Тема: Украйна

9 Септември, 2024 07:48 7 125 98

Евакуиращи се от Покровск: "По-страшно дори от смъртта"

  • покровск-
  • евакуация-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • цивилни

Вечерният час в Покровск започва в три часа следобед. Затова след тръгването на влака градът рязко опустява.

Евакуиращи се от Покровск: "По-страшно дори от смъртта" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

„Много е трудно да оставиш дома си. Страхът от заминаването за друг град е по-голям от страха от смъртта", казва пред ДВ Генадий Юдин, полицай от евакуационната група „Белият ангел". Той и неговите колеги работят в Мирноград - миньорско градче в Донецка област, на югозапад от окупираната Авдеевка.

Руската армия се приближава все повече до Мирноград. Фронтовата линия вече е на по-малко от 10 км, градът е под постоянен обстрел. По информация на градските власти, от населението на Мирноград, което е било 47 000 души, са останали не повече от 2 000. „Белият ангел" евакуира хората с брониран микробус, вътре има бронежилетки и каски за децата и възрастните. Както обяснява Юдин: „В града вече почти няма деца - останали са две семейства с деца, които също се готвят да заминат".

Полицаите от „Белият ангел" обикалят домовете, чиито собственици са се съгласили да се евакуират. Първият от тях не е вкъщи, а вторият не е дочакал полицаите - тръгнал пеша към гарата в Покровск, откъдето заминават евакуационните влакове. По улицата се задава жена, не в най-трезво състояние, и казва, че макар да си е купила билет, не иска да заминава. „Да, тук е страшно. Но ме е страх и да замина. Чужбина си е чужбина." Жената благодари на евакуационната група, която иска да ѝ помогне, и си отива.

Евакуация с влакове

По информация на градските власти в Покровск, там от 60-хилядното население са останали 26 000 души, от които над 1 000 са деца. Сутрин градът изглежда оживен - местните жители обикалят по улиците, сергиите на пазара са заредени. Продавачката Наталия казва, че ще мисли за евакуация едва след като продаде стоката си. „И къде да отида? Не всички имат пари да си наемат жилище." Купувачът Сергей споделя, че не планира да се евакуира, но „нали трябва да бъде спасено детето".

По обед хората на гарата стават повече. Възрастните съпрузи Владимир и Галина са в очакване на влака, с който ще заминат за едно село в Днепропетровска област, където са наели къща. „Предават града ни и това е много жалко", казва Галина.

„А аз дали ще издържа?", пита на свой ред 80-годишната Любов, седнала в чакалнята. Тя се бои от дългото пътуване - евакуационният влак пътува до Лвов 24 часа. „Кой ли ще ме погребе?", въздиша Любов.

На перона спасители и доброволци помагат на по-трудноподвижните хора да се качат на влака. „По-добре да ме убият - не искам да остана инвалид", казва 85-годишната Людмила, която пътува с дъщеря си Неля и нейната 85-годишна свекърва Екатерина. „Решихме да тръгнем, защото е много шумно и защото полицията вече ни се обади - заради моя син на 17 години." Синът, както и по-голямата дъщеря, вече очакват майка си и бабите в Киев. След това семейството ще замине за Финландия. „Много е тъжно да напуснеш мястото, където си се родил и израснал", посочва Неля.

Някои остават

Студентката Виктория също се качва на влака, но майка ѝ Светлана остава на перона. Плаче, защото също иска да замине. „Трябва обаче да останем още месец - да изкараме комбайните на полето, да продадем кравите", разяснява жената. Жал ѝ е да остави семейната ферма, но разбира, че е опасно да остава.

На перона остава и мъж, който изпраща съпругата си и сина си - той не тръгва, за да работи в мината докато не я затворят.

Вечерният час в Покровск започва в три часа следобед. Затова след тръгването на влака градът рязко опустява. Само понякога преминават военни и полицейски автомобили. Пред разрушените сгради тук-там има цветни градинки. „Навремето това беше оживен и много красив град, най-хубавият", казва пред екипа на ДВ Дмитрий, който си прави сам ремарке, за да може да откара вещите си. Съпругата му и 18-годишната им дъщеря вече са се евакуирали. Самият той твърди, че също скоро ще замине, но признава, че се занимава с вещите само, за да се намира на работа и да остане по-дълго вкъщи. „Корените ми са тук", казва мъжът.

Автор: Анна Соколова


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 леле

    132 15 Отговор
    Еврейски рев и писъци
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фен

    163 21 Отговор
    Е това е само за майданаджиите, дето искат да се евакуират. Нормалните хора, просто спокойно чакат руснаците. Лошото само е, че натовците ги ползват за жив щит...2483
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БгТопИдиот🇧🇬

    126 19 Отговор
    Жълто -синият фарцал нема да се вее вече.

    Глобалистите обичат жълто-синьото !

    Справка измислената държава косово.
  • 7 Пеевски

    82 16 Отговор
    Исторически така им се полага
  • 8 Сандо

    152 21 Отговор
    А когато избиваха населението на Донбас им беше ако не радостно,то безразлично?Ами палачинката се обърна,сега ще си понесат последствията!
  • 9 антрашпиц

    94 11 Отговор
    Това ша да е фейк новина...нали там Украйна е в нападение нам си кво туй унуй...
  • 10 Дааа

    139 15 Отговор
    На всички им беше много смешно и весело, докато нацистката армия обстрелваше градовете в Донбас! Изпитваха естетическа наслада от хорските мъки! Е сега ще ги денацифицират едно хубаво!

    Коментиран от #20

  • 11 Литературен критик

    79 11 Отговор
    Шапка им свалям на DW и майсторското перо на авторите им. Право в сърцето на читателите.
    Анна Соколова е достойна за Пулицър

    Коментиран от #40

  • 12 красито

    87 13 Отговор
    мирните хора защо не бягат
  • 13 края на салорейха

    117 56 Отговор
    Дълго време стояхте и гледахте как постепенно страната бе обхваната от нацистите на Азов и Десен сектор , стояхте и гледахте като палят хора и сгради в Одеса и резултата не закъсня . Жалко наистина но сега ще трябва да изтърпите до края на последната фашага от хунтата .

    Коментиран от #43

  • 14 Вмирисано Дойчово зеле

    126 58 Отговор
    А повече от 60% от жителите казват, че ще чакат руснаците. Клипове- бол. Дойче Зеле да не мисли, че хората не гледат и нечетат нищо освен тях. Гьобелс ряпа да яде.пред тях.

    Коментиран от #44

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 23999

    92 43 Отговор
    Путин още преди 3 месеца предложи
    на Украйна доброволно да напуснат няколко
    области, а те сега се сетили за евакуация.
  • 17 Да благодарят

    73 44 Отговор
    на Зельо, който няма да преговаря до победа над Русия.
  • 18 Мишел

    91 47 Отговор
    Днес руската армия превзе Водяное край Угледар .
    Руската армия обхваща Угледар в клещи. Същото ще става с всеки град, до който стигне фронта. Чрез обкръжаване в чувал с контролирано пропускане на обкръжените войски, се избягва разрушаването на града, характерно за фронтален щурм.
  • 19 Така е 🤔

    63 110 Отговор
    Кремълският пcиxoпат-фюрер и фашистите около него погубиха стотици хиляди руснаци и украинци.

    Коментиран от #23

  • 20 Порошенко

    90 52 Отговор

    До коментар #10 от "Дааа":

    "Докато нашите деца ходят на училище и си играят на слънце, тези от Донбас ще се завират по мазета и бомбоубежища"

    /Анна Соколова- DW/
  • 21 любител

    82 47 Отговор
    само не разбрах как ангелчетата евакуират десетки хилядди с един брониран микробус явно е само за фъшаги и явно колко обичат надрусания един микробус хора.и да ревът и да не ревът така им се пада като се кланят на краварите. хахаха
  • 22 Не мога да разбера

    49 26 Отговор

    До коментар #1 от "Коко":

    Защо използват градовете за бойно поле?
    Това сигурно е продукт на демокрацията - партизанска война от къщите на хората.
    И още един въпрос.
    Защо в такива градове не евакуират възрастни и болни?
  • 23 любител

    62 31 Отговор

    До коментар #19 от "Така е 🤔":

    искаш да кажеш надрусания комик и шефа му деменцията кравар. хахаха
  • 24 Ай ся

    80 26 Отговор
    Абе който е чист пред съвестта и не е вършил предателство и военни инвазиии не бяга. Това си го казват самите жители по клиповете. Чакат руската армия с нетърпение.
  • 25 Артилерист

    91 55 Отговор
    Разбирам драмата на тези хора, но те по никакъв начин не помогнаха, когато донбасци бяха убивани от бандеровци. Дори Запада не им помогна, въпреки, че пое гаранции за спазване на мирните международни Мински споразумения. Русия влезе да спаси Донбаското население и това стана претекст всичките западняци, начело със САЩ, да започнат войната срещу нея чрез украинците. Сега е война и Русия няма да остави нещата недовършени...
  • 26 Механик

    80 49 Отговор
    Абе, важното е, че "унижихте" Путин, нали?
    Той Покровск и без друго е едно малко село с 3 колиби и два сайванта.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 любител

    70 11 Отговор

    До коментар #15 от "Зеленски":

    прав си пич какво му пука на надрусания има си милиони и имения на запад да му мислят укрите.
  • 30 Дедо

    13 79 Отговор
    Време е на украинците ,да им дадат далекобойни оръжия и да им разрешат ,да бомбят дълбоко в Русия.

    Коментиран от #33, #36, #61

  • 31 последствията от търпението

    60 2 Отговор
    Украйна отива в нелегалност и потъва в мрак. Най-лоша ще е ситуацията със светлината и топлината тази зима в Одеса, Харков и Киев, където може да няма светлина изобщо до 16 часа, каза А. Харченко, директор на Центъра за енергийни изследвания.

    „В Украйна има няколко слаби места в енергийната система. Това са Киев, Одеса и Харков, където сега е най-зле. Това са големи градове, Харков по принцип е под пряк обстрел, там всяка подстанция и всяка мощност могат да бъдат унищожени всеки момент. Там има най-големи военни рискове.

    Киев и Одеса са огромни точки на потребление; Одеса почти няма собствено поколение. Сега там се монтират генераторни мощности, които, дай Боже, ще могат да осигурят водоснабдяване. Ще е много добре, ако успеят да пуснат нещо, което да осигури водоснабдяване и поне половината топлоподаване на града.

    Киев е изключително дефицитен град. Чернобилската станция някога е била построена за Киев, основно за да му осигури енергия. През зимата на Киев му липсват 800-900 мегавата мощност, която трябва да се докарва отвън. Ако няма откъде да ги доставите , нека бъдем честни, това означава, че жителите на Киев ще останат без електричество.

    Тоест, ако Киев бъде прекъснат от външни енергийни доставки, жителите на Киев ще стоят без електричество по 16 часа на ден и това ще бъде норма“, каза Харченко.
  • 32 БАНко

    66 7 Отговор
    НАТООВЦЕ , ПОКАЗВАТЕ САМО ХОРА ПОСЛУШНИЦИ НА ХУНТАТА НА НАТОВСКАТА ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА ,
  • 33 Дедко,

    44 1 Отговор

    До коментар #30 от "Дедо":

    А задаваш ли си въпроса защо не им дават? Елементарно е .....мисли.
  • 34 Мммммм

    13 71 Отговор
    Навремето това беше оживен и много красив град, най-хубавият", казва пред екипа на ДВ Дмитрий



    Всички градове в Украйна са били така, преди да дойде руския мир! Руския мир е само разруха.

    Коментиран от #39, #58

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Механик

    76 4 Отговор

    До коментар #30 от "Дедо":

    Ама ти сигурен ли си, че ако ударят дълбоко в Русия ще победят?
    Щото нали виждаш като "нахлуха" в Курск какво стана? Вместо да правят "курска капиталистическа република", се оказа, че Покровск ще стане "малко село с две колибки и един сайвант".
  • 37 Гордостта на Тарра

    53 3 Отговор
    Ама как така Дойче зеле да не се объркал уж чета в някви форума че укрите са стигнали до Москва и Путин бягал в паника..
  • 38 Софиянец

    59 4 Отговор
    А що така бе? Зелето каза, че е отблъснал всички атаки на руската армия и благодари на славните всу-та :D

    Кой кого лъже, хахахаха
  • 39 Механик

    80 6 Отговор

    До коментар #34 от "Мммммм":

    И кой ви ги построи тия градове? Не бяха ли руснаците? Кой ви построи атмни станции? Кой ви построи заводите? КОЙ? Руснаците, нали?
    Е, сега руснаците се върнаха за да си вземат подаръците обратно. Понеже се оказахте крайно злобни и неблагодарни. За това и ще изгубите всичко.
  • 40 Мара Джамбазова

    43 2 Отговор

    До коментар #11 от "Литературен критик":

    Колко ли и плащат на тая?
  • 41 Порцеланова кукла

    60 3 Отговор
    Да помислим реално над нещата.. хубаво помощ за Украйна но някой замислял ли се е какво ще стане с тая всичката помощ .. ЕС налива милиарди в каца без дъно .. Путин така ли иначе напредва лека полека може и това е целта бавно и НАТО ЕС да наливат още ли още .. та да кажеш че след 5 г Украйна изчезна.. всичките тия заеми кой ще ги оправя .. те сега са няколко стотин милиарда.. ЕС ще ги открадне от гражданите на страните като данък..
  • 42 Урааа!

    54 5 Отговор
    Слава на Руската Освободителна Армия!
    Работайте братья!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 АЙДЕ БЕ

    61 25 Отговор

    До коментар #44 от "Много рускиФъшкии ядеш...":

    Ще го сринат, щом нацистите се крият в града. И ще направят нов като Мариопол.

    Коментиран от #51

  • 46 Хаха

    43 12 Отговор
    Войната може да приключи днес, но зелетата са им по важни парите. Дреме им за некви укри
  • 47 Ха ха ха

    56 4 Отговор
    Нали като изоглавени подскачаха с викове Москаляку на гиляку, а сега ох майко бият ме. Досущ като подскачане то у нас с викове кой не скача е червен. Разликата е само че още не са започнали да ни трепет и нас. Но ни трепят морално по евроценностно начин.А децата ни се опитват да превърнат в горди хомосексу@листи. Което си е равносилно на унищожение на една нация и подмяната и с друга.
  • 48 Отреазвяващ

    41 5 Отговор
    Че кой ви кара да се евакуирате?Гузен негонен бяга.
  • 49 Симо

    52 2 Отговор
    Да се евакуират без страх! Като гледам около мен, десетки хиляди украинци огласят със смях и закачки иначе тихият ни и спокоен град. Не виждам никаква тревога, скръб или тъга по изгубената родина. Напротив, доста по-огрижени ми изглеждат местните, дето са си у дома. Уникална приспособеност на новодошлите. Скоро ще започнат и да ни поучават, напътстват и направляват по пътя ни към ЕС.
  • 50 По бандеровски

    42 4 Отговор
    Разбрахме, че всички оставащи са подпийнали и не наред с главата. А военния полицай натовари жената и дъщерята на влака, отива да тършува по къщите и да тормози останалите.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 фАНТОМасс

    42 11 Отговор
    Войната продължава , защото това е изгодно на САЩ !
  • 53 Татоти

    41 5 Отговор
    Войната е страшно нещо, може би колкото чумата. Трябва да внимаваме тук да не дойде, въпреки, че натам са ни запътили. Не се чудя защо тук пък не са написали и ред за над 60 000 евакуирани от Курската област. Там сигурно се отнася за друг свят и за друга война?!?? А и нищо не пишат тук за евакуираните от Донбас и Логанск мирно население преди 2022 г. Там сигурно такива неща не се случваха, а и такива снимки няма. Само дето гледам, че тази снимка се върти по още няколко статии тук отпреди.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Асвабаждение

    5 38 Отговор
    Ама по руски

    Коментиран от #66

  • 57 хахаха

    38 5 Отговор

    До коментар #51 от "А ще съживят ли убитите,":

    Укронацитата - при Бандера, в ада. Русите са в рая.
  • 58 Градовете са построени

    48 5 Отговор

    До коментар #34 от "Мммммм":

    и благороден от руския мир, укропо-нацисткия ги остави на произвола на съдбата а за 10 години ги превърна в крупни логистични и отбранителни обекти заради натовските съветници да се ползва населението като щит, знаейки, че руснаците не са изроди като тях да стрелят и бомбят дори и цивилни. Но руснаците имат друга тактика и лечение за това и я прилагат успешно.
  • 59 Трол

    20 1 Отговор
    Бахмут 5.0 версия.
  • 60 Абре

    46 5 Отговор

    До коментар #51 от "А ще съживят ли убитите,":

    Путин още преди 3 месеца предложи
    на Украйна доброволно да напуснат няколко
    области. Сега укрите да не реват, че напълнили кладбищата.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 да да

    28 3 Отговор
    дойче зеле пак с разтърсващи снимки..гьобелс ако имаше интернет...но пък сорос има всичко..
  • 63 Иван С

    32 1 Отговор
    " По улицата се задава жена, не в най-трезво състояние, и казва, че макар да си е купила билет, не иска да заминава." Това ми прилича на един виц: Израелски дядо коледа в детска градина: А сега кое от вас деца ще пожелае да си купи от тези прекрасни подаръци? При евакуация кой си плаща билетите? само украинците май
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Жителите на сирия

    20 1 Отговор
    Са ПОТРЕСЕНИ..
  • 66 россиян..

    24 1 Отговор

    До коментар #56 от "Асвабаждение":

    По добре по рускии-отколкото по украйнскии..09.09.44 год трети украйнски фронт влиза в бг-то,и слага большевиките на трона бкп-днес 21 век-бсп..декреть на йосиф-красная да не се занимава с второстепенни государства,наша главная цель-берлин.
  • 67 ахххх

    18 5 Отговор
    я не сакам това да чета,я чекам Курск да падне,кво стана там,напредваме ли към масква?що ми пишете глюпости?
  • 68 Препил си с к0зяшкифекалии

    27 1 Отговор

    До коментар #44 от "Много рускиФъшкии ядеш...":

    и виеш на умряло. Бандерите се крият по панелките не руснаците.
  • 69 Перо

    30 1 Отговор
    За всичко са виновни превратаджийте от 2014 г. и последвалите два ционистки режими с политиките на геноцид, неспазване на международните договорености и агресивна анти-руска провокация, стимулирана и финансирана от Запада! Вторият ционистки шут даже забрани повече президентските избори и се произведе в доживотен султан на султаната! Такъв диктатор не е имало нито в Ирак, нито Либия, Сирия, Иран или друга страна от третия свят! Каква демокрация, какъв ЕС, какво НАТО, каква Европа за режима в Киев? И ние плащаме милиони евра помощи и им отглеждаме населението на първа линия на морето!
  • 70 Харон

    3 26 Отговор
    затова трябва колкото се може по-бързо да се разреши далекобойното удряне по русо фашистите.
  • 71 Свободен

    2 28 Отговор
    С такива разкази само захранват извратената психика на путинофилите!
    Все едно да разказваш на педофил страданията на дете при насилие!
    Вместо тях, трябва да се разказва за слабостта на Русия, калпавото й въоръжение и деградиралото й общество.
    Така и злобата на путинофилите ще се превърне в отчаяние, защото те по принцип са доста страхливи, а обичат да са в краката на силния, а не да са на страната на слабия!

    Коментиран от #72

  • 72 Двукрак к0зяшки лаврак

    22 2 Отговор

    До коментар #71 от "Свободен":

    ти ли пишеш за злоба, ве Йовчо..По големи комплексари и злобари от вас няма. Айде поцвърчи си, белким ти олекне.
  • 73 Альоо

    19 0 Отговор
    Джурналята, да намалите малко тъпата пропаганда?
  • 74 Павел Николаев

    17 0 Отговор
    Нямаше ли някаква по-правдопобобна снимка да сложите?
  • 75 Хи их хи

    15 0 Отговор
    А снимката е от 8 Август миналата година!
  • 76 Госта..

    10 0 Отговор
    Гл. РедАкТор как може да се пускат вече две ПолИтнекоректни статии от сутринта - събудете се . После ????
  • 77 Разбира се

    19 0 Отговор
    За всички загубени градове заблуждаваха, че били сринати до земята и всички жители са избягали, но после се оказа съвсем друго. В цял Донбас очакват руската армия за да си отдъхнат.

    Коментиран от #84, #94

  • 78 ники

    16 0 Отговор
    Войната е страшна, а тя се води на десетки места по света... Стотици хиляди човешки животи загубени, разбити....Защо? ! Заради интереси.... До кога?! Страх от Бог нямат ли тези, които са виновни за това? Смятат, че ще останат безсмътртни с милярдите които трупат...Е, няма.... Нито ще са безмъртни, нито ще вземат парите, дворците, яхтите ..... с тях... Мъката няма цвят на кожата, няма религия, няма етнос... Ние да сме благодарни, че чуваме вой на сирени само на 2 -ри юни....

    Коментиран от #93

  • 79 Хаха

    20 0 Отговор
    В Мариупол също уж никой не беше останал. Дори самият град вече го "нямаше". Това се тиражираше по всички западни медии 24/7. Оказа се пълна измишльотина.
  • 80 Главен Редактор

    12 0 Отговор
    Поради грешка във издаването , рашъните са на 20км от Покровск, да се чете рашъните са на 5км от Покровск. Извиняваме се за грешката
  • 81 Истината

    0 21 Отговор
    Руските убийци трябва да бъдат спрени на всяка цена , незабавно трябва да започнат ракетни атаки на градове вътре в Русия, докато хората не се осъзнаят и не махнат наркована с ботокса Путин.

    Коментиран от #82

  • 82 БгТопИдиот🇧🇬

    13 0 Отговор

    До коментар #81 от "Истината":

    Спирай ги ве сървул дивански !
  • 83 Анонимен

    18 0 Отговор
    Жириновски беше казал най-точно:"Украинците умират за Америка, молят се на Европа, продават се на Израел и за всичко това обвиняват руснаците"!С едно изречение е казано всичко.
  • 84 Истината

    1 7 Отговор

    До коментар #77 от "Разбира се":

    Ама разбира се, че разрушенията на украински градове от руската освободителна армия са мит.
    Вижте как е облагородена Маринка! Е, затова украинците посрещат с радост руската армия. Кой ли не иска такова облагородяване на града си?

  • 85 Иван

    11 0 Отговор
    Укро боклука и полските наемници да напуснат града и всичко ще бъде наред, няма да има нужда от евакуация.
  • 86 Смешник

    9 0 Отговор
    Хората остават защото чакат руснаците да ги освободят
  • 87 смърта иде в БАНКАИ

    0 4 Отговор
    аре ебебб ХАААмериканците .. наи верниа саузник на монголските щати.. уУУУУУУУ.. по4ваите д аги бомбите у ПРО СИИИ
  • 88 Българин

    6 0 Отговор
    Резултатът е този, защото Зеленски отказва да преговаря с Русия. Жертвите на Украйна са резултат от ината на Зеленски.
  • 89 Поредните сорос лъжи

    11 0 Отговор
    Мирните хора не бягат никъде ,а очакват руснаците да освободят града им от укронацистите.
  • 90 404

    4 0 Отговор
    по стара снимка нямате ли?
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Констатираща

    4 0 Отговор
    Тъжно и жалко е, като при всяка война, но кой я предизвика? Кой изправи два братски народа един срещу друг, когато те бяха едно цяло и всички придобивки ги имат оттогава? Не може да се предполага, че след разделането на Украйна с Русия, нещо е станало по-добре за нея, както и в останалите страни от СИВ, които както и ние, се чудят кой път да хванат, за да се възродят икономически. Да вярваме, че след успешното приключване на СВО, Русия ще помогне на Украйна да се възстанови по-добре от изходното положение, ако не се намесват външни сили. Двете страни трябва да се разберат и взаимно да "оближат раните си", получени от алчните хегемони, които не се спират пред нищо, в стремежа си да завладеят света и природните богатства на другите страни и да живеят наготово, превръщайки ги в колонии.
  • 93 Констатираща

    4 0 Отговор

    До коментар #78 от "ники":

    Така е "Господ бави, но не забравя".
    Една жена, която крадяла цветя от гробищата и ги препродавала там, със спечелените пари си купила стенен часовник, но веднъж, той паднал на главата й и я убил. Така, че държавите, които печелят от войни и търговия с оръжия, рано или късно ще платят за това.
  • 94 Констатираща

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Разбира се":

    Изглежда, така е навсякъде, така е било и при нас на днешния ден, преди 80 години, макар че сега нещата се преиначават, както и цялата история е в полза на определени среди.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Вергил

    1 0 Отговор
    България трябва да приема бежанци от Украйна и Русия а не престъпници от Азия.От Украйна може да приемем много българи както и хора от Русия който са против войната.Защото войниците ограбват, изнасилват и убиват.
  • 97 ВЕНКОВ

    1 0 Отговор
    Има изостанали и пустеещи села където може да бъдат заселени украинци.Защото този народ е като пушечно месо.
  • 98 Нинов

    1 0 Отговор
    САЩ със задоволство гледа как се избиват два славянски народа. Затова не дават оръжия на Украйна с по далекобоен обстрел.Ако им дадат такива оръжия Путин ще се подчини и ще бъде съден.В противен случаи като удавник за сламка ще използва атомно оръжие. Тогава и краварите ще бъдат засегнати. Дори войната може да се премести в САЩ.
Новини по държави: