Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Януари, 2024 15:41 5 078 68

TIME: Зеленски се превърна в непредсказуем играч

  • володимир зеленски-
  • зеленски-
  • украйна-
  • time-
  • война-
  • русия-
  • владимир путин-
  • нато

Атаките са по-скоро знак за страховете на Украйна, отколкото за нейната сила

TIME: Зеленски се превърна в непредсказуем играч - 1
Снимка: Shutterstock

Нито Русия, нито НАТО искат войната в Украйна да се разшири. Но по време на война има много въпросителни. А един от ключовите играчи – Володимир Зеленски, се превърна в непредсказуем играч, пише американското списание TIME.

В началото на януари украински дронове взривиха газов терминал близо до Санкт Петербург. През декември украински агенти дори успяха да задействат експлозиви по руските железопътни линии дълбоко в Сибир, на стотици километри от войната. Ще станем свидетели на повече от тези атаки в Русия, тъй като в Киев нараства страхът, че Украйна не разполага с начини да изтласка руските войски от фронта.

Атаките са по-скоро знак за страховете на Украйна, отколкото за нейната сила. След стотици хиляди жертви и разселването на милиони хора, президентът Володимир Зеленски и неговите генерали имат нови причини да се съмняват в издръжливостта на западната подкрепа, от която ще зависи победата на Украйна под каквато и да е форма. В Киев има нарастваща тревога - и с причина - заради съмненията дали подкрепата на САЩ ще продължи и доколко ЕС е способен да замести Вашингтон, ако американците обърнат гръб.

Ако Доналд Тръмп победи (на президентските избори), украинците знаят, че той драстично ще намали помощта. Перспективите в Европа са само малко по-добри. Германските бюджетни проблеми, нарастващата унгарска опозиция и липсата в ЕС на лидерството ще затруднят запълването на празнината във военната помощ от Вашингтон в средносрочен план.

Междувременно Владимир Путин впрегна руската икономика за нуждите на войната. Украйна знае, че трябва да мобилизира и обучи стотици хиляди новобранци. Киев обмисля мобилизиране на 500 000 допълнителни войници. Дори това да се окаже възможно, то не е устойчиво във война срещу нашественик с много по-голямо население и икономика. Ето защо Киев става все по-отчаян. Прави всичко възможно, за да увеличи вътрешното си отбранително производство, особено на дронове за бойното поле и за поразяване на цели в Русия. Зеленски вече поема по-големи рискове, за да обърне войната и да запази политическите си позиции, включително с по-агресивни атаки срещу цели в Русия и окупирани райони на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    87 7 Отговор
    Еми спрете му наркотиците ве ! Съвсем полудЕ от толкова кокаин
  • 2 Зеления

    9 92 Отговор
    Млати руската мечка като мече у дерек, кораби потъват самолети падат груза 200 не спира сирените вият всеки ден чак у мацква

    Коментиран от #14, #46

  • 3 ОМБРЕ

    65 6 Отговор
    ДЕЦА ДРОГАТА Е ВРЕДНА ИЗПЪРЖВА МОЗУЧНИТЕ КЛЕТКИ

    Коментиран от #6

  • 4 ХАХАХА

    73 6 Отговор
    Че предсказуеми наркомани има ли ? Или го тъпчеха с кокаина и в началото не им правеше впечатление, сега изведнъж непредсказуем ,а ?
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    7 66 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗

    Коментиран от #10

  • 6 Крокодил е дрогата

    5 48 Отговор

    До коментар #3 от "ОМБРЕ":

    Широко разпространена в ришлямистам

    Коментиран от #22

  • 7 Госあ

    7 62 Отговор
    Но за две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #67

  • 8 99999999

    53 3 Отговор
    Около 3,4 милиона украински мъже на военна възраст се укриват от властите от страх да не бъдат мобилизирани в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи депутатът, председател на комисията по икономическо развитие на Върховната Рада Дмитрий Наталуха.
    „Днес има най-малко 3,4 милиона мъже, за които правителството знае само техния идентификационен номер. Те не са в чужбина, не са във въоръжените сили на Украйна, не са инвалиди, не учат и не са на работа“, Дмитрий Наталуха
  • 9 БгТопИдиот🇧🇬

    56 5 Отговор
    Най-гнусните хора са зависимите от дрогата.

    Казвам го от опит с такива......същества.

    При тях няма нищо свято ,освен поредната порциика.Нагли ,циничнци,лъжливи ...само и само да постигнат заветната цел !!

    Белоноско е в тази графа.

    Коментиран от #18

  • 10 С тия пари

    5 32 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Можеше да сложи канализация че през зимата на двора с кофата е малко кофти

    Коментиран от #26

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Нелсън

    9 50 Отговор
    Зеленски е човекът, който може да пречупи руZката хунта

    Коментиран от #49

  • 13 Ксаниба

    38 4 Отговор
    адубрютро сватя!! То наркотика и лилипутството нито на хитлер, нито на наполеон не простиха, камо ли за клоуна до говорим!!!
  • 14 Бегай в училище да ги дърнкотиш тези

    36 1 Отговор

    До коментар #2 от "Зеления":

    Тъпни на кифлите ,там може и да ги впечатлиш с реториката си ! ХИХИХИ
  • 15 Хохо Бохо

    24 3 Отговор
    Искат да кажат в излишен, играч никога не е бил
  • 16 Последния Софиянец

    6 29 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния ватник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях, но всеки си избира пътя, те хванаха тоя за Суходол и Гара Яна, а аз съм си Софиянец все пак, дори и мияч!
  • 17 КОТарАК

    5 33 Отговор
    ВОЕННАТА помощ продължава , само че тоя път не я разгласяват/ скоро чакайте ИЗНЕНАДАта
  • 18 Факт

    6 31 Отговор

    До коментар #9 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Така е, отдавна го казвам това за путинофилите.

    Коментиран от #21

  • 19 БгТопИдиот🇧🇬

    5 34 Отговор
    Но все пак най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 20 Тоест

    29 3 Отговор
    Змията съска и хапе докато умира.
  • 21 БгТопИдиот🇧🇬

    4 16 Отговор

    До коментар #18 от "Факт":

    Прав си.
  • 22 Хохо Бохо

    34 2 Отговор

    До коментар #6 от "Крокодил е дрогата":

    На южните щати така ли им викаш? Фентанила е плъзнал навсякъде и убива в пъти повече и по-бързо от водката. Не ти ли казаха от козяк?
  • 23 шааа

    23 2 Отговор
    Отдавна си е такъв. Дрогата не прощава.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 морския

    23 3 Отговор
    ако зеленко не го свалят с избори, явно зад океана ще му скроят шапката с два номера по-малка.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 БгТопИдиот🇧🇬

    8 28 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.
  • 30 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    25 2 Отговор
    СМЕШНИК КОЙТО СИ ИЗБИВА НАРОДА
  • 31 Прогноза

    25 3 Отговор
    Щом фашагите които ореваха сайта тук са толкова засегнати от истината означава че смъркача е абсолютен пътник , леш е ! Отлита с двеста !
  • 32 Ясно

    22 3 Отговор
    Щом тези обърнаха палачинката и почнаха да пишат истината, Украйна приключи.
  • 33 ХиХи

    10 3 Отговор
    Ми той Вовата(виж Пригожин им беше наистина опасен, накара ги да бягат, затова го приключиха бързо) затуй не го утепа, затри целата Уркоармия, ся затрива и де що има останали мъжове. Когато ти изчезне войската, изчезва и територията.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Добре го прави

    8 3 Отговор
    Днес Мария пак е ударничка по преписване на чужди публикации. Дръжте другари копейки!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Дядо ви Курти от село Пиперково

    18 1 Отговор
    Зеленчукооооф е ходещ труп,но явно все още не го осъзнава....
  • 43 БгТопИдиот🇧🇬

    3 16 Отговор
    Кат гледам IP--тата на коментиращите двама едни и същи цървyyлa копейки виeeщи около кoфите за cмет го играят рycлямcки пyyтярooби с различни никове.

    нема паре вече от руские посoлья, а ?!?

    Коментиран от #48

  • 44 Какъв

    17 2 Отговор

    До коментар #35 от "оле, оле":

    Мазохист този индивид си е един откровено луд нацист като идола му Хитлер !
  • 45 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Прав е. Проверих. Научи се и ти, бре.
  • 46 Мите

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Зеления":

    Смени дрогата че тая ти е много силна
  • 47 Хохо Бохо

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "КовидманЯк":

    Ма тя нацията пи черноморски и зимни курорти ве капацитет. Така я сплоти, че неюожиш я збра от всичките земни кълбета
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Факти

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нелсън":

    Може да пречупи на баба ти фърчилото !
  • 50 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 15 Отговор
    А да питам днеска оная пияната ще обещава ли копейки или да излизам на оборка около кофите за храна!?

    Коментиран от #57

  • 51 Хохо Бохо

    3 20 Отговор
    64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава -Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 180 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази война.
  • 52 Хазарта

    15 2 Отговор
    Белото му показА, тъмната страна.
  • 53 Гост

    18 3 Отговор
    Зельо Погуби УКРАЙНА
  • 54 Гощо

    6 12 Отговор
    А Путин си живее живота в бункера!
  • 55 Циник

    15 4 Отговор
    Кога ще им стане ясно, че войната за Украйна е загубена. Сега са се отдали на дребен тероризъм. Ако искат да остане нещо от тях, да слагат оръжие и да ходят в Кремъл да коленичат и целунат ръка на самодържеца, барем им остави някоя махала. Демилитаризирана и денацифицирана, естествено
  • 56 ИНЖ

    4 12 Отговор
    Нито Украйна, нито Зеленски са си пожелали тази война!!!! Много е лесно да правиш "анализи", ама бомбите падат по главите на други!!!
  • 57 БгТопИдиот🇧🇬

    3 3 Отговор

    До коментар #50 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Уборка сървуле,уборка разбирачо безграмотен!
  • 58 От страни

    9 4 Отговор
    Айдееее - отиде коня у барата. Тази сутрин в Киев е било нервно - Зе е написал указ за отстраняване на Залужни ааа не успя да го прочете щото се започна - обаждания, заплахи от САЩ та не успя тогава. Сега го натискат - тлзи меседж в Таймие заинего - да слушка щото иначе шамари.
  • 59 От страни

    8 3 Отговор
    Ще го махат май. "Бягай, Форест, бягай"
  • 60 Той

    12 3 Отговор
    Зеленски е БИВШ човек,просто още не го знае!!!!
  • 61 Кои бяха тези?

    9 1 Отговор
    А..., да... Същите, които изтипосаха на корицата си Хитлер? - айде нема нужда ...
  • 62 Националист

    0 8 Отговор
    От както е на власт все го махат ,а се оказа един от най добрите политици и държавници
  • 63 Трансформация

    11 2 Отговор
    От ВлАдимир Зеленски свирещ пиано с органа си и танцуващ еротично на дамски високи токчета и по прашки
    До ВОлОдимир с потна тениска и бронежикетка, кълчещ си езика с полско-руска шльокавица
    До Блъдимир Зеленски пълнещ украинските гробища и болници с парчета от украински мъже, а вече и жени
    Само смяна на пола остана, но това ще е след войната.

    Коментиран от #64

  • 64 Предпоследният Софиянец

    2 9 Отговор

    До коментар #63 от "Трансформация":

    Путин отдавна е сменил пола...остава само да отиде в Пъкъла.
  • 65 Аби

    7 0 Отговор
    До като го охраняват от английските спец части и давът акъл от САЩ изобщо не е фигура, а след това е мъртвец
  • 66 Народна поговорка!

    7 0 Отговор
    Змията най-силно хапе,когато усеща,че...умира...!
  • 67 Моряка

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Нещо бъркаш, колега.Тази безумна тактика се прилага само 2 пъти от тъпия, жесток и необразован Жуков,когато Сталин му възлага да координира битката при Ржев и да командва един от двата фронта пред Берлин .Щетите от тъпотия та му са огромни.Затова през останалото време Сталин, познавайки тъпотията и жестокостта на Жуков , го използва само като камшик(проверяващ, представител на Върховния командващ), но без да му дава пълномощия да командва.За битката при Москва го наказва с мъмрене, а след войната го праща да командва второстепенните Одески и Урал ски военни окръзи.
  • 68 Това е факт

    5 0 Отговор
    Винаги съм казвал, че най бедните, най необразованите и най злобните хора са русофобите в България.
Новини по държави: