Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Май, 2024 14:28 1 029 15

През последните две години Украйна успешно е изнесла 136 млн. тона стоки през европейските коридори на солидарност

  • украйна-
  • европейски коридори-
  • солидарност-
  • стоки-
  • износ

Първоначално създадени, за да улеснят износа на зърно след руските блокади в Черно море, тези коридори се превърнаха в жизненоважни артерии за украинската търговия

През последните две години Украйна успешно е изнесла 136 млн. тона стоки през европейските коридори на солидарност - 1
Снимка: Shutterstock

В резултат на предизвикателствата, породени от руската инвазия, Украйна успешно е изнесла 136 милиона тона стоки през европейските коридори на солидарност през последните две години. Тази инициатива, както беше подчертано от Европейската комисия, демонстрира забележителни усилия за запазване на търговията на Украйна въпреки значителните пречки, предава БТА.

Първоначално създадени, за да улеснят износа на зърно сред руските блокади в Черно море, тези коридори се превърнаха в жизненоважни артерии за украинската търговия.

Простирайки се по суша и вода, те минават през Полша, балтийските държави, по поречието на Дунав и чак до Адриатическо море. Тази мрежа не само поддържа движението на украинското зърно, но и отваря пътища за широк спектър от други стоки, протягайки ръка за помощ и на Молдова.

Европейският съюз е налял над два милиарда евро за развитието на тези маршрути, доказателство за техния ангажимент да подкрепят икономиката на Украйна в тези трудни времена.

Коридорите направиха нещо повече от просто улесняване на износа. Те бяха от решаващо значение за доставянето в Украйна на основни доставки като гориво, торове и дори военна и хуманитарна помощ, общо над 52 милиона тона.

Тази двойна роля на коридорите подчертава тяхното значение не само за поддържане на икономиката на Украйна, но и за подкрепа на нейния народ и военни усилия.

Успехът на европейските коридори за солидарност е мощна демонстрация на това какво може да се постигне, когато нациите се обединят.

Чрез тези коридори Украйна успя да поддържа движението на стоките си, като подкрепи икономиката си и осигури потока от важни доставки в момент на нужда.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    20 1 Отговор
    Колко ли тона жито заразено с Цезий-137 и Йод-131 е изял Ганчо?
  • 2 Ксаниба

    19 1 Отговор
    Коридории на солидарност с нацизъма и бандерата
  • 3 ГМО бройлерите

    12 1 Отговор
    Затова ли кудкудякат:
    Сл@вЪ у КраИна 😁
  • 4 Трол

    8 2 Отговор
    Да живей евроатлантическата солидарност!
  • 5 456

    13 1 Отговор
    Факти, не ми пишете колко е изнесла Осрайна за две години, а напишете колко е за от Юли миналата година до сега. Това е интересно.
  • 6 Лалугер

    16 1 Отговор
    И ни тровят с радиационното жито нали?
  • 7 Хахаха

    14 0 Отговор
    Украинското ГМО
  • 8 Бамбука

    11 0 Отговор
    Интересно колко милиона стоки сме изнесли без да сме във война ? Какъв е баланса - внос - износ у нас ?
  • 9 Стършели

    10 0 Отговор
    ГМО пшеницата, изнесена от ТЕРИТОРИЯТА на Украйна а не от Украйна, Ели, е собственост на американски и китайски фирми.
    Пълем камуфлаж е тази лужлива статия.
  • 10 ТОЧНО ТОВА ПОДЧЕРТАВАХА И РУСНАЦИТЕ

    7 0 Отговор
    Тази двойна роля на коридорите подчертава тяхното значение
  • 11 Атина Палада

    10 0 Отговор
    Да, но не Украйна го е изнесла, а американските корпорации, защото е собственост на американските корпорации.. За Украйна една студена водичка, както се полага на всяка колония.
  • 12 Сатана Z

    2 0 Отговор
    Глупости.
  • 13 Сатана Z

    5 0 Отговор
    “При оптимистичен сценарий производството на зърно в Украйна се очаква на ниво от 55.4 млн. тона”
    за годината 2022
    Според този пасквил Укрия е изнесла жито ,което ме е произвела.Това жито по документи в Украинско защото то не се облага с мито в ЕС.Кой и как е направил далаверата с вноса на укро жито е друг въпрос.Кой е прибрал печалбите е ясно
  • 14 Байой

    4 0 Отговор
    Да бе ! Видяхме успеха , в цяла Европа фермерите протестираха от радост ! В Полша разсипваха житото от вагоните , а във Франция пръскаха общинските сгради с ....прясна тор да кажем.Пълен успех , всеки европейски фермер ще го потвърди хахахахах Каква е тази статия бе ,за лукови глави ли ни вземате ?
  • 15 От страни

    2 0 Отговор
    Помним ги тия коридори от наведени и хванали се за палците поляци и българи. И през тия коридори минават камиони с "украинско" американско зърно. Това е достижението - реколтата на Вангард и Монсанто все пак продадена. Уффф...А тия дето са се навели и се държат за палците могат да не се изправят щото могат да дотребват пак.
Новини по държави: