Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Март, 2024 07:37 19 431 320

Путин отваря нов фронт в Европа, България е на километри от епицентъра

  • украйна-
  • сърбия-
  • русия-
  • путин-
  • владимир путин-
  • война-
  • нато-
  • европа-
  • българия-
  • косово-
  • северна македония-
  • балкани-
  • фронт-
  • вучич-
  • сащ

Въпреки че хиляди войници от НАТО все още остават в Косово като мироопазващи сили, напрежението е високо. Северна Македония също е уязвима.

Путин отваря нов фронт в Европа, България е на километри от епицентъра - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Докато всички погледи са насочени към Украйна, Владимир Путин подготвя отварянето на нов фронт в Европа. Идеален вариант за Кремъл са Балканите, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на анализ на Фондацията за защита на демокрациите (FDD). България е на километри от епицентъра, тъй като войната (хибридна или не) може да достигне до Северна Македония.

Русия ще се опита да се възползва от етническото напрежение, тъй като Сърбия заплашва с насилие Косово, а сепаратистите заплашват с колапс на Босна. Три десетилетия след кървавото разпадане на Югославия, неотдавнашните сблъсъци между Сърбия и Косово разпалиха продължаващи етнически конфликти. Докато Сърбия движи събитията на място, Москва раздухва пламъците.

Още новини от Украйна

Путин откровено иска да отслаби НАТО и да възстанови Русия в нейните исторически граници. Но докато руските сили понасят загуби в Украйна, Москва може да спечели много, като създаде проблеми на други места на континента. Една регионална криза ще даде възможност на Кремъл да придобие местно влияние чрез търговия с оръжие и посредничество, като същевременно отклони вниманието от Украйна и даде на Русия лост за влияние върху западните лидери.

Западните Балкани са идеален кандидат за такава атака. Косово и Босна и Херцеговина не са членове на НАТО. Сърбия отдавна е в руската сфера на влияние. През 1998 г. концепцията за „руския мир“ подтикна Сърбия да нахлуе в Косово – конфликт, който приключи с военната намеса на НАТО през март 1999 г. заради сръбския геноцид над албанското население.

Въпреки че хиляди войници от НАТО все още остават в Косово като мироопазващи сили, напрежението е високо. През 2008 г. Косово едностранно обяви своята независимост от Сърбия и беше призната от много западни страни, включително САЩ, но Сърбия все още не признава суверенитета. Сръбският президент Александър Вучич през последната година, с подкрепата на Русия, притисна Косово.

През май Сърбия постави войските си в бойна готовност след сблъсък между етнически сръбски бунтовници и международни мироопазващи сили, при който бяха ранени 90 войници на НАТО. Този ход беше по учебника на Кремъл - използващ етническото напрежение като претекст за военно движение. През септември тридесет тежко въоръжени етнически сърби, за които Косово твърди, че са били въоръжени от Сърбия и свързани с Вучич, нападнаха полицейски патрул в Косово, като атаката завърши с четирима убити. Сръбският президент отрече да е въоръжавал нападателите.

Сърбия използва инцидента като претекст за струпване на тежки оръжия и войски на границата с Косово в края на септември. Белият дом е бил „много притеснен, че Сърбия се готви да започне военна инвазия“, каза по-късно американски служител пред Time. Такъв конфликт може лесно да се разпространи в съседна Северна Македония, членка на НАТО. Загрижеността за назряващата криза накара Вашингтон да пусне разсекретени разузнавателни данни относно военното струпване на Сърбия и атаката срещу косовската полиция.

Дни по-късно Сърбия изтегли силите си от границата, но е очевидно, че Белград и Москва подготвят втора кампания на насилие и провокации за 2024 г. Сърбите изглежда нетърпеливи за претекст да действат – през февруари Сърбия заяви, че забраната на Косово за сръбския динар като валута се равнява на етническо прочистване.

И това не е единственото буре с барут в региона. Босна и Херцеговина също се люлее на ръба на колапса. В края на миналата година лидерът на босненските сърби Милорад Додик, друг руски съюзник, заплаши, че неговата полуавтономна област, Република Сръбска, ще се отдели от страната. По време на Босненската война (1992-1995) повече от 100 000 загубиха живота си.

САЩ виждат повишен риск от междуетническо насилие през 2024 г. в Западните Балкани. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди в края на миналата година, че Русия има планове да дестабилизира Балканите, тревога, изразена и от британския външен министър Дейвид Камерън.

Западните сили трябва да предотвратят по-нататъшна нестабилност на Балканите. НАТО трябва да пренасочи военни и дипломатически ресурси там и да засили военните ангажименти в Косово. Коалиция от желаещи членове на НАТО трябва публично да се ангажира сега да предостави военна помощ, ако Сърбия или Русия предприемат агресивни стъпки на Балканите.

НАТО трябва да разположи екипи за борба с хибридната война, за да се бори с руските и сръбските пропагандни кампании. Москва се опитва да отвори нов фронт на Балканите. Москва няма нужда да изпраща своя армия в региона. Русия трябва само да разчита на Сърбия, за да разпали насилие и нестабилност, залагайки, че НАТО ще се разколебае.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 123 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малиии

    265 55 Отговор
    Верно е, едно време косовци и сърби ги подпалил Путин бре. А некой разправяше че били американците, явно е измислица... Те и за динозаврите нещо пак Путин намесват...

    Коментиран от #13, #60

  • 2 Лост

    200 14 Отговор
    Македонците да му мислят.Затваряме границата и да ходят в братска Албания.
  • 3 Наблюдател

    83 237 Отговор
    Единствения начин една империя като Русия да оцелее е да изнася хаос и безредици извън своите граници. И досега да съжаление го прави успешно.

    Коментиран от #20, #61, #81, #103, #195, #320

  • 4 Я пак

    295 56 Отговор
    Хаахааха-сега пак Путин е виновен,че имало напрежение при Македония,Косово,албанците и сърбите...А кой раздроби Югославия и създаде проксита като Косово..,??? Е такова лицемерие в човешката история няма..-вече с лъжите си насила правите хората русофили...

    Коментиран от #317

  • 5 Ксаниба

    196 38 Отговор
    какъв Путин ви гони, фоби и паранойци!!??? Щиптирите са на път да превземат балканите, а в мацидония тази напаст коли и беси!!!

    Коментиран от #24

  • 6 да де

    149 32 Отговор
    Поредната лъжа.
  • 7 ха ха

    65 132 Отговор
    Май е самата истина - Путин иска да възстанови Русия в историческите ѝ граници. Това е някъде в блатата между Москва и Новгород. Всички сме съгласни с подобно развитие.

    Коментиран от #303, #304

  • 8 Кокосово и Мъкедония

    123 11 Отговор
    Силите на KFOR в Косово са предимно турски.
    След разпадането на бивша Югославия, договорите за границите след втората световна война вече се обезмислиха и след обединението на Германия, разделянето на Чехословакия и отделянето на бившите съветски републики, това създава предпоставки за множество въоръжени конфликти в Европа.
  • 9 Буха ха

    165 25 Отговор
    С глупавата си политика, САЩ и ЕС убедиха света, че единствената гаранция за сигурността на една държава са атомните бомби и ракети. Договори, членства и пр. се спазват, само докато са изгодни на Запада. От пръв приятел, много бързо можеш да станеш заклет враг и да те очистят, справка Садам Хюсеин (Зельо, четеш ли?)
  • 10 В. Борисов

    166 24 Отговор
    Стига сте писали глупости, другари, преписвате глупавата евроУкраинска пропаганда. Никой няма да ни напада, нито нас, нито европа.
    Просто корумпетата от европа не искат да сдадат властта и за това се пишат подобни глупости.
    Спокойно урсули, жанмишели, макарони, борели и тем подобна сган, вашето време изтече.

    Коментиран от #253

  • 11 МАРООООООООООО

    83 10 Отговор
    МАРО МАРО
  • 12 Демократ

    46 124 Отговор
    Докато империята на злото, лъжата, страха, насилието не бъде ликвидирана, мир няма да има никъде по света. Ламята е пуснала престъпните си пипала навсякъде и се храни с кръв и безредици. Тя не може да съществува по друг начин. Цял свят е на военни релси заради ненаситния кръвожаден звяр Путин. Докато не бъде спрян, няма да спре. 100 години болшевиките тормозят света. Ленинизъм, сталинизъм,путинизъм= терор.

    Коментиран от #36, #93

  • 13 Абе

    126 19 Отговор

    До коментар #1 от "Малиии":

    Той Путин за всичко е виновен даже и за това че някой зад океана носи памперси.

    Коментиран от #295, #316

  • 14 Това е целта

    23 82 Отговор
    На Путлер хаос по целия свят
  • 15 Путин е всемогъщ!

    100 12 Отговор
    Има пръст навсякъде, и мести планети от орбитите им! Разбрахме вече.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Просто е

    65 8 Отговор
    Затваряме сухопътна граница и въздушно"капкова" за страните участващи в конфликта и НЕУТРАЛИТЕТ. Но с тези управляващи е невъзможна нормална външна и вътрешна политика. За да се подмажат чуждите граждани в управлението на България и посочените в списъци за корупция, и кандидати за такива, ще изпратят българи в конфликтите, за да им отблокират част от милиардите.
  • 18 Гост

    59 6 Отговор
    Тооо принципно, България е па километри от всичко, дори и от Луната, така чеее...
  • 19 ОТКА ЧЕ НИТЕ ОТ ЕС

    13 37 Отговор
    ЕС трябва да се подготви да прибегне до малко използван спасителен фонд от 80 милиарда евро, за да подкрепи войната на Украйна срещу Русия, тъй като потокът на пари от САЩ към Киев е под въпрос, според управителя на Финландската банка Оли Рен.
    Създаден под наблюдението на Оли Рен за даване на заеми на финансово затруднени страни от еврозоната, когато той беше еврокомисар по икономическите въпроси, Европейският механизъм за стабилност (ЕМС) може да бъде в центъра на многогодишен „План Б“ за подпомагане на Киев, каза банкерът, цитиран от Bloomberg.
    Помощта на фонда се отпуска под формата на заеми при строги условия, ако е необходимо да се запази финансовата стабилност на цялата еврозона и на всяка държава от еврозоната, но според Рен тези пари в момента са по-нужни на Украйна, отколкото на Европа.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    23 2 Отговор

    До коментар #16 от "Просто Мария":

    Може, може. Гледай сутрешния блок на Нова. Там даже са две!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Здрасти

    87 18 Отговор
    Не Путин отваря нов фронт, а Франция, Германия Англия и САЩ. Вечни наши врагове, които в момента ни управляват

    Коментиран от #31, #193

  • 24 ха ха

    35 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ксаниба":

    Ами, те не са прости като нас да водят войни. Добре използват конюнктурата и обединяват земите населени от албанци. Ние само гледаме да се лепнем към някоя войнолюбива шайка за да принесем в жертва населението и изгубим територия. Затова и Бае Тодар остави завета: "Пазете яалестинците!"
  • 25 ОБЕКТИВНО

    63 14 Отговор
    В документалния филм „20 дни в Мариупол“ на украинския режисьор Мстислав Чернов, който спечели най-престижните филмови награди, включително „Оскар“, е ползван стар кадър от филм за войната в Донбас, заснет още през 2015 г. – много преди събитията в Мариупол. Проверка на фактите извърши блогърът Иван Антонов, който публикува резултата в канала си в Telegram.
    „Какво възмутително ниво на цинизъм да вмъкнеш във филма „20 дни в Мариупол“ (който спечели „Оскар“) между кадри на руски танкове кадър с детско яке, висящо от дърво, заснет в Донбас през 2015 г., много преди 2022 г. и изобщо преди събитията в Мариупол“, пише блогърът.
    В подкрепа на думите си той публикува два идентични кадъра: един от филма за Мариупол, втори – от филма „Играчки за Порошенко“, който е достъпен в YouTube.
    „Колко още такива кадри има? От какво е направен този филм?“ пита Антонов.
  • 26 България на три морета

    39 5 Отговор
    Май скоро Ше се наложи а Освободим Българските земи до Италия .
  • 27 БгТопИдиот🇧🇬

    69 11 Отговор
    Путин отваря нов фронт в Европа, България е на километри от епицентъра.

    Фронтове има само в болните дрогирани краварски мозъчета, с цел пропаганда .
  • 28 сърбия в

    15 32 Отговор
    момента е една бедна и изолирана държавица!

    Коментиран от #55

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мите

    62 8 Отговор
    Да ви и параноиците, да ви...."Ето го Путин зад ъгала"...."Вижте зад вратата"...."Вижте под кревата"....докараха ви до лудост! Вече не сте смешни...жалки сте!

    Коментиран от #39

  • 31 Гост

    12 19 Отговор

    До коментар #23 от "Здрасти":

    Щото пък Русия са ни вечни приятели.
  • 32 Прекалено късо име

    29 4 Отговор
    За съжаление на военното министерство - нямаме деца, аз лично съм на 50 години, ако им трябва - пенсионер, Рамбо, нямат проблем - мога да спя - в следните варианти - в окоп, в танк, на мотоциклет и в хеликоптер мога да спя.

    Жалко е това - че нямаме деца - но то е следствие на дългогодишните ни усилия.
  • 33 Тест

    37 5 Отговор
    Въпрос:
    Кой е световният жандарм?
    Вероятни отговори:
    1. Венецуела
    2. Китай
    3. САЩ
    4. Русия
    5. Бурунди
    Отговорилите правилно
    Получават похвала
  • 34 Трол

    47 6 Отговор
    Путин бомбардира Югославия през 1999 г.
  • 35 Дедо ви...

    49 5 Отговор
    Много тихо тука ве, а в цяла украйна е обявена тревога. Взривове гърмят в Киев.
    Вчера в 10:00ч е нанесен масиран удар на руските въоръжени сили по предградията на малък Волчанск в Харковска област. Ликвидирана е базата на наемниците, подготвяни за нападение срещу Белгородска област. Сред загиналите има високопоставени военни ръководители на въоръжените сили на Украйна. Висши офицери от въоръжените сили на Украйна могат да бъдат приети тук, за да обсъдят ситуацията в харковското направление. Снощи руските въоръжени сили са атакували дестилерията Prime. Предполага се, че в мазетата на предприятието може да са се събирали украински генерали. Възможно е сред ликвидираните офицери може да бъде и главнокомандващият Сирски, който рядко се появява в публичното пространство, а сега „изчезна от ефира“. Съобщава се, че главнокомандващият е нарекъл сдържането на руските въоръжени сили в харковското направление едно от основните направления на дейност и затова не е изключено по време на удара той да е бил на съвещанието в Волчанск.
  • 36 Ха ха ха

    67 12 Отговор

    До коментар #12 от "Демократ":

    Кой има 800 военни бази по света?
    Кой без ООН нападна Сърбия и и отне Косово, за да ни запуши от запад с още една ислямска държава?
    Чий Конгрес прие Резолюция за тържествено чествуване през 2024 г.на Македонската азбука,история и литература.
    Това е държавата на мафията с печатница за фалшиви долари

    Коментиран от #150

  • 37 Ъщъров

    51 9 Отговор
    Моля да престанете с тези врели-некипели! Това вече не поражда нужния страх и ужас. Започнете да публикувате подготвените неща за извънземните. Ето и няколко примера за заглавия:
    Путин предизвика извънземна инвазия
    Путин покани извънземните нашественици на земята
    Путин се договори с извънземните да нападнат.....и тук си избирате, според това на къде ви духа
    Путин е обещал на извънземните.......и те.....
    Уф, колко ви улесних:)
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Чиъател

    64 11 Отговор
    Не разбрах само дали през 1999г. Сърбия нападнала ли е НАТО ,че то се е намесило и е анексирало територия от Сърбия като на нея е създала държава наречена Косово.

    Коментиран от #45, #48

  • 41 Пародия

    54 6 Отговор
    Ммм,да.Всичко това го е казала Фондацията за защита на демокрацията.Вероятно по данни на Естонската разведка и потвърдено от Бесарабски фронт.
    Ще приемем два милиона македонски бежанци,ще ги настаним в петзвездните хотели.
    Украинците,дето са в четиризвездните ще са недоволни,ще излезат на протест и ще настане една патаклама...
    Ама той Путин е виновен за дестабилизирането на хотелския бизнес.
  • 42 Пилотът Гошу

    31 5 Отговор
    Аз рекох, че руснаците ни нападат, а то пак локуми....
  • 43 Ха ха ха

    33 11 Отговор
    Кой има 800 военни бази по света?
    Кой без ООН нападна Сърбия и и отне Косово, за да ни запуши от запад с още една ислямска държава?
    Чий Конгрес прие Резолюция за тържествено чествуване през 2024 г.на Македонската азбука,история и литература.
    Това е държавата на мафията с печатница за фалшиви долари

    Коментиран от #54

  • 44 Наблюдател

    18 40 Отговор
    Русия нещо съзидателно не може да направи. Но да разруши, убие, развали, да всее хаос, раздор и интриги няма равна на себе си.

    Коментиран от #47, #59, #64, #74

  • 45 Пилотът Гошу

    21 3 Отговор

    До коментар #40 от "Чиъател":

    Естествено, хайли лайкли е щяла да превземе Вашингтон с блицкриг от Ниш, та затуй...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пилотът Гошу

    15 4 Отговор

    До коментар #44 от "Наблюдател":

    Скрий се, през глори хоула дето наблюдаваш, толкова се види ...
  • 48 Малиии шо си ПроЗДТ

    16 30 Отговор

    До коментар #40 от "Чиъател":

    Юго- комунягите извършваха геноцид и масиви убийства. Янките спряха престъпленията и показаха кой е господарят на Света
  • 49 Коста

    50 13 Отговор
    Югославия беше "разпадната" точно от САЩ и НАТО. Аман от американска пропаганда!

    Коментиран от #72, #128

  • 50 Ленин

    29 7 Отговор
    Много лошш тоя Путин бре! То руснаците нямат какво да ядат, икономиката им замина, от къде ще дойдат тези курабийки да отвори нов фронт. А за без курабийки няма кой да се навие, само от добра душа и за слава вече не става!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Лицемери

    45 8 Отговор
    "... с военната намеса на НАТО през март 1999 г. заради сръбския геноцид над албанското население."
    А защо сега НЕ спряха укро-геноцида над руското население в Източна Украйна след 2014-та г..?
    Понеже те го СЪЗДАДОХА да вкарат Русия в този капан, сега да умират руснаци от двете страни на фронта. Психопати, ще горите в ада. Неизбежно е!!!

    Коментиран от #58

  • 54 Истината

    17 8 Отговор

    До коментар #43 от "Ха ха ха":

    Към март 2020 година 112 от 193 държави членки на ООН са признали Република Косово. В последните години 15 африкански и малки островни държави са оттеглили признаването си, така страните общо стават 97.

    Колко държави членки на ООН са признали Крим и останалите окупирани територии за руски?

    Коментиран от #71

  • 55 То пък

    41 4 Отговор

    До коментар #28 от "сърбия в":

    Косово много е цъфнало и вързало. В Сърбия има много направени много чужди инвестиции, в пъти повече отколкото в България., а в Косово е направена най-голямата военна база на САЩ на Балканите. Сещай се сам с какво по-различно от трафик на дрога , кражби по територията на ЕС и проституция се занимават косоварите.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Госあ

    9 20 Отговор
    Най голямата ми грешка е, че не отидох на сноуборд в Япония, а реших да го направя в Китай. Да, мястото е страхотно, обаче два пъти имах разправии с полицията и в най хубавия ден след снеговалеж и слънце, ми казаха че повече нямам право да ползвам лифтовете. Това наистина преля чашата ! Да не съм чул за болшевики, нито руски, нито китайски. Да, руснаците са ни братушки, китайците изключително дружелюбни, обаче бате…айде да не продължавам, че може и we chat да ми баннат, както Скайп -между другото. Голяма заблуда е, да бъдат подкрепяни болшевики, и не, не са се променили. Сори, Ава джендърите са по окей.
  • 58 Русофили

    16 31 Отговор

    До коментар #53 от "Лицемери":

    Няма ли да престанете с лъжите за ОСЕМТЕ ГОДИНИ? Руснаците сами се обстрелваха и това е доказано. Нещо повече, от 2014 година цели осем години по инициатива на Украйна Съвета за сигурност към ООН 11 /ЕДИНАДЕСЕТ /пъти предложи в Донбас да се въведат мироопазващи сили и единствено Русия беше против и наложи вето. Защо? Защото щеше да стане ясно, че там има редовни руски войски и военна техника а не "мирни шофьори и миньори", закупили униформите и танковете от Военторга!

    Коментиран от #62, #67

  • 59 Козарски

    38 8 Отговор

    До коментар #44 от "Наблюдател":

    Прочети по горе и си изтрескай тиквата с две гънки в паметника на американските летци,бомбардирали София, избили над 5000 души и монтирали към детски играчки мини за да убиват и българчета.
    Краварите да генетични убийци.Дядовците им са ликвидирали коренния народ на Америка.Анексирали са 55% от Мексико, Панама, Хавай и пр.

    Коментиран от #66, #138, #148

  • 60 Малиии ти от Враца ли си

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "Малиии":

    Само Байдън долу Путин
  • 61 Чотател

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Да не се обърка нещо, за Сащ говориш нали ?!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гордостта на Тарра

    9 1 Отговор

    До коментар #44 от "Наблюдател":

    Това както важи за Русия така и за запада .. една империя до сега не е станала без хаос и разруха .. Рим монголската Великобритания Персия Китай .. това е вродена черта на хората без значение от расата
  • 65 Добро утро,б0kлуци.

    7 19 Отговор
    Митрофянова измисли,ли ви нещо ново, или ще си пишете старите простотии?!
  • 66 Наблюдател

    12 30 Отговор

    До коментар #59 от "Козарски":

    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.

    Коментиран от #108

  • 67 Коста

    21 6 Отговор

    До коментар #58 от "Русофили":

    Аре бе сами се обстрелвали??? Ама от Запад на Изток летели ракетите а?
  • 68 Думите

    7 2 Отговор
    война и оръжие не мога и не искам повече да ги чувам !
  • 69 Механик

    31 5 Отговор
    Начи, когато вие не признавате изборите в Русия е едно, ама сърбите няматправо да не признават Косово??
    Еййй, изпи ви пипето тоя Путин, еййй! Все той виновен бе.
    Сутрин - Путин, вечер, пак Путин... А на обяд е задължително.
    п.п.
    Аз чух че Путин, най "нагло и недемократично" е принудил слънцето да изгрява от изток, за да дразни западняците.
  • 70 Саздърма и бахур

    6 27 Отговор
    Руският тумор е производител на заплахи за целия свят и докато няма сериозен удар от един не толкова мекушав запад ще продължава да сее зарази

    Коментиран от #76

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ДБил,

    11 22 Отговор

    До коментар #49 от "Коста":

    Югославия с самовзриви отвътре.10 години преди да се намеси Запада, НАТО и ООН и да се спрат кланетата.

    Коментиран от #88

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 А те пък

    16 6 Отговор

    До коментар #44 от "Наблюдател":

    САЩ са направили нещо по хубаво така ли? Примери за това колкото щеш. Няма да ти ги изброявам защото всеки НОРМАЛЕН ЧОВЕК по света ги знае.

    Коментиран от #90

  • 75 Оператор на права лопата

    24 11 Отговор
    Имаме нужда от денацификация. Ако армията на Путин стъпи в България, лично ще помагам с каквото мога.

    Коментиран от #92, #94, #123, #158

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Българин

    26 8 Отговор
    Тази медия вече съвсем пропадна на дъното със смешната си анти руска пропаганда..
  • 78 Геновева

    13 21 Отговор
    Историческите граници на Русия са Московска област. Наистина би било най-добре тази мафиотска държава да възстанови своите исторически граници. Всички народи, вкарани насила в империята на злото, ще се радват да се освободят. За целия свят ще е по-добре, включително за самите москали. Каква полза имат от това, че са поданици на най-голямата държава с най-много ресурси, когато всичко е в ръцете на един човек? По-добре да живеят в по-малка страна, но да имат по-добър живот. Тази концентрация на власт е неестествена и вредна. Когато един убиец разполага с ресурси за 100 трилиона долара, това е гаранция за трагедия.

    Коментиран от #83, #115

  • 79 Урюрвкос

    27 4 Отговор
    Путин и Газа подпали и Йемен сега и Косово кога спи този човек....не човек а желязо
  • 80 Добро утро на русофилската иzмет.

    10 15 Отговор
    Колко остана до Киев?

    Коментиран от #91, #122, #139

  • 81 Това което си написал

    21 7 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Важи най-вече за САЩ, не се прави на много демократичен, а бъди обективен.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Урюрвкос

    13 5 Отговор

    До коментар #78 от "Геновева":

    техните ценности са други и не се измерват в трилиони долари затова не можем да ги разберем и пишем глупотевини

    Коментиран от #133

  • 84 ЪХЪ

    14 14 Отговор

    До коментар #73 от "В.В.П.":

    Ссср откъсна Македония от Майка България и ги научи да ни мразят.
  • 85 Истината

    14 11 Отговор

    До коментар #71 от "Ха ха ха":

    Значи според теб 112 държави членки на ООН са се подали на американски натиск и да признали независимостта на Косово? А Китай, Иран, Индия, Бразилия, Южна Африка и Сърбия са се подали на американският натиск и не признават Крим и останалите окупирани територии за руски? Нали разбираш, че не е много умно?

    Коментиран от #107

  • 86 Госあ

    10 22 Отговор
    Макрон е абсолютно прав ! Европа е по-заинтересована от войната в Украйна от сащ. ЕС има много по-голяма бойна мощ от Русия, а ако става сума за ядрена война, Франция и Англия имат необходимото да затрият трите-четири града на руснаците. Другото е тайга. И на Китай трябва да се потърси сметка за подкрепата на агресията на руснаците.
  • 87 Истината

    18 12 Отговор
    Значи Косово може, а Източна Украйна не може. Това е западна гнусна пропаганда.
  • 88 Има книга на Карла Дел Понте

    19 11 Отговор

    До коментар #72 от "ДБил,":

    Прокурор по Сребреница, която Западът забрани, но се издаде в Швейцария.
    Там е публикувала доклада на 8 немски криминолози изследвали човешките тела.И,видът им е че 68% от заровените тела са на сърби.
    Затова тя подаде оставка с думите че съдът в Хага е нелигитимен и фалшив.
  • 89 Причината за хаоса

    21 7 Отговор
    Е да се установи нов световен фашистки ред.
    С помощта на цифровизацията ще направят световен концлагер. Искат да намалят населението до 500 милиона за цялата планета. Как? Ще се забрани кеша и всеки ще има банкова сметка. СЗО ще стане диктаторска трибуна. Ще обявяват пландемии и насила ще инжектират раята със "спасителни ваксини ", докато не се стигне желаната цифра 500 милиона жители за цялата планета.
    Нито Хитлер, Сталин, Пиночет, Ким и останалите диктатори не са и мечтали за такава тотална власт. Който НЕ иска да танцува по тяхната, то му спират парите, няма паспорт, няма никакви документи и не може да докаже, кой е. Следователно няма жилище, няма пари, изключен е от системата. И точно тези на това разчитат: Чрез цифровите пари да подчинят ВСИЧКИ НАРОДИ и са ги "намалят"! За това сега има само марионетки на власт, почти вън всички страни. Кристалина Георгиева знае този план.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Механик

    16 12 Отговор

    До коментар #75 от "Оператор на права лопата":

    Няма да си само ти. Много ще сме! МНОГО.
    Соросоидната сган, дори няма представа колко много ще сме.
    Няма си представа с какво удоволствие ще си свършим работата.

    Коментиран от #97, #109, #168, #170

  • 93 Читател

    14 6 Отговор

    До коментар #12 от "Демократ":

    Никакъв демократ не си, просто си евтин платен тарикат.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 ХАХАХА

    24 7 Отговор
    Значи Сърбия заплашва Косово? Интересно от предишни публикации ми се струва ,че Косово предизвиква Сърбия.

    Коментиран от #104

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Само питам

    10 5 Отговор

    До коментар #92 от "Механик":

    Нали знаеш, че това може да стане само ако Путин дойде в България?
  • 98 Оператор на права лопата

    21 13 Отговор
    Докато сърбите не започнат да бесят гейфорци, Балканите няма да са спокойно място за живот.
    Нищо не трябва да е забравено. Всички сме гледали онези снимки с разрушенята и убитите хора от Югославия. Помним и бомбите дето падаха на българска територия по селата в софийско и видинско. НАТО са зло.
  • 99 Анджо

    15 7 Отговор

    До коментар #63 от "В.В.П.":

    Каква суверенна държава е югославия, изкуствено създадена на бързо . Най губещи са Българите и то с българско население. Обратното е , че съсипаха България а не югославия. Кой са изконно руските територии, някой може ли да каже. Изконно са Български , ако някой чете истинската история.
    Сърбите никога не са били велика държава и гърците са държава 1823 год. Това е целта на на русия и на запада, да няма велика България. Затова се разпадна югославия. Сега се имама и македония.
  • 100 Въпрос

    20 13 Отговор
    "Сърбия заплашва с насилие Косово".
    A краварите какво правят в Косово?
    Защо имат над 800 бази в света?
    Докога тези соросоидни сатанински сайтове ще ни пропагандират краварската "демокрация"?

    Коментиран от #185

  • 101 Да Да Да

    6 6 Отговор

    До коментар #94 от "Само питам":

    с предатели на България и прасетата са гладни
  • 102 Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗

    15 7 Отговор
    Атанасова!

    Путин готви ли това? Или това е фантазията на Уолстрийт Джърнъл?
  • 103 Предупреждение

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Ти по- добре наблюдавай от далеко ,за да не ти падне главата от раменете скоро!
  • 104 Историк

    18 11 Отговор

    До коментар #95 от "ХАХАХА":

    Косово е сръбска територия и е нормално сърбите да си я искат...Много ми е интересно как биха реагирали САЩ ако например Калифорния реши да се отцепи...?
  • 105 Джон

    16 6 Отговор
    Tолкова глупости на едно място не бях чел...
  • 106 Някой

    23 10 Отговор
    Да, знам че за всеки американски неуспех се обвинява Русия. Няма проблем.
    А иначе, когато Югославия се разпадаше, отцепниците бяха борци за свобода. Сега тези, които се цепят от изкуственяка Босна и Херцеговина, се наричат сепаратисти, а не борци за свобода.
    Що така бе, братя евроатлантици? Що на еднакви действия залепяте различни етикети? Да не би да имате проблем с морала? И по-точно - да ви липсва такъв?
  • 107 Пак лъжеш

    18 5 Отговор

    До коментар #85 от "Истината":

    Ще ти кажа само, че и ИСПАНИЯ (членка на ЕС и НАТО) не признава Косово. И между другото не е единствената.

    Коментиран от #110

  • 108 Реплика

    15 8 Отговор

    До коментар #66 от "Наблюдател":

    Злото е навсякъде,където живота и добруването на хората се застрашава от властта на малка група богати психопати.Натрапливости ли имате само към Русия и по каква причина не виждате,че светът се управлява от плутократи,обслужвани от политици?

    Коментиран от #114

  • 109 Госあ

    16 11 Отговор

    До коментар #92 от "Механик":

    Аве да ти кажа, болшевиките хич не сте много. За голямо щастие.
  • 110 Истината

    12 17 Отговор

    До коментар #107 от "Пак лъжеш":

    Косово e държава, призната от повечето страни членки на ООН. ФАКТ!
  • 111 СЕВЕРОДВИНСК

    13 13 Отговор
    Русия е готова да нанесе изпреварващ превантивен ядрен удар срещу сащисаните.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Настоявам

    10 5 Отговор
    Настоявам България да стане инициатор и място за провеждане на преговори за мир в Украйна. Трябват истински дипломати с ум и интелект да започнат борбата за мир. Имаме ли ги? Стига ескалация!

    Коментиран от #120, #127, #130, #132

  • 114 Не е натрапливост

    11 2 Отговор

    До коментар #108 от "Реплика":

    А платена дезинформация.
  • 115 Анджо

    14 5 Отговор

    До коментар #78 от "Геновева":

    И там не, защото това е територия на Българите (волжка). Знаете ли , че москва е създадена от Български владетел и затова руснаците ни мразят много и се опитват да фалшифицират историята ни.
    Гледай вЮТБ и ще видиш старият град москва под земята и то много запазен.
  • 116 Здрасти

    12 11 Отговор
    Какво значи "исторически граници на Русия"? Според коя история? Путин работи Русия да влезе в историческите граници на московското княжество. Изглежда скоро и Белгород ще има референдум за присъединяване към Украйна. Доброволен разбира се.
  • 117 Ъхъъ

    10 13 Отговор
    ===НАТО трябва да разположи екипи за борба с хибридната война, за да се бори с руските и сръбските пропагандни кампании. =====Пълни глупости ....
  • 118 Българин

    19 19 Отговор
    Русофилчета, да ви обясня с думи прости. Русия не спазва елементарни морални норми и международни договорености. Напада свои съседи, избива ги и им отнема територии. Води пропагандни войни срещу цивилизования свят и се стреми да отслаби и разруши ЕС и НАТО, организации, на които България е член. С една дума води война срещу тях. Т.е. води война и срещу България. На прост език - Русия е враг на България. И вие, подкрепяйки руските интереси сте врагове на България и национални предатели.

    Коментиран от #149

  • 119 България

    21 11 Отговор
    Ще влезе в Косовския сценарий благодарение на мигрантите.Защо?
    Косово е сръбско и Прищина е стара сръбска столица като нашето Търново.
    Пристигат шиптъри.Раждат по 10 деца и в един момент казват..Вие имате нотариален акт, но ние сме повече и вече ние сме собствениците.
    България вместо да си сложи обица на ухото даде коридор на американците.Гърция и Турция отказаха.
    Американците направиха базата си за хероин в Косово и албанците станаха богати дилъри в Европа.
  • 120 Искаш

    9 1 Отговор

    До коментар #113 от "Настоявам":

    Бецумните ни полетици да оправят и света?!
  • 121 НАТО е способно

    17 10 Отговор
    да организира и извърши тероризъм в Сърбия. Няма да е изненадващо.
  • 122 Пак лъжеш

    12 7 Отговор

    До коментар #80 от "Добро утро на русофилската иzмет.":

    Ще ти кажа само, че и ИСПАНИЯ (членка на ЕС и НАТО) не признава Косово. И между другото не е единствената.

    Коментиран от #125

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Така е

    15 8 Отговор
    ====През 2008 г. Косово едностранно обяви своята независимост от Сърбия и беше призната от много западни страни, включително САЩ==== Точно това е показателно за двойните стандарти и подлостта на Запада и САЩ.
  • 125 Истината

    10 13 Отговор

    До коментар #122 от "Пак лъжеш":

    ...... Ще ти кажа само, че и ИСПАНИЯ (членка на ЕС и НАТО) не признава Косово. И между другото не е единствената......


    Няма какво да казваш приятелю! НЕЗАВИСИМОСТТА НА КОСОВО е призната в момента от 97 държави членки на ООН. Колко държави са признали Крим и останалите окупирани територии за руски?

    Коментиран от #156

  • 126 така е

    8 9 Отговор
    Скоро и Белгород ще обяви независимост.
  • 127 Реплика

    4 0 Отговор

    До коментар #113 от "Настоявам":

    Нямаме.
  • 128 От ЮАР

    15 17 Отговор

    До коментар #49 от "Коста":

    Другарю Коста, Югославия не беше разпадната от НАТО, а от това, че Словенци, Хървати, Бошнаци, Косовари, Черногорци и пр. не искаха да живеят под властта на Сърбия. От 150 години насам, Сърбия е верният съюзник на Русия на Балканите, а останалите народи искат да живеят като нормални хора, като Европейци, особено Словенци и Хървати са си Западни хора и няма как да им пробутваш Руски нонсенс. След проведените етнически прочиствания от Сърбите, намесата на САЩ и НАТО спаси десетки хиляди от изтребление.
  • 129 Точно НАТО

    17 13 Отговор
    дестабилизира Балканите а няма никаква работа там !
  • 130 България е Русия

    8 16 Отговор

    До коментар #113 от "Настоявам":

    България е задунайска губерния на Русия потвърдено дори от депутати на руската Дума. Губернатора ни е Леонид Решетников. Как тогава ще има "български" политици.
  • 131 Краварокрация

    13 11 Отговор
    Явно франсета дето щяха да ходят в крайнътъ да се бият с руснаците ги хвана шубе. Шубе ги хвана и швабите. Затова пак франсета и шваби искат да се пробват на сърбите. Това жендърско натю, иначе много ербаб го раздава, ама предпочита да се пробва на по-малките държави. След като нашите фермери се справиха с френските командоси и ги биха здраво, не мисля, че братята сърби ще имат проблем с тях
  • 132 Историк

    10 16 Отговор

    До коментар #113 от "Настоявам":

    Ти смяташ,че Путин разбира от дипломация ли? Преди да нахлуе в Украйна целия цивилизован свят се изреди на безкрайната му маса в Кремъл с резултат война - Украйна си е моя, ще си правя с нея каквото искам, вашите измислици международни договори, подписани от мен споразумения за спазване суверенитета и територията й ,нямат никакво значение. Важното е какво иска Путин.

    Коментиран от #240

  • 133 Геновева

    15 14 Отговор

    До коментар #83 от "Урюрвкос":

    За какви ценности говориш? Руснаците никога не са били свободни. Те не знаят какво е това. Те са просто колелца в машината на един диктатор, който се разпорежда с живота им както си иска. Те не само нямат смелост да го спрат, ами май дори им харесва. Умните и смелите просто бягат от там и забравят за руските ценности. Ти ми говориш за ценности в държава, която чупи статистиките за алкохолизъм и СПИН.

    Коментиран от #290

  • 134 Марчето

    16 12 Отговор
    Путин закъсня много с Европа, но има оправдание -продажните му предшественици не само ни хвърлиха в устата на вълците, но успяха да обезсилят сериозно самата Русия. Много трябваше да наваксва Путин и в голяма степен успя. Но няма да му е лесно. Трудно се възстановяват загубени позиции, въпреки огромната подкрепа. В Косово, вълците вече имат леговище. А стадото около леговището е обречено. Пък и много са агнетата, които вярват, че ако са мили с вълка, ако го хранят с бртчетата си, няма да бъдат тръшнатаи...

    Коментиран от #318

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Доротея

    13 13 Отговор
    Колкото повече русофилски коментари чета, толкова повече обичам и уважавам животните.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 От ЮАР

    11 17 Отговор

    До коментар #59 от "Козарски":

    Другарю Козарски, тия лъжи, за играчките, дето Американците пускали и убивали деца са откровени лъжи, измислени от комунистическите служби. Истината - не са Американците, а Британците, които измислят т.нар. Руперт-и. Това са кукли около половин метър, хвърляни с парашути. При досег със земята се задейства механизъм с капси, имитира стрелба, но не може да нарани човек. Пускали са ги с хиляди, за да имитират десант, което е отклонявало понякога значителни Германски сили, защото отдалеч е трудно да се прецени, че са кукли, а не реален десант. Оттам идва митът за играчките убийци.

    Коментиран от #144, #163

  • 139 По правилният

    9 11 Отговор

    До коментар #80 от "Добро утро на русофилската иzмет.":

    Въпрос е колко остава до Крим ,който Зеленски щеше да превзема до края на есента на 2022г. И още нещо ще добавя, личи си кой си по думичката "иzмет". Тя те издава г-н възпитаник на "Московията" и станал ДОБРОВОЛНО ДОНОСНИК НА ДС след като си се върнал в България, а сега се пишеш за най-големия атлантик. Не си въобще ИНАКОМИСЛЕЩ ,а си просто един ПОЛИТИЧЕСКИ БОЯДЖИЯ и нищо повече. Такива като тебе освен да предадат Българската нация на чужди интереси за собствена облага друго нищо не правят.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Франсис Фукуяма

    12 17 Отговор
    Русия се е превърнала във фашистка държава. Това е крайно националистически режим, който централизира цялата власт и отрязва всички алтернативни центрове на властта.
    В крайна сметка това е фашистка диктатура с реваншистка външна политика. Това е държава, която след поражението си се доближава максимално до нацистка Германия.
    За съжаление, изглежда, че днес сред руското население има много национализъм.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Стивън Кинг

    6 16 Отговор
    Путин трябва да умре преди да избие всички нас. По един или друг начин!

    Коментиран от #147

  • 144 Знайш кво

    15 9 Отговор

    До коментар #138 от "От ЮАР":

    Я си стой в ЮАР и не се занимавай с Българската история.
  • 145 Реплика

    16 1 Отговор
    Конфликти на етническа основа винаги се генерират по политически причини.Различните етноси живеят в разбирателство,когато разполагат с равни права в следствие от изпълнени еднакви задължения.
  • 146 Мария Атанасова

    11 5 Отговор
    Лъжа поредната на тая гнуууусна жена
  • 147 Умри ти и Мария Атанасова

    5 7 Отговор

    До коментар #143 от "Стивън Кинг":

    Аз ще ви прелея
  • 148 От ЮАР

    14 17 Отговор

    До коментар #59 от "Козарски":

    Другарю Козарски, Америка НИКОГА не е анексирала чужди територии. Мексико става независима държава доста след основаването на САЩ. Доктрината Монро, с която Америка се разширява е за сметка на колониални територии на Испания. Аляска си я купуват за 2 милиона Долара за вечни времена. Средната една трета от САЩ си я купуват от Наполеон - тогава наричана цялата Луизиана. Скалистите планини, Калифорния и Ню Мексико ги присъединяват към САЩ, при положение, че Испания има претенции за тях само на картата, без да има реално присъствие там. Америка никого не е анексирала.

    Коментиран от #189, #194, #231

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Ако не бе Русия

    13 16 Отговор
    Сега нямаше да използуваш Ника Българин, а щеше да задоволяваш заедно с жена си потр бностите на турците
    .Вероятно поради това мразиш Русия

    Коментиран от #153

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    14 12 Отговор

    До коментар #151 от "Ако не бе Русия":

    Ако не беше Русия нямаше да ви има единствено вас русофилите от петата колона на Москва!
  • 154 Даааа

    13 10 Отговор
    Косово след като едностранно обяви своята "независимост" от Сърбия беше призната от много западни страни, включително САЩ в нарушение на международното право. Сега Запада няма вече никакво основание да обвинява Русия в каквото и да е относно Крим и републиките. Двойните стандарти на САЩ и НАТО са категорично доказателство за гнусната същност на политиката която осъществяват на практика. Много може да се говори по темата но е излишно. Хората го знаят още от времето на престъпната война в бивша Югославия започната и инициирана точно от САЩ и НАТО отново в нарушение на всички принципи и договорености заложени като основополагащи за съвета за сигурност и ООН като цяло ......
  • 155 От ЮАР

    13 15 Отговор

    До коментар #73 от "В.В.П.":

    Косово не е Сърбия - питай Косоварите. Македония НЕ Е България, иди в Скопие и се провикни, че Македонците са Българи, да видим какво ще ти се случи. Крим не е Русия, там коренното население по крайбрежните градове са Гърци, а във вътрешността са Турци. Руснаците зорлен стават мнозинство, когато Сталин депортира т.нар. Кримски Татари и заселва още Руснаци. Четете Историята и вижте днешните РЕАЛНОСТИ.
  • 156 Истината е,

    13 7 Отговор

    До коментар #125 от "Истината":

    че правото на самоопределение се признава,ако САЩ има интерес от това.
  • 157 Мнение

    11 9 Отговор
    НАТО ще ни унищожи!

    Коментиран от #167

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Пиши си глупостите, не пречиш

    7 3 Отговор

    До коментар #152 от "Фашистка Русия":

    Само ни веселиш рано сабалян. Само ако е възможно по веднъж ги копирай от флашката че да не става досадно
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Дивергент

    1 0 Отговор

    До коментар #150 от "Демократ":

    Коментирате следствието,вместо причината.
  • 163 Мнение

    3 5 Отговор

    До коментар #138 от "От ЮАР":

    Не по врата,а по шия!
  • 164 Ако САЩ и НАТО

    11 7 Отговор
    Извършват тероризъм и незаконни военни действия, те са хубави нали ? Ако подкрепят сепаратизма и тероризма пак е хубаво нали ? И това дето го изсипват у санитарният възел пак за някои родни атлантически кретени е хубаво и прекрасно ухаещо нали ?
  • 165 Само питам

    13 4 Отговор
    Призивите за убийства няма ли да изтриеш? Ще ти подскажа : Коментари с номера 75, 92,98, 101, 103. Те стоят, но това, че Русия е фашистка държава го триеш, защо?
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 От ЮАР

    10 12 Отговор

    До коментар #160 от "Както винаги неграмотен Пе Пеец":

    Айде не ми сравнявай живота в Щатите с Руската мизерия. Издишат ви опорките.
  • 172 Свобода за Независима Каталуния

    9 4 Отговор
    Свобода за Шотландия и Ирландия. НАТО и САЩ са мнооого убави и принципни и трябва да ги подкрепи. Ъхъъъ...
  • 173 Всичко,

    10 5 Отговор
    което казват амер пропагандатори, е лъжа. С тази лъжа унищожиха десетки държави с милиони жертви и страдания. Вижда се.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Ъхъъъъъъ мозък

    8 9 Отговор

    До коментар #169 от "Перо":

    Точно пък ====Руснаците обсебени от маниакалната идея, че са богоизбратна нация с особена мисия в света искат да налагат със сила своите разбирания за морал и общочовешки ценности.=====само че не във тяхната конституция и на тяхните пари това е написано нали, а на тези на САЩ мозък !!! Или и долар в живота си сигурно не си виждал и си толкова неграмотен че не можеш да си го преведеш написаното или пък да разбереш символиката на картинките ..... И като пишеш глупости мислиш ли че полза от тях има да те питам
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Дивергент

    2 0 Отговор

    До коментар #169 от "Перо":

    В Торбата пише друго...
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 комуняк як

    3 5 Отговор

    До коментар #174 от "Бая комуняки има още по форумите":

    Си точно ти и ти личи
  • 184 Обяснение

    5 6 Отговор

    До коментар #176 от "Империята на Zлото":

    ,,Империята на Злото" не е държава.

    Коментиран от #196

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 добре сте дошли

    9 9 Отговор
    Руски освободители обичаме ви!

    Коментиран от #211

  • 188 Наблюдател

    11 12 Отговор
    Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Медведев е Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!

    Коментиран от #206

  • 189 Ъхъъъъъъ мозък

    15 8 Отговор

    До коментар #148 от "От ЮАР":

    ===Америка НИКОГА не е анексирала чужди територии===. ...... Я напиши в гуглето анексирани територии от САЩ и после сподели какво си намерил ....мозък
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Хаха

    7 6 Отговор
    "...През 1998 г. концепцията за „руския мир“ подтикна Сърбия да нахлуе в Косово"... Каква е връзката на едното с другото.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 гожвя

    9 8 Отговор

    До коментар #148 от "От ЮАР":

    Я кажи за Хавай, че там местните казват:" Хаваец по рождение, американец по принуда".
  • 195 Морски

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Имаш право,само смени Русия със САЩ казаното от теб е изключително точно
  • 196 От ЮАР

    8 13 Отговор

    До коментар #184 от "Обяснение":

    Империята на Злото все пак имаше някаква легитимност, докато се казваше сесесере. Днешна Русия е самото Зло, понеже се управлява от организирана престъпна група на откровени рекетьори и бандити. Байден нарече Путин бандит, което показва, че от време на време проявява здрав смисъл и не е точно дементирал.

    Коментиран от #198

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Читател

    9 1 Отговор
    Стига сте.плашили хората. Война в Косово няма да има.. Вдигнете заплатите. Не страхувайте населението..
  • 202 Българин

    10 10 Отговор
    Още преди близо 150 години Захари Стоянов го е казал много точно:"Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти."

    Коментиран от #213

  • 203 На всички ни е ясно

    11 10 Отговор
    Че НАТО и ФАЩ са основният окупатор нацист и терорист. Има обаче и тролове които само глупости пишат и мърсят форума. Но поне ни веселят.
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Радио Ереван

    8 11 Отговор
    Попитали радио Ереван :"Къде мога да видя кои държави се водят враждебни на днешна Русия?“.
    Рдио Ереван отговорило: „Купете си атлас на света“.

    Коментиран от #215

  • 206 От ЮАР

    7 9 Отговор

    До коментар #188 от "Наблюдател":

    За пропагандаторите вече има прецедент - Юлиус Щрайхер никого не е убивал, нито е давал заповеди за това. Бил е главен редактор на Дер Щурмер - отровно Нацистко пропагандистко списание. Осъден и обесен на Нюрнбергския процес. Соловёв и Скабеева и още други пропагандатори би трябвало да бъдат съдени по същия начин.
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Пропа

    11 2 Отговор
    ганда
  • 210 Само питам

    7 13 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 "Империя на Злото" както и

    11 5 Отговор
    "Световен Жандарм" са запазени марки на САЩ и е безсмислено да спорите пичове ! А и не съм чул някой претенция да е имал да им ги присвои ! .....Така че моля изяснете си фактологията и понятията
  • 213 Казал го е когато го купиха

    5 2 Отговор

    До коментар #202 от "Българин":

    и стана масон в Португалската ложа
    Когато Комитетът бе за освобождение на Румелия, Македония и Одринско, но по масонско нареждане отряза Македония и Одринско.
    В спомените си Христо Силянов посочва че големият български революционер Христо Македонски описан от Иван Вазов го заплюва в лицето ,в Пловдив с думите предател.
  • 214 ха ха

    10 6 Отговор
    световните "миротворци" нато пак организират конфликт , сърбите не минаха под дъгата и сега организират война срещу тях , а медиите ще направят от мухата слон за да има повод
  • 215 Ъхъъъъъъ мозък

    7 4 Отговор

    До коментар #205 от "Радио Ереван":

    И ти вярваш ли си на глупостите ?
  • 216 Помакоф

    7 3 Отговор

    До коментар #211 от "всички обичат руснаците":

    Всички знаят че си турски еерас

    Коментиран от #221

  • 217 Оператор на права лопата

    8 12 Отговор
    Имаме нужда от депутинизация. В противен случай армията на Путин ще стъпи в България! Е лично ще помагам с каквото мога.

    Коментиран от #218, #225

  • 218 Механик

    8 8 Отговор

    До коментар #217 от "Оператор на права лопата":

    Няма да си само ти. Много ще сме! МНОГО.
    Петиноидната сган, дори няма представа колко много ще сме.
    Няма си представа с какво удоволствие ще си свършим работата.

    Коментиран от #228

  • 219 Ъхъъъъъъ мозък

    11 3 Отговор

    До коментар #182 от "Подкрепяш Путин":

    Само да те питам кой ви пише тези шаблонни тъпни и пръдни ? Някой осмокласник ли ? Що не му кажете на момчето че констатации и консерви не е едно и също
  • 220 Верно ли

    14 6 Отговор
    Разбира се, че е Путин - той лично ги набута войските на НАТО в Косово! А ние ядем доматите с колците!
  • 221 аве

    0 3 Отговор

    До коментар #216 от "Помакоф":

    кисел си.
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Българин

    10 11 Отговор
    Русофилията у нас отдавна се изродила в путинизъм и все по отчетливо се превръща във вреден и опасен рашистки фундаментализъм. И трябват спешни законови мерки срещу него.

    Коментиран от #227, #232, #238

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Смех в блатото

    5 8 Отговор

    До коментар #217 от "Оператор на права лопата":

    Напърво време почни да правиш менуети на путинистите.
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 абе

    6 6 Отговор

    До коментар #223 от "Българин":

    Драскането на български еик по хибридните сайтове не е показател за нивото на путинизъм в България. Тук основно списват бойците от българската редакция на хибридните войски на руската федерация. Има никове които пишат денонощно.
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Куролапов

    3 7 Отговор
    Да бях се родил по късно щях да съм Путелизов.
  • 231 Ъхъъъъъъ мозък

    13 6 Отговор

    До коментар #148 от "От ЮАР":

    Понеже виждам че си голям мозък Другарю Козарски, и твърдиш малоумно че Америка НИКОГА не е анексирала чужди територии. скромно да ти кажа че примерно на 30 април 1900 г., Хавайските острови са анексирани от САЩ. Това не е първият подобен случай - две трети от съвременната територия на САЩ просто са иззети от други страни под прикритието на "волята на народа"..... Самата думата „анексия“ е американски патент впрочем мозък ! В Съединените щати никога не са се стеснявали от думата „анексия“. Още през 1844 г. Джон ОСъливан, политик от Демократическата партия, публицист и издател на няколко нюйоркски вестника, публикува статия, която е пряко озаглавена: „Анексия“. Там той „намеква“, че територията на САЩ трябва да се простира от Атлантическия до Тихия океан без пролуки.......Че.. няма повече време да отделям относно глупостите които плющиш постоянно а те съветвам просто в гуглето да напишеш следното ( Как САЩ откраднаха територията от океан до океан ) ..... Ако отново има нещо неясно питай неграмотни младежо, не се стеснявай да питаш ....

    Коментиран от #296

  • 232 Тонката

    7 7 Отговор

    До коментар #223 от "Българин":

    "Русофилията у нас отдавна се изродила в путинизъм и все по отчетливо се превръща във вреден и опасен рашистки фундаментализъм. И трябват спешни законови мерки срещу него."

    🖕

    Коментиран от #250

  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Ъхъъъъъъ мозъци

    11 4 Отговор
    Четете бавно и ако може да е с разбиране .... Косово след като едностранно обяви своята "независимост" от Сърбия беше призната от много западни страни, включително САЩ в нарушение на международното право. Сега Запада няма вече никакво основание да обвинява Русия в каквото и да е относно Крим и републиките. Двойните стандарти на САЩ и НАТО са категорично доказателство за гнусната същност на политиката която осъществяват на практика. Много може да се говори по темата но е излишно. Хората го знаят още от времето на престъпната война в бивша Югославия започната и инициирана точно от САЩ и НАТО отново в нарушение на всички принципи и договорености заложени като основополагащи за съвета за сигурност и ООН като цяло ......
  • 237 син

    11 4 Отговор
    Израел уби за месеци повече жени и деца от Русия във всички войни.
  • 238 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #223 от "Българин":

    Каквито има в Русия 💁 Нали така. Ама наш’те много обичат наистина да пишат от другаде. А аз вече нямам достъп до Скайп, само защото споделих някои неща за КНР с един приятел. Вчера се крих по горите от един патрул с моторна шейна, само защото карах по склона извън пистите, а онзи след два часа, се беше скрил и той в гората и като тръгнахме да се връщаме, излезе от гората с шейната с двеста към нас. Взе ни картите и повече нямам право да ползвам съоръженията ! Снимали ни с дрон, показаха ни снимките и край. Няма измъкване. Два часа да ни дебне тоя, да ни хване и заедно със снимките да ни сложат балтията за тази година ! Само преди няколко месеца, разправях на едни французи как в КНР можеш да караш фрийрайд - не случайно, защото това е истинска свобода, е не, не е вярно. Не може. Да не се окажат и другите неща неверни само….
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Бивш канадец

    11 6 Отговор

    До коментар #132 от "Историк":

    Същият този "цивилизован свят" принуди Зеления потник да не спази Минските споразумения и да не подпише мирния договор в Истанбул през 2022. Така че за жертвите в 404 е виновен точно този "цивилизован свят"! Между другото, в този според теб цивилизован свят живях 18 години и от първо лице знам колко е далеч от цивилизацията - просто животът там е озъбен дзвер, скрит под лъскава опаковка и благи приказки!
  • 241 Ганьо

    11 4 Отговор
    Като виждате какво направиха янките във Либия и Ирак защо не се замисляте.
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Zахарова

    5 9 Отговор
    Повтарям! Мрете за Путин! Близките ви ще получат рубли и украински хладилник,малко употребявам. Тук ние по Европата ще се мъчем,да обикаляме да им гледаме тъпите шедьоври в Лувъра и да ядем джелато във Флоренция
  • 246 НАТО са терористи и нацисти

    10 7 Отговор
    НАТО са зло. Това е истината хора
  • 247 Мария Атанасова

    3 3 Отговор
    за мен се превръна в източник на неверна информация. Но пак е добре. Четеш нейното и обръщаш на 180° и е вярно.
  • 248 Госあ

    6 9 Отговор
    САЩ вземат, но и дават. Затова Япония се държи с тях и просперира. Винаги Япония е била топ. Да не почват нек’ви да ми разтегат лакардии за дългове и злато, а да отидат да видят средната класа там. САЩ вдигнаха на крака Китай след погрома на болшевиките. Историята си е история, ама годинките на мао май не са от най славните им ! САЩ плащат петрола на арабите да живеят в лукс днес. Путинова Русия нищо не може да ни даде, технологиите им днес са катастрофа, и наистина ще излязат бензиностанция с ракети. Ама ракети за убийства, щото изследователските им ич ги нема, А ?! Путинова Русия не е СССР, който действително ни е дал. Путинова Русия може да ни даде само корупция.

    Коментиран от #251, #252, #255, #256, #311

  • 249 НЕ на НАТО, НЕ на ФАЩ

    11 7 Отговор
    НЕ на Атлантическият гнусен слугинаж. Не на атлантическата малоумна пропаганда и на троловете които я обслужват. Гнусно и неморално е
  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 САЩ вземат, но НЕ дават

    11 4 Отговор

    До коментар #248 от "Госあ":

    Всичко описано от вас е не заради САЩ а въпреки САЩ
  • 252 Япония

    12 6 Отговор

    До коментар #248 от "Госあ":

    Даде ни две атомни за разкош.

    Коментиран от #254

  • 253 ганю

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "В. Борисов":

    тези там са слуги на мафията
  • 254 Японците са благодарни на САЩ

    5 12 Отговор

    До коментар #252 от "Япония":

    Японците са благодарни на САЩ за двете атомни бомби, довели до прекратяването на имперското безумие на японския Император, по това време поробил цяла източна Азия..

    Коментиран от #257, #261, #265

  • 255 Дават

    6 3 Отговор

    До коментар #248 от "Госあ":

    Две атомни бомби и едно цунами за електроцентралата.
  • 256 И какво дават САЩ ?

    11 6 Отговор

    До коментар #248 от "Госあ":

    Че те даже и пазар не дават, а ликвидираха дори и идеята и възможността за свободен пазар и пазарна икономика на практика. Относно реалната демокрация дори и частични елементи от нея не останаха. Давали те.... Съсипаха проспериращи държави и създадоха миграционни вълни, подържат военни режими и нацисти осъществяващи геноцид.....какво дават САЩ ?
  • 257 Япония

    7 0 Отговор

    До коментар #254 от "Японците са благодарни на САЩ":

    Колко хуманно.

    Коментиран от #259

  • 258 да бе.

    11 6 Отговор
    Новият фронт сега го пали НАТО, даже зетчето на Байдън инвестира в тия региони. Искат да задушат Сърбия окончателно. Путин въобще не му е до Косово, той си гледа неговата черга, Грузия, Кавказ, Армения, се опитват нон стоп да правят мизерии НАТО.
  • 259 На зло куче

    2 5 Отговор

    До коментар #257 от "Япония":

    Зъл прът.
  • 260 нерез надарен

    10 3 Отговор
    Още две бомби и нямаше да останат живи японци за да им благодарят.

    Коментиран от #262

  • 261 хаха

    13 6 Отговор

    До коментар #254 от "Японците са благодарни на САЩ":

    По-голяма глупост не бях чела. Японците са роби оттогава на САЩ и такива ще и си останат. И населението им го знае. САЩ им навива ключето и го отвива както си иска. Тръгна да инвестира пари в тях и след като видя японското чудо, ги утрепа, че да не го застрашават. Една от най-бързо застаряващите държави, в които ще останат само роботи накрая.

    Коментиран от #263

  • 262 глупости

    6 9 Отговор

    До коментар #260 от "нерез надарен":

    Седмица преди бомбите, американската авиация е хвъляла позиви над градовере, японците да ги напуснат защото ще се случи нещо страшно и невиждано. Това е причината за сравнително малкия брой загинали от бомбардировките. Учете я тази история бе.

    Коментиран от #267

  • 263 яя я

    5 1 Отговор

    До коментар #261 от "хаха":

    ама ти можеш да четеш по болгарский?
  • 264 дават САЩ !

    11 2 Отговор
    И на София сумати бомби дадоха и сумати хиляди цивилни жители избиха и много сме им благодарни за което и паметник даже имат убийците нали ? Давали САШ....
  • 265 Госあ

    6 1 Отговор

    До коментар #254 от "Японците са благодарни на САЩ":

    За безумието, си прав. Но за поробването…Корея е била по скоро под административно подчинение, отколкото милитаристично. Това и казах на една корейка, която не можеше да понася японците но беше отишла там на стаж, да не забравя че всъщност САЩ и Русия ги разцепиха като баница, а не Япония.

    Коментиран от #268

  • 266 А бяхме държава до 1989 г

    13 6 Отговор
    А сега заради САЩ сме само една жалка атлантическа кочина.
  • 267 син

    4 0 Отговор

    До коментар #262 от "глупости":

    Историко ти се майтапиш нали-

    Коментиран от #274

  • 268 Госあ

    7 9 Отговор

    До коментар #265 от "Госあ":

    И пак пример - къде е Южна Корея, къде е Северна Корея ? Само не ми разпраайте, колко са добре у Севера !

    Коментиран от #313

  • 269 Косово

    10 6 Отговор
    е брутален пример как САЩ и НАТО нарушават всички международни правни и морални норми. Естествено че е факт. Естествено че има двойни стандарти подлост и наглост от страна на НАТО и САЩ! Югославия беше прекрасна държава но САЩ я унищожи и нищо добро от това не произтече. Нищо ....

    Коментиран от #270

  • 270 Госあ

    6 6 Отговор

    До коментар #269 от "Косово":

    Коя беше тая държава югославия ? М ? Много ясно, че ше се разпадне.

    Коментиран от #312

  • 271 След ВСВ

    6 3 Отговор
    Япония не само не е получила един долар помощ от САЩ а репарации 32 години е изплащала в стоки и пари и впрочем имам малка колекция от японски продукти където на всяка една е написано не Япония а =Окупирана Япония=. Винаги купувам такива ако ми попаднат ...

    Коментиран от #273

  • 272 От 106г Русия е Злото на Планетата

    5 11 Отговор
    Светът и Европа ще са винаги под заплахата на разпалени от русия терористични и военни конфликти и на 3-та СВ и няма да се успокой и да стане по мирно и добро място за живот, докато РФ не бъде депутинизирана, демилитеризирана, денуклеаризирана, дефашизирана и денационализирана от отделните републики....!!

    Коментиран от #277

  • 273 брей

    1 9 Отговор

    До коментар #271 от "След ВСВ":

    И затова Япония е плътно със СССР и поддържа коминуизма?

    Коментиран от #275, #276

  • 274 не не не е майтап.

    0 3 Отговор

    До коментар #267 от "син":

    Учете я тази история бе.
  • 275 Ъхъъъъъъ мозък

    13 3 Отговор

    До коментар #273 от "брей":

    А ако ти кажа че от 40 години поне в японски учебници не се споменава никъде за бомбардировките на Хирошима и Нагазаки и младите японци дори не знаят за тях дали ще ми повярваш а ? Дали цензурата и окупацията не продължава още как мислиш ?
  • 276 Брей я.....

    4 7 Отговор

    До коментар #273 от "брей":

    затова Япония е плътно със СССР и поддържа коминуизма?=====и вероятно за това ПАВЕЦ Чаира е японска нали ? хахаха.....
  • 277 Ти хубаво плющиш някакви "изводи"

    12 4 Отговор

    До коментар #272 от "От 106г Русия е Злото на Планетата":

    от типа "Русия е Злото на Планетата" ама нещо фактологията и аргументите ви липсват ....Така пропаганда не се прави младеж ! Сега аз ще ти кажа как се прави щото съм добър! Чети бавно и внимателно !!!! =======Съветските самолети започват да пристигат още през март 1945 г. - не някакви смешни осем машини, а  общо 358 бойни и учебни самолети: 120 изтребителя Як-9, 120 щурмови самолета Ил-2, 96 бомбардировача Пе-2, 10 учебно-бойни Як-9 и 10 учебно-бойни Ил-2!

    До 1989 г. българските ВВС получават  224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s - всичко 460 машини. Цялата тази внушителна армада е унищожена с един замах, отиват за скрап 400 бойни самолета, закрити са 9 авиобази. Днес България има 2-3 що-годе способни да летят самолета. .....стотици самолети и всичко нужно за тяхното функциониране получаваме до 1950 г. от Съветския съюз. Цена няма - Сталин ни ги дава уж на разсрочено плащане, но на практика безплатно, без да изплатим и стотинка за тях...

    Коментиран от #278, #284, #288, #305

  • 278 глупости

    6 10 Отговор

    До коментар #277 от "Ти хубаво плющиш някакви "изводи"":

    Цялата военна доктрина на социалистическа България бе да издържи 22 минути, "докато дойдели руснаците". А как руснаците щяха да дойдат за 22 минути, виж това никой не казва. Факта е, че 1989 година, когато България трябваше най-после да бъде "защитена" от руснаците, никой не дойде. Предадоха ни без да гръмне пушка. А военната ни техника още тогава бе изостанала с векове в сравнение с американците.

    Коментиран от #282, #283, #310

  • 279 Иван

    11 1 Отговор
    Той фронта вече е отворен.........щом има хиляди натовски войници.
  • 280 Иван

    11 4 Отговор
    САЩ раздухаха пламъците в Украйна.......а преди това в бивша Югославия.
  • 281 Иван

    3 1 Отговор
    Хиляди натовски войници на километри от България.
  • 282 Абе човек

    8 2 Отговор

    До коментар #278 от "глупости":

    Я се замисли само колко ни беше наборната армия на времето и кажи сега можем ли дори само обувки да им купим на тази бройка ? Може ли държавата да си позволи по един бонбон на ден даже да им осигури ? ...... Ами вземи една ВМБ Атия примерно. Там само бяха 1970 човека а при задръжки и запасняци над 2600-2800 човека. 3 набора щото флота беше по 3 години службата. Че сега цяла България не може само това да подържа. Невъзможно е и финансово и кадрово. Да не говорим за школите в Плевен и Варна.... Сега атлантическата мизерия знаеш ли до какви нива е стигнала ? Паста за зъби, тоалетна хартия и самобръсначки да няма пари армията да плати даже.....
  • 283 Ъхъъъъъъ мозък

    12 3 Отговор

    До коментар #278 от "глупости":

    1989 година, когато България трябваше най-после да бъде "защитена" от руснаците..... И от кого бре да бъде "защитена" ? ...Кой ни нападна 1989 година че не си спомням. А някой каза ли ни тогава че в терористичното НАТО ще ни вкарва или точно обратното беше говорено по международни форуми че НАТО с нито стъпка на изток няма да се разшири и бля-бля атлантически лъжи ....
  • 284 От 106г Русия е Злото на Планетата

    7 10 Отговор

    До коментар #277 от "Ти хубаво плющиш някакви "изводи"":

    СССР и СТАЛИН никога не са давали нещо даром и безвъзмездно на България от голямата "братска обич" към българите, а винаги са се ръководили от своя интерес...!!! А той е бил превръщането на България в отдалечена военно защитена буферна зона на СССР и българската армия да послужи за първоначално " пушечно месо" при евентуално нападение, затова цяла България бе превърната в голяма руска военна база , а българската армия бе под контрола и командването на изпратените руски съветници и командировани руски офицери и въоръжена с руско оръжие и самолети...!!!

    Коментиран от #309

  • 285 АрхангелМихаил

    10 1 Отговор
    Тая статия на Факти все едно Дявола САЩ чете Евангелието. Докога Господ ще ви трае...
  • 286 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 287 Ъхъъъъъъ мозък

    10 4 Отговор
    И колко точно "Злото" е по зло от американското зло ? Зад всяка война и смут в света стои сянката на звездното знаме: - През почти 250-годишната история на САЩ има само 20 години, когато те не провеждали военни операции в чужбина....
  • 288 Екзорсист

    11 4 Отговор

    До коментар #277 от "Ти хубаво плющиш някакви "изводи"":

    За съжаление днешните евроатлантически лайКучки са добре промити и подмити. И с радост ще станат пушечно месо на СатанатаСАЩ...

    Коментиран от #301

  • 289 смях

    4 4 Отговор
    След още една война за насилствено обединение сърбите ще се молят да ги пуснат да работят в богата Молдова.
  • 290 Урюрвкос

    7 3 Отговор

    До коментар #133 от "Геновева":

    руснаците вярно нямат традиции в свободиите но ако питаш Сноуден къде се живее по свободно ще получиш неочакван отговор, Провери статистиките с по актуални данни поне за последните 20 год
  • 291 Мисля че тук е мястото и момента да

    9 2 Отговор
    припомним че зад всяка война и смут в света стои сянката на звездното знаме: - През почти 250-годишната история на САЩ има само 20 години, когато те не са провеждали военни операции в чужбина и не са убивали деца жени и старци. Прилагам линк за да го припомним в памет на убитите и прогонените от родните им места ...

    Коментиран от #292, #293

  • 292 Свалих си го и

    3 2 Отговор

    До коментар #291 от "Мисля че тук е мястото и момента да":

    го качих веднага на фейс профила си. ++++ благодаря за линка колега
  • 293 Това трябва да се излъчва

    4 2 Отговор

    До коментар #291 от "Мисля че тук е мястото и момента да":

    по училищата и университетите в България. Трябва децата да го научат и да го цитират даже по държави и години задължително. Това е реалната нова история

    Коментиран от #294

  • 294 Сащ възроди фашизма в Укра

    9 2 Отговор

    До коментар #293 от "Това трябва да се излъчва":

    И не само това...

  • 295 6666

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Абе":

    Абсолютно правилно-виновен е за всичко.
  • 296 6666

    9 5 Отговор

    До коментар #231 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Де да бяха ни анексирали и нас.Сега щяхме да бъдем в пъти по богати и щастливи.
  • 297 Цоци

    10 6 Отговор
    "руските сили понасят загуби в Украйна" --- хахах ехехехах ахахах от кого бре?
    хем загуби хем вече имат 150 000 км2 върнати от Украйна :))
    вече и синьо-жълтия планктон не вярва на еврогeйската пропаганда
  • 298 Айде

    6 3 Отговор
    Месете баницата и нареждайте по-бързо жълтите павета и мислете какви ще ги вършите там на преговорите, че аз немам намерение да ходя на война срещу руснаците!

    Коментиран от #300

  • 299 Констатираща

    4 4 Отговор
    На тези измислени заплахи от вечните лъжливи параноици, не биха повярвали и децата от детската градина. Много добре знаем защо се пускат и какви ще става. Целта е да се поставя военен контрол навсякъде, да се засилва въоръжаването и да се печели от оръжейния бизнес, да се създава омраза срещу въображаемия враг Русия и да се ограничи търговията и пазарите й по света, за да се ориентира целият свят към някой Друг. Само, че вече тези плоски интриги не могат лесно да хванат дикиш сред разумния свят, а само отблъскват всички от интриганта и Русия печели все повече привърженици. Така престъпната мафия се самоунищожава.
  • 300 Моряка

    5 5 Отговор

    До коментар #298 от "Айде":

    Не само ти.Никой свестен българин няма да воюва с Русия заради Пасито,Боко, Кирчо, Гнома,Мравояда, Шиши и Тагаренко.Или за откраднатите милиарди от крадците на Ив.Костов.Самите тези боклуци първи ще се скрият в миша дупка.Ако изпреварят новия Народен съд.Но може и да не могат.
  • 301 Моряка

    5 0 Отговор

    До коментар #288 от "Екзорсист":

    Да не са луди да воюват.Тарикати са бе братко.Само ще викат "Дайте да се биете срещу Русия".
  • 302 Порно

    5 1 Отговор
    Смях, през 1998 година Сърбия не нахлу в Косово, тогава Косово беше сръбска провинция. Клинтън предизвика кризата, за да измести Моника Люински от първа страница на вестниците. Американците дори направиха филм за това - "Да разлаем кучетата"

    Коментиран от #308

  • 303 Бай Дън

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха":

    "Учебника на Кремъл" май е писан от англосаксонците, а?
  • 304 до ''Xa"и "ха"

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха":

    "Май е самата истина - Путин иска да възстанови Русия в историческите ѝ граници. Това е някъде в блатата между Москва и Новгород. Всички сме съгласни с подобно развитие." - хаховците е нормално да са съгласни...

    Коментиран от #314

  • 305 Констатираща

    2 2 Отговор

    До коментар #277 от "Ти хубаво плющиш някакви "изводи"":

    Ех, нищо. Сега пък, имаме НАТО-вски самолети, но на хартия, които сме платили достатъчно скъпо.
  • 306 Гай Турий

    6 3 Отговор
    САЩ и НАТО отварят нов фронт, като ще правят най-голямата военна база при Констанца, на 50 км. от българската граница. Това е огромна опасност за България.
  • 307 На километри

    1 0 Отговор
    Факти , колко километри?
    2000 километри ли 10 километри ли
    Значи и сащ са застрашени , на 10000 километри .
  • 308 ХХХL

    1 2 Отговор

    До коментар #302 от "Порно":

    Една ,,Пура,, а колко животи си отидоха за една ,,Пура,,
    После ,, умните ,, кравофили си мислят че
    живота им струва нещо .
  • 309 Хи хи хи

    0 2 Отговор

    До коментар #284 от "От 106г Русия е Злото на Планетата":

    Ти на 120 г ли си бре дечко .
    Нали до вчера бозаеше .
    Май и Ленин познаваш лично .
  • 310 Селю

    0 1 Отговор

    До коментар #278 от "глупости":

    Занемей .колко да издържим 22 минути .
    Един залп на С 300 и до Босфора само
    Въглени .
    Турската армия седеше на 120 км от границата
    Точно за това .
    А тогава Гърци и турци имаха общо 200 самолета
    Румъния , Сърбия , Албания ще реагират за 5 минути бре недъгльо .
  • 311 Сепуко

    3 1 Отговор

    До коментар #248 от "Госあ":

    Що не идеш в Япония да видиш как просперира .
    В Токио 8000 $ заплата , един прост обяд , сандвич с кола 40 $ а трябва закуска и вечеря
    Наем на стая ама не точно стая а 6 кв /м
    1500 $ вдигаш леглото на стената а от другата пускаш маса да хапнеш .
    И точно ти стигат , ако си ерген , ако имаш жена и дете си социално слаб .
  • 312 Прост

    0 1 Отговор

    До коментар #270 от "Госあ":

    Живелааа Югославиииияяяяя.
    Я съм Югослоооовеееенка .
    Наше реке наше дворе.
  • 313 Глист

    1 0 Отговор

    До коментар #268 от "Госあ":

    Ти кога ходи да видиш .
    Нито знам зле ли са , нито знам добре ли са .
    Не съм ходил и не мога да кажа .
    Ти ходил ли си или някой ти е казал .
  • 314 До хип хоп

    1 3 Отговор

    До коментар #304 от "до ''Xa"и "ха"":

    Не е лошо и Америка да се върне на индианците
    А сегашните , на острова и повечето да си излежат присъдите на дедите си .
    Затворници.
  • 315 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 316 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Абе":

    Че Байдън не носи памперси е от ясно по ясно,но ти какво носиш на раменете си ,не е ясно.
  • 317 А бре

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Я пак":

    С@льоп@льовец,Югославия ако не беше разбита ,сега нямаше да си жив!!Сигурно Рейгън беше виновен,че се срути сесесерето.
  • 318 Даа бе

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "Марчето":

    Успял?? Как ли не?! Проблемите за него тепърва предстоят, още не са започнали!!
  • 319 Грешок

    0 0 Отговор
    Риснаците са яли попарата българска при Дуранкулак а сърбите при Сливница путлер да не си е помислил ще му пари на задните части..
  • 320 Бай стави

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    А то щото Краварите не изнасят демокрация ,кръв....прочие.?!
Новини по държави: