Last news in Fakti

10 Юли, 2023 11:40 2 244 4

Жена се удави в придошли води, а тийнейджър бе убит от гръм

  • буря-
  • черно море-
  • турция-
  • жертви-
  • наводнение-
  • ардахан-
  • гръмотевици-
  • гръмотевица

На много места в района пороите причиниха преливане на реки и свлачища

Жена се удави в придошли води, а тийнейджър бе убит от гръм - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Жена се удави във водите на придошла река, а 15-годишен бе убит от гръм в Черноморска Турция, която бе засегната от нови наводнения през последните дни, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

На много места в района пороите причиниха преливане на реки и свлачища. 45-годишна жена с увреждания, която излязла, за да събира дърва за огрев, е била отнесена от придошлите води на река в окръг Самсун. По-късно тялото ѝ е било открито от спасителите.

В Ардахан 15-годишен младеж е бил ударен от гръм, докато си играел навън с животните. Момчето е било откарано в болница, където по-късно починало. Стотици хора, блокирани в резултат на пороите, се е наложило да бъдат спасявани. 23-ма бедстващи хора са били евакуирани с хеликоптери, а 570 - с лодки и строителна техника. Заради валежите и свлачищата са били затворени пътища, в т.ч. участък от местна магистрала.

Пороите са нанесли материални щети в различни градове в окръзите Кастамону, Чорум, Бартън, Сакаря, Карабюк, Дюздже, Ерзинджан и Зонгулдак. Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви, че на тежко засегнатия от наводненията окръг Бартън днес ще бъде отпусната помощ в размер на 30 милиона турски лири (1,15 млн. долара). Министърът посети района, за да се запознае със ситуацията.

Количеството дъжд, което се очаква да падне до 15 ч. утре, е 100 л/кв.м, заяви Йерликая и призова гражданите да стоят далеч от речните корита. Оранжев код за опасност от порои и наводнения остава в сила за днешния ден за 13 окръга на страната - Артвин, Гиресун, Орду, Самсун, Трабзон, Бартън, Дюздже, Болу, Кастамону, Ризе, Синоп, Зонгулдак и Карабюк. Метеорологичната служба отправя предупреждения във връзка с лошото време и за шест други окръга. Това са поредните наводнения през последните месеци в турския черноморски регион. През 2021 г. Черноморска Турция бе тежко засегната от наводнения, в които близо сто души загинаха в окръзите Кастамону, Синоп и Бартън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    о Божичко Мир На Душите Им
    Съболезования На Близките
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: