Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Ноември, 2022 09:04 1 495 8

Китай е важен за оказване на натиск върху Русия

  • украйна-
  • русия-
  • китай-
  • война-
  • антонио таяни-
  • италия

Китай е важен за постигане на мир в Украйна

Китай е важен за оказване на натиск върху Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китай е важен за оказване на натиск върху Русия за постигане на споразумение в руско-украинския конфликт. В тази посока се нуждаем още от САЩ и Турция. Това заяви пред журналисти външният министър на Италия Антонио Таяни на влизане в Двореца на парламента в Букурещ за втория ден от срещата на външните министри на страните от НАТО.

По думите му повече Европа на Западните Балкани е новата стратегия на Италия. “Трябва да защитим всички страни от Западните Балкани - тези, които са близко до Украйна. Трябва да сме по-силно представени в този регион. Важно е за мира. Италия е силно ангажирана с този процес”, добави външният министър на Италия.

Още новини от Украйна

"Днес трябва да решим дали Китай може да е партньор в постигането на мир в Украйна", заяви на свой ред испанският външен министър Хосе Мануел Албарес. Днес на масата за дискусии в Букурещ сядат и външните министри на Финландия и Швеция - страните, които са със статут на официално поканени да се присъединят към НАТО. Във втората сесия от форума в румънската столица по-късно през деня ще участват и Босна и Херцеговина, Грузия и Молдова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нато и сащ

    15 2 Отговор
    са като малкия брат който моли големия да го спаси от боя който му е нанесен продължава да получава от русия.
    До там го докараха с дипломацията и помощта за украйна.
    А кристин лангард предупреждава европа за още по-висока инфлация рецесия и срив на икономиката.
    Какви хора ни управляват и манипулират не е истина.
  • 6 1111

    13 2 Отговор
    Какъв натиск, бе? Страните увеличават търговския си обмен в собствени валути и скоро ку пуснат платежна система, за да елиминират езцало swift. Стига вече лъжи. Украйна ще е руска и света различен. Сащ се свиват и губят позиции всеси ден. Филма им на световен жандар свърши.
  • 7 Рошав таралеж

    13 2 Отговор
    Хахаха, те щели да решават дали Китай може да им бъде партньор в преговорите, смешници. А, сети ли се някой да пита Китай, иска ли изобщо да им бъде партньор? Или се уплашиха, като видяха как Си нашока публично канчето на Трюдо.
  • 8 Калбо

    0 0 Отговор
    Какви лицемери бе боже господи по всякакъв начин се опитвате да спрете китай неговото развитие в технологичните сфери въобще по всякакъв начин всичките европейски богати държави говорите всеки ден че трябва да ме намалите зависимостта си от китай а сега търсите помощ от китай
    Както каза един политолог първо да се справим с русия и после идва ред на китай
    Да ама не познах те китайците са най-хитрите и всички ще надхитрят лицемери