Тема: Украйна

20 Юни, 2024 11:47 1 012 5

Украйна подготвя промяна в своя селскостопански сектор: Въвежда минимални цени на някои продукти

  • украйна-
  • селскостопански сектор-
  • минимални цени-
  • продукти

Украинското правителство е възприело пресметлив подход, за да подсили потоците от приходи

Украйна подготвя промяна в своя селскостопански сектор: Въвежда минимални цени на някои продукти - 1
Снимка: БГНЕС

Украйна подготвя промяна в своя селскостопански сектор. От август новите разпоредби ще гарантират, че износът на ключови селскостопански продукти като пшеница, царевица, слънчогледово масло, соя и семена от рапица няма да падне под официалните минимални цени. Продължаващата война с Русия, която изкриви динамиката на пазара, доведе до продажба на украински стоки на по-ниски от желаните цени, за да се избегнат данъци, предава News.bg.

Украинското правителство е възприело пресметлив подход, за да подсили потоците от приходи. Чрез установяването на минимални експортни цени за определени селскостопански стоки се цели стабилизиране на пазара и осигуряване на лоялни търговски практики.

Зам.-министърът на земеделието Михайло Соколов сподели прозрения по време на уеб среща, като разкри, че тези минимални цени ще бъдат определени по данни на Държавната митническа служба, като се вземат предвид условията за доставка от предходния месец с 10% отстъпка. Соколов обаче посочи, че прилагането на тези нови правила може да не се види преди август.

През май украинският парламент предприе решителна стъпка, като измени закон, за да включи тези нови правила за ценообразуване, които официално трябва да влязат в сила на 1 юли. Въпреки това Соколов спомена, че са необходими допълнителни правителствени документи за активиране на механизма за минимални цени.

От началото на конфликта през 2022 г. Украйна се радва на специално търговско споразумение с Европейския съюз, нейната най-важна експортна дестинация. Тази настройка е предназначена да улесни по-гладките търговски потоци сред сътресенията. ЕС обаче трябваше да ограничи обема на вноса след протести на фермери в рамките на блока, които твърдяха, че притокът на евтин украински внос създава нелоялна конкуренция.

Украйна е на ръба на прилагането на стратегически механизъм за ценообразуване за своя износ на селскостопански продукти, целящ да осигури справедлива търговия и да увеличи държавните приходи сред времена на предизвикателства. Това развитие се очаква с нетърпение от търговци и анализатори, отбелязвайки значителна промяна в стратегията на Украйна за селскостопански износ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези са в Одвъдното

    11 0 Отговор
    От там ли"ПОДГОТВЯТ"???
  • 2 Ще подбие

    16 0 Отговор
    пазара на европейските селскостопански производители с отровите и ГМО-тата си.После да не реват, защо полски и други земеделци подкачат.
    Еййй, тая стара грохнала и загубила ума си Европа сама се самоубива
    Загубеняци, сър.
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    То кво им остана толко кат земя?
  • 4 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    Най Плодородният Чернозем на планетата беше във Окрайна де. Изкопаха го краварите и със кораби го извлекоха. Знам, че звучи Улаво но е Факт.
  • 5 Мухаа ха!

    1 0 Отговор
    Чернио камик вече търси " по пресметлив подход"- тоест по високи цени.Клоуня само го озвучава.Останалото ще довърши Акушерката- и нея ще назначат пак.Как ще се случи- по същия начин, както миналата година...Да помогнем бюджета на незалежная ,като всички купуваме зърно от нея.Да му мислят нашите зърнари,и разбира се,офф чето стадо за което ще мелят жито за камили и магарета- да папка лебец- глетав,мокрее,но лебец.Хванаха ни на къс повод ей,хора.А ние им се радваме и обожаваме!
Новини по държави: