Last news in Fakti

25 Май, 2023 22:46 1 335 13

Рон Десантис обеща: Ще помилвам Доналд Тръмп, ако стана президент

  • сащ-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • рон десантис-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Губернаторът открито обвини Министерството на правосъдието, че под управлението на демократите и президента Джо Байдън е превишавало правата си, като е преследвало републиканци

Рон Десантис обеща: Ще помилвам Доналд Тръмп, ако стана президент  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Губернаторът на американския щат Флорида и вече официално кандидат за президент на САЩ от републиканците Рон Десантис заяви в четвъртък, че ако бъде избран, ще помилва осъдени за престъпления, произтичащи от участие в щурма на Капитолия на 6 януари, съобщава "Индипендънт".

Сред помилваните би могъл да бъде и бившият президент Доналд Тръмп, който сега се бори за преизбиране и е основен съперник на Десантис.

Губернаторът открито обвини Министерството на правосъдието, че под управлението на демократите и президента Джо Байдън е превишавало правата си, като е преследвало републиканци. Протестиращите за каузата Black Lives Matter, например, не са били преследвани в същата степен от федералното правителство.

Затова Десантис настоява за преразглеждане на случаите на задържани и съдени за щурма.

Припомняме, че ден по-рано Десантис подаде документи за кандидатстване за президент през 2024 г.

Той се включва в надпреварата месеци по-късно от другите претенденти, но е по-добре финансиран, по-известен и по-високо в допитванията от почти всички кандидати на републиканците. Преди него е единствено Тръмп. В края на април беше съобщено, че Десантис е готов да обяви участието си още в средата на май.

Тръмп препоръча на съперника си да се оттегли, за да не разпилява гласове. Той обаче е изправен и пред редица дела в съда, което е прецедент.

Бившият президент третира Десантис, когото някога подкрепи за губернатор на Флорида, като свой най-голям враг в продължение на месеци, като го напада редовно в социалните медии и в интервюта.

Като губернатор, Десантис постигна множество политически победи - включително забрана на абортите след шестата седмица на бременността, премахване на разрешенията за носене на скрито оръжие на обществени места, въвеждане на закон за универсални ваучери за училище и забраната за медицински интервенции за смяна на пола за транссексуални младежи. Всичко това ще му служи като платформа, когато стартира кампанията си.

Бившият губернатор на американския щат Арканзас Аса Хъчинсън през април официално обяви президентската си кампания за 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    7 2 Отговор
    ДеСантис може да върне американския анклав Ново село обратно на България ,ако обещае.
  • 2 ВСИЧКИ СА ПРОТИВ ПАМПЕРА БАЙДЪН

    9 4 Отговор
    А ЗЕЛЕНСКИ Е БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛ !
  • 3 Цар Долар

    5 11 Отговор
    Московският комсомолец Другаря Тръмп е със жълтамногтомнакнижка, и не носи наказателна отговорност защото не разбира свойството и значението на постъпките си-квалификациязаневменяемост по националното наказателно законодателство на САЩ. и всички цивилизовани страни по света.

    Коментиран от #5

  • 4 Голяма

    2 0 Отговор
    гавра
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Разумен

    8 1 Отговор
    Добри неща свърши Десантис като губернатор. Но щом МСМедиите го хвалят толкова много, по-добре американците да стоят далеч от него!!!!!
    Стар номер е когато службите и Дийп Стейт решат да пробутат някой обществото, да го подготвят добре отрано с това да се представи добре пред електората! Пък после да си го водят на каишка след като се отърват от опасния за тях!
    Помним как пробутаха Макрон на французите, Мелони на италианците и Борис Джонсън на англичаните. И какво стана после! И в Турция опитват същия номер. А и Зеленски с едни обещания го пробутаха, но после видяхме и там какво стана.
  • 8 хммм

    7 1 Отговор
    Тоз полу-мъж къде се бута?? Пръкна се от нищото, защото Тръмп го бил похвалил, а сега се прави на негов ментор.
  • 9 Въпросът е

    4 1 Отговор
    По кое ще го помилва ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пльок

    2 3 Отговор
    Джо Бай ви Дън ще остане президент на Юнайтед Стейтс още един мандад, ползва се с изключителна подкрепа.

    Коментиран от #13

  • 12 може

    3 0 Отговор
    А у нас Тиквата става свежо препран демократ, атлантик и антикомунист след седмица, ако гласува кабинетчето.
  • 13 зависи

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пльок":

    1. От развитието в Украйна.
    2. От инфлацията и икономиката.
    3. От социалния мир (грубо казано) вътре в страната.

    Всяка издънка, подкрепена от все по-нагли и историческ инеобосновани претенции на всякакви ейлиъни ще му намали шансовете.
    За момента смятам че Де Сантис - Дайдън са 45-55 процента вероятност. Като превеса за Байдън идва от традицията Президентът да кара 2 мандата.
    Шансовете на Десантис са си напълно реални.