Last news in Fakti

5 Декември, 2022 16:16 2 340 26

Москва предупреди: Таванът на цените само ще направи петрола по-скъп

  • русия-
  • нефт-
  • петрол-
  • дмитрий медведев-
  • опек

На 3 декември ЕС страните от Г-7 и Австралия приеха да наложат таван на цените на руския суров петрол от 60 долара за барел

Москва предупреди: Таванът на цените само ще направи петрола по-скъп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Налагането на таван на цените за руския петрол от Запада и неговите съюзници ще доведе само до поскъпване на суровината и до ограничено предлагане на петрол на пазарите. За това предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Нещо невъобразимо ще се случи с цените, посочи той и подчерта, че ходът на Запада да постави таван на цената на руския морски петрол до 60 долара за барел само "ще навреди на потребителя".

Руската икономика има повече от достатъчен потенциал да задоволи нуждите на специалната военна операция и наскоро въведената горна граница на цените на руския суров петрол няма да повлияе на нейния курс, увери от своя страна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Тези мерки обаче несъмнено ще окажат влияние върху стабилността на световния енергиен пазар, причинявайки пълната му дестабилизация, предупреди той.

На 3 декември ЕС страните от Г-7 и Австралия приеха да наложат таван на цените за руския суров петрол от 60 долара за барел.

От своя страна Кремъл заяви, че страната няма да приеме таван на цената на своя петрол и обмисля как да отговори на мярката.

От руското посолство в Съединените щати също разкритикуваха "опасния" ход на Запада и подчертаха, че Москва ще продължи да намира купувачи за петрола си.

Русия многократно е заявявала, че няма да доставя петрол на страни, които прилагат ограничението.

Таванът на цените ще позволи на страните извън ЕС да продължат да внасят руски суров петрол по море, но ще забрани на транспортните, застрахователните и презастрахователните компании да обработват товари с руски суров петрол по целия свят, освен ако той не се продава за по-малко от 60 долара за барел. Това може да усложни доставката на руско синьо гориво на цена над горната граница дори до страни, които не са част от споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    52 14 Отговор
    Соросоидите унищожават средната класа в Европа.

    Коментиран от #4, #16

  • 2 Пеци

    20 22 Отговор
    Защо трябва да предупреждават, щом толкова ще са на далавера рашистите.Защо е този вой
  • 3 Така е

    20 9 Отговор
    2.50 бензин и 85стотинки газ.От 50 години не е имало такива цени(1лев при правешкия)Сега купуваме много пъти повече гориво.Ама плаче народа, че е скъпо.
    И да поскъпне пак ще е поносимо.
  • 4 Констатирал

    16 43 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Европа ще си намери петрол, рашаните нека го продават ма марсианците.

    Коментиран от #13

  • 5 Коко

    24 6 Отговор
    Не се бойте , русия сама ще спре петрола за нефтохима , така или иначе половината произведен дизел отива в украйна , а идва зима така че те ще си ги скопят през българия

    Коментиран от #18

  • 6 Коко

    20 2 Отговор
    А и няма ли кой да пита това продажно служебно правителство , ЗАЩО НЯМА ЗАБРАНА ЗА ДИЗЕЛ ЕВРО 5 10 ррм за износ , само него го няма а точно този дизел е за износ !!!!! Няма ли кой да попита
  • 7 ЛИЛИ

    37 7 Отговор
    Пазарна икономика ! Имаш, продаваш и купуваш ако щеш! Като нямаш не може да слагаш таван и обричаш бедните хора на студ! Тези нагли капиталисти унищожават умишлено населението , но идва и техния край! Никой не е вечен и особено в политиката, нека носят грехове за действията си !
  • 8 123ас

    20 3 Отговор
    т.н. санкции са за нас данъкоплатците! Едни чиновничета на хранилка на нас хората, вземат разни решения, без да се интересуват какво мислим и искаме ние хората и ни ощетяват за сметка на собствените си интереси, но си вчземат иначе тлъстите заплати, осигурени от нашите данъци. Наглеци
  • 9 От страни

    22 5 Отговор
    То това е целта. при евтин нефт шистовите сонди в САЩ фалират а при такива цени са царе. Това беше целта - махат русняците от пазарите и продават свой нефт а тоя на русняците може и да го изкупуват наевтино и да ни го препродадат. Нашите тъпи подлоги квичат че сме минали без руски газ, направиле сме инерконектор от Гърция, ама руската газ беще 320 долара а не 1700 и сега купуваме от гърците същата руска газ ама с нмалко отгоре.
    Рксия била суровинен придатък на света ама що се бутат краварите да станат суровинен придатък вместо русняците?
  • 10 САЩ

    3 0 Отговор
    Няма такова нещо. Ще видите :) Доларът ще поевтинее спрямо петрола!
  • 11 Тръмп

    7 10 Отговор
    Ами радвайте се бе матрьошки.
  • 12 Пруссия

    8 17 Отговор
    Русспия Погром платена компания е цялата фалшива държава Погром на армията Факт
  • 13 САЩ

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Констатирал":

    На нас ще го продават, както винаги е било. Ние ще го демократизираме и ще ви го продадем. Няма да се плашите. Както правим с газта.
  • 14 ДДРОнег

    7 22 Отговор
    болшевиците започнаха ли да разбират от бизнес ?! Не, само от олигархия разбират :))) Разбра се, че самая магучая ни от оръжия, ни от воюване разбират :))) Виж да бомбрадират болници, детски градини, жилищни блокове, да измъчват и убиват невинни хора - в това са майстори, и ние го разбрахме през 1944-45 г. :((((
  • 15 Стоян Александров

    4 6 Отговор
    Извинявайте другари от Москва, амааааа Вашите аверчета и приятелчета Ви от САЩ, АНГЛИЯ И ИЗРАЕЛ и ЕВРЕЙСКИТЕ ВИ ДРУГАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ точно това искат, ИСКАТЕ ЗАЕДНО. НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА УДАРЕНИ. ВИЕ ЗАЕДНО СМАЧКВАТЕ СВЕТА И В ЧАСТНОСТ ТРЕПЕТЕ ЕВРОПА, ГЛУПАВА И НАДМЕННА ЕВРОПА. ТОВА Е. ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ЦЕНАТА ЩЕ СЕ ВДИГНЕ, ДАМО ГОСПОДАРИЪЕ НИ ОТ БРЮКСЕЛ КОИТО НИЕ НЕ СМЕ ИЗБИРАЛИ НЕЗНАЯТ - УЖЖЖЖЖ, А ТЕ СА ВАШИТЕ ПОДЛОГИ. ПУТИНЕ, РАШААААА И ВИЕ СТЕ В ТАЗИ ПОЗОРНА ИГРИЦА НА ЕВРЕЙСКИТЕ ДОЛНОПРОБНИЦИ. ВОЙНАТА ВИ Е ЕДИН ПАРАВАН С МНОГО УМРЕЛИ НЕВИННИ ПРАВОСЛАВНИ, ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, ЩЕ ПЛАЩАТА СКЪПО....
  • 16 така така

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Tя цялата европа е една средна класа..износени гуми. Мечтата на национал-социалистите.
  • 17 Тиква

    18 7 Отговор
    Кои са Г-7 че да налагат въобще нещо? Вкараха си автогол тотален. Русия има на къде да изнася петрол споко. От сега виждам как ще има опашки и без гориво! На луди ни направихте и продължавате!

    Коментиран от #20

  • 18 Мммда

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Коко":

    И най-лошото е, че е калкулиран във всеки литър, който ние всички заплащаме като заредим и ъкраинците го получават подарък от нас.
  • 19 КОЛКОТО И СКЪП ДА Е ПЕТРОЛА

    5 5 Отговор
    ЕС РЕЗНА Путин...пак
  • 20 ВРЕМЕТО НА ДРУГАРЯ ЛУКАНОВ

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тиква":

    Отдавна отмина
  • 21 ДРУГАРИТЕ НИ ПЛАШЕХА И С ГАЗА

    5 3 Отговор
    Па откак пуснахме гръцкия конектор цената газа се срина....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 А ТАКА.....

    2 0 Отговор
    Днес, 5 декември, се навършват 28 години от подписването на Меморандума от Будапеща. Това е знаков документ, касаещ независимостта и суверенитета на Украйна.

    На тази дата през 1994 година в унгарската столица тогавашните президенти на Руската федерация - Борис Елцин, на Съединените щати - Бил Клинтън, на Украйна - Леонид Кучма, и британският премиер Джон Мейджър, подписват меморандума. По същество с него Украйна се отказва от останалите на нейна територия след разпада на СССР ядрени оръжия и ги връща на Русия. В замяна, Русия, САЩ и Великобритания гарантират суверенитета на Украйна.
  • 24 Спокоен

    2 1 Отговор
    Каквото Москва каже, става точно обратното...
  • 25 Пълнете резервоара

    0 0 Отговор
    Цените на горивата ще скочат над 5 лв.
  • 26 ХайлХимарс

    1 0 Отговор
    Тъп, по-тъп, най-тьп, русофил.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания