Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 13:41 834 5

ООН: Няма сведения "Хамас" да е конфискувала хуманитарна помощ

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • палестина

Горивото в складове в Газа се използва от Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци за камиони с помощи, за обезсоляване на вода и за болници в южната част на ивицата

ООН: Няма сведения "Хамас" да е конфискувала хуманитарна помощ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският официален пратеник Дейвид Сатърфийлд днес заяви, че между 800 000 и един милион души са се преместили в южната част на ивицата Газа, а между 350 000 и 400 000 все още са в северната част на анклава, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пред репортери в столицата на Йордания Аман той каза, че не са били отчетени случаи, в които групировката "Хамас" да е блокирала или конфискувала помощи.

"Горивото в складове в Газа се използва от Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци за камиони с помощи, за обезсоляване на вода и за болници в южната част на Газа", отбеляза Сатърфийлд.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павка

    6 1 Отговор
    Гутериш е най-слабия шеф на ООН.
  • 2 Българка

    4 1 Отговор
    ООН е скъпоплатена и съвсем безполезна организация, чиято скъпоструваща издръжка е неоправдана
  • 3 Значи Израел и САЩ

    4 5 Отговор
    Пак лъжат нали ?
  • 4 Еврейски Манталитет?

    2 6 Отговор
    95-годишният Езра Ячин, по време на изпращането на войници от израелската армия на война:
    "Победете и довършете арабите, без да изоставяте никого. Унищожете тях, техните семейства, майки и деца. Тези животни вече не могат да живеят. Всеки евреин с оръжие трябва да излезе и да ги убие. Ако имате съсед арабин, не чакайте, отидете в къщата му и го застреляйте."
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.