Last news in Fakti

18 Юни, 2024 16:23 1 108 5

ЦАХАЛ са получили предупреждение за атаката на „Хамас“ две седмици предварително

  • цахал-
  • предупреждение-
  • хамас-
  • израел-
  • предварително-
  • газа

Докладът е изготвен от авторитетното подразделение 8200 на ЦАХАЛ, което отговаря за събирането на разузнавателна информация, но очевидно е бил пренебрегнат от висшите офицери

ЦАХАЛ са получили предупреждение за атаката на „Хамас“ две седмици предварително  - 1
Израелски национални знамена и плакати, изобразяващи хора, взети за заложници в Газа, на мястото на музикалния фестивал "Нова", където на 07 октомври бяха убити повече от 260 души, близо до Раим, близо до границата с Газа в Южен Израел, 11 януари 2024 г./Снимка: БГНЕС

Израелското военно разузнаване е издало ясни предупреждения за предстояща атака повече от две седмици преди „Хамас“ да нахлуе в Южен Израел от ивицата Газа на 7 октомври миналата година, съобщи израелската обществена телевизия „Кан“, цитирана от ДПА и БТА.

Планове за атака на военни бази и селища и вземането на до 250 заложници, включително жени и деца, са изложени в документи, изпратени до Дивизия "Газа" на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) на 19 септември, съобщи „Кан“.

Докладът е изготвен от авторитетното подразделение 8200 на ЦАХАЛ, което отговаря за събирането на разузнавателна информация, но очевидно е бил пренебрегнат от висшите офицери. Най-лошият сценарий, който се разглежда в документите, е, че няколко десетки терористи биха могли да нахлуят в Израел през три пункта.

„Системата за сигурност по онова време работеше в посока умиротворяване на ивицата Газа чрез подобряване на условията на живот на цивилното население, издаване на разрешения за работа на палестинците и вдигане на ограниченията за стоки“, съобщи военният кореспондент на „Кан“.

ЦАХАЛ е разчитал на граничните укрепления, достигащи дълбоко във вътрешността на анклава, но на 7 октомври всичко се сгромоляса, обобщава кореспондентът. Висшите офицери в Дивизия "Газа" очевидно са пренебрегнали предупрежденията, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отряд1

    9 0 Отговор
    Ако имахме тази технология да чуваме минали събития навсякъде по света, то неминуемо щяхме да чуем интересни неща от ръководителите на Израел. Съмнявам се, че едно от тях ще е да се прикрие информацията, да се пожертват мирни хора за да има предтекст да се завземат територии.

    Познато, нали?
  • 2 да де

    12 0 Отговор
    Ако е истина как ще го обяснят мошетата излиза, че са чакали повод за да започнат война нещо като кулите близнаци.
  • 3 Хамас им разказа играта

    6 2 Отговор
    и показа че железния им купол на евреите е силно продупчен
  • 4 дядото

    4 0 Отговор
    нищо чудно самите евреи да са помагали за тази атака.всичко стана много удобно за израел
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.