Last news in Fakti

18 Август, 2023 05:37 1 270 4

Пратила рицин на Тръмп получи 22 години затвор

  • присъда-
  • писмо-
  • рицин-
  • доналд тръмп-
  • сащ

55-годишната канадка сложила отровата в писмо до действащия американски президент през септември 2020 г.

Пратила рицин на Тръмп получи 22 години затвор - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Канадка беше осъдена вчера на около 22 години затвор за изпращането на заплашителни писма, съдържащи рицин, през септември 2020 г. до тогавашния президент Доналд Тръмп в Белия дом, се казва в изявление на министерството на правосъдието на САЩ, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

55-годишната Паскал Сесил Вероник Ферие, която има канадско и френско гражданство се призна за виновна по-рано тази година. Тя е изпратила писма с рицин на Тръмп и осем служители на правоприлагащите органи в щата Тексас, съобщи министерството на правосъдието.

Пликът, адресиран до Тръмп, е засечен през септември 2020 г. в съоръжението за сортиране на пощата на Белия дом във Вашингтон. Там персоналът на пощенската служба го маркира като подозрителен и се е свързва с ФБР.

Ферие е арестувана два дни по-късно на канадско-американската граница между американския град Бъфало и Форт Ери в канадската провинция Онтарио.

Тя признава, че през септември 2020 г. е направила рицин в жилището си в Квебек, съобщиха прокурорите.

Нейната присъда от 262 месеца затвор ще бъде последвана от контролирано освобождаване и тя ще е под наблюдение до края на живота си, съобщиха от Министерството на правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Напълно с изгорели

    11 4 Отговор
    бушони. Какво я е дразнил Тръмп? Нито е гражданка на страната му, нито го е избирала. Тази е за лудницата повече, отколкото за затвор.
  • 2 Уса

    14 1 Отговор
    Истинска канадка Ферие,колкото просто Киро канадеца.Разбра ли се накрая,кой е бащата на Киро и неговото мръсно минало
  • 3 плевен

    3 1 Отговор
    Хайде, не ни баламосвайте, че тя ще излежи тази присъда. На всички е ясно, че ще бъде помилвана.
  • 4 Ха ха ха

    2 4 Отговор
    Жалко , че канадката не е успяла , тръмпиеро нямаше на никого да липсва .