Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 13:48 810 2

Европейската комисия отдели 1,8 милиарда евро за хуманитарна помощ

  • sir-
  • ес-
  • ек-
  • хуманитарна помощ-
  • янез ленарчич

Изключително важно е международната общност да намери по-балансиран и справедлив начин за финансиране

Европейската комисия отдели 1,8 милиарда евро за хуманитарна помощ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейската комисия отново засилва ангажимента си да подкрепя най-уязвимите в световен мащаб. За целта за 2024 година комисията е отделила 1,8 милиарда евро за предоставяне на хуманитарна помощ, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Янез Ленарчич, комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи заяви, че разликата между хуманитарните нужди и наличните ресурси продължава да се разширява. В същото време нуждите от финансиране са много големи, тъй като конфликтите се умножават и климатичната криза се изостря.

Пред лицето на тази обезпокоителна тенденция Европейската комисия ще продължи да финансира хуманитарни действия в подкрепа на най-уязвимите, независимо къде се намират по света. „Ние ще продължим да се застъпваме за и да мобилизираме международната общност за колективен отговор“, каза Ленарчич.

Изключително важно е международната общност да намери по-балансиран и справедлив начин за финансиране на хуманитарната помощ, в съответствие с възможностите на всяка отделна страна, посочи комисарят.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😆😆😆

    4 0 Отговор
    Отмиване на пари- корупционна схема😉
    Евро наглеците са майстори на усвояване на такива фондове За окрайна ще има ли или за оръжие 🙄😆😆😆
  • 2 Сандо

    2 0 Отговор
    Дано част от тази сума да я дадат на окраината за да направи нови гробища.Това е наистина по-хуманно,отколкото да даваш пари за оръжия,които да убиват хора.