12 Септември, 2024 04:59 820 14

Байдън за 11 септември: Терористите си мислеха, че ще ни поставят на колене

  • сащ-
  • джо байдън-
  • 11 септември

Президентът на САЩ участва в церемония в памет на трагедията от 2001 година

Байдън за 11 септември: Терористите си мислеха, че ще ни поставят на колене - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви по време на церемония в памет на трагичния 11 септември 2001 година, че преди 23 г. терористите са сгрешили, като са си мислели, че ще поставят американците на колене, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън и вицепрезидентката му Камала Харис, кандидат на Демократическата партия за президентския пост на предстоящите избори на 5 ноември, пристигнаха в щата Пенсилвания, след като почетоха жертвите от атентатите в Ню Йорк заедно с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, претендент на републиканците. Тримата застанаха заедно на "кота нула".

На 11 септември 2001 г. терористи на „Ал Каида“ отвличат четири самолета и извършват с тях атентати в Ню Йорк, в щата Пенсилвания и срещу сградата на Пентагона, при които загиват 2977 души.

На националния мемориал "Полет 93", изграден от бял мрамор, в Шанксвил, щата Пенсилвания, президентът на САЩ бавно е поставил ръка върху положения от него венец, за да отдаде почитта си на 40-те жертви в самолетната катастрофа край Шанксвил, описва Ройтерс. Байдън и Харис са разговаряли с доброволци от местната противопожарна служба пред 40-те знамена в памет на жертвите, като се спрели за малко, за да уважат друга церемония.

"На този ден преди 23 години терористите си мислеха, че може да прекършат нашата воля и да ни поставят на колене. Те сгрешиха! И винаги ще грешат. В най-мрачния час ние видяхме светлина. Пред лицето на страха ние се обединихме - за да защитим нашата страната и за да се подкрепим един друг", заяви Байдън пред Пентагона, където заедно с Харис също положиха венец, обвит в цветовете на националния флаг - бяло, синьо и червено.

"Дължим на патриотите от поколението на 11 септември нашата почит. Никога няма да можем да им се отплатим", допълни държавният глава.

В Шанксвил президентът изнесе и реч за нуждата от двупартийно единство. Той подари шапка на симпатизант на опонента на партията му - Тръмп, като в замяна получи шапка с лого на предизборната кампания на кандидата на републиканците, която сложи на главата си.

Самият Тръмп също посети мемориала в Пенсилвания. "Това е тъжен, много тъжен, ужасен ден. Никога не е имало друг такъв ден", каза той пред телевизия "Фокс нюз".


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дучо

    21 1 Отговор
    То дедо джо и без терористи си пада насекъде
  • 2 М3 голд

    31 1 Отговор
    Това за четирите самолета на Ал Кайда е такава измислица, че ме е срам. На времето излезе книга от американски автор, доказваща, че това е подготвено на място престъпление за улесняване срутванията. И че Ал Кайда е вкарана в плана, и с подхвърлените паспорти, и с отклоняване присъствието в кулите на работещите там евреи и още, още..... Жалко за жертвите! Мир на праха им. Жалко и за кулите! А измисления самолет, атакувал Пентагона? Нямаше нито парченце от него след неясните разрушения.
  • 3 Щом е така,

    0 10 Отговор
    КЪДЕ ДЕНАХТЕ МИТРОФАНОВА????!!!!!
  • 4 Баце ЕООД

    9 0 Отговор
    И продължава Байдъна "а то се оказа, ние и сами можем"
  • 5 След 11ти

    1 2 Отговор
    Септември Съединените Щати не са същите. Кой, как защо, не е важно. Важното е, че светът се промени.
  • 6 На 11 септември празнувам

    4 0 Отговор
    Играя танца на радостта. Талибанските чалми са щастливи. А големия сатана също. Само радост. Собствените жертви са допустими.
  • 7 Изкуфелия Джо

    19 0 Отговор
    Продължава с опорката алкайда и любителите пилоти камикадзе от Ал Кайда. На 11-ти септември имаше голямо учение на НОРАД и много изтребители във въздуха, които мохеха да свалят "отвлечените" самолети още след излитането. В сутрешните полети има по 10-15 пътника плюс екипажа и жертвите щяха да са много малко на брой.
    От друга страна, имаше разработена система за дистанционен контрол на пътнически самолети, още преди военните дронове да влязат на въоръжение. Така че, кулите си ги събориха сами, да имат повод за война с Афганистан и да цоцат още милиарди от бюджета. Затова и беше целият цирк по телевизията.
  • 8 Ний ша Ва упрайм

    4 0 Отговор
    ндаааа след 20 лазарника износ на мак от Афганистан бягаха през глава
  • 9 Ха-ха-ха

    8 0 Отговор
    Те на са "на колене"! Те са в сената, в конгреса, в пентагона, в СЗО, в трилатералната комисия, в световната банка, във фед....
    А цялата планета е на колене.
  • 10 Били са подземни

    6 0 Отговор
    Атомни взривове. За да се получи разрешение за строителството, още преди да ги строят е трябвало да се подготви надежден начин на отстраняването им, когато са остаряли вече. И така, под тях дълбоко в основите са били поставени малки атомни заряди. При подземен взрив, всичко в зоната на поражението се превръща в прах. А в земята огромно кълбо лава. Така кулите "изчезнаха" за секунди и се превърнаха в пепел. А самолетите бяха от Холивуд за простолюдието.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост666

    2 0 Отговор
    Избихте невинни хора само за да водите война но не на своя територия .
  • 13 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    Едно голямо шоу за баламите . Отвличат самолети но никой не реагира от контрол на полетите за изменения курс.
  • 14 И накрая

    1 0 Отговор
    Въртяха,сукаха и накрая - тая дата е рожденият ден на арабската стратегическа авиация.