Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 05:51 781 1

Китайската брегова охрана "посяла паника", проверявайки тайванска туристическа лодка

  • тайван-
  • китай

Смятаме, че това накърнява чувствата на нашите сънародници, заяви Куан Билин, ръководител на Съвета за океански въпроси на Тайван

Китайската брегова охрана "посяла паника", проверявайки тайванска туристическа лодка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проверка на тайванска туристическа лодка от китайската брегова охрана е посяло паника сред тайванския народ, каза днес тайвански министър на фона на ескалация на напрежението в Тайванския проток, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Китай обяви в неделя, че бреговата му охрана ще започне редовни патрули и проверки около контролираните от Тайван острови Кинмън след смъртта на двама китайци, които са се опитвали да избягат от тайванската брегова охрана, след като са навлезли във водите в близост до островите.

Шестима служители на китайската брегова охрана са се качили вчера на борда на тайванска туристическа лодка с 11 души екипаж и 23 пътници за проверка на маршрута, сертификатите и лицензите на екипажа, което е отнело близо половин час.

"Смятаме, че това накърнява чувствата на нашите сънародници и всява паника. Това също така не е в интерес на хората от двата бряга на Тайвански проток" каза днес пред журналисти в Тайпе Куан Билин, ръководител на Съвета за океански въпроси на Тайван.

Той допълни, че често се случва китайски и тайвански туристически лодки случайно да навлизат във водите, намиращи се под юрисдикцията на другата страна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    3 0 Отговор
    нежни душици ще излезнете май!