Last news in Fakti

26 Юни, 2024 13:45 978 16

Внимание, севернокорейски балони! Летището в Сеул затвори пистите си

  • северна корея-
  • южна корея-
  • балони-
  • сеул-
  • ким чен-ун

Пхенян заяви, че балоните са отмъщение за пропагандна кампания на севернокорейски дезертьори и активисти в Юга, които редовно изпращат балони с храна, лекарства, пари и листовки, критикуващи лидерите на Севера

Внимание, севернокорейски балони! Летището в Сеул затвори пистите си  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Излитанията и кацанията на международното летище на Сеул, Инчеон, в Южна Корея бяха прекъснати в сряда за около три часа преди разсъмване заради изстреляни от Северна Корея балони, пълни с отпадъци, каза говорител на летището, цитиран от "Ройтерс".

Един балон се приземи на асфалта близо до пътнически терминал 2 и трите писти в Инчеон бяха временно затворени, каза говорителят.

Северна Корея изпраща през границата балони, натъпкани с боклук в Южна Корея от края на май, като стотици кацнаха в Южна Корея.

Няколко балона бяха забелязани в и около границите на летището, каза говорителят, добавяйки, че това не е първият път, когато операциите на летището - което е на около 40 километра от севернокорейската граница - са били прекъсвани поради подобни причини.

Прекъсването на вътрешните и международните полети е настъпило между 1:46 и 4:44 сутринта и оттогава пистите са отворени отново, каза Incheon International Airport Corporation.

Обемът на полетите по това време на деня обикновено е малък. FlightRadar24 показа, че през това време осем пристигащи товарни и пътнически полета са били отклонени към летищата Чонгжу или Чеджу-до в Южна Корея, а а един товарен полет на China Cargo от Шанхай е бил отклонен към Янтай, Китай.

Още няколко кацания бяха отложени, а излитанията бяха отложени с няколко часа.

Северна Корея заяви, че балоните са отмъщение за пропагандна кампания на севернокорейски дезертьори и активисти в Юга, които редовно изпращат балони с храна, лекарства, пари и листовки, критикуващи лидерите на Севера.

Южнокорейските военни в сряда съобщиха, че около 100 балона са паднали на земята между вторник и сряда, предимно в столицата Сеул и заобикалящата провинция Кьонги. Повечето носеха само парчета хартия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това не е балон

    7 6 Отговор
    Това е лично Ким

    Коментиран от #2

  • 2 Има още един въздух

    4 16 Отговор

    До коментар #1 от "Това не е балон":

    под налягане и той се крие в москва
  • 3 БСП за България и Радев

    11 3 Отговор
    Почна се! След Олимпиадата в Париж, започва Специална Военна Операция по целия свят водена от Остта на доброто Москва - Техеран - Пекин и техните поддръжници

    Коментиран от #5, #7

  • 4 гадно нали

    7 4 Отговор
    Летището ще се ароматизира с най-новите парфюми на Ким пръдливеца.
  • 5 Хаха

    6 12 Отговор

    До коментар #3 от "БСП за България и Радев":

    Хохохо от тези мажоретни армии само Китай има силна армия ! Но Китай няма да тръгне към Запада защото първо са бизнесмени и второ зная много добре че ги чака финансов крах ако го направят

    Коментиран от #6

  • 6 БСП за България и Радев

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Нацистче, тази ос е най-великата в света! Зад Москва в Южна Америка са Венецуела и Бразилия, цяла Африка ще се освободи от колониализма. Зад Техеран са Хутите, Ливан, Хамас и Египет. Зад Пекин са Северна Корея, Виетнам, но си прав. И без поддържа, Китай на практика може да освободи целия свят

    Коментиран от #8, #9

  • 7 вятъра на промяната

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "БСП за България и Радев":

    ,,Почна се."
    Какво се почна? Едните пращат с балони храна и лекарства, другите боклуци. Боклук освен боклук друго не може да изпрати. И това са едни от идолите на нашите жалки русофили. Тъжно ми е за хората с такъв мироглед. Хора с тотално повредена ценностна система.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 последен валс

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "БСП за България и Радев":

    От вчера е задействана цялата тази ос. Северна Корея изпраща балони, Китай изпраща самолети, Хамаз отиват на инструктаж в Кремъл. И тези задружни действия ако не са ръководени от един сценарист, здраве му кажи. Явно усеща, че края е близо.
  • 10 Така е!.махни ги

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "вятъра на промяната":

    Има си хора които си живеят в техен си филм
  • 11 Тея бедни диваци

    4 8 Отговор
    подкукуросани от Путин не спряха да дразнят южнокорейците с глупости. Зорлем си търсят боя
  • 12 сикара сикуро

    4 6 Отговор
    Мокрите сънища на бедния пролетариат. Да засипем богатите с боклук.
  • 13 Иво

    3 8 Отговор
    Слад като пращаха балони пълни с фекалии, сега ги пълнят с хартия, като свърши хартията, какво ще пращат? По някой гладен севернокореец? Е, поне на мен ми се струва доста тъпа тази тактика на чичко Ким! Дано и там не се изпотрепят! Но Кимчо, определено си го търси!
  • 14 атеш айдар марийка миризливка джамбаз

    4 2 Отговор
    Добър начин да се отърват от бо.клу ка и ние трябва да пращаме мръсотията към сша там без тва са си мизерници и се.ръ.т и пи.ка я.т на тротоара
  • 15 123456

    4 0 Отговор
    време е за торене ...дроп ит , дроп ит
  • 16 Руснаков

    1 2 Отговор
    Всеки изпраща каквото има...едните пари и лекарства,,,,другите лай,..
Новини по държави: