Last news in Fakti

13 Декември, 2013 13:03 817 0

Тунис ще има служебен кабинет

  • тунис-
  • правителство

На договорката се възлагат надежди да даде отсрочка на политиците

Тунис ще има служебен кабинет - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Светлина в тунела на политическата криза в Тунис се забеляза след като управляващите и опозицията постигнаха принципна договорка за сформирането на служебен кабинет, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

В момента не се съобщават повече подробности. Политически анализатори очакват споразумението да успокои обстановката, която се изостри от серията политически убийства, извършени по-рано през тази година.

На договорката се възлагат надежди да даде отсрочка на политиците, за да изготвят график за провеждането на парламентарни и президентски избори.

На първите свободни избори през октомври след падането на режима на президента Бен Али умерената ислямистка партия „Енахда“ („Възраждане“) спечели 40% от гласовете и зае 89 места от общо 217 в Учредителното събрание. Светската партия „Конференция за републиката“ е втора с 29 места, а трета по важност стана партията „Арида Шаабия“ („Народна листа“).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА