Last news in Fakti

4 Юни, 2024 11:59 1 307 7

Tурски военен учебен самолет катастрофира в Кайсери

  • турция-
  • военен самолет-
  • катастрофа

Самолетът, идентифициран като SF-260 D, е изпълнявал рутинен тренировъчен полет с двама пилоти на борда, когато се е случила трагедията

Tурски военен учебен самолет катастрофира в Кайсери - 1
Снимка: БГНЕС

Tурски военен учебен самолет претърпя катастрофа в Кайсери, централна провинция на Турция, предаде Ройтерс и News.bg. Министерството на отбраната на Турция потвърди за злощастния инцидент.

Катастрофата доведе до смъртта на двама военнослужещи. Самолетът, идентифициран като SF-260 D, е изпълнявал рутинен тренировъчен полет с двама пилоти на борда, когато се е случила трагедията. Подробностите за това, което е довело до катастрофата, остават мистерия, като се предполага, че текат разследвания, за да се разкрие причината.

След катастрофата екипи на Спешна помощ са пристигнали бързо на мястото. Техните констатации потвърждават най-лошите страхове: и двамата пилоти на борда на самолета не са оцелели след инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакай бе

    7 4 Отговор
    Как така не са катапултирали, има нещо и тука дето нема да го кажат
  • 2 Шиши

    11 1 Отговор
    Гласувайте за ДПС с бюлетина 28. Купуването и продаването на гласове е рутинна практика..
  • 3 това е саботаж

    9 4 Отговор
    от страна на нато

    Коментиран от #4

  • 4 даааа

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "това е саботаж":

    те ти и срах@ в гащити те
  • 5 Инцидент

    11 1 Отговор
    Такива инциденти стават постоянно с различни самолети било то бойни или учебни . Понеже пилотите се учат на тези самолети вероятно е да и пилотска грешка ,но понякога е техническа зависи от случая. При бойните е много често техническа . Особено ако един самолет има един двигател при проблем с този двигател няма втори за да спаси ситуацията и доста самолети с един двигател падат при такива инциденти ,като бойни самолети но тука не знаем какъв е бил проблема .
    Също е жалеталено да намерите точна снимка на учебния самолет на корицата, а не американски бомбардировач ,което няма нищо общо .
  • 6 Демокрацията е лъжа!

    11 0 Отговор
    Разликата между катастрофиралия самолет и този на снимката е колкото между муха и птеродактил. Общото е, че и двете са летели....някога.
  • 7 гост

    11 0 Отговор
    "Скъпа" Ели, преди да пуснеш военен материал поне се консултирай с някой ходил в казармата. Това на снимката е АМЕРИКАНСКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ БОМБАНДИРОВАЧ В-52 ! Такива на въоръжение имат само САЩ !
Новини по държави: