Тема: Украйна

2 Декември, 2022 16:35 853 2

Мадридската полиция: Взривните устройства в писмата бомби в Испания са местно производство

  • испания-
  • мадрид-
  • украйна

Мишените на въпросните пратки обаче будят съмнения, че атаките може да са мотивирани от подкрепата, която Мадрид оказва на Киев, отбелязва ДПА

Мадридската полиция: Взривните устройства в писмата бомби в Испания са местно производство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Взривните устройства, които през последните дни бяха изпратени до посолства в Испания, както и на водещи испански политици, са испанско производство, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

Бомбите са съдържали малко количества взривно вещество и дребни метални сачми, като това е предизвиквало бързо възпламеняване при отварянето на пликовете, но не и по-мощна експлозия.

Още новини от Украйна

В сряда пакет, изпратен до украинското посолство в Мадрид, се е взриви в градината към сградата. Служител по сигурността получи наранявания по ръцете.

Според публично оповестената информация писмата бомби са били общо шест.

Засега никой не е поел отговорност за тях и властите не са предоставили информация за евентуални заподозрени.

Мишените на въпросните пратки обаче будят съмнения, че атаките може да са мотивирани от подкрепата, която Мадрид оказва на Киев, отбелязва ДПА.

Освен украинското посолство, взривни устройства са били изпратени и до испанска оръжейна компания, която е доставяла своя продукция в Украйна, премиера Педро Санчес, министърката на отбраната Маргарита Роблес, сателитен център на Европейския съюз във военновъздушната база в Торехон де Ардос, както и до американското посолство.

В сряда Роблес посети Украйна, но не спомена нищо за пакетите. Тя повтори, че Испания продължава да е твърдо на страната на Украйна във войната.

"Ще продължим да помагаме заедно с останалите страни от ЕС и НАТО, защото считаме, че украинската кауза е справедлива, това е кауза за мир и свобода", каза испанската министърка на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руски шпион

    4 7 Отговор
    След България, най много руски шпиони има в Испания!
  • 2 Макс

    1 7 Отговор
    Това няма да откаже Испания да помага на Украйна , включително с оръжия . Слава на Испания ! Слава на Украйна !
Новини по държави: