Last news in Fakti

23 Април, 2023 05:06 640 7

Едва 26% от французите са доволни от Макрон

  • франция-
  • президент-
  • еманюел макрон

Популярността на френския държавен глава спадна драстично заради пенсионната реформа

Едва 26% от французите са доволни от Макрон - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо трима от всеки четирима французи са недоволни от Еманюел Макрон, чиято популярност спадна драстично главно заради пенсионната реформа и сега е близо до рекордно ниското равнище от периода на кризата с „жълтите жилетки“ през 2018 г.. Това показват резултати от проучване за в. „Журнал дьо диманш“, публикувани вчера, предаде Франс прес, циитрана от БТА.

Според този месечен барометър, едва 26% от анкетираните са доволни от държавния глава, което представлява спад от 2 пункта в сравнение с месец март. Но това не е най-лошият резултат за Макрон досега.

През декември 2018 г. рейтингът му спадна до 23% в разгара на кризата с „жълтите жилетки“ – по цвета на облеклото, носено тогава от демонстрантите.

В сравнение с април 2022 г. обаче, когато беше преизбран, държавният глава е загубил 15 пункта подкрепа.

От общо 72% от французите, които са недоволни от Макрон, 47 на сто са „много недоволни“ – повишение от 7 пункта, което е отзвук от гнева след обнародването на закона за пенсиите на 15 април.

Допитването е проведено онлайн между 14 и 21 април. Анкетирани са били 1955 души от 18-годишна възраст нагоре.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    11 0 Отговор
    Ееее,те и преди изборите малко го одобряваха ,ама пак е президент ,нали? Чудя се докога човечеството в "цивилизования " свят ще си мислят ,че от тях ,чрез изборите зависи нещо.? Всичко е една голяма манипулация обвита в лъскава дума "избори".

    Коментиран от #5

  • 2 я какво съвпадение

    7 1 Отговор
    също като при нас само дето процента е по-малък…
  • 3 Краварска медия

    4 0 Отговор
    Умнокресливците,ама ме съмнява да са толкова много
  • 4 чушки

    3 0 Отговор
    Макароните взеха да се вкисват.
  • 5 верно е

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    ЦРУ поставя кукли на конци удобни на САЩ.
  • 6 От страни

    0 0 Отговор
    Ееееее! Кво сте надробили това ще ручате. То след де Гол вече нема ни един нормален ама нали има за кой да гласувате, патриотка, умничка - Марин ле Пен. Що не сте гласували? Марин ле Пен си е френския Орбан.
  • 7 чудо голямо

    0 0 Отговор
    Тук един бивш имаше само 8 %.
Новини по държави: