Тема: Украйна

16 Октомври, 2024 19:09 1 640 99

Говори Берлин: Няма да спрем помощта за Украйна, но трябва да намерим вариант за край на войната

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • германия-
  • олаф шолц-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

По време на тези възможни преговори никога няма да се вземат решения "без знанието на Украйна и без координация с нашите най-близки партньори", подчерта Олаф Шолц

Говори Берлин: Няма да спрем помощта за Украйна, но трябва да намерим вариант за край на войната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Олаф Шолц говори в Бундестага и заяви необходимостта да се намерят начини за прекратяване на войната в Украйна, пише Би Би Си, цитирайки АФП.

"Наред с ясната подкрепа за Украйна, време е да направим всичко възможно, за да проучим как можем да стигнем до ситуация, в която тази война да не продължава безкрайно", каза канцлерът, цитиран от АФП.

Още новини от Украйна

В тази връзка Шолц потвърди готовността си да разговаря с Владимир Путин. "Затова също така е правилно, че ако ни помолят, ще говорим с руския президент", цитира ДПА.

По време на тези възможни преговори "никога" няма да се вземат решения "без знанието на Украйна и без координация с нашите най-близки партньори", подчерта Шолц.

Партиите, които съставляват управляващата коалиция в Германия, губят популярност, до голяма степен поради две антисистемни партии, които се застъпват за прекратяване на военната помощ за Украйна и преговори с Путин : крайнодясната Алтернатива за Германия и левицата и Съюзът на Сара Вагенкнехт."


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    53 7 Отговор
    Пак Руски танкове във Берлинистан, за да се проветрят куклите на краварчето и тва е!

    Коментиран от #33, #54

  • 3 Мишел

    9 50 Отговор
    Да припомня: На 24 февруари 2022 г. Владимир Путин във видеообръщение по руската държавна телевизия обяви СВО като една от целите е демилитаризация( разоръжаване) на Украйна и сваляне на нацисткия режим в Киев! Резултата- след 31 месеца войната е вече на руска територия. Президента на Украйна Володимир Зеленски си е все така президент и обявен за най влиятелен мъж и политик на 2023 г. А кума на Путлер Медведчук който бе гласен за заместник на Зеленски и бе депутат в Украинската рада от проруска партия бе затворен в клетка и жужето бе толкова огорчен задето го е подвел че украинците ще посрещнат рашистите с цветя че отказа да го спаси при размяната на пленници. А и другия резултат над 900 хиляди рашняци са при Кобзон а боевете са на рашистка територия. Някой ако преди 32 месеца ми бе казал че Рааассия е толкова жалка ,слаба и безпомощна и ще стане за гавра на цял свят щях да го помисля за луд.

    Коментиран от #52, #81, #94

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гробар

    44 7 Отговор
    Варианта е един - украйна обратно в СССР.

    Коментиран от #69

  • 6 Зелката на Зелю

    49 7 Отговор
    Най-добрият вариант е укр0пите най-накрая да се съвземат, да се вземат в ръце и да отвъртят зелката на Зелю. После набучена на шиш, някъде на видно място в Киев
  • 7 ТаумВзе

    11 46 Отговор
    Украйна и НАТО убиха над 1 милион руснаци от началото на руската специална военна излагация.

    Русия я чака бой, унижение и разпад. Колкото ядрените оръжия спасиха СССР, толкова ще спасят и Русия.
  • 8 Порно

    33 3 Отговор
    Разбира се, няма да спираме помоща , само ще я позабавим и намалим!
  • 9 Град Козлодуй

    24 8 Отговор
    Слава на Великия Сталин! Най-великият лидер на всички времена! Трябва да построим паметник на Вожда в София и Козлодуй!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Обърках се

    38 3 Отговор
    Значи хем до скоро реваха, че искат да арестуват "диктатора" Путин а сега искали да разговарят с президента Путин...странна работа!

    Коментиран от #70

  • 12 гост

    6 30 Отговор
    Руската академия на науките: Краят на Русия като енергийна суперсила наближава
    Бумът на електромобилите и зелената енергия в Китай подкопава търсенето на руски петрол и въглища . Безграничното партньорство" с Китай, с което Кремъл обича да се хвали, всъщност не е толкова безгранично. Икономическата политика на Пекин залага бомба със закъснител под сектора на изкопаемите горива на Русия и зависещия от техния износ бюджет. Бързото преминаване към възобновяема енергия и електрически превозни средства вече започна да подкопава търсенето на въглища и петрол от Русия, пише The Moscow Times, като се позовава на документ на руската Централна банка.
    Анализаторите на банката признават тази заплаха. Тенденциите, наблюдавани в Китай, "повдигат въпроси за дългосрочните перспективи на руския износ от прилагането на активна климатична политика, включително в приятелски страни", се казва в главата "Енергийният преход в Китай възпира търсенето на петрол" в бюлетина на Отдела за изследвания и прогнози на Централната банка "За какво говорят трендовете".

    Коментиран от #16

  • 13 Последния Софиянец

    24 4 Отговор
    Зеленски иска немски войски в Украйна.

    Коментиран от #19, #20

  • 14 Механик

    6 32 Отговор
    Мизерна раша е атакувана. Унизявана и гаврена . На запад всичко е спокойно. Весел и щастлив живот, забавления и радост. В мизерна раша въздушни тревоги хехехе,огнени взривове,евакуация на стотици хиляди цивилни от домовете им, унищожени летища,военни и командни пунктове...блатата са в ужас
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    2 22 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Краят на Русия като енергийна суперсила наближава, бият тревога пък експерти от Института за енергийни изследвания на Руската академия на науките.
    В продължение на няколко десетилетия Китай имаше основен принос за растежа на потреблението на петрол, но ако през 2023 г. този принос беше почти 70%, то още през 2024-2025 г. ще падне до 20%, прогнозира Международната агенция по енергетика (МАЕ).
    Китайската икономика се променя фундаментално. Периодът на мащабно изграждане на инфраструктура и недвижими имоти и създаването на множество индустрии приключи. Ситуацията се влошава от кризата на пазара на жилища, която продължава вече четвърта година, което доведе до спад в търсенето на рафинирани петролни продукти - лек дизел, който се използва в строителната техника и транспортирането на материали, и нафта (в резултат на намаленото производство на пластмасови продукти, използвани в сградите), отбелязва МАЕ в доклад от септември. Експертите на агенцията смятат, че "само тази година тези промени ще намалят търсенето на петрол с 400 000 барела на ден".

    Коментиран от #21

  • 17 Възpожденец

    3 32 Отговор
    Има само един план за победата на Украйна и не може да има друг. Западът трябва да й достави поне половината от всичко необходимо за постигане на оръжеен паритет с Русия.
    Без дори една четвърт от необходимото, украинските въоръжени сили ритат в зъбите руската армия вече почти три години. И ако някой иска да спори, че загубата на 1000 кв. км за година, причинявайки толкова мащабни загуби на хора и техника - това не е „удар в зъбите“, помислете отново. Даже не говоря как изгониха руснаците от Харковска област и влязоха в Курск.
    Западът трябва. Защо точно? Защото победата и дори „непоражението“ на Русия ще доведе до катастрофални последици за цяла Европа, Америка и нейните съюзници. Да не говорим за факта, че Украйна се отказа от ядрено оръжие под западни гаранции.

    Коментиран от #22, #40

  • 18 аз#СВО

    5 26 Отговор
    Русия спира опитите си да произведе самолет СТЕЛТ.Няма части.
  • 19 Гробар

    20 6 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Император Ким ще прати 200 хиляди. Колко ще изпрати Шолц?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    2 19 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    "Нарастващите продажби на електрически превозни средства и камиони, задвижвани с втечнен природен газ, структурно намаляват търсенето на бензин и дизелово гориво“, заявяват анализаторите на Банката на Русия. "През август изоставането в обемите на рафиниране на петрол спрямо миналогодишната траектория в Поднебесната империя се увеличи до 9%, а в производството на дизелово гориво – до 11%".
    От началото на пролетта са произведени по-малко петролни продукти и по-специално дизелово гориво, отколкото през същия период на 2023 г. и скоро цифрите ще паднат под нивото от 2022 г. Това все още не се е случило поради ефекта на ниската база от януари до август 2022 г., когато китайските власти въведоха локдаун в градове с милионно население, опасявайки се от нова вълна от коронавирусни инфекции. Сега обемите на нефтопреработката и производството на дизелово гориво заплашват да паднат до нивата от предходното десетилетие.

    Коментиран от #27

  • 22 Прокопи Катъра

    26 4 Отговор

    До коментар #17 от "Възpожденец":

    Западът вече е третия свят нищо не може да прати само може да се моли на Императорите за милост.
  • 23 алоуу Берлин

    27 3 Отговор
    ВИЕ СТЕ ОКУПИРАНИ ОТ 45 И НЯМАТЕ ДУМАТА.
  • 24 А бе

    5 28 Отговор
    Намесва се НАТО и войната спира, а Путин на съд, ако не се гръмне преди това.

    Коментиран от #31

  • 25 Васил

    3 24 Отговор
    Едва ли има вариант да се преговаря с диктатор.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 гост

    2 18 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Според Ръсел Харди, главен изпълнителен директор на петролния търговец Vitol, търсенето на бензин, което представлява около 20% от потреблението на петрол в Китай, може да достигне своя връх още през 2024-2025 г. - "не защото никой не кара (коли), а просто защото автомобилният парк постепенно се прехвърля към електрически превозни средства" (цитат от Bloomberg).
    През юли и август повече от половината автомобили, продадени в Китай, са били нови електрически превозни средства (NEV) – електрически автомобили и plug-in хибриди. През август продажбите им за първи път надхвърлиха 1 милион, надхвърляйки съответната цифра за 2023 г. с 43,2%. Към края на тази година NEV ще заемат 50% от продажбите, а през следващата ще превишат тази граница, прогнозира Китайската асоциация на производителите на пътнически автомобили.

    Коментиран от #30

  • 28 Реалност

    6 22 Отговор
    ❗️ Русия не търси честен свят. Путин иска само война. Трябва да променим обстоятелствата, така че войната да свърши, независимо какво иска Путин.
    ❗️ Путин трябва да види, че неговите геополитически изчисления губят. Руснаците трябва да почувстват, че техният цар е загубил геополитически за света
    ❗️Украйна е във война с три държави - Русия, Иран и КНДР
  • 29 Окупираните от сащ

    20 1 Отговор
    Нямат думата.квото им кажат твя плямпат
  • 30 гост

    2 16 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Активният преход на Китай към електрически превозни средства води до изместване на структурата на потреблението на енергия от петролни продукти към електроенергия, отбелязват анализаторите на Централната банка. Ръстът на производството на електроенергия през първите осем месеца на 2024 г. възлиза на 5% - "основно за сметка на възобновяеми енергийни източници (хидроенергия, слънчева и вятърна енергия) с намаление на въглищната генерация". В зелената енергия Китай сега играе същата водеща роля, която играеше преди в потреблението на изкопаеми горива. Главният изпълнителен директор на МАЕ Фатих Бирол даде "само един пример" в сряда: "Слънчевата енергия се разраства в Китай с такова темпо, че до началото на 2030 г., след по-малко от десетилетие, само производството на слънчева енергия в Китай може да надхвърли днешното съвкупно потребление на електроенергия в Съединените щати."

    Коментиран от #34, #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Украйна ще победи zлото жуженце !

    5 19 Отговор
    Всяка приказка завършва с добър край !
    Шарл Перо
  • 33 Щом каазваш....

    7 14 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    След 80 години немски танкове газят в Курск.

    Коментиран от #49

  • 34 гост

    5 18 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Руските производители на въглища вече са започнали да усещат ефектите от този енергиен преход. Според някои експерти индустрията навлиза в най-тежката криза в постсъветската история. Докато петролът и газът все още се доставят в Европа, макар и в малки количества, в Европа, износът на въглища (за който отиваха около половината от добиваните количества) трябваше да бъде напълно преориентиран към няколко купувача в Азия. Но Китай намалява вноса и наложи мита върху руските продукти. В резултат на това доставките за там през първата половина на 2024 г. са намалели с 8% и не се очаква растеж, оплака се министърът на енергетиката Сергей Цивилев през септември.

    Коментиран от #36

  • 35 Киро Шприца

    20 3 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    А на нас Урсулът ни каза да закриваме Козлодуй.
  • 36 гост

    0 13 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Индия пък, според Центъра за изследване на енергията и чистия въздух (CREA), е намалила вноса с 55%, а Турция с 47% (не напразно анализаторите на Централната банка се опасяват от дългосрочни последици от действията на приятелски страни). Общият износ на въглища от Русия през януари-юли е намалял с 11,4% до 112,6 милиона тона.

    Енергийният преход и демографията (населението на Китай започна да намалява през 2022 г.) ще продължат да оказват влияние върху икономиката и търсенето на петрол за дълго време, каза Джеф Къри, главен стратег на фонда за частни инвестиции Carlyle Group и бивш директор на глобалните проучвания на суровините в Goldman Sachs.

    Коментиран от #39, #41

  • 37 Хе хе...

    21 3 Отговор
    Тия окончателно инфантилясаха.
    Ще си говорим с Русия, няма да си говорим с Русия, ама все пак ще си говорим с Русия...
    Ще си правим мирна конференция без Русия, ама после ще си правим мирна конференция и много искаме да дойде и Русия...
    Перемога ще правим...
    Мирен план ще правим...
    План за победа ще правим...
    Инфантили!
  • 38 Мда

    3 11 Отговор

    До коментар #10 от "Путлер с пълен памперс в бункера":

    Руснаците са затрили в пъти повече славяни от всички араби и англосакси взети заедно.
  • 39 гост

    2 16 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Краят на Русия като енергийна суперсила наближава, бият тревога експерти от Института за енергийни изследвания на Руската академия на науките (ИЕИ РАН). Според техните оценки през следващите 25 години икономиката ще загуби 40% от износа на горива, а приходите от него ще намалеят 2,8 пъти. Ако през 2021 г. Русия е изнесла петрол, въглища и газ на стойност 821 милиона тона условно гориво, то до 2030 г. тази цифра ще падне до 583 милиона тона, до 2040 г. - до 561 милиона тона, а до 2050 г. - до 486 милиона тона.

    Валутните приходи от износа на въглеводороди в сравнение с предвоенната 2021 г. ще намалеят повече от наполовина до края на това десетилетие - от $315 млрд. на $146 млрд., а до средата на века - почти три пъти, възлизайки на едва $114 млрд..

    Коментиран от #43, #66

  • 40 Така е

    4 16 Отговор

    До коментар #17 от "Възpожденец":

    Да припомним датата 01 октомври 2024 г., на която, според заповед на диктатора Путлер, Курска област трябваше да бъде освободена от 10 000 нашественици. Не я изпълниха, нямат сили. Сега на колене се молят на Ким да им изпрати бойци, че в московията са останали само амбpиажи !

    Коментиран от #44

  • 41 Дедо Джо

    19 3 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Това няма никакво значение за страна, която е самодостатъчна. Да му мислят евроклошарите.

    Коментиран от #55, #61

  • 42 Ами

    20 3 Отговор
    Колкото и ресурси да налива запада срещу Русия, няма как да я победи. Но най-вероятно западът ще се разори.
    Точно заради това в западните държави набират популярност проруски настроени партии.
  • 43 гост

    0 13 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Износът на петрол и петролни продукти, според прогнозата на Руската академия на науките, до средата на 21 век ще бъде с една четвърт по-нисък от преди войната (167 милиона тона годишно срещу 217 милиона), а приходите от него ще спад 3,4 пъти - от $238,2 милиарда на $70,8 милиарда. Износът на газ, който се срина до нивата от 1985 г., след като Газпром загуби европейския пазар, ще се възстанови до 193 милиарда кубически метра годишно, но ще остане с една четвърт под нивата отпреди войната (259 милиарда кубически метра). В същото време приходите от газ на икономиката ще намалеят с 43% - от $76,3 милиарда на $43,3 милиарда годишно.

    Износът на въглища, според Руската академия на науките, ще падне повече от 10 пъти за 25 години - от 208 на 20 милиона тона годишно.
  • 44 Гробар

    12 3 Отговор

    До коментар #40 от "Така е":

    Кимо ше изпрати 200 хиляди. Колко ше изпрати Нату?
  • 45 А бе

    1 13 Отговор

    До коментар #31 от "Ъхъъъъъ":

    Вземи се информирай какво е НАТО и тогава дращи измишльотини!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Каубой 🤠

    4 13 Отговор
    Няма да допуснем Пусьо да спечели!
    С неговите нискочели!
    Нищо не прочели!

    Коментиран от #96

  • 48 На жужак путя приятелите

    4 11 Отговор
    Южна Корея е 52 милиона а Северна Корея е 26 милиона. Въпреки това Севернокорейската армия е най голямата в света. Както в България през социализма искаш не искаш отиваш войник което си беше насилствен затвор без да си извършил престъпление с тази разлика че в нашата страна беше 2 години и 3 месеца а в първобитна и феодална Северна Корея си вечно роб и с вериги. От Уикипедиа -
    Севернокорейската армия е най-голямата военна структура в света с общо 9 495 000 военнослужещи – 1 106 000 редовни, 8 200 000 резервисти и 189 000 души в полувоенни формирования. Близо 90% от мъжкото население на възраст 17 – 54 години е част от редовните въоръжени сили.

    Коментиран от #51

  • 49 ТаУмВзе

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Щом каазваш....":

    Менталните опияти на Праведната Пропаганда ви играйкат якооо! ХАХАХХА
  • 50 От тоя мухльо

    10 2 Отговор
    Нищо не зависи. Квото му кажат от сащ тва плямпа

    Коментиран от #57

  • 51 Ужасен

    4 12 Отговор

    До коментар #48 от "На жужак путя приятелите":

    От 12 милиона мъжко население в Северна корея ,9 милиона от тях под 54 години са насилствено в армията ако откажеш смъртна присъда. И такава държава има в 21 век? Представяте ли си?

    Коментиран от #64

  • 52 Aбрее

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мишел":

    ку...хо....глав б@к....лук защо крадеш чужди никове?

    Не виждаш ли че нивото ти е сто пъти под това на оригинала !!!?
  • 53 На изток от рая !

    4 11 Отговор
    Дано по бързо дойде на Путин края !
    Гордо хоро ще играя !
    Меги от Тервел

    Коментиран от #80

  • 54 Хахахаха

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Ако краварчета са оттатък, какво трябва да е в раша? Свинарчета? Понеже е ко чи на?
  • 55 гост

    3 13 Отговор

    До коментар #41 от "Дедо Джо":

    Никога , ама НИКОГА не е била Раша самодостатъчна и никога няма да бъде , както при СССР , още по-малко пък сега !!! Блатото се крепи само и единствено на износа на изкопаеми горива и загубата на този износ или дори само на 30 % от него моментално ще доведе до окончателен разпад и преминаване към третия свят на африканските и арабски джамахирии , ма то и населението до тогава ще е преобладаващо мюсулманско , така че нищо учудващо !!

    Коментиран от #71

  • 56 Хи хи хи

    12 3 Отговор
    Улавия Шолц аха да се изхлузи от стола и да коленичи пред Путин !!!?

    !/виж снимката горе/
  • 57 Като нашия главанак

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "От тоя мухльо":

    ГЛАВЧЕВ
  • 58 Санитаря

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Хапчетата днес изпи ли ги?

    Че добяд викаш за едните, следобяд за другите
  • 59 Сатана Z

    11 0 Отговор
    Германците имат опит в подписването на безусловна капитулация,който може да бъде споделен с нацистка Украйна.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 гост

    3 14 Отговор

    До коментар #41 от "Дедо Джо":

    Не си ли чул "радостната" новина от днес , че "братския" Казахстан е ОТКАЗАЛ членство в БРИКС , при това категорично и за постоянно , без изгледи за промяна на мнението !! Както и всички бивши средно азиатски републики ! Що така не щат с "големия брат" , хахахха !!
  • 62 Българин

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Такава победа за Украйна, че тя утече У канаЯ!
  • 63 Голям праз

    14 0 Отговор
    "Слушах плана за победа на Зеленски... О, Боже“, пише кореспондентът на BILD в Украйна Юлиан Рьопке.

    ""Няма да има влизане в НАТО, няма да има разрешение за удари в Русия със западни оръжия, няма да има съвместна ПВО срещу руската авиация. А за пълно освобождение на страната да не говорим. Нямам думи“.Е ТЕ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО , Драги ми центове тук , и не само ....
  • 64 Милен

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ужасен":

    Нещо като Израел, дето там и жените са принудени да ходят в казарма.
  • 65 az #СВО

    12 2 Отговор
    Шолц бил заявил "необходимостта да се намерят начини за прекратяване на войната в Украйна"

    Е, що така?
    Нали щяха да разгромят Русия на бойното поле???

    Какво стана, а ??? 🤣🤣🤣
  • 66 ДРЪН-дрън

    13 3 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    За края на Русия само можеш да сънуваш ....Мечтите и сънищата са безплатни , приятел !

    Коментиран от #72

  • 67 007

    13 0 Отговор
    Личната война между Байдън и Путин (2013-2025) е към края си, независимо кой ще е новият президент на Америка. Байдън със сълзи на очи се окайваше в интервю, че са го измамили да се откаже в полза на Харис и няма да се довърши мисията на живота му. Вижда се и от Макрон, а сега и Шулц, че нещата не вървят и вече е режим "да се спасява кой както може". И все пак няма да мине без изненади, лудите са си луди и не са малко по света.

    Коментиран от #88

  • 68 Тита

    9 0 Отговор
    С оръжие не се спира война !
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Kaлпазанин

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Обърках се":

    Кравата мечтаела за живот в Индия ,защото там била свещена и на почит ,магарето за Германия щото ги правели политици .нема нищо за объркване .Европа се управлява от идиоти които ще ни унищожат

    Коментиран от #93

  • 71 Ами

    13 0 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Всяка една стока е трансформирана енергия. А в Русия енергия бол.
    Русия е един от най-големите производители на храни и суровини.
    Освен това вече е, и държавата с най-голям процент от БВП от промишлено производство.
    Не се занимавайте с Русия. Нашите проблеми са тук.

    Коментиран от #74, #79

  • 72 Реалист

    1 6 Отговор

    До коментар #66 от "ДРЪН-дрън":

    Така говориха всички представители на вида хомосъветикус за краха и разпада на СССР ...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Реалист

    1 8 Отговор

    До коментар #71 от "Ами":

    СССР имаше всичко това най-малко по две, плюс експлоатирането на държавите от целия СОЦ лагер.
    Знаем как се сгромоляса ...

    Коментиран от #76, #85

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ами

    5 1 Отговор

    До коментар #74 от "Реалист":

    Мислиш си, че знаеш ... Нищо не знаеш. Нещата не са такива каквито ни ги предсавят.
    Прочети интервюто на Джорж Буш старши относно СССР. Ище научиш неща, за които дори не си се замислял.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ха ха ха...

    2 7 Отговор
    Трета страна, а именно корейска армия се намесва директно на фронта и съответно във войната на страната на Русия. Ако и това не е ескалация на конфликта не знам какво друго е. Всички се надяват на изблик на разум в Путин, но точно по тази причина той непрекъснато и с всеки следваш ход ескалира напрежението, очаквайки на всички да им писне и да го оставят да си прави каквото си иска. Със сигурност в някакъв момент ще им писне, но когато ножа е опрял до кокала никой не мисли за "после". Щом нещата се поставят по този начин какво значение има дали сега или по късно? Колкото по късно, толкова по зле! Налага се по дълго хората да страдат. Или мъжката работа на две, или женската на четири! Не може вечно някой да диктува правилата за всички. Това никога в света не е допускано и няма да бъде!

    Коментиран от #83, #84

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 С тоа

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "На изток от рая !":

    Дибел г.. ъс
    Ще бъде като свински тр... ъс

    Свин... Ар от село Гусл.... Ар
    Община Тервел
  • 81 Това е точно така и

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мишел":

    едва ли тука някой ще успее да ти възрази.
  • 82 Глъмперовиден вурст

    5 0 Отговор
    Кой ви пита суджуци мамини?
  • 83 Хухуху

    6 1 Отговор

    До коментар #78 от "ха ха ха...":

    Ще се подчинят или ще умрат!
    Армиите им съставени от дегенерати и некадърници
    ВПК им са пълна скръб мигрите ги газят в собствените им земи!Америка се управлява от кукла на която навиват пружинна и тя се скита безстопанствена!Зеления днес в гробовен ямб просил и плакал виждал края си! Ха-ха-ха
  • 84 Абсолютно вярно казано.

    1 6 Отговор

    До коментар #78 от "ха ха ха...":

    Оня късоп.шков на токчетата реши, не без основание, че добре възпитаният и хрисим околен свят ще изтърпи всяка негова простотия.
    Това просто и ясно няма как да стане. Никога не е било и сега също няма да бъде.

    Коментиран от #87

  • 85 Казанския мъдрец

    7 1 Отговор

    До коментар #74 от "Реалист":

    Гледай и реализирай скимтене като Добруджанска лисица!Русия ще победи и сатанинския сбор от глупендерие се разпадне и всеки ще бяга да тупа койрук при Владимир Путин!Само гледайте атлантически пахари
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Азовски заек

    5 1 Отговор

    До коментар #84 от "Абсолютно вярно казано.":

    Плачете и скимтете днес в обкръжението попаднаха стада усролапи влачат населението на убой в Киев хората прозряха омразния режим в Киев е инсталиран да ги ограби и убие!
    Партизански движения навсякъде в Киев осъмна с плакати Путин ще дойде и ще въведе порядък!
    Победата ще наша а вие медузи ще си идете както дядя Бидонев
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Кротък Гейзер

    6 0 Отговор
    Колежки атлантички да помогнем на Зеления като отидем в услуга на ВСУ те имат нужда от жени и траверси!
  • 90 джо деменцията

    8 0 Отговор
    "Говори Берлин: Няма да спрем помощта за Украйна, но трябва да намерим вариант за край на войната" О Шолц катър ! мало...умен те Руските танкове отново ще бъдат на Александър плац както бяха преди 85 години .
  • 91 Драгомир Шишев

    6 0 Отговор
    Тая вечер ще се напера с кисело зеле и сланина новините от фронта са чудесни укрите бягат по всички фронтове краварите плачат бездомни пък аз имам буркан евтино вино!
  • 92 Хохлорезка

    6 0 Отговор
    Тагаренко си копаел дупка в мазето и си строял бункер!
    Шял да се свърже с канализацията и да се храни с екстременти докато минат 100 години и дядо Самоходко пак дойде на власт защото Руснаците мачкат по всички фронтове и ще дойдат за него!
  • 93 дамян

    6 0 Отговор

    До коментар #70 от "Kaлпазанин":

    Последните 20-25 години се назначават от Американският Деп. само лицемери ,предатели които ще им служат вярно и предано. Няма един Европейски лидер който да защитава Европейските Национални интереси защото подбират предатели готови и майка си да предложат заради личните си интереси .

    Коментиран от #99

  • 94 даааа

    0 6 Отговор

    До коментар #3 от "Мишел":

    Резултата- след 31 месеца войната е вече на руска територия.

    При това не само в Курска, но вече и в Белгородска област. В Курска има известно отстъпление, но в Белгородска ново настъпление. Украинците се усетиха да бият където е слабото място и това е правилното решение. Какъв е смисъла да хвърляш войска в най голямата месомелачка и да се надяваш на успех срещу многоброен противник. В този случай руската армия макар и бавно напредва в Украйна, но пък украинската напредва в Русия. На всички е ясно, че в края на която и да е съвременна война граници се чертаят не където е бил фронта, а където се споразумеят силните на деня. Ако граници с чертаеха според фронта България трябваше да е притежава поне с 30%, че дори и много по голяма територия

    Коментиран от #95

  • 95 Дядо Ламби

    4 0 Отговор

    До коментар #94 от "даааа":

    Усролопите били поканени на състезание понеже станали известни със бягането си особено се прочули при Авдеевка и Угледар там били всички рекорди на Юсейн болт!Сега примамени в Курск гаснат както своите идоли нацистите !Другарите им в Донбас проклинат съдбата си и зеления за това предателство!Смехът ни е посевместен и голям кеф

    Коментиран от #98

  • 96 Българин 681

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Каубой 🤠":

    Каубой,
    Отивай да издоиш бика и после изхвърли оборската тор на нивата с царевицата.
    NOW!!!
  • 97 Стенли

    1 0 Отговор
    Полека лека взе да им идва акъла а можеше да се предотврати тази братоубийствена война и не не казвайте че Путин е виновен защото и Меркел призна че минските спорузумения да били ала бала да може да подготвят за война
  • 98 Стенли

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Дядо Ламби":

    Дано си научат урока за в бъдеще че който е послушал фащ добро не е видял
  • 99 Kaлпазанин

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "дамян":

    Аа не си прав ,има .Орбан оня фицко за чехите никой нищо не казва седят си тихичко и винбапкат с руснаците ,австрийците
Новини по държави: