Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 08:33, обновена 14 Октомври, 2023 10:06 4 570 66

Разкрития! Политиците от Хамас не знаели за кървавите планове на своите военни

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху

Всички лидери на Хамас, с изключение на военните, научиха новината рано сутринта в събота, каза членът на Политбюро Муса Абу Марзук пред New Yorker

Разкрития! Политиците от Хамас не знаели за кървавите планове на своите военни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Членът на Политбюро на Хамас Муса Абу Марзук твърди, че всички "невоенни" лидери на организацията не са знаели предварително за атаката срещу Израел, оставила повече от 1300 жертви, повечето от които цивилни, и повече от 100 държани заложници в Газа.

"Всички лидери на Хамас, с изключение на военните, научиха новината рано сутринта в събота", каза той пред New Yorker. Списанието намери думите му за правдоподобни, като се има предвид наблюдението на палестински лидери в изгнание: би било неразумно да се информира Марзук за предстоящата атака. Times of Israel привлече вниманието към негово интервю.

Марзук, който е в Катар, добави, че е "зашеметен от успеха" на нападателите, тъй като частите на израелската армия, разположени близо до Газа, се считат за "най-силните и най-добре обучени дивизии".

Той отрича - въпреки доказателствата, включително кадри, пуснати от Хамас - целенасоченото убийство на цивилни, въпреки че призна, че част от "безразборното насилие" може да е извършено от други екстремисти.

За заложниците, взети от Хамас, Марзук каза: "Няма да държим невинни хора." И добави, че "е твърде рано да се говори за размяна" на пленени израелски войници за палестински затворници. Лидерите на Хамас в Газа по-рано заплашиха да убият заложници, ако нападнат сгради в Газа без предварително предупреждение на жителите.

Марзук каза на New Yorker, че според него заплахата от репресии срещу хора, заловени в Израел, е грешка: "Не можем да екзекутираме заложници". Запитан какво се надява да постигне Хамас, като атакува Израел, той посочи, че това е първият път, когато палестинците са пресекли границата и са се сражавали на израелска територия за това, което смятат за своя родна територия.

"Израел поведе война срещу нас извън своите граници, уби ни и ни затвори. Сега е обратното. Сега бъдещите поколения израелци ще знаят, че не могат да продължат да окупират палестинците - не могат да продължат войните си вечно. Това е най-голямото постижение", каза Марзук.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    39 11 Отговор
    И аз не знаех,че сме нападнали Украйна,вчера чак разбрах....

    Коментиран от #28

  • 2 Харон

    32 20 Отговор
    Още по-лошо. Простака лъжи, ама с това се заплита още повече. Тогава да се радва, че израел ще им помагне да вкарат ред и на крак ще избият всички тези мерзавци, психопати, крещящи кучета....
  • 3 САЩ

    34 23 Отговор
    Сега ще разберат много работи гадните арабески
  • 4 Мда

    28 7 Отговор
    Ми то цялото политбюро двойни агенти на Мосад. Кажат ли нещо и Израел вече го знае.

    Коментиран от #47

  • 5 Няма спор че:

    20 12 Отговор
    "размяна" на пленени израелски войници за палестински затворници си е съвсем разумно решение. Никой обаче не споменава точната бройка на палестинските затворници и дали присъди имат дори или с години лежат без съд и присъда.
  • 6 кой ми ака в шортите

    19 9 Отговор
    Като омазаха гащите какво да кажат...
  • 7 да де

    22 9 Отговор
    Па то и евреите се правят на луди, че някога не съдействали за създаването Хамас за да противодейства на Ясер Арафат и "Фатах", ама аре де.
  • 8 Извода в края на статията :

    16 9 Отговор
    "Израел поведе война срещу нас извън своите граници, уби ни и ни затвори. Сега е обратното. Сега бъдещите поколения израелци ще знаят, че не могат да продължат да окупират палестинците - не могат да продължат войните си вечно.========
  • 9 Мда

    21 20 Отговор
    Абе, то и Хитлер се заканваше и избиваше евреите, ама се оказва, евреите се заканиха и унищожават палестинците. Ще ги избият до крак.. израелофашизуидите са по-зле от фюрера.
  • 10 Копейка

    15 13 Отговор
    На нас ни казаха да викаме за хамасите!

    Коментиран от #22

  • 11 Това виц ли е ?

    20 4 Отговор
    палестински лидери в изгнание...... в Катар....
  • 12 Град Симитли

    2 5 Отговор
    Бай ви Славчо Велков още преди три дни го каза
  • 13 Въпрос?

    19 6 Отговор
    Какво би станало, ако нас българите ни заселят на територията на Велика България?
    Татарите ,башкирците и пр.нации които живеят там ще ни признаят ли?

    Коментиран от #17

  • 14 Урюрвкос

    10 6 Отговор
    Египет предупредил Израел няколко дена преди атаката
  • 15 "атаката" или "кървавите планове"

    13 4 Отговор
    В статията е цитирано "атаката" а в заглавието е изведено "кървавите планове" !!!! Отново тъпа пропаганда виждаме и то доста елементарна. Заглавие се извежда по цитат и това е принцип в журналистиката и е време някой да се замисли относно етиката и т.н ....
  • 16 Анонимен

    20 0 Отговор
    Предните дни писахте че всички лидери се изнесли заедно със семействата си, днес пишете че не знаели. Не се връзват нещо нещата.
  • 17 А ако ни заселят

    11 11 Отговор

    До коментар #13 от "Въпрос?":

    в старите наши земи в Украйна?
    Украйна записа в конституцията си че има един коренен народ..украинци и в поправката и се ликвидира понятието малцинство.Хитлер бе записал че в Германия има само един коренен народ..арийци.
    От др.сттрана Украйна ликвидира българите в Бесарабия, като забрани бълг език в училищата и им смени бълг имена с украински.
    Така че в Украйна е пълен абсурд да се заселят. българи

    Коментиран от #52

  • 18 Как да има "размяна" като четем по долу

    11 5 Отговор
    """Най-малко 13 заложници загинаха при израелските бомбардировки"""
  • 19 М3 голд

    8 5 Отговор
    И правилно са подходили военните. Това тяхно политическо ръководство е пълно с израелски шпиони и военните го знаят. Затова е изненадата.
  • 20 факуса

    8 3 Отговор
    ами и прехвалените сащ служби също бяха"изненадани"въпреки предупрежденията за 11 сеп.
  • 21 4322

    6 6 Отговор
    невоенните отдавна са вербувани от евреите. много ясно че няма да им кажат предварително. нито са използвали телефони с андроид или иос, които още от завода са направени с пълен отдалечен достъп от американските служби.
  • 22 центавос

    3 12 Отговор

    До коментар #10 от "Копейка":

    платиха ми да подържам насраел
  • 23 Харон

    10 2 Отговор
    В сутришна схватка са убили, пленили няколко мерзавци. При единият убит е намерено писмо до бойците, че да вземат в плен жени и деца и да убият колкото се може повече цивилни включително и домашните им любимци....Фейк нюз или истина? не се знае. Но са думнали една зграда където е бил центърът на кордирираните ракетни изтрелания...
  • 24 Така беше и с кулите

    7 7 Отговор
    Ако това е истина, то тогава усещането, че една велика служба "проспа" атаката с умисъл е с вероятност над 90%
  • 25 Тоя Мразук

    18 3 Отговор
    Май не е чувал поговорката, че каквото посееш това ще пожънеш. А израелците знаят как да жънат, в това сме сигурни!
  • 26 Дурхан

    5 12 Отговор
    Хамас е създадена от Израел и САЩ ..ролята му е да покаже колко са агресивни палестинците ..винаги когато има преговори с добър край те извършват нападения ..те са като Даеш ,Бин Ладен ..изпълняват мокри поръчки
  • 27 На луди мъже картечници не се дават

    11 2 Отговор
    И на жени пари не се дават
  • 28 Българските турци

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    И Ердоган не знаеше нищо за пуча на ФЕТО и Цру ... Путин му пошушна ! И Алиенде нищо не знаеше за Пиночет !...Въобще където има Сащ , Цру и моссад не е необходимо някой да знае нещо !...

    Коментиран от #49

  • 29 Майна

    15 4 Отговор
    Да, бе , да . Путин и Лавров също не знаеха , че ще нападнат Украйна . Дори наричаха болни мозъци тези, които могат да си представят това . Оказа се , че наистина са болни мозъци , но тези на путинистите .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дурхан

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Не си прав ..в основата на мюсюлманството е чистотата ..чист дух,чисто тяло,чисти мисли ,чиста среда и чисти отношения .. има хора които използват мюсюлманите за политически и икономически цели ..

    Коментиран от #34, #38

  • 32 Българка

    9 4 Отговор
    Колко удобно е да твърдиш, че нахлуваш в Израел, не за да избиваш и унищожаваш! И същевременно противоречиви до шизофрения. Нима са тръгнали с оръжия на екскурзия, а над 2500 ракетни бомбардировки са придружаващи екскурзиантите увеселителни фоерверки..... Не е ли шизофренично да твърдиш, че няма да държиш в плен невинни заложници, но пък е рано да ги освободиш или размениш за затворници...

    Коментиран от #35, #53, #57

  • 33 БГ светлина

    4 3 Отговор
    Те и руските главорези катото терористите от Хамас твърдят, че унищожават населението на родна територия. Нима масови убийци могат да говорят за родина?

    Коментиран от #37

  • 34 Така е но в сурите За кравата и За женат

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Дурхан":

    е записано/не буквално/,
    Иноверците ще се преследват и унищожават до крак.
    Това се използува от радикалните ислямисти
  • 35 Гордостта на Тара

    8 4 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    Прочети историята. Палестина се превръща в колония на Британската империя, а през 1947 г. се предлага разделянето ѝ на две независими държави – еврейска и арабска. Създадена е обаче само еврейската държава Израел, която освен териториите, които биха ѝ принадлежали според плана за разделение, анексира и някои области, които би трябвало да принадлежат на държавата на арабите (палестинците). След това части от Палестина, които не бяха част от Израел (Западния бряг и ивицата Газа) са включени към Йордания и Египет.

    Коментиран от #39

  • 36 Наред

    2 2 Отговор
    С ШибанитеЖалкиФактибг и КурветинитеНюзБг с на пазара за КозякЦентове.
  • 37 Я провери и докажи

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "БГ светлина":

    ООН излезе с резолюция че Русия не е осъществявала геноцид в Украйна.
    Това че руснаците колят жени и деца е основна линия на Бандера главорезите които се перчат пред цивилни, а великите азовци се предадоха като кротки агънца в Мариупол, с сега са вече ликвидирани.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Нима си мислите,че винаги ще е така?

    7 0 Отговор
    Членът на Политбюро на Хамас Муса Абу Марзук твърди бил "зашеметен от успеха" на нападението! За какъв "успех изобщо говорим? Това не е никакъв успех, това просто ще отвори портите на Ада и огън и жупел ще се изсипят над Газа.Ще пострадат и виновни и невинни, а държавата Израел ще си извлече поуки и ще разработи планове това никога повече да не се случи, а движения основани единствено на омраза от типа на "Хамас" да не съществуват изобщо.С терор няма да има успех, а само озлобяване и изостряне на конфликта.няма да изчезнат нито юдеите, нито арабите и искат или не трябва в някакви граници да съжителствуват съвместно!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Пере

    1 1 Отговор
    Ленин е предложил Крим за Еврейска държава.имс и договор с Руската еврейска общност.
    Сталин ликвидира този договор.
    Чърчил и Рузвелт според стенограмите в Ялта предлагат на Сталин каквато територия от света да поиска в замяна
    Сталин не се съгласява
    Това е причината той да създаде Израел в Палестина, за да не в Крим

    Коментиран от #59, #64

  • 44 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Видяха дебелия и сега ще се преструват на невинни. Ще си платят и консумират каквото си поръчаха.

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Дисипшън

    2 2 Отговор
    Няма нищо за учудване. Хамас на политическа ниво е конструкция от лабораториите на ЦРУ и Израел, набъкано с тяхна агентера ,само ,чеее... Само ,че военното ръководство изолира политическото ръководство и нанесе ефективен удар. Това е типична операция по заблуда,точно в стила на британските традиции още от Втората световна война.
  • 47 МММ да

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мда":

    Че то Израел създава Хамас, за да ги изкарва жертви и да разширяват своята територия за сметка на палестинците(действителните жертви), които се колият и разстрелват от евройте.
  • 48 Хе хе

    3 2 Отговор

    До коментар #44 от "Ха ха ха":

    Така мислеха и разбойниците кръстоносци, но Саладин ги унищожи.
    Апропо: Кръстоносците обещават на Калоян, че няма да нападат България и ще запазят Византия, но създават Бургундското кралство.
    Калоян единствен побеждава кръстоносците.
    След столетия с цел отмъщение правителството на Стамболийски е затворено в предградието Ньой.
    Причината е ,че Калоян е обезглавил град дьо Ньой
  • 49 не заблуждавай

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българските турци":

    алиенде знаеше за пиночет.където има сащ,има демокрация.има и кинти.за кинтите ко ши каиш?хихи

    Коментиран от #58

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ветеринар

    2 1 Отговор
    мириш ми на намесата на луда крава
  • 52 Дедо

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "А ако ни заселят":

    Украйна не е забранявала българския език. Русия го направи в окупираните територии. И други работи направи. Но ти си повтаряй руските простотии, може да повярва някой като теб.

    Коментиран от #54, #63

  • 53 ШАХ

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    Как мислиш, че се е озовало толкова американско оръжие в Палестина. Случайни работи няма, не знам как хората се връзват на еврейското реване, след като избиват и прогонват палестинците от техните територии- така се разширява Израел(най-големите теро.исти). Хамас е създадена на времето да им изпълнява интересите, най-лошото е, че има вероятност да започнат безредици в цяла Западна Европа, които ще доведат до нейното унищожение.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Я провери

    2 2 Отговор
    В конституцията на РФ е записано,
    че всяка нация има правото да изучава майчиният си език в училище.
    В поправката на украинската Конституция преди три седмици се записа че на територията на Украйна има само един коренен народ украински и няма малцинства.
    Иди при шефа ти Киро да ти обясни,или в посолствоТО.
  • 57 Българските турци

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    Сега ли откриваш истината за терор и тероризъм ?!... Палестинците и арменците са основатели на модерния терор ! ... Отвличанията на самолети и заложници ... Мюнхенската олимпиада , Асала , Червените бригади , Баадер - Майнхоф и т.н. и т.н. докато стигнеш до прокси организации като Ал Каида ,ДАЕШ , ПКК с американски патент трибуквени сирийски клонинги и стотици други от Африка, Азия, Европа, Латинска Америка и самите САЩ и Канада !! Те са вантузите в пипалата на Сатаничния глобализъм , които смучат ресурси и впръскват отрова и разединение сред народите ! Разделяй и владей !... Законът на Хегемонията !!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Българските турци

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Пере":

    Крим не е в обсега на "Обещаните обетовани земи " и не съответства на ционистското знаме на днешния Израел !!!...Дори конспиративните теории изискват основа от достоверни данни , факти и знания !... Иначе звучат като приказки на Андерсен , Шехерезада , Шарл Перо, Братя Грим и басните на Крилов и Лафонтен !!!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Шах с пешката

    1 0 Отговор
    Политическото ръководство беше пълно със шпиони и затова е били изолирано и резултата е: шах с пешката.

    Коментиран от #65

  • 62 Сатана Z

    3 2 Отговор
    Същото нещо се случва и в България.Никой ме знае какви ги върши Тагаренко,който в неуправляем агент на чуждо влияние.Оакостите ,които направи досега са неизмерими за отбраната на страната.
    Този спешно трябва да го вържат в Карлуково.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Пере":

    Не прави свободни съчинения. Това не е вярно.
  • 65 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "Шах с пешката":

    С нападението на ХАМАС и избиването на невинни хора мъже, жени и деца показа само едно. Мюсюлманската религия е опасна за света. Тя трябва да бъде забранена. Не може да убиват в името на Алах. Това е невиждана жестокост.
  • 66 Сър Пичук

    3 1 Отговор
    Ако политиците в тази групировка не могат да се разберат с военните си, направо да я разпускат!