27 Юли, 2024 14:15 1 570 7

Трафикът на високоскоростните влакове във Франция бавно се нормализира

  • влакове-
  • париж-
  • франция-
  • саботаж-
  • париж 2024-
  • трафик

Саботажът предизвика хаос във Франция за старта на Олимпийските игри

Трафикът на високоскоростните влакове във Франция бавно се нормализира - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Трафикът на френските високоскоростни влакове постепенно се подобрява след саботажа, извършен в нощта на четвъртък срещу петък, броени часове преди церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж, предадоха световните агенции, като се позоваха на френските държавни железници – компанията Ес Ен Се Еф, съобщи БТА.

Цяла нощ инженери на компанията са работили, за да отремонтират участъците, на които са били извършени саботажни действия. Те са подменяли кабели и са извършвали ремонтни дейности в семафорни станции.

Саботажът предизвика хаос във Франция и наложи намаляване на влаковете и до съседни страни, като Великобритания и Белгия.

Вандали атакуваха линиите, свързващи Париж до такива градове, като Лил на север, Бордо на Запад и Страсбург на изток. Властите осуетиха атака по линията Париж-Марсилия.

По източната високоскоростна ос трафикът се е върнал към нормалното тази сутрин в 6,30 ч. местно време. По северното, южното и югозападното направление обаче по високоскоростните линии се движат средно по 7 от планираните 10 влака, като закъсненията от един до два часа средно, казва компанията Ес Ен Се Еф.

Компанията обаче уверява, че всички планове за пътуване на спортните отбори и на други лица, акредитирани за Игрите, ще бъдат осъществени и пътуванията им ще бъдат подсигурени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гошо

    9 0 Отговор
    Тая работа с френската олимпиада си е " Думба -лумба два дни -три години гладни" Абсолютен финансов пропадеж
  • 3 Хаха

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК 🐱":

    Гледаш русначета в тубата ли кукло, че те засяга?
  • 4 Ицето

    0 1 Отговор
    Илич Рамирес Санчес
  • 5 007

    6 0 Отговор
    Откриването на Олимпийските игри се състоя на 26 юли. Организаторите измислиха постановка, подобна на „Тайната вечеря“, в която вместо Исус и неговите ученици имаше брада жена и мъже, облечени като жени. В края на представлението на сцената се появи почти гол мъж в синя боя, изобразяващ древногръцкия бог Дионис
  • 6 Мдаа

    2 6 Отговор
    Поредния провал на "специална аперация" на кремълския джуджак.
  • 7 Айдар атеш марийка-миризливка джамбаз

    1 0 Отговор
    гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. и вижте как урките стават на парчета
Новини по държави: