Last news in Fakti

11 Декември, 2022 07:46 1 935 9

Забраняват пушенето на марихуана в част от центъра на Амстердам

  • нидерландия-
  • амстердам-
  • марихуана

Мярката ще влезе в сила преди Коледа

Забраняват пушенето на марихуана в част от центъра на Амстердам - 1
Снимка: МВР

Властите в Амстердам планират да забранят пушенето на марихуана в части от центъра, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Планираната забрана няма да засегне заведенията, където се предлага марихуана, а ще се отнася до пушенето на открито и по-конкретно по улиците и площадите. Солени глоби се предвиждат за нарушителите.

Новите регулации включват още намаляване на работното време на витрините на проститутките и по-строги ограничения за ергенските партита и организираните обиколки по барове.

Мерките, които се очаква да влязат в сила преди Коледа, целят да намалят прекомерните купони и да ограничат наплива на туристи, които идват в Амстердам просто "да изпуснат парата".

Догодина се очаква 900-хилядният град да бъде посетен от 18 милиона туристи. Според властите абсолютният лимит, който Амстердам може да поеме, е около 20 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    9 1 Отговор
    ловци на бисери---Амстердам не е за купон
  • 2 странна работа

    10 0 Отговор
    кво ревете че имате туристи без тях ще потънете !!! а това за тази уж нова забрана когато ходих преди 7-8 години там от кофешопа ми казаха че е забранено пушенето на открито по пейките по улиците на града в централната част?!?!?
  • 3 Зеленко

    8 1 Отговор
    Тва "марухуана" требе да е разновидност на тревата,ше го пробам и него!
  • 4 Дреме ми

    8 3 Отговор
    Аз не пуша
  • 5 Некой си

    15 0 Отговор
    Тия реват, че имали много мигранти..ми как ша да не, като наркоманията там е държавна политика. Иначе от къде ще смъкват пари..а се сърдят на нас ..те вкарват тонове с бело през пристанищата на Ротердам и Антверпен ма ние сме им виновни..а както знаем, тая работа нема как да стане без покрив от горе...
  • 6 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    В центъра на Амстердам има МНОГО каки, които плащат Данъци. Просто е.

    Коментиран от #7

  • 7 Ал Бунди

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Бе тя е ясна ..парите не миришат, нали????????
  • 8 ЕКОЛОГ

    1 1 Отговор
    Ми тя дрогата им не отговаря на евростандартите-Трябва да е euro5 или euro6.Зимата се увеличава концентрацията на фини прахови частици в атмосферата. А бе като в София.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: