Last news in Fakti

13 Януари, 2014 12:29 30 819 7

Канибализмът възкръсна в ЦАР

  • цар-
  • канибализъм-
  • централноафриканската република

Мъж, изял плътта на свой враг, за да си отмъсти

Канибализмът възкръсна в ЦАР - 1
Снимка АП/БТА

Мъж, изял плътта на друг мъж в Централноафриканската република (ЦАР) заяви пред Би Би Си, че е търсил "отмъщение", след като част от семейството му било избито.

Човекът, който нарече себе си „Лудо куче“ (Mad Dog) заяви, че бил "ядосан", защото мюсюлманите убили бременната му съпруга, неговата зълва  и нейното бебе.

Канибалът видял жертвата си да седи в един автобус и решил да го последва. Докато вървял, все повече и повече хора се присъединявали към него, докато в един момент той се оказал на чело на тълпа от около 20 младежи. Те принудили шофьора на автобуса да спре и измъкнали мюсюлманина на улицата, където той бил пребит и намушкан преди да бъде подпален.

"Лудо куче" се приближил към жертвата си и започнал да яде крака на мъжа. Очевидци разказват, че никой не се е опитал да се намеси.

Според вестник „Съндей телеграф“, това не е изолиран случай. Хуманитарен работник заяви пред изданието, че хората размахвали мачетета, посичали хора, горели ги, а после ядели телата им.

Новите данни за канибализъм в страната напомнят за страховитите истории, свързани с Жан Бедел Бокаса, който управлява с нечувана жестокост между 1966 и 1979 година. За самия него се носят слухове, че е бил канибал и дори е хранел гостите си с човешка плът, но нищо не е било доказано.

"Лудо куче"  е бил част от християнските милиции, които нападнаха мюсюлмани в столицата Банги в средата на декември миналата година и избиха най-малко 1000 души.

Заради конфликтa в страната, който ескалира през март 2013 г. след смяна на властта, десетки хиляди бяха принудени да напуснат домовете си. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    8 3 Отговор
    Добра идея - всички мюлюлмани да бъдат изядени. Така хем ще бъдат прочистени мюсюлманите, хем ще има храна за останалите хора.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Бхд БхД

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бате Цецо":

    Ето ,че и в България има един
  • 3 Симеон Тасев

    2 1 Отговор
  • 4 wulkan

    8 0 Отговор
    Според хубавите научно-фантастичните романи на ХХ век(не върколаци, зомбита и останалата простотия) и след завладяването на Космоса, ХХІ трябваше да бъде век на прогреса на човечеството. Да, ама не - дето вика бате ви Петко Бочаров. За съжаление човечеството затъва към рецидиви от миналото, разминахме се със светлото бъдеще. Абе с две думи: срещнали се две планети и едната вика на другата: "Какво правиш, ма!" "А остави се - вика другата, пипнах Хомо Сапиенс", "Ааа, не се притеснявай - й отговаря първата, те след време се самоизчистват" Не си ли оправим чипа май нататък отиват нещата.
  • 5 Krasimir Petrov

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бате Цецо":

    голем майтап -1 млрд души изядени, к'во толко'?! тъкмо за останалите ще има... не останаха нормални на тази планета, 'самоизчистваме се'
  • 6 Иван Господинов

    3 0 Отговор
    Пълен разпад на личността. Просто не са хора дори животни не са . Събирателен образ на най-лошото от хората и животните. Чудят се защо измират от глад и отдавна лечими болести. На кой му се занимава с човекоподобни за които убийството е забавление след което не изпитват никакви духовни терзания или притеснения. Това не са хора и към тях не бива да има отношение като към човешки същества. Те има да извървят дълъг еволюционен път преди да се ползват от благата които е създало човечеството.
  • 7 Монго

    0 0 Отговор
    Този на снимката сигурно вика родата си, че е намерил храна...