Last news in Fakti

12 Август, 2013 13:56 1 511 0

26 палестинци ще бъдат освободени

  • мирни преговори-
  • израел-
  • палестина-
  • затворници

Израелските власти обявиха имената на 26 палестинци, които ще бъдат освободени. Това е част от възобновените мирни преговори в рамките на палестинско израелския конфликт, предаде Associated Press. Повечето от лицата излежават присъди в израелски затвори, тъй като са извършили престъпения съпроводени с насилие и смърт.

В рамките на укрепване на отношенията между Израел и Палестина, се очаква в близките месеци от израелски затвори да бъдат освободени 104 палестинци.

Освобождаването им и предизвика вълна от протести от страна на роднини на загинали. Това обаче не оказва влияние върху приетото от израелското правителство решение.

Палестинците, от своя страна, смятат освободените си сънародници за герои, които са страдали с цел да освободят родината си от чужди завоеватели.

Палестинците ще бъдат освободени на фона на възобновените мирни преговори за решаване на близкоизточният въпрос. Американските власти успяха да уговорят двете страни да възобновят диалога, който беше замразен преди пет години. Вашингтон смята, че първите резултати от преговорите трябва да са налице след девет месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА