Украйна отдавна напуснаха! Много хора се изселиха от двата района и на тяхно място заселиха руснаци, които всъщност след това гласуваха на референдум! И това го имам като информация от приятел, жител от Крим, който е избягал 2014!
  • 11 Българските турци

    6 4 Отговор
    Старият вълк Кисинджър отдавна каза : "Подхвърлете кокалче на Путин и всичко да свърши !".....
    После и Илон Мъск каза същото на Зеленски !?...И Ердоган все му казва да преговаря !... Но от явно по явно е че Зеленски е марионетка по скоро на семейство Байдънови отколкото на САЩ , ЕС и НАТО и докато Байдън е президент и украинци и руснаци ще продължават да умират... пропорциoнално !!!...А справедлив мир ?... Няма !... Никога не е имало... защото да умират хора по време на война само по себе си е несправедливост !!!...Има само мир с компромиси !... Та нали безтуй и животът който го живеем било с мир , било с война си е един безкраен компромис ?!
Новини по държави: