Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Април, 2023 18:51 2 363 18

Орбан неочаквано посети военен парад в Сърбия

  • сърбия-
  • военен парад-
  • унгария-
  • виктор орбан-
  • александър вучич

Сръбският президент каза, че следи как протича войната в Украйна

Орбан неочаквано посети военен парад в Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сръбският президент Александър Вучич и унгарският премиер Виктор Орбан днес наблюдаваха военен парад, което се проведе в околностите на сръбската столица Белград, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Орбан пристигна на необявено посещение в Сърбия. Той беше посрещнат от Вучич, който заяви, че е щастлив „отново да приветства един голям приятел на Сърбия“. Днешният парад се провежда на военното летище Батайница и е по повод сръбския Ден на армията. Събитието включва прелитания на изтребители МиГ-29 и хеликоптери „Мил“, както и демонстрация на наскоро доставени китайски зенитноракетни системи и дронове.

Още новини от Украйна

„Сръбско-унгарските отношения са на най-високото си равнище в историята на страните ни“, написа Вучич в Инстаграм. Асошиейтед прес припомня, че и двамата лидери запазиха политическите и икономическите си връзки с Русия въпреки инвазията в Украйна. Отношенията им с Москва са източник на търкания с останалите европейски страни и със САЩ.

Сръбският президент каза още, че той и сръбското командване следят как протича войната в Украйна и съответно планират бъдещите покупки на военно оборудване. „Сърбия никога в историята си не е имала по-силна армия“, каза Вучич. Министерството на отбраната на Сърбия, цитирано от ТАСС, съобщи, че в прегледа на въоръжените сили „Гранит 2023“ участват над 5000 военнослужещи, около 2300 единици въоръжение и бойна техника и повече от 60 самолета. На парада е присъствал и президентът на босненската Република Сръбска Милорад Додик.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Воаяжи

    26 30 Отговор
    Бай Орбан превърта и той едни и същи дестинации..сигурно това е да си на руска заплата

    Коментиран от #5

  • 2 Гориил

    20 15 Отговор
    Решени са да довършат Балкански поток. България достатъчно умна ли е?

    Коментиран от #10

  • 3 Анонимен

    42 22 Отговор
    Орбан е единственият политик в Европейскя съюз който има топки .
  • 4 Гориила

    13 17 Отговор
    А Лавров ще бъде свален и не смее.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Путиноид

    13 19 Отговор
    Ами като иска да ходи на паради .
    Да посети Бахмут тоя Тъпан Орбан .
    Ще го посрещнат подобаващо
    Вагинарите ,
    Със борш и гулаш .
    Хаха

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Умен по цялата глава

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гориил":

    Балканско Турски поток е завършен отдавна като България плати 3 милиарда за построяването му..Руска газ през Турция и България в момента влиза през Сърбия в Унгария...Българската инвестиция,обслужваща интересите на споменатите държави - Русия,Сърбия и Унгария , ще се изплати от Такси ,след 20 години Евентуално...

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КОЗАРИ СРЕЩУ ЯНКИТЕ В АФГАНИСТАН

    11 14 Отговор
    Ги разбиха и изгониха
  • 13 Христо

    16 13 Отговор
    Чичо Орбан вече губи връзка с действителността.
    Унгария е с най-високата инфлация в Европа, Румъния ги настигна по икономическо развитие, а той на измислен военен парад в Сърбия? Щял да строи и нефпровод от Унгария до Сърбия, а нефта откъде?
    Нещо вече не са както трябва нещата, ще го изгонят с ритници унгарците, въпрос на време...

    Коментиран от #16

  • 14 Барба Ганьос

    7 3 Отговор
    Орбан ги нюха много нещата в политическа переспектива. Американците го имат за лесна плячка но ще търпят имиджов пасив след време. Ще им е лош пример и провал.
  • 15 Имбацил

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Умен по цялата глава":

    Дрън- дрън. Добре че е тая последната тЪрба, че иначе сме на кон под опашката. Всичко е Газпром като цена и изгода. Натоварваме нацията и икономиката със скъп газ в уж конкуранция а те решенията лобистки. Бръмчим за инфлацията в Унгария, а тя при нас същата. Ние вторачени и пак последни.
  • 16 Ицеее

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Христо":

    Личи си, че си куха глава и не ти се отдава мисленето, пусни си някое филмче на Марвел и там си напъвай мозъчето...
  • 17 Укродебил

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Путиноид":

    Какво да прави в Бахмут бе дебил, много му пука на Орбан за укрите, да отиде там нашето про100 Кире - заплатата, да обърнат хастара...🤣😂🤣😁
  • 18 Бай Иван

    11 3 Отговор
    "Сърбия никога не е имала по силна армия". Имат повече от 60 самолета. Сърбия е държава с население горе долу колкото нас и по малка територия и имат май шест пъти повече самолети от нас и боеспособна армия и това след война и бомбардировки. Хайде сега да видим в годините на така наречената ни демокрация как си разсипахме армията. Нали знаете лафа "Ако не храниш своя ще храниш чужда" Е ние това правим,нищо че така наречената журналистка Ризова си къса дрехите как НАТО ни пази. Ние храним чужди военни в чужди бази на наша територия. И поздравление за сърбите. Ако искат да просперират не им трябва ни НАТО ни ЕС. Имаше един стар лаф от Тошово време на сърбите "Нито ние с нашите певци,нито Вие с вашите крадци ще построим комунизма" .Сега виждам,че от певци все нещо става,ама от крадци-нищо"
Новини по държави: