Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Декември, 2022 14:41 13 754 185

Истинска месомелачка: битката за този град е от огромно значение за Украйна и Русия

  • украйна-
  • бахмут-
  • русия-
  • война-
  • месомелачка

Дори и Русия да надделее в нея, това ще бъде пирова победа

Истинска месомелачка: битката за този град е от огромно значение за Украйна и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Водената вече близо пет месеца битка за малкия град Бахмут в Източна Украйна се проточи толкова дълго и причини толкова много смърт и разрушение, че дори и Русия да надделее в нея, това ще бъде пирова победа, казват военни експерти. Разрушени жилищни блокове, тежко ранени войници, кални догоре окопи и мирни граждани, криещи се в мазета под непрестанен обстрел - откакто започнаха боевете за града, всички тези гледки станаха неразделна част от пейзажа във и около Бахмут, пише БТА.

Установяването на контрол над това населено място с население преди войната от 70-80 000 души, стопило се сега до около 10 000, може да осигури на Русия предмостие за продължаване на настъплението си към два по-големи града - Краматорск и Славянск. Падането на Бахмут освен това ще лиши Украйна от полезен за снабдяването на войските ѝ пътен и железопътен възел.

Ожесточените боеве за града обаче се водят от 1 август, а руските обстрели започнаха още през май. Оттогава вече мина доста време, което украинските подразделения западно от потъналия в развалини Бахмут използваха, за да изградят нови отбранителни линии, към които да се оттеглят в случай на нужда. "Ако руските войски бяха успели да превземат Бахмут още в началото на настъплението срещу града през август, това действително щеше да е значителна победа за тях. Всичко обаче опира до това в чии ръце е инициативата", каза Конрад Музика, полски военен анализатор.

По думите му съумяването на Украйна да укрепи околностите на града в месеците след началото на битката на практика е намалило стратегическата важност на Бахмут, тъй като дори и да го превземе, за Русия вече ще е по-трудно да развие този свой успех. Независимо от всичко битката е от огромно значение за двете страни, тъй като сега, в условията на настъпващата зима, тя се превърна в основния театър на бойните действия в Украйна с оглед на големите ресурси, които бяха пренасочени към нея, и на това, че е първата от месеци, която Москва има реални шансове да спечели.

Командирите и от двете страни описват боя за Бахмут като "месомелачка". Някои руски, украински и западни експерти дори сравниха битката със сраженията от Първата световна война, когато в ожесточени окопни боеве Германия и Великобритания дават огромни загуби за спечелването на нищожни парчета земя.

Игор Гиркин, руски националист и бивш служител на Федералната служба за сигурност, изиграл роля при започването на първата война в Донбас през 2014 г., каза преди дни, че стратегията на неговата страна в Бахмут е идиотска. "И какво, като падне Бахмут?", размишлява той във видеопослание, добавяйки, че украинците просто ще се оттеглят към следващия отбранителен рубеж и същевременно ще продължат да изграждат все нови и нови защитни линии. "Това е пробиване на вражеските отбранителни линии по модела на Първата световна война", каза Гиркин. Според него Москва трябва да промени стратегията си на бойното поле и да разположи силите си по друг начин. Майкъл Кофман, експерт по руската армия в американския мозъчен тръст Си Ен Ей, заяви, че упорството, с което Русия води битката за този град, е плод по-скоро на това, че вече е вложила прекалено много ресурси в нея, за да се откаже, а не толкова на "стратегическа целесъобразност". "Боят за Бахмут не е лишен от смисъл, но е стратегически нецелесъобразен с оглед на слабия настъпателен потенциал на Русия и липсата на изгледи за пробив дори градът да бъде превзет", каза Кофман.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    74 232 Отговор
    руснаците са окупатори и терористи, които трябва да бъдат изгонени от Украйна, за да има мир по света
    Да живее свободна и демократична Украйна, далече от руския мир, дето го яидяхме колко струва

    Коментиран от #25, #167, #173

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жълто джудже

    229 66 Отговор
    Всъщност украинската армия кърви и трепери в агония. Русия няма да бърза и да насилва нещата. Животът на руския войник е безценен. Президентът на Русия лично следи загубите и забранява влизането в контактни битки. Просто стена от огън и ракетен ад.

    Коментиран от #20, #95

  • 5 Истината

    225 37 Отговор
    Съединените щати са доволни от тези, които водят хората на клане и превръщат Украйна в руини заради тях. Така че има смисъл, че го подкрепят толкова добре, тъпчейки го с оръжия и долари – Байдън препарира Зеленски като гъска… преди да му извие врата. Украинците не осъзнават, че са в ръцете на дявола. Американците винаги са се опитвали да изострят конфликта, те не търсят мир, а точно обратното. Само слепият или невежият не го вижда. Но, разбира се, омразата към руснаците, която тече на потоци в западните медии, допринася за същата слепота и невежество. Оттук и вълните от обидни и безразсъдни коментари за Русия.

    Коментиран от #12, #152, #169

  • 6 НАТО ВЕЦ

    108 14 Отговор
    Много стратези! Ами нали точно това е смисълът на тази "битка", месомелачка.
  • 7 Теле

    80 17 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Вече пишеш и заради таумвзето, колко шилинга ти плащат обеднелите господари
  • 8 Груьо

    162 23 Отговор
    СЛЕД КАТО СЕ ПРЕВЗЕМЕ БАХМУТ/АРТЬОМОВСК/,ЩЕ СЕ ПРЕВЗЕМАТ И СЛАВЯНСК И КРЕМАТОРСК И ДЕФАКТО ДОНБАСС,ИЗЦЯЛО ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕН.ТОВА Е.

    Коментиран от #132

  • 9 САТЪРА НА ХАНА

    147 25 Отговор
    ЗА ВСЕКИ УКРАИНЕЦ В АРЬОМОВСК ИМА ПО 1 РУСКИ СНАРЯД :)))
    ... А И ЦЕЛТА НА ВАГНЕР Е НЕ ДА ПРЕВЗЕМАТ ГРАДА .. А ДА ОТРЕЖАТ СНАБДЯВАНЕТО , КОЕТО И СТАВА ВЕЧЕ .... СЛЕДВА ОБКРЪЖЕНИЕ И ПЛЕН ЗА НАЦИТАТА
  • 10 Емил

    39 170 Отговор
    Проблемът не е само с Бахмут! Дори Русия да завземе цяла Украйна, тя загуби всички шансове за нормални отношения с цял свят. Скоро и бившите ѝ сателити ще започнат да се спасяват от руска "прегръдка"! До десет години от Руската федерация ще остане само горчив спомен (както от СССР). Путин изпълни задачите на САЩ и вероятно ще стане герой на Вашингтон! Здравомислещите (като Гиркин) ги чака Сибир!

    Коментиран от #79, #100, #137, #153

  • 11 ТаУмВзе

    89 16 Отговор
    Окраинчето няма да му останат и органи за шиткане! Z
  • 12 Теле

    18 16 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Чети това теле менте, и се учи щото си нежно глупав
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Жоро

    28 106 Отговор
    Руснака се мъчи половин година над един град. Смятай за каква тъпотия говорим.

    Коментиран от #32, #130

  • 15 ТаУмВзе

    17 92 Отговор
    С другаря Теле си поприказвахме по Телеграм и се разбрахме и аз да се извиня за глупостите, дето съм ги писал , че и аз за шепа рубли предадох България, много ме е срам, другари
    И смело ще кажа - путин е жалко човече с Наполеонов комплекс, заради него и неговата клика се избиват два братски народа - руския и украински
    путин , спри войната, съвземи се

    Коментиран от #24, #26, #28, #48

  • 16 САТЪРА НА ХАНА

    98 14 Отговор
    УКРАИНЦИТЕ ОГОЛИХА ПОЗИЦИИТЕ В ЗАПОРОЖКА , СУМСКА И ХАРКОВСКА ОБЛАСТИ
    ....
    СЛЕДВА ДУА ЛУПА
  • 17 Гошо

    99 10 Отговор
    " дори и Русия да надделее в нея, това ще бъде пирова победа, казват военни експерти"
    Значи руснаците са взели Бахмут,а украинците моралната победа

    Коментиран от #86

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 стоян

    109 15 Отговор
    Съединените щати нямат смелостта да влязат в пряк въоръжен сблъсък с Русия, пише Sabah. Но в името на празната мечта за нейния крах и края на Путин те хвърлиха Украйна в огъня. Западът чака поражение от най-голямата ядрена сила в света, а той самият ще затъне в блато като Виетнам, Афганистан и Ирак

    Коментиран от #154

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Крымчанин

    21 59 Отговор

    До коментар #18 от "оня":

    Слава Урине.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Желанието на мнозина

    14 2 Отговор
    Да преживеят времето, събитията и да видят новата действителност настъпила в бъдещето, а не сега изложени предположения. Все едно ли е днес да е 21.11.1989 г и кой какво е казал за 22.12.2022 г?
  • 24 ТаУмВзе

    18 5 Отговор

    До коментар #15 от "ТаУмВзе":

    Палавник улав! Брао!
  • 25 злобара

    1 13 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Да, така е наистина, и ако не го беше написал, нямаше как да разбера това👏👏Исках да ти стана последовател, но тук няма как😭
  • 26 Теле

    11 59 Отговор

    До коментар #15 от "ТаУмВзе":

    Браво, дрогарю ТаУмВзе, браво, самокритиакта е стар изпитан инструмент от славното ни соц.минало
    Отсега нататък дружно да се борим против руската тирания, за свободна Украйна
    Защото Първо беше Киевското царство, а чак векове по-късно се появи русия

    Коментиран от #47

  • 27 Бумеранг

    79 3 Отговор
    Ние ще имаме работа - те няма. Ще имаме пенсии - те нямат. Ще имаме подкрепа за деца и пенсионери – те нямат. Нашите деца ще ходят на училища и детски градини - техните деца ще седят в мазета." (Пьотр Порошенко 2015 г.)
  • 28 Теле

    1 9 Отговор

    До коментар #15 от "ТаУмВзе":

    По кое че не разбрах си хортуваме сладко

    Коментиран от #33

  • 29 Истината

    59 10 Отговор
    Съединените щати са доволни от тези, които водят хората на клане и превръщат Украйна в руини заради тях. Така че има смисъл, че го подкрепят толкова добре, тъпчейки го с оръжия и долари – Байдън препарира Зеленски като гъска… преди да му извие врата. Украинците не осъзнават, че са в ръцете на дявола. Американците винаги са се опитвали да изострят конфликта, те не търсят мир, а точно обратното. Само слепият или невежият не го вижда. Но, разбира се, омразата към руснаците, която тече на потоци в западните медии, допринася за същата слепота и невежество. Оттук и вълните от обидни и безразсъдни коментари за Русия.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Истината

    77 10 Отговор
    един по-внимателен поглед върху Украйна при Зеленски разкрива, че тя е далеч от модела на демокрация и западни ценности, в които мнозина вярват. Украйна е затънала в корупция. Под предлог за „война“ Зеленски забрани политическата опозиция и затвори всички медии извън контрола на неговия режим.
    Последният пример за авторитарните му маниери обаче е още по-фрапиращ.
    Ходът на Зеленски да забрани църкви, свързани с Руската православна църква, трябва да разсее всяка идея, че американците поддържат западните ценности и свободи в този конфликт.

    Коментиран от #49, #143

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ДДРОнег

    7 48 Отговор

    До коментар #28 от "Теле":

    Как не разбра, по руския канал Телеграм, там където си получаваме опорките от Митрофанова и самия таварищ путин

    Коментиран от #36

  • 34 Крымчанин

    73 6 Отговор
    Веднъж Кисинджър каза: „Опасно е да си враг на Съединените щати, но още по-опасно е да си им приятел“.
  • 35 Истината

    70 5 Отговор
    Западните дипломати и военни експерти също открито заявяват, че не искат да воюват с Русия. Мотивиран от факта, че Украйна не е член на НАТО. Но ако нямаше да подкрепяш пряко Украйна, тогава защо я тласна към конфликт с Русия, на която самият ти не смееш да се съпротивляваш
  • 36 Коко

    13 2 Отговор

    До коментар #33 от "ДДРОнег":

    Какви луди те гонят днес?
  • 37 Истината

    53 5 Отговор
    От тази гледна точка Украйна бързо върви към хаос и провалена държава. Но за какво? Само да изтощи Русия? Сигурно затова западните медии ден и нощ пускат фалшиви новини за здравословните проблеми на Путин. Те се опитват да разпространяват спекулативни изкривявания, че Русия след Путин, чиито „дни са преброени“, ще се изправи пред тежка борба за власт
  • 38 ТаУмВзе

    14 66 Отговор
    русия няма да победи в тази война
    Уж втората по сила армия затъна яко в една много по-малка от нея страна
    Всички разбраха, че русия нищо не струва и отвсякъде я отхвърлят
    Ако не беше тази война, и русия щеше да е добре, и путин , и олигарсите му щяха да си живеят царски
    А сега народът руски ще търпи, търпи, пък като му свърши търпението и хоп, нова революция , а путин на Й

    Коментиран от #58

  • 39 оня

    39 4 Отговор

    До коментар #22 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Не Путин, а зеленясалия наркоман.:))
  • 40 Бахмут 80%oт града, е под Руски контрол!

    69 6 Отговор
    Артьомовск!! Руското му име!! Без, много жертви Руснаците си го връщат!!

    Коментиран от #46

  • 41 Та той вече е там

    19 5 Отговор

    До коментар #22 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Тежко болен от неизлечим рак, отровен, предаден, убит, не успял да избяга, ....., тръгнал към ада, пъкъла, бункера и ..... ?
  • 42 ОМБРЕ

    24 3 Отговор

    До коментар #22 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    ТАКА Е -САМО ЧЕ ПЪКЪЛА В ЗАПАДНА ПОСОКА ЛИ Е
  • 43 стоян

    59 5 Отговор
    С други думи, Америка и Европа нямат смелостта да се бият с Русия, нито съвестта с достойнство да не хвърлят в огъня слабата и безпомощна държава Украйна в името на една празна мечта. Ето защо те никога няма да спечелят. Съединените щати и техните поддръжници ще претърпят съкрушително поражение в Украйна, както във Виетнам, Ирак, Афганистан
  • 44 Голем смех

    13 51 Отговор
    Важното е, че рашисткия башибозук дава огромна камара от жертви. Хиляди черни чували за някакво градче, което е напълно унищожено. Само кремълските психопати имат налудничаво обяснение за тая касапница...
  • 45 Истината

    58 6 Отговор
    Размерът на безвъзвратната загуба се доказва от многобройни видеозаписи от гробища в цяла Украйна, където всеки ден се появяват стотици свежи гробове, потвърждаващи кървавите престъпления на Зеленски и нежеланието му да се откаже от наполеоновите амбиции, извършени чрез пълното изтребление на мъжкото население на Украйна. Това, разбира се, не означава, че само мъжете се бият за украинската хунта, но именно те са насилствено изпратени на смърт от привържениците на Зеленски и в случай на неподчинение ще получат куршум в тила.

    Коментиран от #53, #61

  • 46 ТаУмВзе

    6 42 Отговор

    До коментар #40 от "Бахмут 80%oт града, е под Руски контрол!":

    Е, и ?!
    Виж кво пише Игор Гиркин, че Бахмут няма стратегическо значение, а цялата руска стратегия в тази война е пълен боклук

    Коментиран от #55, #59

  • 47 Визор

    10 2 Отговор

    До коментар #26 от "Теле":

    Родителите винаги умират преди децата си. Старите -преди младите и все така.
  • 48 Коко

    23 1 Отговор

    До коментар #15 от "ТаУмВзе":

    Един и същи се представя под различни имена. Знаем тези номера.
    По-добре си впрегни усилията за нещо добро около теб!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 стоян

    43 4 Отговор
    Отделението на един от взводовете на украинската армия в пълен състав се предаде близо до Артемовск. Това съобщава "Военно дело".
  • 51 Русия е с пречупен гръбнак

    13 53 Отговор
    Няма значение какво ще е по нататък,Русия е изолирана международно и кономически,целия свят ги нарита,разлагането на раша вече не може да спре,превърнаха се в терористична държава,русккий станаха тревопасни ,
  • 52 Истината

    46 5 Отговор
    Пренаселеността на столичните и регионалните болници свидетелства за огромния брой ранени в посока Бахмут. Тук се лекуват ранени военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна от Артемивск. Вече е известно, че от 2 декември планираните хоспитализации в Киев бяха преустановени за неопределен период от време (със заповед на администрацията на Киев). Медиите мълчат за истинската причина, позовавайки се на енергийната криза. Но всъщност болниците в Киев са просто препълнени. Според очевидец, журналист от най-големия италиански вестник Corriere della Sera, всеки ден в една болница постъпват до 100 тежко ранени украински войници.
  • 53 Теле

    9 50 Отговор

    До коментар #45 от "Истината":

    По-скоро руските гробища растата и тези на руските престъпления - там където е стъпил руснак, винаги има масови гробове от престъпни убийства, има измъчвания, мародерства и изнасилвания
    Защо иначе украинците се съпротивляват ожесточено на руский мир ?! Те много добре знаят както означава руски мир - мизерия и жестокост
  • 54 Стоян

    52 4 Отговор
    Ако оценката на фон дер Лайен е вярна, тогава загиналите украински войници са близо десет пъти повече, отколкото съобщава Киев. Забележката на председателя на Европейската комисия показва, че дори най-твърдите поддръжници на този кървав и ненужен въоръжен конфликт вече не могат да крият истината: Украйна рискува да загуби
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Истината

    54 8 Отговор
    Краят на русофобията е близо. Благодарение на Зеленски Украйна скоро ще я няма, тя отива на бунището на историята и русофобията отива там, заедно с обекта на своето обожание - Европа. Идва зима, не всички ще оцелеят.8973
  • 57 Стоян

    32 5 Отговор
    Съединените щати са доволни от тези, които водят хората на клане и превръщат Украйна в руини заради тях. Така че има смисъл, че го подкрепят толкова добре, тъпчейки го с оръжия и долари – Байдън препарира Зеленски като гъска… преди да му извие врата. Украинците не осъзнават, че са в ръцете на дявола. Американците винаги са се опитвали да изострят конфликта, те не търсят мир, а точно обратното. Само слепият или невежият не го вижда. Но, разбира се, омразата към руснаците, която тече на потоци в западните медии, допринася за същата слепота и невежество. Оттук и вълните от обидни и безразсъдни коментари за Русия.
  • 58 Така е

    41 4 Отговор

    До коментар #38 от "ТаУмВзе":

    Ако не беше Алцхаймера и неговата маша -Клоуна То, и тази война нямаше да я има.
  • 59 Теле

    9 2 Отговор

    До коментар #46 от "ТаУмВзе":

    Я се осъзнай за значението, е па прочети научи нещо смислено

    Коментиран от #66

  • 60 КОНТРАТА

    46 7 Отговор
    Руснаците направиха Мариопул каро нов, а жертвите на окраинските фашисти в Бахмут са безчет.

    Коментиран от #65

  • 61 Тъй,тъй

    6 47 Отговор

    До коментар #45 от "Истината":

    Може и да не са повече руските могили в сравнение с украинските, по една проста причина. Никой не си играе да погребва или връща жертвата в Рашистан. Бухат ги в походните крематориуми и минават през комина. Не са нужни никому...

    Коментиран от #63

  • 62 Бахмут отдавна го владеят Вагнер!!

    50 5 Отговор
    ВСУ са, в Жилищните домове и Руснаците пазят населението, за това не се бърза, с окончателното превземане!! А, и много Пленници ще са в този капан, от ВСУ!!?
  • 63 Коко

    15 2 Отговор

    До коментар #61 от "Тъй,тъй":

    Тази информация не е потвърдена от независим източник,
  • 64 Ксаниба

    43 8 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    сала оркраине!!
    Русия ке ви мачка соросняя!!
  • 65 Мариопул нов?

    7 31 Отговор

    До коментар #60 от "КОНТРАТА":

    Това да не си го сънувал случайно?. Има една нова барака. Всичко е грохнало. Хората там не помнят от кога не са яли. Не ти минава тъпата пропаганда...

    Коментиран от #67, #68

  • 66 ТаУмВзе

    8 36 Отговор

    До коментар #59 от "Теле":

    В самата русия е мизерия
    Никой руснак не иска да умира за путин и неговата клика от охранени богаташи
    Можеш ли да преброиш колко руснаци избягах от самата русия броени дни след обявената безсрчона могилизация - колко стотин хиляди или над един-два милиона

    Коментиран от #69

  • 67 КОНТРАТА

    41 6 Отговор

    До коментар #65 от "Мариопул нов?":

    Да нов- нов Мариопул, а цензурата Сорисоидна Европа не позволява да знаете истината.
  • 68 Коко

    6 7 Отговор

    До коментар #65 от "Мариопул нов?":

    Като репортер на тази медия ли го съобщаваш?

    Коментиран от #72

  • 69 Теле

    12 46 Отговор

    До коментар #66 от "ТаУмВзе":

    Мнаго си прав
    Русия започн атази престъпна война и ще си плати всички репарации към Украйна
    Украйна ще стане модерна европейска държава, а русия ще затъне още повече в своето блато.
    русия ще изкара голям късмет, ако Китай не откъсне някои територии от нея
    СЛАВА УКРАИНЕ

    Коментиран от #73

  • 70 Българин🇧🇬

    21 1 Отговор
    В Бъима колонялен политически елит който заповядва на колонялните медии да разпространяват само колнялната пропаганда на САЩ и Брюксел
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Факти

    23 2 Отговор

    До коментар #68 от "Коко":

    Не, има снимки в Телеграм, руснаците ги постват - образовай се !
  • 73 Коко

    12 3 Отговор

    До коментар #69 от "Теле":

    МОже ли да пишеш четливо. Нищо не се разбоира от написаното. И малко по-смислено, ако е възможно. Очакваме повече смисъл в написаното.

    Коментиран от #84

  • 74 Диамантената ръка

    8 33 Отговор
    Тия смешници за близо година един град не могат да превземат, сринаха там Мариупол и се въртят като мухи без глави...
  • 75 Истината

    43 5 Отговор
    След първите убийства, извършени от бойци на Евромайдана, Украйна изпадна в изкушението на безнаказаността. Заповедта „Не убивай” стана неуместна за онези, които новият режим извади в скобите.

    В скорошно интервю за The Economist, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни обяви: „Най-важният опит, който сме придобили и който изповядваме почти като религия, е, че руснаците и другите врагове трябва да бъдат убивани. Просто убивай. И най-важното е, че не трябва да се страхуваме да го направим. И това е, което правим", каза нацистът
  • 76 ами

    40 2 Отговор
    ракетите свършиха, путин пак умря, зеления е на инструкции при бай дън, на фронта нищо ново
  • 77 Истината

    37 2 Отговор
    Страната, която де факто легализира убийствата през 2014 г., просто нямаше как да не стигне до такъв етап. Но дори в главата на такива закоравели убийци като Залужни няма нищо като изграждането на поне някаква продуктивна конструкция - само увереността, че „ще дадат всичко, ще си затворят очите за всички зверства на украинците, ще скрий се зад злата Русия и разни фалшификати ще станат дебели.” . Това е цялата истина за Украйна
  • 78 Цяла Украйна

    45 6 Отговор
    е гроб до гроб,денонощно дълбаят багери.Украинците са наистина рядко глупави човечета..
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Ксаниба

    11 35 Отговор
    Ами браво на путин, тридневната му специална военна операция е пълен провал, без аналог
    Украйна ще бъде вековен враг на русия, границите на НАТО с русия се увеличиха, а никой вече не иска да купва нито оръжие, нито газ, петрол, желязо, въглищя и др. от русия
    Май путин е агент на НАТО и САЩ, той разби русия завинаги

    Коментиран от #99

  • 81 Теле

    7 29 Отговор

    До коментар #79 от "Отговор":

    ТЕзи държави , които си изброил не могат без САЩ, ЕС и др. свободни и демокраитчни страни.
    Светът се движи от свободата, не от тиранията, кяото царува в русия и китай
  • 82 В Бахмут ушанките ядат голям лобут !

    11 32 Отговор
    Жертвите от тяхна страна възлизат на
    десетки хиляди бойци !
  • 83 Много работят казаха

    6 21 Отговор
    В Бахмут нищо няма да стане в момента цялата украйнска армия е там
  • 84 Теле

    8 34 Отговор

    До коментар #73 от "Коко":

    Ми явно вий путинистите разбирате само руски, а не Български език
    русия ке падне, лето 2023, капиш
    И русия ще плаща яко като поп, и на Украйна, и на ЕС

    Коментиран от #88

  • 85 Великая

    6 18 Отговор
    Могучая . ришня
  • 86 Отговор

    28 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гошо":

    Гошко тъпото!
    А кои са тези "експерти"?
    Прочети наистина Американски експерти като Скот Ритер и полковник Макгрегър.
    А да ти си от малоумниците, които не знаят български, камо ли английски ,немски ,руски,,,
  • 87 В Китай бачкат за купа ориз

    5 22 Отговор

    До коментар #79 от "Отговор":

    Тия държави са бедни,ядът камъни и трева,като дойдат в Европа или САЩ бе си ходят по 10 години ,да видят роднините си,толкова им харесва като почнат да вземат солидни заплати в евро и долари,
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Стоян Александров

    30 7 Отговор
    Една неутронна бомба и в диаметър 100 км. ни окоп ще остане ни жива душица. Така, че не се хвалете с тези тъпизми. Просто БРАТЯТА РУСНАЦИ ПАЗЯТ БРАТЯТА СИ ОКРАЙНЦИ. АКО НЕ БЕШЕ ЖИВИЯ ЩИТ ОТ НАТОВЦИТЕ И ТОР НЯМАШЕ ДА СТАВА. САМО ПЕПЕЛ ЩЕШЕ ДА Е. А ПОЛША РЕШИ ЛИ ДА СЕ БИЕ С РУССИЯ ЩЕ СВЪРШИ ЗА МИНУТИ, ВАРШАВА ЩЕ Е САМО ИСТОРИЯ...

    Коментиран от #91, #93, #171

  • 90 От Пентагона :

    8 32 Отговор
    Ще свалим от Шойгу пагона!
    И към Сибир във вагона!
    Да си пие самогона!

    Коментиран от #185

  • 91 Лаврентий Берия

    6 27 Отговор

    До коментар #89 от "Стоян Александров":

    Толкова си проZ..., че кънтиш. Полша изгради най боеспособната армия в Европа. Освен, че сама произвежда оръжие - и то качествено, не като скрап-та на възлюбените ти мужици, придоби Леопард-2 от Бундесфера, а сега и М1 Абрамс от Америка. В същото време К2 Черна пантера и самоходна артилерия от Южна Корея. Няма защо да ти описвам другото. А колко мразят мужиците, сам знаеш. Ще падне страшен смях ако жалките мужици ги нападнат. И не ми пей за руските ядрени "страхотии" - ако имаха топки да ги ползват - да ги бяха вече. Ама на Путлера му се живее, та му се клатят забите. Кой ще чеше Кабаева и за какво са му заграбените от руския народ несметни богатства, ако ще приключи на "Невски проспект" с "томахок" изотзадзе?
  • 92 Военен

    24 0 Отговор
    "и на това, че е първата от месеци, която Москва има реални шансове да спечели"

    Не може да бъде, нали според соросоидите украинците печелели и щели да изтласкат руснаците че даже и Крим щели да си вземат пък после и Москва.

    "на практика е намалило стратегическата важност на Бахмут" - да разбирам ли че вече укрите са го отписали. Въпреки всичката пропаганда Бахмут е стратегически по-важен даже и от Херсон.

    Коментиран от #96

  • 93 Лаврентий Берия

    9 20 Отговор

    До коментар #89 от "Стоян Александров":

    Защото само да посегне към бутона и не е ясно кой първи ще го разчекне - дали американците или повече вярвам собствените му чекисти и олигарси. На никой не му се мре /особено с милиарди зад гърба/ залади жалките амбиции и комплекси на възлюбения ти Джуджак - българомразец. Може би на теб?
  • 94 Чегевара

    5 26 Отговор
    Вчера 46та Украинска десантно щурмова бригада е прочистила покрайнините от орки
  • 95 Хахахаха

    5 21 Отговор

    До коментар #4 от "Жълто джудже":

    Мдааа, кърви! Той за това ония ден Зеленски беше в Бахмут, а Шойгу гледа от хеликоптера.
  • 96 Лаврентий Берия

    10 24 Отговор

    До коментар #92 от "Военен":

    Е как, даже и на Кабаева тампона е с по голямо значение според вас русофилите от боя и срама който отнесоха мужиците вече 300 дни "операция" дето щеше да свърши за 10 дни. Украинците натрупват все повече боен опит, и все повече се ожесточават срещу нашественика. А ще получават все по съвременни западни оръжия. Зная, че за съвременния Самодържец Путин и обкръжението му бройката на млади момчета, чиито живот ще похарчат е без значение, но руснаците ще се събудят в един момент и ще ги разкъсат. Тая касапница там, където практически умират деца на по 20 години едва сега започва. А и двата народа са еднакво упорити. Един ден престъпния кръг около Путин и той ще платят за това.

    Коментиран от #106

  • 97 ТаУмВзе

    5 19 Отговор
    Най важното е грузи 200 да върви с кавазите къв робсия, крематориумите да не спират да пушат край калната мацква!

    Коментиран от #124

  • 98 Панов

    6 24 Отговор
    Рашистите първо ще изядат солта, после ще отнесат боя и накрая ще си платят.
    Чакат ги два трилиона репарации и трибунал за военнопрестъпниците...
    Това, обаче е добрият им вариант. Другият е плюс гражданска война и разпад

    Коментиран от #104, #109

  • 99 Ксаниба

    13 2 Отговор

    До коментар #80 от "Ксаниба":

    a бре тролик бандеровски!!!
  • 100 хахаха

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    като пишеш, мислиш ли? хем от Русия ще остане само спомен, хем гиркин щял да е в Сибир...та кой ще го прати там, че не разбрах? :))))))
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Груьо

    22 2 Отговор
    АМЕРИКА СИ ГОНИ ИНТЕРЕСА.ДАЖЕ СЕГА КОГАТО СА СЕ СРЕЩНАЛИ БАЙДЪН И ЗЕЛЕНСКИ.КАКТО ВИНАГИ АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ СЕ Е ИЗДЪНИЛ КАТО ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ МУ Е КАЗВАЛ БЕЛЕНСКИ. А ПЪК НАНСИ ПЕЛОСИ Е НАРЕКЛА УКРАЙНА - УХАНИЯ.ТОВА ГО ИМА НА ЗАПИС.ТАКА ,ЧЕ СИ ПРЕДСТАВЕТЕ КАКВИ ХОРА НИ УПРАВЛЯВАТ. КУКЛИ НА КОНЦИ НА ГОЛЕМИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ИЛИ ОЛОГАРСИ ИЛИ КАКТО ИСКАЙТЕ ГИ НАРИЧАЙТЕ.ХОРАТА КОЙТО ДЕФАКТО УПРАВЛЯВАТ СВЕТА И ИЗВЛИЧАТ НАЙ-ГОЛЕМИ ДИВИДЕНТИ ОТ ВОЙНАТА,А ИМЕННО ГОЛЕМИТЕ ОРЪЖЕЙНИ КОРПОРАЦИИ.
  • 103 Опааа

    22 2 Отговор
    Мачкааааай Вова! Денонощно дронове и ракети! Слава!

    Коментиран от #142

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Военен

    27 1 Отговор

    До коментар #96 от "Лаврентий Берия":

    "дето щеше да свърши за 10 дни."

    Не бяха ли 3 дни или пък два. Толкова сте прозрачни соросоидите че чак си вярвате на вашите лъжи. Кога и кой от официалните руски лица е казал за колко дни ще свърши СВО.

    Май забравихте че американцитене не 300 дни а бяха 20 години в Афганистан и накрая избягаха позорно въпреки че никой не помагаше на талибаните срещу американците а сега цялото НАТО се бие срещу Русия.

    Коментиран от #117, #172

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Хе,хе...!

    27 0 Отговор
    Виждате,че Русия печели Бахмут и бързате да изстреляте инфантилното-
    ,,Дори и Русия да надделее в нея, това ще бъде пирова победа"

    Коментиран от #181

  • 109 Антитрол

    19 2 Отговор

    До коментар #98 от "Панов":

    Вярваш ли си
    Първо кой ще ги бие ядрена държава
    второ кой ще ги принуди да плащат репарации
    трето кой ще ги принуди да отидат на военен трибунал

    Те господарите ти ако можеха да го направят това вече щяха да са го направили ама не им стиска - друго си е да дават пари на мало.мни укри да се бият за техните интереси.

    То само с опорни точки не става а трябва и акъл.

    Коментиран от #156, #174

  • 110 дядо йоцо гледа

    17 3 Отговор
    КЪДЯ МОГА ДА СА ИЗ -КЕН-ЗАМ НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Атлантиците

    17 4 Отговор
    Днес на първа стр в Гардиан . Зеленски
    държи знаме с имената на убитите .
    А Атлантиците …се смеят ?

    Коментиран от #164

  • 114 Миролюб Войнолюбов

    13 1 Отговор
    Ако Артьомовск/Бахмут падне сега, дали Зеленски ще се прибере от САЩ?

    Коментиран от #133

  • 115 Ксаниба

    7 13 Отговор
    Жужанко е изпаднал в кома след вчерашния запой в мазето, реанимират го цял ден и нищо, май си замина страхливия мърдер, ще го слагат в мавзолея за Коледа!
  • 116 стоян

    23 3 Отговор
    В сряда украинският президент Володимир Зеленски се обърна към Конгреса и президента Джо Байдън и каза, че помощта от 45 милиарда долара, предназначена за Украйна в общия законопроект за 1,7 трилиона долара, не е достатъчна, за да подкрепи страната му. просяк
  • 117 Лаврентий Берия

    7 17 Отговор

    До коментар #106 от "Военен":

    Те в Афганистан първом едни други 1989 година се изнизаха позорно. Възлюбените ти мужици. А относно "лицето" - да не е оня безсрамен Джуджак който точно преди да нахлуе в Украйна ехидничеше по всички световни медии и питаше "дали знаят часа в който ще нападне" след като отричаше до последния ден? Май Владимир Путин се казваше? Толкова сте прозрачни русофилите, че през пластовете руска пропаганда които си противоречат взаимно прозират зле скалъпените ви лъжи.

    Коментиран от #123, #127

  • 118 Тити

    6 15 Отговор
    Рашистите са тотален провал с тяхната армия пародия.
  • 119 Американец

    16 2 Отговор
    Ако ти, Зеленски, си дошъл да просиш пари, то поне се облечи прилично. И не сякаш сте взели тези дрехи назаем от градинско плашило
  • 120 Германец

    14 2 Отговор
    Зеленски облича такива дрехи с намерението да съжали спонсорите. А за снимките в списание Vogue се облича различно!
  • 121 Механик

    23 4 Отговор
    Чета тази статия и понеже знам кой е е написал, защо я е написал, как я е написал и какво се опитва да скрие/омаловажи, оставам с впечалените, че Бахмут вече е почти превзет и от подземията пак ще изпълзяват разни татуирани екземпляри и Зеленски пак ще реве по всички телевизии и парламенти на тоя свят.

    Коментиран от #170

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 А бре последно...

    18 3 Отговор

    До коментар #117 от "Лаврентий Берия":

    ...краварските Рамбовци бягаха през глава от афганистанските козари,закачени позорно за колесника на самолета ...!!!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Американец

    15 4 Отговор
    Семейство на Виктория Нуланд от Украйна. Тя води тази война. Нейният съпруг също е политик през целия живот и член на SkullAndBones, същото тайно общество, което създаде войнствените подпалвачи на клана Буш, а кланът Буш беше симпатизант на нацистите.
    Семейството на канадския вицепремиер Кристи Фрийланд е от Украйна. Дядо й беше нацист.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 13 Отговор

    До коментар #117 от "Лаврентий Берия":

    Да ама преди да се изнизат алкохалните мушици амуджите ги млатиха 10 години, бая поцинковани кашони изпратиха за мацква и от там могучая‼️
  • 128 Американец

    12 3 Отговор
    Да, ние всички даваме и даваме гигантски суми на тази Украйна, когато самите ние вече сме на изчерпване! Просто ни изяждат живи! Да помислим най-накрая за себе си!
  • 129 Иванушка🇺🇲

    8 16 Отговор
    Не мога да повярвам че това варварство се случва сега в Европа. Някакви руски терористи и убийци унищожават градове и села на една мирна държава като Украйна. Ако тези варвари не бъдат спрени и унищожени целият свят е застрашен от гибел.

    Коментиран от #168

  • 130 Котьо

    12 4 Отговор

    До коментар #14 от "Жоро":

    От 2014 всичко е укрепено по стандартите на нато,всяко село всеки ъгъл ,всеки град ,затова е трудно преминават. Можеш до видиш всичко в Google maps, виж Пески близо до Донецк. Знаят че руснаците няма да дигнат авиацията и да сринат всичко .Ще има много цивилни жертви,а те това чакат за да ги изкарат зверове .

    Коментиран от #145

  • 131 БАХМУТ БАЛЪЦИ

    4 11 Отговор
    Пет месеца МОГУЧАЯ не може да се справи с гарнизона в Бахмут....
  • 132 Земи си напиши ника правилно

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Груьо":

    След гласна се пише " Й ",а след съгласна се пише " Ь ".Не се научихте на тия пенизи в началното училище,а по 1-2 висши образования изкарахте.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Американец

    16 3 Отговор
    Президентът на Украйна пристигна в Белия дом, облечен като управител на стриптийз клуб, и започна да иска пари. Изненадващо никой не го изгони. Вместо това правеха каквото искаше
    Тъкър Карлсън
  • 136 Матей преображенски

    11 1 Отговор
    Чудно преобръщане,доскоро се кълняха ,че Артьомовск ще го бранят като Термопилите,и руснаците напразно давали жертви и хвърляли толкова средства да го превземат.Обаче продължават да го бранят и се вкопчват като удавници.,при все че дават всекидневно стотици жертви.иМАТ КЪСМЕТ ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ ИЗПОЛЗВАТ ДЕСАНТИ с парашути,могат и техника да прехвърлят,не искат да рискуват.Града ще го обходят от двете страни и укрите ще трябва да решават дали да бягат или остават в обкръжение.иЗГЛеЖДА СЪМНИТЕЛНО да са останали 10 хил.жители доброволно,а в качеството на заложници.
  • 137 Читател

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Вярно, прав си. Но ако стане така, Русия ще превземе Молдова, ще нападне Румъния и България. Империята има за цел проливите и излаз на Средиземно море.

    Коментиран от #139, #180

  • 138 Софиянец

    1 9 Отговор
    Бахмут падна, слава на Украйна!
  • 139 Хи их хи

    4 1 Отговор

    До коментар #137 от "Читател":

    Хайдееее, както се засилихте пратихте Русия в Етиопия да освобождава еритрейците от обединените марсиански сили!
  • 140 23787

    10 2 Отговор
    Няма ли да има протести против войната, подобни по мащаб на тези против войната във Виетнам!!!
    Само с масови протести в във всички европейски столици, могат спрат войната!!!

    Коментиран от #144, #175

  • 141 Гост

    3 8 Отговор
    Ватниците наши станали модни експерти,ги да видиш.Друго си е с ватенката,става и за сватба нали бе г@лоши.Днес още 1472 ватника вирнаха краката в чес на зеления.Няма да боли нали си знаете,малко остава.Обещавам.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Амида

    8 2 Отговор

    До коментар #31 от "Истината":

    Нали затова не ги приеха в нато и ЕС въпреки огромните молби и върховен слугинаж.Първо са фашисти по-жестоки от предходните и второ запада имаше други планове,които виждаме в момента, до последния украинец в името на идиокрацита
  • 144 Уса

    9 1 Отговор

    До коментар #140 от "23787":

    Не няма.Украинците в сащ мразят зеленски повече от путин а американците се събудиха, протести йок.Искат байдн с цялата му рода и администрация в затвора
  • 145 Лаврентий Берия

    2 11 Отговор

    До коментар #130 от "Котьо":

    Но те, руснаците не са зверове! Те само убиват жени и деца и ги оставят на минусови температури през зимата без покрив и отопление. Къде е зверството в това? Това е руското "братство" което върви ръка за ръка с брадатия Кадировски руски "мир". Така е в руския "свят" - като не искаш да си роб на Путин - газене и сриване до основи. Никакво зверство. Само славянска идея и православно братство. По Путински.

    Коментиран от #162

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 А и факти

    9 1 Отговор
    града не е грозното украинско Бахмут,а Звучното Артьомовск.
  • 148 Руснаците са

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    в Артьомовск и в скоро време ще си го прочистят от укропската измет.А,ти колкото и да се дреш няма да получите нищо освен сопа и куршум.А слава кокаине е в новата си родина СрАЩ. Просто прогониха маршрута за бягство.

    Коментиран от #176

  • 149 РУСИЯ СТОИ НА ГЮМЕ А УКРАИНЦИТЕ СЕ ИЗТРЕ

    9 1 Отговор
    ПАХА ДА ГИ ПОБЕЖДАВАТ ....... ДО ПОСЛЕДНИЯ БАНДАРАК !

    Коментиран от #155

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 стоян георгиев

    0 12 Отговор
    Украина ги вкара в капан още от началото на войната.тия концентрирани руски атаки в градовете ги изтощават мощно.сега го докараха да се радват на това че не отстъпват,а всъщност отстъпват в Луганска област.и са много зле в херсонския и Запорожие.

    Коментиран от #160

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Роко

    2 12 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Лошото е че ако русия вземе украйна руското влияние ще се засили и също червените метастази.А ако русия загуби червенушките ще се опитат да се скатаят дълбоко.А ракови образувания се отстраняват само със скалпел.Не го ли разберем ще имаме големи проблеми
  • 154 Роко

    2 8 Отговор

    До коментар #19 от "стоян":

    Ти описа точно какво ще се случи на любимата ти РАША.Другото си е твоя фантазия
  • 155 РУСИЯ СА НАПИНЯ

    2 10 Отговор

    До коментар #149 от "РУСИЯ СТОИ НА ГЮМЕ А УКРАИНЦИТЕ СЕ ИЗТРЕ":

    Да влезе в Бахмут...УКРАИНЦИТЕ ГИ ЧАКАТ НА ГЮМЕ....
  • 156 ЗАЩО ДА ГИ КАРАТ НАСИЛА

    2 9 Отговор

    До коментар #109 от "Антитрол":

    Руснаците сами ще се накажат....
  • 157 Коментар

    7 3 Отговор
    Една малка ядрена гъбичка и никой няма да си спомня за бахмутите.

    Коментиран от #161

  • 158 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    2 11 Отговор
    С калашките и галошите страхливите ватенки няма как да превземат Бахмут, само пълнят канавките с леш и ги разнасят чакалите!
  • 159 ЗА БАХМУТ

    10 2 Отговор
    СА ПУКНАЛИ ВЕЧЕ 3 ХИЛЯДАРКИ УКРИ. ГРАДЪТ Е ВЕЧЕ РУСКИ. АНАДЪМО?
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 За тоя

    7 1 Отговор

    До коментар #157 от "Коментар":

    Разлагащ се труп УКРИЯ да хабят бомба? - много ми се вижда.
  • 162 стоян

    10 2 Отговор

    До коментар #145 от "Лаврентий Берия":

    В Украйна няма кого да съжаляваш, православни не останаха, само униати, езичници, сектанти, нацисти, фашисти. На война като на война, нека мръзнат! Можете да застреляте затворници, но не можете да ги оставите без светлина и топлина, нали? калиева логика? Приютете украинци, подкрепете ги, раздайте жилище, съпруг, пари! защо плачеш тук Или да отидете в Украйна и да се биете там!
  • 163 Бумеранг

    11 3 Отговор
    Ние ще имаме работа - те няма. Ще имаме пенсии - те нямат. Ще имаме подкрепа за деца и пенсионери – те нямат. Нашите деца ще ходят на училища и детски градини - техните деца ще седят в мазета." (Пьотр Порошенко 2015 г.)

    Коментиран от #165

  • 164 Това не са имена на убитите бе, мунка

    2 6 Отговор

    До коментар #113 от "Атлантиците":

    Това са автографите на украински бойци в Бахмут. Ама, че сте неграмотно племе...
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Радон Керанов

    2 9 Отговор
    С тази некадърна армия Русия няма шанс! Това е жестоката истина! Бахмут е гробище за руснаци! Няма как да бъде превзет! Украинската армия става все по-опитна, силна и злобна! Съдбата на руските войници не е за завиждане, чака ги смърт, раняване, плен! Нищо добро не чака путлеристите!
  • 167 Донбасслав

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Киевските бан.дери и майдан.нисти са окупатори и терористи, които трябва да бъдат изгонени от украйна, за да има мир по света
    Да живее свободна и демократична Новорусия, Да живее Донбас, да Живее Донецк и Луганск.
    далече от киево.бандерският псевдо "мир", дето го видяхме колко струва 10 години

    Коментиран от #177

  • 168 Джонито U.S.A

    8 3 Отговор

    До коментар #129 от "Иванушка🇺🇲":

    Не мога да повярвам че това варварство се случва сега в Европа. Някакви украйно.бандеро.хохлятски терористи и убийци унищожават градове и села на една мирна държава като Новорусия ( Луганск и Донецк). Ако тези киевски неонацистки бандер.ски варвари не бъдат спрени и унищожени целият свят е застрашен от гибел.
    Но Русия сега ги ликува, много ги търпят тия хохляти даже.
  • 169 В този контекст - изявленията

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    на висши настоящи и бивши американски военни - "Украйна ще победи, до година-две ще си върне Крим". Подобни твърдения е ясно, че няма как да съответстват на реалностите, но дават "увереност" на украинската върхушка, че има смисъл от продължаване на войната. Към тези каканижения се присъедини и един български о.з. генерал /образован в съветска военна академия/ че още малко - и Крим е украински, само трябва украинската армия да отхвърли руската вмоенна машина и да бъде съборен кримския мост... Помислете защо се дава гласност на подобни "специалисти" и кому е нужно това.
  • 170 Феликс Дж

    2 0 Отговор

    До коментар #121 от "Механик":

    Точно така е. Има подобно видео вече на великия стратег ГЕНЕРАЛИСИМУС залужни. Вие на умряло за загубите и липсата на стратегическо значение за отбраната на града. А и между временно иска смъртно наказание за дезертьорство (в закона, не че не разстрелват по франта без съд и присъда). Бахмут не му е проблем, а дезертьорите.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Самокритика от соца

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Да обвиняваш себе си за това , което всъщност се отнася за другите. Понеже директната критика тогава беше забранена!
  • 174 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #109 от "Антитрол":

    Ти и за ссср говореше че тая империя ще е хилядолетна
  • 175 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #140 от "23787":

    Нали знаеш че в тази демократична русия протестите са невъзможни.В сащ най вече протестите и джунглата накараха американците да се изтеглят, а не виетнамските да си приписват победата.И да не забравяме че точно комунистически виетнам нападна ю.виетнам да налагат най мирната идеология съветски болшевизъм.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Роко

    5 0 Отговор

    До коментар #167 от "Донбасслав":

    Ти за свобода в Русия ли говориш.Ами отиде на психиатър.Съвсем случайно някой русофил да чувал че през 2014г.имаше резолюция на оон в крим да влязът сини каски на оон и разследващи органи да установят какво в действителност се случва там.И хоп изненада.РУСИЯ НАЛАГА ВЕТО ДА НЕ СЕ РАЗБЕРЕ КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧВА ТАМ.Много интересни ще бъдат коментарите за това на червените кратуни
  • 178 112233

    3 3 Отговор
    Фашизма няма място в Европа, Украйна е обречена.
  • 179 Славай Орком

    1 0 Отговор
    Басии кефа... раша страда
  • 180 Още от 1878г

    2 0 Отговор

    До коментар #137 от "Читател":

    "Империята има за цел проливите и излаз на Средиземно море."
    Ще продължава да води "освободителни" войни докато го постигне.Наште олигофрени пак ще тичат препъвайки се с хляб и сол.

    Коментиран от #183

  • 181 Погледни

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Хе,хе...!":

    Погледни картата 0т 23.12.22
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 да да

    1 1 Отговор

    До коментар #180 от "Още от 1878г":

    амбиции на Русия през 1878г. съвпаднаха с български интерес...къде беше сащ ,европа.Днеска същите евромошеници правят се на приятели..а сорос и компания грабят България..
  • 184 реди

    1 0 Отговор
    Не "ако", а "когато" Русия превземе Бахмут, това разбира се няма да е "целесъобразно" за натовките защитници, а направо се брои за тяхно поражение. И никакви теории и философски отклонения няма да променят такава победа.
  • 185 Паулито Куельо

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "От Пентагона :":

    Искахте на Шойгу да свалите пагона
    да го качите на вагона
    и в Сибир да си пие самогона,
    а успяхте само да му разкопчеете панталона
    и да му посвирите на микро..-Фона.
Новини по държави: