11 Октомври, 2023 10:52 1 796 44

Нанси Фезер: Строги мерки срещу изразяването на подкрепа за "Хамас"

  • нанси фезер-
  • строги мерки-
  • хамас

Германският министър на вътрешните работи обяви строги мерки срещу изразяването на подкрепа за "Хамас"

Нанси Фезер: Строги мерки срещу изразяването на подкрепа за "Хамас" - 1
Снимкa: Shutterstock

Германският министър на вътрешните работи Нанси Фезер обяви строги мерки срещу симпатизантите и поддръжниците на терористичната организация "Хамас" в Германия след безпрецедентното и брутално нападение на стотици бойци на организацията от ивицата Газа срещу израелски общности, предаде ДПА.

"Използваме всички разузнавателни и полицейски средства, за да предприемем действия срещу поддръжниците на Хамас", заяви министърът в коментар за вестниците от медийната група "Функе", публикуван късно снощи, цитирана от БТА.

Фезер призова германските власти последователно да се намесват срещу демонстрации и събирания, на които се честват действията на "Хамас". "Трябва да се използват всички инструменти на закона за събранията, за да се предотвратят възможно най-рано демонстрациите на солидарност с терора на "Хамас", заяви тя.

"Нашите органи за сигурност се концертират още по-внимателно върху ислямистката сцена, за да установят незабавно реакциите на терора на "Хамас" и да предотвратят всякаква подкрепа. Това се отнася и за събирането на дарения за "Хамас", каза тя.

"Трябва да се използват всички възможности на полицията, за да се намесва тя сурово и възможно най-рано, ако се възхвалява терорът на "Хамас". И трябва да се използват всички възможности по закона за пребиваване, за да се депортират престъпниците от ислямистката сцена, ако нямат германски паспорт", каза още Фезер.

Берлинската полиция е забранила насрочена за днес демонстрация на палестински поддръжници, както и митинг пред Бранденбургската врата, обявени снощи в социалната медийна платформа "Екс" (доскоро "Туитър"), съобщи вестник "Берлинер моргенпост".

Фезер заяви, че не вижда необходимост от затягане на съществуващите закони.

"Нашата конституционна държава разполага с инструментите за предприемане на строги мерки срещу поддръжниците на терористичната организация "Хамас", каза тя.

Андреа Линдхолц, заместник-председателка на парламентарната група на дясноцентристкия съюз ХДС/ХСС, обаче призова за въвеждането на забрана на дейността на "Хамас".

"Според последния доклад на Службата за защита на конституцията около 450 поддръжници на "Хамас" разпространяват пропаганда, събират дарения и набират нови поддръжници", каза тя в свое изявление. "Сега федералният министър на вътрешните работи трябва незабавно да издаде забрана на тези дейности", добави Линдхолц.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вари го, печи го

    73 4 Отговор
    Фашагите са си фашаги.
  • 2 Ееее хе хе ха

    73 0 Отговор
    На Цял Свят....не мож сложиш Цензура
  • 3 Уууууууууу

    66 3 Отговор
    САЩ И НАТО СА ТЕРОРИСТИ
  • 4 То е ясно !

    59 1 Отговор
    Ша риват германските прасета-скоро !
  • 5 Докладвайте ги активно изгребете тинята

    4 57 Отговор
    И тук има много такива. Путинофилите от хамас би трябвало да се водят някъде вече на отчет. Все пак това е терористична организация.

    Коментиран от #13

  • 6 Раданч Татлъту

    27 1 Отговор
    В Бухенвалд?🦍🦧🦍
  • 7 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    49 1 Отговор
    ЦЕНЗУРА НА ДЕМОКРАТИЧНИЯТ ЗАПАД

    Коментиран от #28

  • 8 Хахаха

    52 1 Отговор
    Тия всичките ли са луди?Тая само и вижте погледа.И какво защото някаква злобна лелка е казала дай всички да си затворят очите.
  • 9 аналена и нея ще я видим

    35 1 Отговор
    сега геноцида над палестинския народ не означава Атака от палестинския народ , но всеки с акъла си . преди 4 дни имаше възстание . днес избиват до крак палестинците и смесените бракове в Газа . Има Екокатастрофа . Ще има земетресения, наводнения, задушлив въздух .
  • 10 А бе

    39 0 Отговор
    Много странно немско име има това на фотото...
  • 11 ТаУмВзе

    42 0 Отговор
    Значи окраински нацисти се крепят с все сили, сега е ред да се крепят и ционистите, които бичат Геноцид повече от 80 годин в Газа.
  • 12 бай гюнтер

    44 0 Отговор
    Пак всички говорят само за последствията а нищо и никъде не се споменава за причините . А бе тая демокрация обърка съвсем тази криво разбрана цивилизация !Стига правихте хората на будали !
  • 13 Нах

    42 2 Отговор

    До коментар #5 от "Докладвайте ги активно изгребете тинята":

    Те и Мъск го докладваха.Защото не им играе по свирката и той ли е терорист и путинофил.Мирните граждани на Палестина терористи ли са?Кой ги определя тези неща?Слепци като теб ли?
  • 14 Трол

    36 2 Отговор
    Само правилните терористи могат да се възхваляват. Те са борци за свобода.
  • 15 Германски експерт

    33 1 Отговор
    Това е демокрация... По немски...
    То и едно време пак тука така се почна.
    Със забраняване на това - онова...

    И който не е с нас - е терорист!!!

    Коментиран от #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Доротея

    31 2 Отговор
    Едно време като бях още в трето отделение тези затваряха евреите в лагери, а сега ги поощряват и приемат всички бягащи от война терористи в Германия! Вие ги поканихте да идват в Европа, а сега заплашвате да следите кой какво казал! Отидете, застанете заедно с българските, гръцките и италианските граничари и не ги допускайте в Европа, вместо да се правите отново на Гестапо. Не можете да победите Русия и си намирате по удобен противник , като тези създадени от самите вас групировки.
  • 18 Мдаа

    25 2 Отговор
    Значи, евреите са окупирали цяла Европа, особено Германия, Австрия, Англия, Полша и останалите, включително и нас! Много демократично се спира свободното слово!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така така

    26 0 Отговор
    Te това е демокрацията и свободата насловото хахаха. Светла му памет на Другаря Живков по негово време беше наистина свободно всеки разказваше вицове за него и никой нс никой лошо не е направил. Да ме извиняват репресираните, но аз с моите очи политически затворник по соца не съм еидял. Но сега в междукрацияъа много ще има да не говориме за санкциите когато виртуалното евро дойде кошмарен живот чака сеободомислещите в неофашисткият концлагер ес под ръководството на сащ
  • 21 МирО

    20 0 Отговор
    То всичко е - зависи от коя страна се намираш. Пример официалния език - от едната страна на границата му викат Български език, от другата страна на границата му викат "македонски" , а се говори за еднин и същ език.
    Същото е и Тероризмът - зависи на кого симпатизираш - палестинци или евреи - другите са терористи.
    А за такива като мен които не симпатизират на никого в конфликтът е просто безсмислена касапница, която за съжаление може да задълбае на верска основа и да катализира световна война?!?!
    Да ни пази Господ.
  • 22 Фашистите надигат глава!

    24 0 Отговор
    Нещо за свободата на словото?! За независимото мнение?! За свободното волеизявление?! Всичко забранете хитлеристи и гестаповци!!!

    Коментиран от #26

  • 23 Чума

    15 0 Отговор
    Не знам!!!! Бай Тодор Живков отлично се разбираше с тези араби! Най вероятно, защото с естествената простота на човек от народа, народ школуван в османската империя, видял и живял с всякакви етноси и природно толерантен, искрено ги уважаваше! И те с изтънчения си усет разбираха, че това не са лицемерните усмивки и заучените демократични диппломатични фрази на западните лицемери, а истинско човещко отношение! Нещо повече, подозирам, че не само ги уважаваше, но и ги обичаше! Прегръщаше ги, както Мира Добрева е прегърнала санитарката в Пирогов! Както се казва - да не види циганин и голяма радост...!!!

    Коментиран от #36

  • 24 Дисциплина

    1 16 Отговор

    До коментар #15 от "Германски експерт":

    Това е немска дисциплина! Не може да се позволяват сборища на групи подкрепящи тероризма!!!

    Коментиран от #30

  • 25 Минувач

    20 1 Отговор
    Ами то има лесно - митингите ще се събират не в подкрепа на Хамас, а в осъждане и против еврейските бомбандировки и убийство на цивилни. Пак ще се гори израелското знаме и всички други екстри.
  • 26 Фашист е путин

    1 19 Отговор

    До коментар #22 от "Фашистите надигат глава!":

    В България е слободия и рублофилите са оставени да си развяват байрака(руския)!!!

    Коментиран от #44

  • 27 Малчо

    24 0 Отговор
    Те вече вкараха вълка в кошарата. Много ми е интересно как ще ограничат 2-та милиона млади и прави привърженици на хамас, които приеха с отворени обятия, но няма лошо тези хора да основат нова Палестина в центъра на Берлин
  • 28 стига ти руската демокрация

    1 13 Отговор

    До коментар #7 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    Учат се от Демократа Кръволок путин!?!?
  • 29 Викай му гледна точка

    0 14 Отговор
    Няма по голяма заплаха за националната ни сигурност. От бг путинофилчето ислямистче от хамас. То глава няма. То прави и говори каквото му пратят от чужбина. Него могат да го яздят и руските фашисти. И турските джихадисти. Това са така известните полезни глу. Но глупавия човек е много по вреден от лошия. Сънародниците ни трябва да бъдат добре информирани с какво си имат работа. Те виждат как на места дето има концентрация на такива. Горят домовете и се унищожават семействата на нормални хора като тях.
  • 30 Чума

    13 1 Отговор

    До коментар #24 от "Дисциплина":

    А може бай Меркел да ги кани в Европа, а сега да ни плаши с тях!? Къде бяха тези еврейски бойци, когато Вермахта ги натъпка в лагерите и кой ги извади от там - обичаната от вас Красная армия! Защо 27 януари е международен ден на холокоста? Ето защо!
  • 31 6 апартамента

    14 2 Отговор
    Тази госпожа не знае ли че не може да се забранява на чувствата на хората .Нещо взе да намирисва на фашизъм в евросъюза . И какво може да се очаква от същество пикаещо клекнало . Така е като няма мъже...
  • 32 Германците са смешна нация..

    15 0 Отговор
    Залитат от крайност в крайност,просто не заслужават никакъв респект! Ту са арийци и свръхантисемити и богове,ту са щатски слуги и плюшени мечета.Пет пфенига не струват.И руснаците се объркаха с техният комунизъм антикомунизъм но все пак си стъпиха на кирзовите ботуши.Паживьом-Увидим,както казват те..
  • 33 Доротея

    9 1 Отговор
    Живяла съм много и съм видяла всичко! Вече не помня кой мъж определи, че по лошо от комуниста е антикомуниста!
  • 34 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    слава на хамас

    вечна слава на хамас
  • 35 А при нас кога

    2 6 Отговор
    България е дългогодишен приятел на Германия, стратегически партньор, доверен съюзник и винаги е взаимствала примера и се е учила да прилага немския административен и реформаторски опит .....
  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 3 Отговор

    До коментар #23 от "Чума":

    само паметник можем да направим на тодор живков, и да го помним тоя народен човечец слава на другаря тород живков, нямаше гладни хора по неговото време , и киселото мляко и хляба бяха евтени и кравето масло беше евтино и храните бяха истински а не като сегашните демократични фалшиификати
  • 37 Хохохо

    11 1 Отговор
    Фашисти такива.нямате нищо общо с демократичния свят както се представяте.тирабия и диктатура в европа.това е истината
  • 38 Хахаха

    10 0 Отговор
    Хахахахаха ние ще ви кажем кой да подкрепяте и кой не вие нямате свое собствено мнение ако не съдействаш ще бъдеш арестуван хахахахаха демодиктатура
  • 39 Гьобелс Йозеф

    11 0 Отговор
    "Строги мерки срещу изразяването на подкрепа за "Хамас"
    А в Русия било диктатура....
  • 40 Тая калинка да си подаде

    7 0 Отговор
    неумната главица през прозореца и да изброи коли Гюнтера ще види и колко Мохамед и.
    И тогава да са прави на Райнхард Хайдрих
  • 41 зевзек

    2 6 Отговор
    стига с тоя Тодор Живков, нямало гладни, всички бяха гладни, за всичко, нямаше никакви стоки, нямаше телевизори, нямаше дънки и сносни дрехи и обувки, заплати от по 150 или 250 фалшиви неконвертируеми левчета, докато тлъстата номенклатура си пътуваше на Запад, и си гледаше кефа, без да работи нищо, партийни секретари, комсомолци, и други храненици, хайде стига с тия глупости
  • 42 Ха ха ха

    11 0 Отговор
    Първо арестувайте и осъдете Меркел , която покани и напълни Германия и ЕС с ислямисти и чак след това приказвайте за друго. И продължавайте да се борите с промените(УЖ) на климата и земното притегляне. Както се изрази един колега, приличаме на група идиоти които стоят в ъгъла на басейн в който всички пикаят, а те чистят тяхната си част.
  • 43 факуса

    5 0 Отговор
    боже боже,ама сума пари крадете,па направете си некоя пластична операция,то бива грозно ама туй и дрехите на гърба му плачат,а и с ум не блести видно от тъпотийте дет плещи
  • 44 факуса

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Фашист е путин":

    гражданска позиция бе гайтак,и оная си работа ще равявам ако искам,айде на запад
Новини по държави: