Last news in Fakti

13 Май, 2024 05:08 4 193 10

Арестуваният в Русия американски военен имал "кървава свада" с руската си приятелка

  • сащ-
  • русия-
  • арест-
  • гордън блек

Това станало месеци преди задържането му, заяви съпругата на Гордън Блек

Месеци преди ареста му в Русия, войникът от американските Сухопътни войски Гордън Блек е направил изненадващо видеообаждане от Южна Корея, където е бил изпратен, до 6-годишната си дъщеря в Тексас. Вместо нормален разговор обаче неговата дъщеря и съпруга станали свидетели на избухнала свада между Блек и руската му приятелка, която станала кървава, разказа съпругата му Меган, цитирана от Ройтерс и БТА.

Крясъците прераснали в насилие, а приятелката му драскала лицето му. След това тя извадила нож, заяви още Меган Блек.

"Тя го намушка", каза жената в ексклузивно интервю за Ройтерс, и добави, че Блек "имал кръв по лицето си". Дъщеря им била травмирана от това, което видяла.

Блек засега не е открит за коментар. Армията не отговори на искане за коментар относно неговия случай.

Блек, щабен сержант от американската армия, командирован в база "Кемп Хъмфрис" край Сеул, беше задържан на 2 май в град Владивосток в руския Далечен изток и е държан в предварителен арест, обвинен в кражба след спор според руските власти.

Майка му, Мелъди Джоунс, каза пред Ройтерс, че той е последвал приятелката си в Русия, въпреки, че постоянно са се карали.

Арестът на Блек представлява още едно главоболие за американските власти, които вече се справят с няколко нашумели случая на задържане в Русия, включително на репортера на "Уолстрийт Джърнъл" Еван Гершкович и на бившия американски морски пехотинец Пол Уилън, отбелязва Ройтерс.

Ветеран от войната в Ирак и Афганистан, Блек е нарушил военния правилник, като е пътувал до Русия без разрешение от армията и е летял през Китай, за да стигне до там, каза Пентагонът.

Нито руските власти, нито Пентагонът, нито съпругата на Блек, нито майка му са говорили за шпионаж. Руското външно министерство заяви, че в случая няма политически елемент.

В интервюто Меган Блек описа живота със съпруга си и обясни, че двамата се разбирали за детайлите около развода си, когато Блек бил арестуван.

Нейният адвокат Джеф Линик каза, че тя и дъщеря ѝ имат право на издръжка съгласно военните разпоредби, дори ако двойката е разделена.

Въпреки че Меган Блек се грижи за дъщеря им, съпругът ѝ е отказал да плати определената от съда издръжка, каза Линик. Едва когато тя отишла при военните и техните адвокати, започнали да удържат парите за издръжката на детето от заплатите му. Линик каза, че Гордън Блек се представлява сам при развода в Тексас.

Меган Блек каза, че се е запознала със съпруга си в бар през 2014 г. в Тексас, близо до базата му. Първоначално се разбирали добре, но отношенията им започнали да се влошават около 2018 г. и Гордън Блек започнал бракоразводна процедура малко след като заминал за Южна Корея.

Меган Блек каза, че за първи път е научила за руската приятелка около януари 2022 г., когато видяла техни снимки заедно във "Фейсбук".

Джоунс каза, че смята, че руската приятелка е била "изпратена обратно" в Русия от Южна Корея, вероятно след проблем с документите ѝ.

"Опитах се да му кажа да не ходи", каза тя. Меган Блек на свой ред заяви, че тя и дъщеря ѝ не са знаели, че той е в Русия, и го очаквали в Тексас, тъй като командироването му в Южна Корея приключва.

На 2 май - деня, в който руските власти съобщиха, че са го арестували в местен хотел - Меган Блек каза, че е получила от мъжа си съобщение, "че няма да се прибере".

Това било последното, което чула от него.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От страни

    47 1 Отговор
    Е и? Това за кво го прочетох? За какво е тук?

    Коментиран от #7

  • 2 Механик

    42 4 Отговор
    Оффф, ша умра от американски сапунки.
    А от статията не става ясно, ама абсолютно нищо.
    Тя го намушкала, той задържан, той се грижел за дъщеря си, ама не искал да плаща... и те така, те.
    Бил ветеран?! Да не е бил граничар бе? Да си е охранявал границите?
    Ма много далеко отишъл. Чак на другия край на света?! Баааа, тия граници!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ХАХАХА

    24 3 Отговор
    Абе на кравари вяря да нямаш . Я малко и шпионски да го украсят, че руската приятелка искала секретни данни ,а амерския мачо не се е поддал на шантаж.ХАХАХА Хубав виц за разбуждане.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 факуса

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "От страни":

    за да покаже величието на амерската армия
  • 8 беги ма

    5 1 Отговор
    Поснах сълза за горкото краварче😅
  • 9 Хи хи хи

    8 0 Отговор
    Готов, безплатен сценарии за Холивуд.
    В близко време ще изтряскат филм за величието, непобедимостта и моралната устойчивост на американската армия
  • 10 12345

    7 0 Отговор
    Че са наркомани и изнсилвачи, от секти в т.н. наркомански сащ, НО, трябва ЦелияСвят да знае,че бият любовниците си, жените си, децата си.Освен това служат на САТАНАТА.Кървави ,престъпления, нещо обичайно в наркоманските сащ.Холивуд ,ни представя бози,турците също ,а,а, да не пропусна индийските скапани сериали.Не се сравнявайте безбожници слуги на Сатаната от наркомонските сащ с България и с Русия.Пошли сте.Без култура,без образование, без писатели,без Вяра-81 престъпни секти и за капак Байдън-болен от Алцхаймер!