Last news in Fakti
  Тема: Украйна

31 Октомври, 2023 08:33 4 329 96

ISW: Путин призна, че вътрешни конфликти разкъсват Русия

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • дагестан

Руският президент реагира на антисемитските демонстрации в Дагестан на 29 октомври, като обвини Украйна, че се опитва да подбуди погроми в Русия под ръководството на Запада

ISW: Путин призна, че вътрешни конфликти разкъсват Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руски официални лица съобщиха, че руските правоприлагащи органи са потушили антисемитските безредици в Махачкала, Република Дагестан, на 30 октомври. Руското Министерство на вътрешните работи (МВР) заяви, че служители на МВР и други правоохранителни органи са потушили масовите безредици в Махачкала и са възстановили реда на местното летище, след като са установили над 150 участници и са задържали 60 бунтовници.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

МВР твърди също, че бунтовниците са ранили най-малко девет полицейски служители и че продължава издирването на други бунтовници. Ръководителят на Дагестан Сергей Меликов заяви, че лично е инспектирал летището в Махачкала, което е получило незначителни щети, и заяви, че МВР и Росгвардия са използвали физическа сила като крайна мярка с надеждата да успокоят тълпата с разум.

Руски източници твърдяха, че бунтовниците са хвърляли камъни по органите на реда, а служителите са отговорили, като са стреляли с пистолети във въздуха.

Меликов заяви, че неуточнени чуждестранни участници, включително проукраински канали в Телеграм, се опитват да дестабилизират региона, и заяви, че каналът в Телеграм, публикувал слуховете за пристигането на "израелски бежанци" в Дагестан, е управляван от украинска територия.

Руският президент Владимир Путин реагира на антисемитските демонстрации в Дагестан на 29 октомври, като обвини Украйна, че се опитва да "подбуди погроми в Русия" под ръководството на Запада.

По време на среща с членовете на руския Съвет за сигурност на 30 октомври Путин заяви, че демонстрациите в Махачкала "са били инспирирани, наред с другото, чрез социалните мрежи, от територията на Украйна от западните разузнавателни служби".

Путин добави, че Западът се опитва да използва регионалните конфликти, за да разбие Русия отвътре, и възложи на регионалните власти да предприемат "решителни, навременни и ясни действия за защита на конституционната система на Русия, правата и свободите на [руските] граждани, междуетническата и междурелигиозната хармония".

Путин обаче не уточни какви мерки ще предприеме Русия за разрешаване на междурелигиозните конфликти и антисемитизма в Русия. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не коментира мерките, които биха могли да бъдат предприети срещу демонстрантите.

Представителите на Кремъл до голяма степен повториха подобни изявления преди речта на Путин и се въздържаха от пряко осъждане на бунтовниците, а разказът на Кремъл за чуждестранно участие в бунтовете вероятно е опит да се отклони вниманието от международните критики към антисемитизма и нарастващата враждебност към етническите и религиозните малцинства в Русия.

Малка част от руските официални лица директно осъдиха бунтовниците и регионалните власти за игнорирането на антисемитските нагласи в Дагестан. Меликов заяви, че бунтовниците са предали руските военнослужещи, сражаващи се в Украйна, като са "играли за врага", и отбеляза, че се срамува от размириците.

Депутатът от Държавната дума на Русия Василий Власов разкритикува дагестанските власти за това, че са игнорирали антисемитските нагласи и размириците, продължили три дни.

Власов добави, че неназовани регионални служители трябва да бъдат уволнени от постовете си, защото не са успели да предотвратят бунтовете навреме.

Бунтовете от 29 октомври в Дагестан подчертават нарастващата радикализация и фракционизъм на руското общество, които са резултат от хипернационалистическите идеологии, подсилени от войната в Украйна.

Директорът на Центъра за върхови постижения на НАТО по стратегически комуникации Янис Сартс заяви, че събитията в Махачкала представляват някои от проявите на радикализация на руското общество в резултат на войната в Украйна и заобикалящата я медийна среда.

Сартс заяви, че руските медии насаждат омраза към украинците, Запада и Израел, и отбеляза, че много загинали руски военнослужещи, които са се сражавали при пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, са родом от Дагестан.

Един руски военен блогър намекна по подобен начин, че усилията на Кремъл да обвини за бунтовете чуждестранни психологически и информационни операции позволяват на руските служители да избегнат отговорността за това, че са дали възможност за засилване на радикалните настроения сред руското мюсюлманско население.

ISW вече е оценявала, че хипернационалистическите идеологии, изповядвани от Кремъл като оправдание за войната, имат вътрешни последици за Русия, особено в общностите на етническите малцинства.

Според съобщенията неизвестни руски войници са убили украинско семейство в окупираната Волноваха, Донецка област, което допълнително подчертава заплашителната среда на насилие, която е широко разпространена в окупираните райони на Украйна.

Украинският омбудсман по правата на човека Дмитрий Любинец заяви на 29 октомври, че руските войски са убили девет цивилни, включително две малки деца, в дома им във Волноваха през нощта и предположи, че чеченските части може да са извършили убийствата, защото семейството е отказало да приюти чеченските сили в дома си.

Няколко украински източника и известен руски вътрешен източник съобщават, че съдебномедицинските доказателства сочат, че добре подготвени и оборудвани военни вероятно са извършили нападението.

Нападенията на представители на окупационна сила срещу цивилни граждани hors de combat (в тилови райони, далеч от зоните на активни бойни действия) представляват явно нарушение на множество международноправни норми и е много вероятно да достигнат нивото на военно престъпление или престъпление срещу човечеството.

Няколко руски коментатори използваха обстоятелствата на трагедията във Волноваха, за да обвинят Украйна, че се опитва да подклажда междуетническо напрежение в руското информационно пространство.

Един руски военен блогър твърди, че украински източници първи са съобщили, че "хората на Кадиров" (във връзка с чеченските войски) са извършили убийствата, и свързва въпроса с бунтовете в Дагестан от 29 октомври.

Друг руски военен блогър твърди, че чеченски сили не са разположени никъде в близост до Волноваха и обвинява украинското информационно пространство, че се опитва да използва чеченците като "спусък" за по-нататъшна дестабилизация на Русия.

Фиксирането върху украинското обвинение, а не върху самото злодеяние, необходимостта да се потърси отговорност на извършителите или непрофесионализма и недисциплинираността на войниците, извършващи подобни престъпления, подсказва, че тези руски коментатори са силно обезпокоени от междуетническото напрежение в Русия и руските въоръжени сили.

На 30 октомври украинските сили потвърдиха напредъка си край Бахмут и в западната част на Запорожка област. Геолокационни кадри, публикувани на 30 октомври, показват, че украинските сили са напреднали североизточно от Курдюмивка (на 10 км югозападно от Бахмут).

Допълнителни геолокационни кадри от 29 октомври показват, че украинските сили са напреднали незначително западно от Robotyne в западната част на Запорожка област.

Украинският генерален щаб отново заявява, че украинските сили продължават настъпателните действия край Бахмут и настъпателните операции в посока Мелитопол (Западна Запорожка област).

Руските сили продължават да използват щурмови части "Буря-З", съставени предимно от новобранци-пленници, за водените от пехотата фронтови атаки с висока степен на настъпление.

На 30 октомври говорителят на украинската Таврийска група сили полковник Олександър Щупун заяви, че руските сили се готвят да провеждат "месни нападения" (разговорният жаргон за фронтови нападения, водени от пехотата) край Авдеевка и обучават щурмовите подразделения "Щурм-З" за бъдещи нападения без оборудване.

Руски военен блогър, за когото се съобщава, че служи в направление Авдеевка, твърди, че "месните нападения" са, когато руските пехотни сили атакуват без артилерийска подкрепа, за да потиснат украинските огневи позиции.

Военният блогър твърди, че когато два руски полка провеждат "месни атаки" един до друг, шевът между зоните на отговорност на двата полка остава незащитен и уязвим за украински контраатаки.

Друг руски блогър твърди, че щурмовите отряди "Щурм-З" в направление Авдеевка и на южния фланг на Бахмут често биват унищожавани след няколко дни активни действия и губят средно между 40 и 70% от личния си състав.

Военният блогър критикува лошото обучение на руските военни отряди "Щурм-З" и нежеланието на висшите офицери да вземат предвид предложенията на командирите на "Щурм-З", когато им възлагат бойни задачи.

Военният блогър заяви, че подразделенията "Буря-З" често се въвеждат в боя, преди да са провели разузнаване или да са установили връзки със съседни подразделения, и обикновено се затрудняват да евакуират ранените си без артилерийско прикритие, което води до по-големи загуби.

И двамата военни блогъри отбелязаха липсата на подходяща артилерийска поддръжка за руските атаки и контраатаки.

Единият от военните блогъри заяви, че тези фактори допринасят за превръщането на частите "Буря-З" в "боклук", преди да постигнат някакви значителни резултати.

ISW често е съобщавал за неефективността на подразделенията "Буря-З".

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу изтъкна предполагаемото сътрудничество в руско-китайските отношения по време на 10-ия пекински форум "Сяншан" на 30 октомври. Шойгу определи руско-китайските отношения като "всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие" и заяви, че Русия и Китай се смятат взаимно за "приоритетни партньори".

Шойгу заяви, че поверителните контакти между руския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин играят "особена роля" за поддържането на "традиционно приятелските отношения" между двете държави.

Шойгу изтъкна сътрудничеството на Русия с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) и отбеляза желанието на Русия да увеличи военното и военнотехническото сътрудничество с държавите от Азиатско-тихоокеанския регион.

Въпреки характеристиките на руско-китайското партньорство, които Шойгу даде, по-голямата част от речта му не беше посветена на отношенията на Русия с Китай, а по-скоро на предполагаемите заплахи от страна на Запада, НАТО и войната в Украйна, вероятно в опит да се обрисува картина на свят, враждебен към Москва и Пекин.

ISW продължава да оценява, че Китай има резерви по отношение на желаното от Кремъл "партньорство без граници" между двете държави.

През нощта на 29 срещу 30 октомври руските сили нанесоха серия от ракетни и безпилотни удари срещу Украйна.

На 30 октомври украинският генерален щаб съобщи, че руските сили са изстреляли срещу Украйна 12 безпилотни летателни апарата "Шахед 131/136", две ракети " Х-59" и четири ракети "Искандер" и че украинската противовъздушна отбрана е свалила всички безпилотни летателни апарати "Шахед" и "Х-59".

Украинското южно оперативно командване заяви, че руските ракети "Искандер" са поразили пристанищна инфраструктура в Одеска област.

Руски военен блогър твърди, че руските сили започват да използват няколко нови "умни" плъзгащи се бомби - FAB-250, FAB-500 и FAB-1500.

Военният блогър твърди, че новите плъзгащи се бомби имат лазерно и сателитно насочване, което прави точността на радиуса им на въздействие едва 5 метра, в сравнение с конвенционалните въздушни бомби с точен радиус на въздействие 50 метра.

Съобщава се, че бомбите имат обсег на поразяване от 200 километра. Военният блогър твърди, че руските бомби FAB-250 тежат 250 килограма, притежават взривно вещество с тегло 99 килограма, имат радиус на поражение 120 метра и могат да унищожават жива сила, оборудване и леки укрепления. Съобщава се, че руските бомби FAB-500 тежат 500 килограма, имат взривно тегло 150 килограма, радиусът им на поражение е 250 метра и могат да унищожават щабове, складове, бетонни и железобетонни обекти.

Руските бомби FAB-1500 тежат 1550 килограма, имат взривно тегло от 675 килограма, радиусът им на поражение е 500 метра и могат да разрушават подземни бункери на дълбочина до 20 метра и да пробиват до 3 метра железобетон. Военният блогър твърди, че руските сили могат да въоръжат самолетите Су-34, Су-30 и Су-35 с новите умни бомби.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нали е във фризер

    41 12 Отговор
    Ама той умрял, ма
  • 3 Блатни хроники

    29 17 Отговор
    Другари всичко тече по план, имитираме хаос в матушката за да си помислят лошите империалисти че сме слаби...това е част от... плана..

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Трол

    30 17 Отговор
    Проблемът с Украйна е буря в чаша вода в сравнение с проблема с чуждопоклонниците вътре в самата Русия.
  • 6 Оркистан

    27 22 Отговор
    Zaкривай феодалията !

    Рушия НАТРОШИ Я!
  • 7 Хаха

    39 33 Отговор
    То нали знаете една цветуща българска поговорка - на калпав х.... вълната му пречи! На Путин все САЩ и Запада му пречат. Ами май на племената в Русия им писна да ги тъпчат руснаци. То и на голяма част от руснаците май не им е комфортно. Как да живееш в страх от КГБ и Гулаг! Император Путин май ще е първия унищожител на Руската империя!

    Коментиран от #49, #63

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🔥Пирожкин от ада🔥

    30 22 Отговор
    Вович чакам ви с Козаров...вземете си кремчета против изгаряне... тука е доста горещо🔥🪆🔥🪆🔥
  • 10 Русофил

    14 13 Отговор
    Дали Пирогата не стои зад тези погроми е въпросът.
  • 11 ВИС-2

    3 4 Отговор
    Млад си отиде.. Освен духовете, когато се разбунят, само най-близките посещават гроба на шефа на ВИС.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Урюрвкос

    22 17 Отговор
    друго американско издание U.S. NewsWorld Report пише че руската армия е първа в класацията топ 5 след нея Щатите, Китай, Израел и Юж.Корея на 6-то място Украйна.

    Коментиран от #66

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Маг Минчо

    24 22 Отговор
    Русия се разпада!
    Така и се пада!
    Щом Украйна напада!

    Коментиран от #44, #85

  • 16 пешо

    27 7 Отговор
    нали беше умрял преди два дена
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 РАСПУТИН

    22 18 Отговор
    Свършено е с ПУТИН
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Задунаец

    8 14 Отговор
    Сорос купи и путин!
  • 23 ИМА драма!

    22 9 Отговор
    ТОВА не е ПУТИН!
    А ХОЛОГРАМА!
  • 24 той е жив.....

    11 4 Отговор
    ураааааааааааааа
  • 25 Русия се разпада

    13 18 Отговор
    Това е известно на всеки!

    Коментиран от #36

  • 26 Даа!

    25 11 Отговор
    Дагестанците са мюсюлмани,в огромната си част.Изобщо няма връзка с това,което се случва на летището,и розовите миражи на англосакса за " демократични бунтове"
  • 27 Блинкен

    16 14 Отговор
    Владимир Путин е наш човек!
    Рихард Зорге ряпа да яде!
    Русия до разпад ще я доведе!

    Коментиран от #32

  • 28 Русю Русев Русев

    15 16 Отговор
    Има ли Русофилска Измет???

    Коментиран от #30, #35, #46, #59

  • 29 Само питам

    20 9 Отговор
    Красавци ,Путин днес с инфаркт ли е , от рак ли е болен или е умрел бе ?
  • 30 има русофобски п о д л о г и

    15 9 Отговор

    До коментар #28 от "Русю Русев Русев":

    и прости красавци

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 така е

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "Блинкен":

    то щото е ваш човек , за това ще ви довърши безболезнено .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Благой от СОФстрой

    13 13 Отговор
    Сле путиниадата идва мохамеданството в рашата, търпението към крепостници изтече в канала!

    Коментиран от #47, #51

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бай-дън

    8 11 Отговор
    Хаяско от кремъл да внимава какви ги вършиш щот аз казах на уахабитите от Дагестан че на летището има евреи да не се налага да казвам на уахабитите колко евреи има в кремъл повече няма да предупреждавам

    Коментиран от #42

  • 40 САТЪРА НА ХАНА

    9 5 Отговор
    НЕ БИЛИ ПЛЪЗГАЩИ СЕ БОМБИ , А ПРОСТИ ЖУРАНЛИСТИ :))
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Механик

    19 11 Отговор
    Махнете го Путин. Той и без друго умря 3-4 пъти, а сега е болен на легло и го чакат да мре (пак).
    По-добре кажете как върви контранаступа? ВСУ-то в Москва ли е вече?

    Коментиран от #48

  • 44 Абе

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Маг Минчо":

    То и на теб мозъка ти се разпада, ама ти от къде да знаеш.
  • 45 А бре

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Тизе":

    Аах не паля?Запалиха ми дууу пенцето от ръгане на чушки в боба.
  • 46 Не има

    7 9 Отговор

    До коментар #28 от "Русю Русев Русев":

    Русофобска измет. И то толкова много че да не повярваш.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ихтамнет

    8 9 Отговор

    До коментар #43 от "Механик":

    Седмица след 24.02.22 русия контролираше 27%от територията на Украйна сега са 18% 80-дена един цех за желязо в Мариупол 8-месеца един град колкото Нова Загора Бахмут избягахате от изконните руски територии Харков и Херсон е ти контранаступ прарад в Киев с водещ путин кога

    Коментиран от #55

  • 49 Някой

    13 8 Отговор

    До коментар #7 от "Хаха":

    Хехе! Хубаво, че спомена за тази поговорка. Щото и идолите ти от САЩ все разправят, че Русия им пречи тук и там. Или същото за Китай. Или същото за Иран, Северна Корея и т.н.
    Та, много на място ти е поговорката.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ихтамнет

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Сана Марин":

    Къв тоа бурятски език

    Коментиран от #57

  • 57 Сана Марин

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ихтамнет":

    Финландски слабо умнико,знам че в вашата мааалаа,такъв не се говори.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    10 7 Отговор
    Ха ха ха, когато чалмите скочат във Франция или някъде другаде в Европа, е виновен запада, когато неговите чалми скоча, пак е виновен запада. Но Жужето като наакано мълчи, кой разбуни чалмите срещу евреите, само и само Европа да не помага на Украйна...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 БааЛкан

    12 4 Отговор
    А бре фЪККти ,нали писахте,че Путин (умрял)бре....
    Не усещате ли ,че с тази бясна анти руска пропаганда с която се захранвате с грантове от Америка(за) България започвате да ставате смешни.
    Путин каза нещо много важно в тази си реч,което вие няма да публикувате,а именно,че хегемонията на САЩ и западния свят приключи и войната в уКрайна и сега в Близкия изток е опит да се задържи старото статуксо,но вече нищо не може да спре процеса на установяване на Новия световен ред в който ред запада няма да имат водеща роля.
  • 63 Руснаците са 1/3

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "Хаха":

    от населението на СССР, което беше 290млн. Сега РФ е 146млн., а руснаците са не повече от 80-90млн. Другите са чеченци, дагестанци, якути, чукчи, буряти, тувинци... общо 84 автономни области. Докато всички си живеят в областите руснаците живеят навсякъде, във всички републики, области, окръзи и краища са определен процент от населението. Заемат всички управленски постове заедно с местните колаборационисти в държавната администрация, полиция, армия и други силови структури. Държат се и живеят там като господари и колонизатори, каквито са всъщност. Затова в другите републики, видяли какво е без руснаци - Казахстан, Азербейджан, Прибалтийските, Украйна и др. са нежелани и гонени. Ето това те смятат за фашизъм и национализъм и тръгват към реваншизъм. Затова и тъгуват за СССР и искат СССР2.0 да си дерибействат пак на воля. Това е пропито вече в техния национален характер - високомерни, нагли и нахални, всеки им е длъжен и трябва вечно да им е благодарен.

    Коментиран от #73

  • 64 Аха

    9 10 Отговор
    Докато световния жид🇮🇱🇺🇸 и нашенските ч@футчета 🇮🇱с меки китки чакат да се (разпаднела)Русия да не вземе накрая техния ерец ИсралСе да отиде зян.
    Не е хич лесно на днешно време да си от избраното племе на дявола ,един милиард мюсюлмани в света искат да режат гръцмулите на хазарите ,а хората от останалата част на човечеството имат огромно желаните да продължат делото на австриеца с мустачките.
    Бе кофти си е да си ч@фут в днешно време и още по кофти ще става ,но за това положение са си виновни само мошетата ,предвид техните деяния.......

    Коментиран от #72, #96

  • 65 ........

    9 9 Отговор
    По Инстаграм и Телеграм укрите са подпалили напрежение там.Укро пропагандата е ужасна,направо сатанинска и води до конфликти.Подпалиха си собствената държава и сега пробват да палят,който може.Даже и в България се пробват като все ни разделят на две.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Аспарух

    8 9 Отговор
    Русия последната колониална империя ще завърши с разпад.Дагестан, Чечня, Татарстан, Ингушетия......ще поискат независимост от Москва.
    Отделно повечето хора от републиките в РФ ненавиждат руснаците и ги смятат за подтисници, както беше и с републиките в СССР.

    Коментиран от #71

  • 68 Наблюдател

    8 4 Отговор
    На този Пусин не му треперят ръцете, като на предния, а и чете от листи, предния си плямпаше глупостите без да чете.
  • 69 ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА

    4 4 Отговор
    Щом БУНКЕРНИЯ ДЯДО го казва ,значи няма какво да говорим.Или пак някой ДРУГ Е ВИНОВЕН. Или пак ФАЛШИВА НОВИНА.
  • 70 Ха ха

    6 4 Отговор
    А я да видим какво става в спокойния ЕС....та значи във Франция полицията е безсилна срещу арабелите които са няколко милиона, в Швеция се стрелят като в дивия запад, а как са интегрирани малцинствата в Италия....а за Англия да не говорим
  • 71 Айде сега

    6 3 Отговор

    До коментар #67 от "Аспарух":

    Обясни бъдещето на Франция с арабите, шведите с новите поданици каубои а за германистан да кажеш нещо...на руснаците поне ще им остане територия а Европа я превземат цялата
  • 72 Мдааа

    4 4 Отговор

    До коментар #64 от "Аха":

    "а хората от останалата част на човечеството имат огромно желаните да продължат делото на австриеца с мустачките."

    Путинофилите вече дори не се и криете.

    Нищо чудно, едно време Сталин и Хитлер са били съюзници.

    Друг е въпроса, че вие не сте "останалата част от Човечеството".
  • 73 Мишел

    3 5 Отговор

    До коментар #63 от "Руснаците са 1/3":

    Фантазираш. При преброяването през 2022г. руснаците са били 115 889 107

    Коментиран от #75, #76, #81, #84, #90

  • 74 стоян георгиев

    5 1 Отговор
    Всичко си е както беше.руснаците правят щуротии една след друга.да вярваш че в дегестан ще дойдат евреи бежанци от израел трябва да си много ама много проЗд!новия вагнер или щурм z са новите руски камикадзета и ше свършат точно като предните.

    Коментиран от #80

  • 75 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #73 от "Мишел":

    При преброяването бая народ се е писал руснак без да е.разни мелези винаги се пишат руснаци ама дойде ли зора сменят палачинката.примери бол.

    Коментиран от #77

  • 76 По престижно е да си руснак,

    6 0 Отговор

    До коментар #73 от "Мишел":

    причините съм ги посочил - те са "господарския" етнос и затова децата от смесени бракове се пишат руснаци дори да са с дръпнати очи. Нашите цигани и те бяха започнали да се пишат българи, но сега видяха, че като роми имат по-големи права. Определено са под 100мил. и постоянно намаляват - само при моб/гилизацията избягаха над 1мил.млади мъже, а преди войната някои се усетиха навреме с целите си семейства.
  • 77 Бе то

    7 3 Отговор

    До коментар #75 от "стоян георгиев":

    И ти се пишеш българин но се отчиташ на посолството....явно добре познаваш психологията на мекотелите

    Коментиран от #82

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Хахаха

    5 1 Отговор
    Къде го е казал Путин? Цитат може ли?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Шойгу

    5 2 Отговор

    До коментар #73 от "Мишел":

    и него ли да смятаме за руснак защото е Сергей, Путин е евреин, само Медведев е руснак - личи му по влечението към водката.
  • 82 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #77 от "Бе то":

    Ти кой си? Пишеш за мен без да ме познаваш а се криеш като въшка.
  • 83 дедо ти Ванго

    5 0 Отговор
    Ах този лош, лош, лош Запад....

    Коментиран от #86

  • 84 Директно от Москва

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "Мишел":

    Като гледам на Красная..ми то само руснак до монгол бе...съотношение 1 към 10..
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Някой си...

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "дедо ти Ванго":

    Ехуд Барак..шефче във Хамас..малеееий..тия раши ептен изплискаа лигеня... а докато търсели евреи, решили да разграбят магазините около летището..Еееехх, Иванушка, Иванушка..что с табой....мм???
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Учуден

    4 3 Отговор
    Абе нали беше умрял Путин, какви са тези срещи, речи. Ама аз още ви вярвам да знаете 🤣

    Коментиран от #94

  • 89 поп Нилус

    2 1 Отговор
    Погромите в Русий(тогава и Украйна,и Полша и Молдова вътре),ги правеха руските попове,настройвайки населението срещу жидав."Протоколите на Сионските мъдреци" е руски фалшификат,разпространен от руснаци(Нилус и пр...Нилус ги измислил и написал).
    А КНР не е готова за воина.Китайците,по-точно ККП искат мир,за да може да се справят с безработицата и беднотията на населението(все пак,нали са комунисти.хихи).
  • 90 как да са бе

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Мишел":

    кат не са.90 млн.тва е.шовека ти каза правилно.

    Коментиран от #93

  • 91 Живият труп

    1 3 Отговор
    И ушанките на куп
    Митьо Пищова
  • 92 Шаро

    7 0 Отговор
    "Един военен блогър каза..."
    "Друг блогър се произнесе..."
    "ISW отчете..."


    Една жена на пазара ми каза, че ниейна приятелка чула...
    Съвременна джурналистика!!!
  • 93 Мишел

    4 0 Отговор

    До коментар #90 от "как да са бе":

    Цитирал съм данни от официален документ, които могат да бъдат лесно проверени . Но вие настоявате, че са верни изсмукани от пръстите на някой като вас числа , само защото те ви изнасят. В случая това няма кой знае какво значение, но разсъждения, построени върху лъжливи данни, винаги водят до неверни заключения. Отнася се и до неща, като възможността за поредната смърт на Путин от рак, като победа на Украйна срещу Русия, като разпада на Русия и така нататък.

    Коментиран от #95

  • 94 А бе

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "Учуден":

    Тези слухове за смъртта на Путин се тиражират от руската пропаганда! Путин се е превърнал в център на омраза и обожание за милиони. А слухът за смъртта му е обречен да се превърне в по-обсъждана история през следващите дни, отколкото войната на Израел с Хамас или агресията на Русия срещу Украйна. Тя е твърде чакана за милиони хора по света - особено в онази част на света, където стотици хора на ден вече умират заради войната, разпалена от руския президент!
  • 95 А бе

    3 1 Отговор

    До коментар #93 от "Мишел":

    Ти да не ,мислиш ,че не ни е ясно кой и защо пуска тези слухове??! Всичко е плод на руската пропагандна машина!!
  • 96 Даа бе

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "Аха":

    Няма по кофти на този свят от това да си русороб,копейко!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания