Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Август, 2023 04:22, обновена 23 Август, 2023 05:28 1 772 14

Дрон се разби в сграда Москва, трима загинаха при руски обстрел в Донецка област

  • украйна-
  • русия-
  • дрон-
  • москва-
  • загинали-
  • донецка област

Руските въоръжени сили са обстрелвали гранични райони в Черниговска и Сумска област шест пъти през последното денонощие

Дрон се разби в сграда Москва, трима загинаха при руски обстрел в Донецка област - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един дрон се разби в строяща се сграда в бизнес района на Москва, а други два бяха свалени от руската противовъздушна отбрана близо до столицата. Няма пострадали хора при атаката тази нощ, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

То каза, че безпилотните летателни апарати са били украински. До момента няма реакция от страна на Украйна, която по принцип не коментира подобни нападения.

Руското министерство на отбраната съобщи в изявление, че сигналът на първия дрон е бил заглушен със средства за радиоелектронна борба. В резултат безпилотният летатален апарат е паднал върху строяща се сграда в Москва-Сити.

Въпросното здание е понесло незначителни щети. В две съседни пететажни сгради са били счупени няколко прозореца, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин.

Два дрона са били свалени в Можайски и Химкински район в Московска област, съответно югозападно и северозападно от руската столица, съобщи още министерството на отбраната.

Първоначално Собянин каза, че един безпилотен летателен апарат се е разбил в строяща се сграда в бизнес района на Москва, а друг е бил свален от руската противовъздушна отбрана близо до столицата.

Всички четири летища на Москва временно спряха работа, но вече отново функционират, съобщи представител на властите. Най-малко един полет (от Сочи за Москва) е бил пренасочен към Нижни Новгород.

В Русия вече почти всеки ден има атаки с дронове, отбелязва Франс прес. Москва често бива вземана под прицел.

Вчера руските власти съобщиха, че противовъздушната отбрана на страната е свалила четири украински дрона близо до столицата и в Брянска област, която граничи с Украйна.

Трима души са били убити, а други двама - ранени, при руски обстрел на няколко села в Донецка област, предаде Ройтерс, като се позова на канцеларията на главния прокурор на Украйна.

Според съобщението, публикувано късно снощи, и тримата загинали - две жени и мъж, са намерили смъртта си в село Торское (б. ред.: Торске на украински) около 18:50 ч. (и българско време) вчера. От канцеларията на главния прокурор на Украйна казаха още, че жертвите на възраст между 63 и 88 години били убити, докато седели на пейка.

Украинската агенция Укринформ предаде, че четирима души са ранени при нов обстрел на североизточната Сумска област от руска територия.

"Под процесуалното ръководство на канцеларията на прокурора на община Шостка е започнато досъдебно производство за нарушение на конвенцията за законите и обичаите на войната (чл. 438, ал. 1 от Наказателния кодекс на Украйна)", информираха пак от офиса на главния прокурор на Украйна в приложението "Телеграм".

Съгласно данните от разследването около 13:00 ч. на 22 август руските нашественици са открили огън с минохвъргачка и гранатомет по предградията на Середина-Буда, община Шостка, от територията на Руската федерация. Ранени са били четирима цивилни.

От осколки от шрапнели са нанесени щети на фасади на частни жилища и на автомобили.

В сътрудничество със служители на други правоохранителни органи прокурори са документирали последиците от обстрела.

Руските въоръжени сили са обстрелвали гранични райони в Черниговска и Сумска област шест пъти през последното денонощие, отбелязва Укринформ.

Още новини от Украйна

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заглавието ви е пример

    27 9 Отговор
    За лъжа и манипулация!

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Швейк

    16 21 Отговор
    Дрон се разбил в сграда в Москва. Ами ,че то това му е работата.
    А руснаците с поредната си мощна атака убиха двама клети старци на пейка.

    С дълбоко неуважение към Русия: добрия войник Швейк

    Коментиран от #11

  • 3 Петър

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Заглавието ви е пример":

    Да, и на мен ми направи впечатление, че има нещо гнило в заглавието, нарочно е с такъв словоред. На времето, преди 25 години, работех в един голям завод, отивам първа смяна на работа, пред завода имаше 7-8 търговски обекта на които продаваха вестници, вестник "24 часа" бяга сложили заглавие на на първа страница:
    "Иван Костов, наръга съседа си с нож", хората купуваха вестника и мислеха, че министър председателя на България е наръгал някой с нож, зачитайки статията във вестника, разбираш, че Иван Костов от някакво село е наръгал съседа си с нож след пиянска свада, та толкова за заглавията по българските медии.

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 И как точно

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Заглавието ви е пример":

    Заглавието манипулира. Ти чете ли статията?
  • 7 Бай Лисан

    15 9 Отговор
    Дрон се разби в главата на Зельонски
    За съжаление, поражения няма, не са засегнати жизнено важни органи.
  • 8 Разпутин

    6 5 Отговор
    Ужас и безумие ! Започнахме и ние да усещаме миризмата на динамита !
  • 9 Боруна Лом

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    И ТОЗИ БЕШЕ РИМЛЯНИН, КАТО ОНЗИ! ТАКА БЕШЕ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Оги

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Швейк":

    Пич, нима наистина мислиш, че руснаците са изразходвали ракета за няколко десетки милиона долара за да гръмнат някаква си пейка в забранено село? Жалко за хората, но явно пейката е била много, ама много близо до нещо, което си е заслужавало да бъде гръмнато.
  • 12 Човек

    6 5 Отговор
    Тези НАТО ако ги нападне ще ги разбие на блицкриг. Менте "велика сила". Американците ги спасиха през втората световна, защото прецениха, че са по-малкото зло. Сега, обаче, когато останаха като единственото голямо зло, кой ще ги спаси? Китай с техните фалшиви оръжия и армия ли, които само чакат да им лапнат Якутия, а в момента им смучат ресурсите на половин цена. Руснаците така и не разбраха, че Америка не им е враг. Тя ги спаси безвъзмездно от гладна смърт след първата световна, когато ги храни цели две години, а после ги спаси и във втората, същото безвъзмездно, защото нямаха пари и не изплатиха лендлийза и той им беше опростен. Тръгнали да лаят срещу своя спасител и да се съюзяват с истинския си враг, който само ги чака в гръб да си отскубне част от тях. Няма такива глу.паци като руснаците. Това е най-про.стото племе на планетата Земя. Това, което ги очаква, ще надхвърли и най-тъмните очаквания на малцинството, което може да мисли. Те умните вече избягаха. Няколко милиона, най-качествените, вече си биха камшика от тази ко.чина и изходящият поток няма да секне докато не затворят границите като по комунизма.

    Коментиран от #13

  • 13 Боруна Лом

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Човек":

    АЛОУ ЧИНОВНИКА, ПО ЛЕКО ГО ДАВАЙ! КРАВИТЕ СЕ ВКЛЮЧИХА КОГАТО ВИДЯХА,ЧЕ БРАТУШКИТЕ ОБЪРНАХА ВОЙНАТА.!
  • 14 Смех в блатото

    5 0 Отговор
    Рузките безаналогови ПВО са уникално ефективни срещу въображаеми цели, изфабрикувани точно за да демонстрират на крепостните колко са "велики". Когато стане дума за реално опазване на военната техника, и инфраструктура като летища, нещата РЯЗКО се променят. Сигурно около тях слагат дефектните такива, и пазят "безаналоговите" за случаите, за които никой никога не представя доказателства, че реално са се случили