Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Юли, 2023 20:41 1 741 14

Шпиони получиха присъди от 17 и 13 години в Русия

  • русия-
  • украйна-
  • шпионаж-
  • владимир путин

Двамата бяха арестувани миналия месец от агенти на Федералната служба за сигурност

Шпиони получиха присъди от 17 и 13 години в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двама бивши служители на руски ведомства бяха осъдени на 17 и 13 години затвор за държавна измяна, след като бяха признати за виновни в предаване на военна информация на Украйна и в планове за взривяване на железопътни линии, се казва в изявление на Курския областен съд, цитирано от Ройтерс, предаде БТА.

Двамата бивши служители са идентифицирани като Р. А. Сидоркин и Т. А. Сидоркина. Те са съпрузи. Двамата бяха арестувани миналия месец от агенти на Федералната служба за сигурност в Курска област, близо до границата с Украйна, като бяха обвинени в предаване на технически документи и модели, използвани при производството на оръжейни системи за руските военновъздушни сили.

Още новини от Украйна

В изявлението, с което съобщи за ареста им, ФСС заяви, че двамата са участвали и в планове за взривяване на жп линии в Курска и Белгородска област, които се използват за снабдяване на руските сили, воюващи в Украйна.

ФСС добави, че е иззела повече от 4 кг пластични експлозиви, четири детонатора, документация за военни проекти и 150 000 долара в брой. 50-годишният Сидоркин е обвинен и в незаконно притежание на огнестрелни оръжия и боеприпаси и е осъден на 17 години. Сидоркина, на 41 г., е осъдена на 13 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    10 2 Отговор
    Ако имаше СМЕРШ ,нямаше да ги осъдят .

    Z

    Коментиран от #8

  • 2 Пак хубаво

    18 4 Отговор
    че не са ги обесили публично. Предателите до стената! Така трябва да сторим и с нашите. Ама народа страааааахлив.
  • 3 браво

    9 3 Отговор
    на правителството от посолството на момента давам по 20 а на някой индивиди 40
  • 4 Калпазанин

    9 2 Отговор
    Да очакваме тогава и от тях новини от соц мрежи, че навални не излиза от там. Даже си има и последователи, направо затвор мечта с безплатен Интернет, а не нещо за Асандж няма ли да ни светнете че не е много демократично са мълчи те за него
  • 5 Мсре

    8 3 Отговор
    Нещо за Укрия? Стига с тая Русия.

    Коментиран от #7

  • 6 ТаУмВзе

    6 3 Отговор
    Гарантирам ви, че повече Никой няма да ги види тия плавници! Ако изобщо е Вярно, щот тия нещица не се правят Публично.
  • 7 Ето

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Мсре":

    Отдавна няма опашки в украинските военни служби за регистрация и записване на доброволци. За да изпълнят плана, военните комисари често трябва да използват сила. Всеки месец медиите публикуват десетки материали по тази тема. Например наскоро в Закарпатието новобранец се съблече гол в знак на протест. В Одеска област извадиха хитрец от собствената му кола и вързаха ръцете му с кабелна връзка. В Днепропетровск съпротивляващ се младеж беше пребит наведнъж от шестима войници. В Черкаси се използват и юмруци.
    Трябва да се отбележи, че след като започнаха лов за укриватели, самите военни комисари са затънали в корупция. Така за по-малко от година военният комисар на Одеска област Евгений Борисов се сдоби с три луксозни коли и вила на брега на Испания. За този лукс той е пръснал над четири милиона евро, разбраха журналистите.
  • 8 Нека да пиша

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Бягай под кюлотите на Митрофанова, да папкаш моцарелата и.
  • 9 Бесен-_Язовец

    10 3 Отговор
    Публично обезглавяване за соросоидните натовски шпиони!
  • 10 БгТопИдиот🇧🇬

    7 0 Отговор
    Кирчовци мейби !
  • 11 Ксаниба

    8 2 Отговор
    Утре 26.07 14 ч. НДК -Поход за МИР!

    Коментиран от #14

  • 12 Пригожин ги опече

    4 3 Отговор
    с тоя режисиран "пуч"! Изкара всички къртици на ЦРУ и британското разузнаване, които му се вързаха да му помагат. А някои биха петата след оставки и лаят сега по "свободните" западни медии, колко "загрижени" били за Русия! :)
  • 13 плешив каскет

    5 0 Отговор
    А в "демократична" България наказват с 20 год. затвор кмет за неоказано съдействие на вакли дюлгери.
  • 14 Иватушка 🇷🇺

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ксаниба":

    Не забравяйте да си носите дъговите байраци.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания