Last news in Fakti

2 Март, 2024 04:32 875 3

Огненият ад в Тексас: Унищожени са близо 500 постройки ВИДЕО

  • сащ-
  • тексас-
  • пожари

Властите предупредиха, че заплахата все още не е отминала

Огненият ад в Тексас: Унищожени са близо 500 постройки ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Горските пожари може да са унищожили до 500 постройки в Тексас Панхендъл, заяви републиканският губернатор на щата Грег Абът, описвайки как най-големият пожар в историята на щата изпепелява всичко по пътя си, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тексаските власти предупредиха, че заплахата все още не е отминала. По-високите температури и по-силните ветрове, прогнозирани за събота, увеличиха опасенията, че пожарите в Панхендл могат да се разпространят отвъд повече от 4400 квадратни километра, които вече бяха изпепелени тази седмица от бързо движещите се пламъци.

Най-големият пожар, този в Смоукхаус Крийк, който започна в понеделник, отне живота на най-малко двама души и остави овъглен пейзаж от изгорели прерии, мъртъв добитък и изгорели домове. Причината за пожара все още се разследва, въпреки че силните ветрове, сухата трева и необичайно топлото време са подхранили пламъците.

"Когато погледнете щетите, които са настъпили тук, просто всичко е изчезнало, не е останало нищо друго освен пепел по земята", каза Абът по време на пресконференция в Боргър, Тексас. Той заяви, че според предварителната оценка 400 до 500 постройки са били разрушени.

Абът похвали това, което нарече "героична" реакция на "безстрашните" пожарникари.

"Щеше да бъде много по-лошо и с много по-големи щети не само за имуществото, но и за хората, ако не бяха тези пожарникари", каза той.

Прогнозата на Националната метеорологична служба за следващите дни предупреждава за силни ветрове, сравнително ниска влажност и сухи условия, което предполага "значителна" заплаха за горски пожари.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zакривай краварника

    4 0 Отговор
    Красота...
  • 2 джо деменцията

    1 0 Отговор
    Тези престъпници обичат да казват " Господ пази и обича Америка " изглежда и Господ се отвърна от тях .
  • 3 Планетата на маймуните

    0 0 Отговор
    В действие