Last news in Fakti

16 Юли, 2023 06:54 1 360 5

Критикуваха акциите за сплашване, извършвани от привърженици на президента Мадуро във Венецуела

  • мария корина мачадо-
  • мадуро-
  • венецуела-
  • опозиция-
  • сплашване

Те дойдоха от Мария Корина Мачадо, считана за фаворит да бъде избрана за представител на опозицията на президентските избори догодина

Критикуваха акциите за сплашване, извършвани от привърженици на президента Мадуро във Венецуела - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Корина Мачадо, считана за фаворит според социологическите проучвания да бъде избрана за представител на опозицията на президентските избори през 2024 г. във Венецуела, осъди насилието, извършено от поддръжници на президента Николас Мадуро, които според нея са се опитали да предотвратят опозиционна предизборна проява в Каракас, предаде Франс прес.

Според кадри, излъчени от местните медии, привържениците на бившата депутатка, която е начело в социологическите проучвания за първичните избори на опозицията, са отишли по-рано, за да подготвят предизборното събитие в столичния квартал Петаре, но са избухнали сблъсъци с хора, размахващи палки, някои с червени тениски – традиционния цвят на чавистите.

Когато Мачадо се появила, напрежението ескалирало и се наложило нейните поддръжници да я защитават от нападения.

Мария Корина Мачадо заяви, че правителството е "работило, за да посее терор и насилие".

Всички видяхме какво се случва в момента в Петаре, където стотици венецуелци, които дойдоха да се срещнат с нас, бяха заплашвани, сплашвани и малтретирани от режима“, каза кандидатката във видео, в „Туитър“, публикувано от „Венте Венецуела“, партията, която я подкрепя.

Тя увери, че сред нападателите е имало "въоръжени лица", а правителството иска от нея да се "откаже" от намерението си да се кандидатира за президент.

Мачадо преживя друг инцидент в петък, когато група хора се опитаха да попречат на автомобила ѝ да влезе в град Варгас, близо до Каракас, където тя участваше в предизборно съботие. Тогава полицията се намеси и разчисти пътя за опозиционната кандидатка, според друго видео.

Сред кандидатите за първичните избори на 22 октомври са Енрике Каприлес, който вече се е кандидатирал два пъти за президентски избори, и Фреди Суперлано, който получи номинацията на своята партия на мястото на бившия опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който е в изгнание в САЩ.

В началото на юли на Мачадо беше забранено да заема всякаква публична длъжност за 15 години поради „административни нередности“, извършени по време на нейния мандат като депутат през 2011-2014 година. За Каприлес и Суперлано също вече беше обявено, че не отговорят на условията да се кандидатират.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мадуро

    9 0 Отговор
    На мен трудно ще ми спретнете "Майдан", джендъри! Ще ме хванете за....името.
  • 2 ха ха ха аха ха

    1 6 Отговор
    Мадуровските копейки, като нашенските копейки. Плашат гаргите.
  • 3 Някой

    7 0 Отговор
    На, че това в демократичния свят си е ежедневие. Навсякъде се сплашват и мачкат инакомислещите. Но това не е важно. Важното е, че и други го правят. А те нямат право! Щото не са наши купи синове.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пенко

    0 0 Отговор
    ЗАЩО Х У ЙЯ Н - У СР АН Г ОВ НА ЙД О Е В САЩ --СЪЩОТО Е И ЗА МАРИЙКА !?!?!?!?!?!?