Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Април, 2024 13:36 1 822 10

Италианският министър на отбраната: Комуникацията с Русия не трябва да се спира

  • италия-
  • министър на отбраната-
  • комуникация-
  • русия-
  • украйна

В сряда френският министър на въоръжените сили Себастиен Лекорню проведе телефонен разговор с руския министър Сергей Шойгу

Италианският министър на отбраната: Комуникацията с Русия не трябва да се спира - 1
Снимка: БГНЕС

Италианският министър на отбраната, Гуидо Крозето, заяви, че комуникацията с Русия трябва да остане отворена въпреки атаката ѝ срещу Украйна, предаде Ройтерс и News.bg.

Изказването му е по повод скорошните разговори между неговия френски и руски колега.

Още новини от Украйна

В сряда френският министър на въоръжените сили Себастиен Лекорню проведе телефонен разговор с руския министър Сергей Шойгу - първият от октомври 2022 г. - по време на който Франция осъди "агресивната война" на Русия в Украйна.

Впоследствие Франция отрече твърденията на Русия, че по време на разговора е изразила желание да води диалог за Украйна или да обсъжда евентуални мирни преговори.

"Въпреки че Руската федерация нахлу в суверенна държава и поради тази причина Италия и Франция винаги подкрепят и ще подкрепят Украйна, е важно каналите за диалог също да останат отворени", подчерта италианският министър.

Крозето, който вчера проведе разговор с Льокорню, добави, че "твърдата и критична" комуникация е от съществено значение за постигане на целта за спиране на руските атаки и за да можем да "създадем условия за справедлив мир".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    5 15 Отговор
    комуникацията с тия смешковци трябва да спре , и НАТО да затвори небето над Украина!!/да видим облещеният ДИМА как ще плямпа за апокалипсиса

    Коментиран от #8

  • 2 стоян

    4 12 Отговор
    Разбира се че телефоните трябват - путин винаги може да каже - капитулирах и ще платя репарации на Украйна и войната свършва
  • 3 Истината му е майката

    14 1 Отговор
    Тези такъв евро- краварски автогол си вкараха че не могат да оправят 50 години.
  • 4 👏👏👏

    14 2 Отговор
    Руската армия е влязла в Часов Яр👍
    👏👏👏👏👏

    Коментиран от #6

  • 5 Възрожденец

    3 19 Отговор
    Какъв е смисъла да се комуникира с едни патологично болни лъжци ?!
    Някой има желание да им слуша лъжите ли?
    Пълна изолация поне за 70 години, за да могат поне половината да се излекуват от съветския бацил, който ги прави лъжци, убийци, пияници и .... послушна биомаса без собствено мнение.

    „Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука...”
    „Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек.”
  • 6 Слава на украинските герои 🔱

    2 14 Отговор

    До коментар #4 от "👏👏👏":

    Отблъсната е мощна руска атака край Часов Яр, район Бахмут. Унищожена е руска бронирана колона. Видео

    Военнослужещите от 67-ма бригада на ВСУ отблъскват мащабна атака на руска бронетехника. Действието се развива край град Часов Яр, една от най-горещите точки на фронта.
    Украинските сили унищожиха 19 от 32 бронирани машини. Интересното е, че в това им помогнаха руски пилоти, които навреме се притекоха на помощ и откриха „приятелски огън” по тяхната колона – 02:06ч.

    Коментиран от #10

  • 7 Мнение

    17 2 Отговор
    Руската федерация беше принудена от така наречения колективен запад да нахлуе в " суверенната" държава Украйна? Хайде да сме точни и да ме демагогстваме!
  • 8 Атина Палада

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    НатЮто не може да затвори никакво небе над Украйна, защото няма нито ресурси, нито сила... защото е един балон и това го видя цял свят. Тепърва ще събира 100 млрд от държавите членки ха ха ха но щом НатЮто иска война, ще получи кютека.. Обаче як кютек.. Тук в украинските тресавища няма да може и по колесниците да рипка за да се спасява:))
  • 9 Капитан Салам

    12 2 Отговор
    Русия си има начин да комуникира с когото си поиска на тази планета,дори и на някои да не им се ще.
  • 10 Чекайте бре натоффци ние са почваме

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Слава на украинските герои 🔱":

    Подлъгваща маневра докато урките бият по двата танка и трите БМП други се промъкват и от днес Часов Яр излита от ръчичките на окраина.
Новини по държави: