26 Октомври, 2013 22:54 904 0

Берлускони възроди "Forza Italia!"

  • берлускони-
  • "forza italia!"-
  • "народ на свободата"

Това решение може да разцепи дясноцентристката коалиция Народ на свободата

Дясноцентристката партия на бившия италиански премиер Силвио Берлускони - „Народ на свободата“, смени името си и вече се нарича „Напред, Италия!“ (Forza Italia!), съобщи Би Би Си. На събранието, на което е било взето решението за преименуването, не са присъствали редица видни функционери на партията, сред които и секретарят на „Народ на свободата“ Анджелино Алфано - вътрешен министър в правителството на Енрико Лета.

Името с футболен привкус „Forza Italia!“ носеше партията на Берлускони, която съществуваше от 1994 до 2009 г., след което тя, заедно с други политически движения, се вля в състава на дясноцентристката коалиция „Народ на свободата“.

За намеренията за преименуване стана известно през лятото на 2012 г., като една от причините бе спадането на популярността на „Народ на свободата“. Тогава се предполагаше, че под името „Напред, Италия“ партията ще участва в парламентарните избори през лятото на 2013 г., но това не се случи. 

Сегашният ход на Берлускони обаче може да разцепи дясноцентристите на две групи - "Форца Италия" и "Народ на свободата" на Алфано. Според някои представители на коалицията обаче решението за прекратяване на дейността на "Народ на свободата" не е валидно, докато не бъде ратифицирано с грасуване на пратийната конференция, планирана за 8 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: