Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 20:42 2 156 8

23 млрд. евро за хазарт са пръснали гърците

  • гърция-
  • евро-
  • хазарт

Нови тенденции на пазара

23 млрд. евро за хазарт са пръснали гърците - 1
Снимка: БГНЕС

Гърците са похарчили зашеметяващите 22,7 милиарда евро за онлайн хазарт, агенции на игралната фирма OPAP, наземни казина, лотарии и конни надбягвания през последните осем месеца (януари-август), според данни на Гръцката комисия по хазарта (EEP), цитирани от "Катимерини".

По-конкретно, данните на Гръцката комисия по хазарта показват, че хазартните компании са "върнали" 92,5% от залозите, което означава, че играчите са загубили 1,7 милиарда евро за осеммесечния период.

Общият оборот на игралната индустрия е нараснал с 28% в сравнение със същия период на 2022 г.

Прогнозите предполагат, че секторът, който има значителен принос към данъчните приходи, ще постави нов рекорд тази година, тъй като темпът на растеж на онлайн хазарта е дори по-висок, с 33% през осемте месеца.

Миналата година гърците са заложили 29,2 милиарда евро на хазарт, цифра, която възлиза на 16 милиарда евро през 2019 г.

Онлайн хазартът заема лъвския дял, показвайки в периода януари-август оборот от 17 милиарда евро, който е са се увеличили с 33% спрямо първите осем месеца на 2022 г.

Това увеличение на общия оборот от хазарта е резултат от преминаването към онлайн залагане с течение на времето.

24-те компании, работещи съгласно преходно споразумение, докато получат лицензи през лятото на 2021 г., имаха общ оборот от 2 милиарда евро през 2015 г.

Тази сума се увеличи повече от четири пъти (до 8,5 милиарда) през 2019 г., повече от два пъти до 17,5 милиарда евро през 2021 г. и след това достигна 21,3 милиарда евро през 2022 г.

Общите брутни приходи от игри (GGR) на компаниите, които се определят чрез приспадане на печалбите, присвоени на печелившите играчи от заложените суми, също показват възходяща тенденция.Според оценките на регулатора приходите се е увеличил с 13% през този осеммесечен период до 1,7 милиарда евро спрямо същия период на 2022 г. Тази година общите брутни приходи от игри се предвижда да достигне 915 милиона евро.

Въпреки това не всички "играчи" могат да спечелят от силното развитие на игралната индустрия. Въз основа на данните за 2021 г. от Комисията по хазарта, казината са натрупали загуби поради преминаването към онлайн залагане, като половината от тях показват отрицателен капитал поради високите оперативни разходи и продължителното затваряне на бизнеса по време на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що къщи така се развалиха там

    10 1 Отговор
    И що закъсали булки съм оправял сам

    Коментиран от #8

  • 2 Любопитен

    5 2 Отговор
    АЛИ ТУРЧИНА докато просеше в Гърция дали и той е залагал, или само е залягал пред мароканците Омония, докато му укарваха пнеумония.

    Коментиран от #4

  • 3 ХариЗан

    1 2 Отговор
    С евро пари ако ми дадат аз ще ги хариза.
  • 4 хВойНа

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Любопитен":

    Те тея като тебе умират или от любопитство или от онуй наречено Х@й.
  • 5 Ама,чи

    6 1 Отговор
    Бедни са гърците,и са в криза,даааа...като както ни обясняваха едно време за румънците,даааа...

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ха, ха, ха...

    4 1 Отговор
    Е как са ги пръснали като един по един всички са ги предали на гръцката фирма OPAP, провеждаща хазартни игри? Хората са ги прибрали само на едно място за по сигурно, а вие ще ги изкарате разсипници
  • 8 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Що къщи така се развалиха там":

    Дай някоя насам.