Last news in Fakti

1 Март, 2024 05:01 762 3

Сенатът на САЩ одобри законопроекта за финансиране на правителството ВИДЕО

  • сащ-
  • конгрес-
  • правителство-
  • финансиране

Така временно се избягва опасността то да спре работа

Сенатът на САЩ, в който мнозинство имат демократите, одобри вчера законопроекта за предотвратяване на частично спиране на работата на правителството, след като той беше подкрепен от контролираната от републиканците Камара на представителите, по-малко от 36 часа преди наличните средства да се изчерпят, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Законопроектът, който бе приет от Сената с гласуване на двете партии със 77 на 13 гласа, ще бъде предаден на президента Джо Байдън за подпис. С това ще влязат в сила нови крайни срокове за финансиране на част от правителствените служби до 8 март, а на друга част - до 22 март.

"Щастлив съм да уведомя американците, че днес правителството няма да спре работа. Когато приемем този законопроект, ще избегнем слава богу спирането на работата на правителството с всички вредни последици за американския народ", заяви лидерът на демократите в Сената Чък Шумър от трибуната.

По-рано вчера в Камарата на представителите 207 демократи се присъединиха към 113 републиканци и така с 320 на 99 гласа беше одобрена краткосрочна мярка, с която Конгресът печели време, за да се споразумее за финансирането на цялата фискална година, започнала на 1 октомври 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От страни

    5 0 Отговор
    Тия скоро ще го приемат ден за ден. Така е когато живееш на версия. И тия хора ме учат да не си човръкам в носа?
  • 2 “…финансиране на правителството

    4 0 Отговор
    …с разрешение да печата нови зелени хартийки.
    В превод, означава точно това, печатане на зелени хартийки, измествайки фалита по-напред.
  • 3 Ццц

    5 0 Отговор
    Щастлив съм да уведомя американците, че днес правителството няма да спре работа. Но това може да се случи на 8 март. 🤣🤣 Тия наистина може да са забавни ако не бяха толкова отвратителни