Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Юни, 2023 22:14 9 304 25

Конституционният съд на Русия извърши държавен преврат

  • бесарабски фронт-
  • виталий портников-
  • валерий зоркин-
  • преврат-
  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • държавен преврат-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • конституционен съд

Банда военнопрестъпници, които пред очите на всички потъпкаха конституцията на собствената си страна

Конституционният съд на Русия извърши държавен преврат - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

КС на РФ: кървави адвокати
© Виталий Портников

Конституционният съд на Руската федерация извърши поредния тих държавен преврат, нито първия, нито последния в политическата кариера на Валерий Зоркин.

Още новини от Украйна

Първият беше през 1993 г., когато аморфността и бездействието на Конституционния съд стана една от причините за кризата, която всъщност предопредели поражението на руската демокрация. Оттогава Зоркин е организирал много преврати. Най-известният беше през 2014 г., когато руският Конституционен съд се съгласи с възможността за анексиране на Крим и Севастопол. И това въпреки факта, че руското законодателство пряко забранява присъединяването към Русия на части от територии на други държави. Дори и да приемем, че една „независима държава“ внезапно е поискала да се присъедини към Русия, статутът на Крим не издържа никаква правна проверка. В Крим няма референдум, чиито участници да са съгласни с неговата независимост. Но имаше референдум, участниците в който гласуваха за независимостта на Украйна. Крим беше обявен за "независима държава" от депутатите на Върховния съвет на автономията, които нямаха нито властта, нито мандата на населението за това решение. Но нищо - Зоркин просто подпечата "Списъка с желания" на Путин. Без колебания. И оттогава в Русия няма конституция.

Но пък Конституционен съд уж още има. Разбира се, обръщането към съдиите след Крим, поправките от 2020 г. и „анексиите“ от 2022 г. е наивно занимание. Но беше просто интересно как съдът ще може да се разграничи от очевидната противоконституционност на члена за "дискредитация" на руската армия, от правото на държавата да глобява само за единият опит да се нарече войната война.

Зоркин и компания дори не си помислиха да се разграничат. Че и от какво всъщност се разграничават. Тъй като това е същият Конституционен съд, който призна анексирането на украинските земи за конституционно, статията за "дискредитацията" също е за съда. Затова съдът без колебание обяви самата "специална операция" на Путин за конституционна и постави критиците ѝ извън закона.

Но не всички. Между другото, Конституционният съд на Русия допусна негативни изявления относно специалната операция и руската армия в случаи, „ако това не е свързано с произволно отричане на конституционно предопределените характер, цели и задачи на СВО“. Казано по-просто, Евгений Пригожин или Игор Стрелков могат колкото си искат да се карат на Министерството на отбраната и дори на самия Путин. Ако в същото време те призовават за продължаване на войната и избиване на колкото се може повече украинци, тяхната критика е "градивна" и конституционна. Извън Конституцията на Руската федерация е този, който се противопоставя на войната и осъжда бандитската държава, която отприщи тази война. Защото според Конституционния съд държавата е „конституционна ценност“, а подкрепата за война е „конституционен принцип“. И не можете да спорите срещу ценностите и принципите.

Това са нормите на нацистка Германия, разбира се. В Райха те просто бяха екзекутирани за антивоенна позиция – а Русия на Путин сега се втурва с пълна скорост към правните норми на хитлеристка Германия. Всъщност може да се каже, че вече ги е постигнала. Може дори да не премахват мораториума върху смъртното наказание, може просто да затворят противниците на войната за 25 години и тогава началниците на затворите ще се постараят да угодят на Владимир Владимирович и други гоблини.

Конституционният съд на Руската федерация е досущ началници на затворите. Това изобщо не е съд. Това е банда военнопрестъпници, които пред очите на всички потъпкаха Конституцията на собствената си страна и сметнаха за основна норма правото да окупират, убиват, ограбват и изнасилват. Право, което го няма в Конституцията. Но те го измислиха и го добавиха.

Затова на бъдещия процес срещу военнопрестъпниците Зоркин и други негодници в мантия трябва да седят на първия ред, до Путин, Патрушев и Шойгу. Никоя възраст не трябва да попречи на Зоркин да завърши посредственото си съществуване в затворническа килия. Председателят на Конституционния съд на Руската федерация определено го заслужава.

Източник: Виталий Портников специално за Graniru

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    45 15 Отговор
    Нас ко на и ..тва .хаиде по каруците ,секи да си гледа държавицата
  • 2 ха, ха

    67 18 Отговор
    пак бесарабски фронт! страхотен източник, от неговите страници глаголи истината и само истината!
  • 3 Шопо

    70 20 Отговор
    Като видя бесарабски фронт и спирам да чета този пасквил.

    Коментиран от #9, #20, #21, #23

  • 4 Калпазанин

    54 13 Отговор
    Просто!!!! Мара пак се засрамила и се скри, то бива бива тъпотии ама наистина взе да ми се повдига вече тука
  • 5 Човек

    45 12 Отговор
    Защо не пишат в началото ,източника на информация ,за да не губим време в четене?
  • 6 ХАРОН

    14 7 Отговор
    Като нашите военнопрестъпници....
  • 7 Историк

    30 42 Отговор
    Никой от рузките слуги в България няма да разбере какво пише в статията, но с удоволствие ще подкрепят фашисткия режим в Кремъл, точно както едно време са правели членовете и привържениците на НСДАП на Хитлер, докато са газели конституционния ред на Германия. Всички фашистки режими си приличат по стрескащо еднакъв начин.
  • 8 Путриот

    22 34 Отговор
    Русофила освен бесарабски фронт ,вече и Пригожин като видят и чуят, ще им прилошава
  • 9 има решение

    17 23 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Чети простотии и фантазми в консомолская праvда
  • 10 ХАХАХА

    43 13 Отговор
    ХАХАХА портата пак с изсмукани от пръстите коментари. Държавен преврат имаше в Осрайната 2014 година с помощта на фащските!

    Коментиран от #24

  • 11 Циник

    30 7 Отговор
    Не ви ли е срам такива неграмотни тъпотии да пишете
  • 12 ХАХАХА

    27 5 Отговор
    Абе портата да няма предвид простокиро и просталена?
  • 13 Tити

    25 5 Отговор
    Информация на Бесарабски фронт. Значи е достоверна информация!!?
  • 14 Дамяни

    33 6 Отговор
    Мноого безмислени приказки !!! Що не писа тая кратуна , такива слова за Ирак,Авганистан, Палестина !!? Окупирани ма си мълчи!
  • 15 Кокоркиро

    18 6 Отговор
    След Великата контраофанзива идват наред още и още измишльотини.Ще връщате скоро $ обратно.
  • 16 Иванчо

    18 6 Отговор
    Без арабския фронт сте гола вода! И с него също!

    Коментиран от #22

  • 17 Немо

    20 10 Отговор
    К,ви са тези мишки от така наречения бесарабски фронт.?
    Явно 2-3 надрусани соросоида на които им се плаща от Америка да публикуват анти руски пасквили

    Коментиран от #25

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Влахо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Другари, Митрофанова каза ли на коя страна да заставаме - Путин или Пригожин?
  • 21 Даа бе

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Тогава защо драскаш другарю?
  • 22 МАРИЙКА

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иванчо":

    От кога св занимаваш с международна политика бе?
  • 23 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Ти що и да видиш-се тая!
  • 24 Любопитен

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "ХАХАХА":

    Какво е това осрайна? Къде се намира? Под кръста ти ли?
  • 25 А бре

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Немо":

    Русия губи войната! Като се случи същото ,което беше в петък, пак ще занемееш!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания