Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 18:23 3 087 97

Нетаняху: Всеки член на Хамас е "ходещ мъртвец"

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • хамас-
  • газа-
  • хизбула

Министърът на енергетиката на Израел обяви, че обсадата на ивицата Газа няма да спре, докато израелските заложници, отведени от терористите от Хамас в Газа, не бъдат освободени

Нетаняху: Всеки член на Хамас е "ходещ мъртвец" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Размяната на въздушни удари между Хамас и Израел не спира, а израелският премиер Нетаняху заплаши, че всеки член на Хамас е "ходещ мъртвец". Германският канцлер Шолц заяви, че Иран носи частична отговорност за войната.

Министърът на енергетиката на Израел обяви, че обсадата на ивицата Газа няма да спре, докато израелските заложници, отведени от терористите от Хамас в Газа, не бъдат освободени. Дотогава в Газа няма да има нито електричество, нито вода, нито гориво, написа министърът Израел Катц в публикация в социалните мрежи. Израел спря единствената електроцентрала в Газа вчера.

В Израел беше сформиран военновременен кабинет

След масираната атака на обявената от ЕС, САЩ, Израел и други държави за терористична организация Хамас израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заплаши да убие всички членове на войнстващата ислямистка палестинска организация. "Хамас, това е "Ислямска държава", и ние ще ги смажем и унищожим, както светът унищожи "Ислямска държава", каза Нетаняху в първото си обръщение към членовете на новото т.нар. военновременно правителство. "Всеки член на Хамас е ходещ мъртвец”, заплаши израелският премиер.

След най-сериозното нападение срещу Израел от основаването му преди 75 години Нетаняху и опозиционният политик Бени Ганц се договориха за сформиране на съвместно "извънредно правителство и военновременен кабинет". Твърди се, че тричленният "военен кабинет" ще включва Нетаняху, Ганц и министъра на отбраната Йоав Галант.

Ударите продължават

Междувременно Израел продължава да бомбардира цели в ивицата Газа. По информация на ООН над 300 хиляди души са били принудително разселени в Газа в следствие на израелските ответни удари след терористичните нападения на Хамас. По данни на палестинското министерство на здравеопазването повече от 1200 души са загинали в Газа, откакто Израел започна въздушните си удари в събота. Други 5339 души са били ранени. В Израел жертвите наброяват над 1200, а ранените над 3400.

В четвъртък сутринта пък Хамас изстреля ракети по Тел Авив, съобщиха от ислямистката войнствена групировка. Нападенията бяха извършени след твърденията на Хамас, че израелските въздушни удари са насочени срещу цивилни граждани в бежанските лагери в Газа.

Мястото на Германия е на страната на Израел

Германският канцлер Олаф Шолц отново увери Израел в пълната подкрепа на Германия. "В този момент за Германия има само едно място: на страната на Израел", заяви Шолц.

Той коментира и ролята на Иран в терористичните нападения срещу Израел. "Засега нямаме солидни доказателства, че Иран конкретно и оперативно е подкрепил тази малодушна атака на Хамас", каза той. "Но за всички нас е ясно, че без иранската подкрепа през последните няколко години Хамас нямаше да може да извърши тези безпрецедентни нападения на израелска територия.”

Турция преговаря за освобождаването на заложниците

От Арабската лига дойде призив за деескалиране на военните действия и от двете страни. Насилието в Газа трябва да приключи възможно най-бързо, се казва в изявление на външните министри на държавите от Арабската лига.

Според правителствена информация Турция в момента води преговори за освобождаването на цивилните граждани, които Хамас взе за заложници и ги отвлече в ивицата Газа. Турският президент Реджеп Ердоган е наредил да започнат преговори между Анкара и войнстващата ислямистка групировка, съобщи представител на правителството. За разлика от САЩ, ЕС и Израел, Турция не класифицира Хамас като терористична организация.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    35 18 Отговор
    Хм, гедай кво пише за теб западната преса :.
    ,,,Нетаняху, използвайки невидимата диктатура на страха от Третия Холокост, идва от Хамас, Хизбула или Иран, се възползва от възможността да обяви състояние на война (защита на сигурността на Израел) и да отприщи опустошителна офанзива в ивицата Газа, която ще му даде нарастване на популярността, загубено от предполагаемата му правна реформа и му позволява да заобиколи съдебния процес, в който е обвинен в подкуп, измама и злоупотреба с доверие, но политическото му късогледство му пречи да предположи, че ново асиметрично наказание в Газа ще доведе до край на съглашението между САЩ, Израел, Арабските емирства и Саудитска Арабия за следваща атака срещу Иран.,,

    Коментиран от #17, #75

  • 3 Сатана Z

    56 32 Отговор
    Кръвожадните ционисти ще избият всичките Палестинци без да им мигне окото.После Адолф бил виновен

    Коментиран от #19, #61, #82

  • 4 КОТарАК

    38 43 Отговор
    в началото нашите русофили разказваха , как арабелите щели да прегазят Израел..сега реват за геноцид в ГАЗА

    Коментиран от #11, #32, #51, #73, #86

  • 5 Знаменосец

    33 3 Отговор
    Движението ХАМАС е основано през декември 1987 г., малко след избухването на Първата палестинска интифада. Първоначално движението беше разглеждано от Израел като конкурент на Организацията за освобождение на Палестина на Ясер Арафат. Благотворителната и религиозна дейност на бъдещия лидер на Хамас Ахмед Ясин бяха насърчавани от израелската военна администрация. Неговата организация, която стана предшественик на ХАМАС, получи финансиране от Израел, а Израел също така й позволи да получава дарения от арабските страни от Персийския залив.

    Коментиран от #59

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХАХАХА

    32 18 Отговор
    И като как ще ги познаете кои са от Хамас? Да не би да са си сложили табели ,че са от тях? Ясно е на какво ще бъдат подложени палестинците ,от "богоизбраните "

    Коментиран от #28

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мими Кучева

    36 17 Отговор
    Кофти то е ,че и евреите по-света стават ходещи мишени ....,тва дали го разбира Нетаняху?😎👳‍♂️🔯👳‍♂️😎

    Коментиран от #52

  • 10 Иркутск

    19 12 Отговор
    Ционистите като нищо ще направят Ерусалим отново християнски без да има нужда от кръстоносен поход русия едва ли ще ни върне отново Константинопол обаче евреите май ще направят Ерусалим отново напълно християнски

    Коментиран от #20

  • 11 Българин

    28 11 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    На тебе само русофили са ти в главата. Това показва какво има в нея...

    Коментиран от #27

  • 12 Майна

    35 15 Отговор
    Този ще последва съдбата на Зеления..!!!
    Очакват се и много терористични акции в Европа( кой мислите стои зад тях и кой ще ги провокира)
    Ония ,,човеколюбец,, Кисинджър сега ни ,,пил ,ни ял,, заяви, че Германия допуснала голяма грешка с ,,допускане,, на толкова имигранти с различниа култура
  • 13 Ризата

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Поне ще се пробват колкото повече толкова повече
  • 14 дедо

    14 6 Отговор
    Ама те си го знаят бе, Биби. А и всички сме смъртни...
  • 15 кучета израилови

    15 17 Отговор
    плачете за няколко мегатона и да се изпарите по яхве сатаната
  • 16 УдоМача

    16 21 Отговор
    И аз съм член на Хамас! Да ви видя как ще ме осмъртите...

    Коментиран от #39

  • 17 Отново

    3 30 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Нетаняху започва все повече да прилича на мустака ердоган мустака лукашенко хаяско от кремъл и на великия кормчия другаря си

    Коментиран от #23

  • 18 Как

    9 13 Отговор
    Dead men walking. С тази песен Натаняху поздрави Хаймас.
  • 19 Явно

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Квэ ти пука за теа камилари да се трепят ционисти и чалми
  • 20 Пешо

    19 6 Отговор

    До коментар #10 от "Иркутск":

    Предстои да видим. Да не съберат сунити и шеити на едно място, че може да си счупят зъбите и не само те. Близкия изток е много бурета с барут на едно място.
  • 21 Майна

    21 7 Отговор
    Джаксън ,единствения американски президент беше заявил, че ще направи всичко да се справи с това ,,хазарско,, гнездо на змии..
    Но след него и Линкълн , овладяхте САЩ...
    Свършвате , бе..
    Русия ще ликвидира ,,хартиения тигър,,...
    И вие ще пълзите, ха ха ха..
  • 22 Мнение

    17 4 Отговор
    А ние сме се превърнали в безмозъчни зомбита....
  • 23 Нищо общо

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Отново":

    Рядко глупав извод.

    Коментиран от #25

  • 24 страхливецът се заканва

    17 6 Отговор
    но накрая самите израелци ще му бият шута.
  • 25 Отново

    4 9 Отговор

    До коментар #23 от "Нищо общо":

    Абсолютно точно все на диктатура лъха
  • 26 реру

    30 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нека не забравяме обаче какво е казал Жоржи Амаду:
    "Един мъж не може да спи с всички жени на света, но поне може да опита"...
  • 27 Нищо няма в главата му

    13 14 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    затова толкова много русофили са се събрали там.
  • 28 Нептун

    21 15 Отговор

    До коментар #7 от "ХАХАХА":

    Че руснаците как разпознават кой е нацист в Украйна по същия начин и тея действат
  • 29 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 19 Отговор
    Хамас са терористи убийци
  • 30 ТАКА

    6 12 Отговор
    Трябва
  • 31 А така

    16 16 Отговор
    Държавата Палестина е частично призната държава в Близкия изток. Тя претендира за територията на Западен бряг на река Йордан и ивицата Газа с източен Йерусалим, които са под фактическия контрол на Израел. Независимостта на държавата е обявена на 15 ноември 1988 г. от Ясер Арафат в Алжир....държавата Палестина, нападна държавата Израел....с 5000нракети...сега палестинците да не плачат.

    Коментиран от #43, #45

  • 32 Швейк

    20 18 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Абсурдната логика на путиняците е следната:
    Те мразят нацизма и евреите като оня който мразел расизма и негрите.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Вафен

    8 9 Отговор

    До коментар #32 от "Швейк":

    Ся се чудят кво да цъкат минус ли плюс ли в пълен потрес са
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 В.В.П.

    15 12 Отговор
    Тая ивреиска свиня ще избута маслото като Зелю..Никой няма да стъпи в Цион 20 ГОД ..Отиваш и ти режат тиквата ..Злобата ,ражда злоба ,насилието ,насилие ..Удвоено .Така си живеят Чафутите..Заградили с бодлива тел ,арабите ..и си ги трепят ..С помощта на Англия и САЩ...Обаче тоя Щолци ,не знам къде се бута ??.
  • 37 То добре ама

    10 3 Отговор

    До коментар #35 от "Не случайно":

    От 2-години и зельо го калнът амааа
  • 38 В.В.П.

    12 11 Отговор
    Явно е че ,от Сащ му спретнаха войната ..Тоя не го траят ..и трябва да ,,излязат ,,от окропското блато...Зелю ще си реве ,за оръжие,пари ,зимата ,Работино ,,Авдиивка..и прочие .

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 В.В.П.

    12 10 Отговор
    Защо всички мразим ционистите??.

    Коментиран от #44, #48

  • 41 Жони

    3 3 Отговор
    Ти също г А Днвърви в ада
  • 42 Здрасти

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "В.В.П.":

    А есента нещо като Херсон и Харков или викаш повече да бягаме не не
  • 43 Дурхан

    12 2 Отговор

    До коментар #31 от "А така":

    Държавата Палестина и Хамас са отделни понятия ...Палестина се ръководи от Ел Фетих и признават зеаел докатоа Хамас е една органиАция която властва на определени кантони ..и как така Мосад проспа доставката на тези ракети ..откъде са ..
  • 44 Нептун

    8 10 Отговор

    До коментар #40 от "В.В.П.":

    Щот са еднакви с путинистите все гнусари

    Коментиран от #97

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кой знае кой или ,някой друг

    6 2 Отговор
    Струва ми се,че преиграваш нещо?А дали е така.....
  • 47 хаха

    12 10 Отговор
    А всеки ционист като натаняхо е ходещ с бодръ стъпка към ада сатанист.
  • 48 Затова всички мразят евреите

    12 11 Отговор

    До коментар #40 от "В.В.П.":

    Защото са паразити. Били са, са и ще бъдат такива! Докато дойде Холокост 2 ! Този етнос няма вътрешен защитен механизъм. Като злокачествен тумор е! Има свесни индивиди, но те биват унищожавани от огромната маса паразити!
  • 49 палестинец

    14 11 Отговор
    Вече е решено, Израел ще престане да съществува като държава, а всеки, който не е напуснал територията ще се превърне в пепел, раздухвана от ветровете за тор.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 хаха

    12 11 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Както Хизбула прегази израелците и те избягаха от там, така и тук, ако се започне, просто държава Израел няма да има, и няма кой да и помогне, защото на слугите даволови от Съединените сатанински щати не им се мре – не са заграбили толкова богатства, за да напуснат този свят, знаейки къде ще отидат.
  • 52 факуса

    12 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мими Кучева":

    а с тез плитчици и шапки,ще ги стрелят кат патки
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Механик

    17 13 Отговор
    "Нетаняху: Всеки член на Хамас е "ходещ мъртвец"
    Те Зелински, Будалов и Залюжения и те така говореха за руснаците, па ко стана?
    Даже тоя, Будалов каза,че ще убие всеки руснак независимо на чия територия се намира.
    Юдейски изхвърляници са това.

    Коментиран от #65

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 НАБЛЮДАТЕЛ

    11 14 Отговор
    Тука русофили НЯМА. Има полуграмотни съветофилски еничари. не е лошо да не обиждате нормалните руснаци, дето живеят още при аборигентската злоба. Нещата тръгнаха в правилната посока след путинската глупост с Украйна

    Коментиран от #91

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Хамас

    16 5 Отговор

    До коментар #5 от "Знаменосец":

    Хамас е основан от МОСД за да противодейства на ФАТАХ! По едно време даже се елиминираха един друг. Баба разправяше че арабите са се събрали веднъж и решили повече никога да не се събират , макар че палестинците не са точно араби. Почти всички бойци на Хамас са със затрити роднини от евреите! Само за последните 15 години евреите са избили около милион палестинци от Газа!!! На практика всяко трето дете от Газа е убито от евреите!!!
  • 60 Шайка

    12 11 Отговор
    И САЩ са стискани за гушата от евреите отдавна...те са ционистки свини убиййци...цирей на земята... Свобода за ПАЛЕСТИНА...
  • 61 Ха ха ха

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Личи си, че руските комунисти сте същите на акъл като немските фашисти..... фашизъм, комунизъм, рашизъм.... все едно!
  • 62 ха ха

    12 8 Отговор
    кръвожадните демократи точат лиги за още плячка
  • 63 ханс

    7 3 Отговор
    Наричат арабите, а и нас скотове / гой/ , а се сърдят на немците ,че ги определяли като унтерменшен
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Монтьор

    8 11 Отговор

    До коментар #54 от "Механик":

    Ко стана с Киев за три дни?а? Или беше за два дня и всьо?

    Коментиран от #68, #90

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Без име

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "стръгач":

    Ама не можеш!
  • 68 Механикхамасец

    3 4 Отговор

    До коментар #65 от "Монтьор":

    Еййй ндей ся ги връща на тия три дня тъкмо си мислиха че е отминало
  • 69 Значи

    6 1 Отговор

    До коментар #66 от "Ушанка от Крива паланка":

    И поп вассиян е на това мнение
  • 70 Мда

    9 1 Отговор
    Обсадата на ивицата Газа е от 2007. Съмнявам се да я вдигнат някога.
  • 71 дядото

    8 7 Отговор
    вероятно демократичния ибрутален модератор ще ме спре,но да питам.това език и мислене ли е на премиер на държава за военен противник.колко близо е речника му до този на хитлер
  • 72 нетаняху

    3 9 Отговор
    Мисля, че не е проблем да избием 9,5 млн. палестинци.
  • 73 Котенце

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    ако ми паднеш щти ги чукна между две тухли.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Гориил

    6 5 Отговор
    Нетаняху, звучиш като нацист.
  • 78 ФАЛШИВИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    Сичкото ха мас при пророка, барабар със сичкото ая тол аси. За всеки има по 40 ма на фченца!
  • 79 Последния Софиянец

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Но пък могат да опитат, Израел има силата да го направи, после да почва ватниците и капейките, те са в основата на световния терор!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 5 Отговор
    Ходещи мoгилници са и пияните вати и бегеpaбите им пpодажни, въпрос на вpеме е да ги загрyзат в чyвалите‼️
  • 82 Интересна

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Не подходящо изказва за не осведомен. До сега кой снабдяване спомената ивица с храна, ток, вода, медицински услуги, работа в Израел. Та получава се нещо харни куче да те лае.
  • 83 ПазарЖик

    1 5 Отговор
    На тия прехваленото разузнаването се оказа като на Путин армията.
  • 84 Сандо

    5 7 Отговор

    До коментар #64 от "Вече цял свят разбра, че":

    Факт, това го знаят и децата, само празните продажни капейки още отчаяно коленчат на страхливото с ботокса!

    Коментиран от #95

  • 85 Кмета

    1 6 Отговор
    Това е истината!До 6 коляно!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Като Зеленски

    6 2 Отговор
    С това си изявление Некъняху започва да прилича на хвелипръцовеца Зеленски.
  • 88 Възмутен

    3 3 Отговор
    "Турция не класифицира Хамас като терористична организация" - А като какви ги класифицира като света вода ненапита ли? Това са изчадия на ада с нищо незачитащи човешкия живот !!!
  • 89 М-16

    0 0 Отговор
    Хелзинкски комитете,що мълчиш бе.
  • 90 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Монтьор":

    Използваш фалшива опорка.
  • 91 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    През кривия макарон това ли виждаш?Щото и европейсото проучване показа,че Бъргария е най русофилската страна в Европа.Не се гаси туй,що не гасне,бе приятелю.
  • 92 пенко

    3 0 Отговор
    НО И ВСЕКИ ХОДЕЩ ПО СВЕТА ЕВРЕИН Е ХОДЕЩА МИШЕНА !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 93 ВСЕУКИ ЕВРЕИН Е ХОДЕЩ ТРУП

    2 0 Отговор
    И БОКЛУК !
  • 94 ЗЕЛЕНСКИ Е ЕВРЕИН

    2 0 Отговор
    ЧУМАТА ДА ГО ТРЪШНЕ !
  • 95 Сандокан

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Сандо":

    Ходи лекувай деменцията .
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Русалка

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Нептун":

    Бай пън у лево .