Last news in Fakti

2 Май, 2023 13:01 831 8

Силен съюз! Джо Байдън ще изпрати първата по рода си президентска мисия във Филипините

  • сащ-
  • филипини-
  • джо байдън-
  • фердинанд маркос-младши

Стопанинът на Белия дом също така се ангажира да засили подкрепата на САЩ в широк кръг области, включително смекчаването на последиците от изменението на климата и икономическите проблеми

Силен съюз! Джо Байдън ще изпрати първата по рода си президентска мисия във Филипините - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън ще изпрати "първата по рода си" президентска мисия за търговия и инвестиции във Филипините, за да допринесе за икономически растеж "на широка основа", предаде Филипинската новинарска агенция (ФНА), цитирана от БТА.

Байдън обяви инициативата след двустранна среща с филипинския президент Фердинанд Маркос-младши във Вашингтон. Очаква се мисията да увеличи инвестициите на американски компании във филипинската "икономика на иновациите", прехода към чиста енергия и сектора на полезните изкопаеми от критично значение. В нея ще участват и американски високопоставени бизнес лидери.

Американският президент подчерта "силното партньорство" и "близкото приятелство" между Филипините и САЩ, което е "обогатило милиони американци от филипински произход, както и общности навсякъде в Съединените щати".

Джо Байдън също така се ангажира да засили подкрепата на Америка в широк кръг области, включително смекчаването на последиците от изменението на климата и икономическите проблеми.

"Заели сме се с (проблема с) изменението на климата, увеличаваме възможностите пред нашите страни, отстояваме общите ни демократични ценности и правата на работещите и заедно задълбочаваме икономическото си сътрудничество", каза Байдън на Маркос.

Двамата лидери се договориха да задълбочат сътрудничеството в борбата с изменението на климата, увеличаването на производството на чиста енергия и опазването на околната среда.

В съвместно изявление Маркос и Байдън потвърдиха, че ще предприемат спешни действия за намаляване на емисиите на парникови газове, както и за генериране на повече енергия от възобновяеми източници, за да се ускори преходът към чиста енергия. По този начин ще се намалят разходите за енергия и ще се разшири енергийният достъп на домакинствата.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    8 2 Отговор
    Големите удари на богоизбраните - Филипините ще ги спасяват!
  • 2 За размисъл

    9 1 Отговор
    Що ще САЩ във Филипините? Никой не е улав да вярва, че е заради "силното партньорство" и "близкото приятелство" между Филипините и САЩ.
    Аа ... сетих се ... Филипините са точно "под" Тайван...
  • 3 китайски балон

    11 1 Отговор
    Горките филипинци!
  • 4 Шаро

    6 1 Отговор
    Аре сега като фнландците-кръ гом, запал ци...
  • 5 Мисия

    5 1 Отговор
    ....за икономически грабеж !
    Сина на Маркос които крадеше 21 години е сега на власт. Ше си делят с Изкувелия ...
  • 6 Верно ли ?

    1 1 Отговор
    Преди това да прибере 40 млн.клошари и още 90 млн.неусигорени в Говедария.
  • 7 ЦРУ

    0 1 Отговор
    Филипините са незаконно отеглил се щат на САЩ

    Коментиран от #8

  • 8 На практика

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЦРУ":

    колония! А,чакай те са демократи и за свобода не колонизатори!