18 Октомври, 2024 14:22 1 506 9

Румъния вдигна изтребители след нарушаване на въздушното пространство от неидентифициран обект

  • румъния-
  • въздушно пространство-
  • изтребители

Военните усилия за наблюдение са активирани след сигнал за дрон над Черно море 

Румъния вдигна изтребители след нарушаване на въздушното пространство от неидентифициран обект - 1
Снимкa: БГНЕС

Румъния вдигна вчера четири изтребителя след като неидентифициран обект наруши въздушното ѝ пространство в югоизточната част на страната, близо до Черно море. Съобщението е направено от Министерството на националната отбрана, цитирано от Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Радарната система за наблюдение на румънските въоръжени сили е засякла около 17 часа местно време малък обект, вероятно дрон, който се е движел над Черно море в посока Румъния. Страната е член на ЕС и НАТО и е засичала преди руски дронове, навлизащи в нейното въздушно пространство, докато Москва атакува украински цели в региона. Фрагменти от руски дронове многократно са откривани на румънска територия близо до границата с Украйна.

Вчера в отговор на инцидента два испански изтребителя F-18 и два румънски F-16 бяха изпратени да наблюдават обекта. Според сигналите от радарите, той е преминал в румънското въздушно пространство близо до крайбрежното населено място Ефорие Норд, окръг Констанца, и е навлязъл до 14 километра навътре в Румъния. Изтребителите не са успели да забележат целта, която скоро е изчезнала от радарите. Разследване на възможното място на падане е планирано да започне днес.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    3 10 Отговор
    Няма да трете факта който изтъкнах. Че козлудуйския след като се разложи и го изядат червеите пияни студенти по медицина ще си играят с рахитичния му скелет. Ще си подхвърлят черепа, а в чалготеките ще използват кокалите за да удрят по барабани
    💀🥳🥳🥳🥳

    Коментиран от #7

  • 2 ТаУмВзе

    17 1 Отговор
    Руснаците са тествали радиолокационната война а! ХАХАХАХ
  • 3 К.О.Т.а.р.А.К 🐱

    2 14 Отговор
    още по-голямо шоу ще настане , когато и АКО пуснат корейчетата...даже и до нас могат да стигнат с плуване през дунава-русофилите да посрещат дезертьорите
  • 4 Трол

    13 0 Отговор
    Това са извънземните, за които говореше г-н Зеленски.
  • 5 Истината

    4 13 Отговор
    Руските дронове летят като мухи без глави.
  • 6 Аве

    16 3 Отговор
    Тоя дрон е на укpoнацистите, те са много нагли и постоянно правят провокации за да въвлекат НАТО в техните л а йна!
  • 7 Азазел

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "гробар":

    Аз съм се погрижил твоята природа да бъде хомосексуална и шизофренна , но ти си този който прегърна предложението ! Василка , Космонавтка , Мими Кунчева , хахаха - всичката си моя !
  • 8 Русо Филчев

    1 10 Отговор
    Руския дрон е паднал без бой само от страх от Ф-16 и Ф-18.
  • 9 Искандер М

    8 1 Отговор
    Все пак в Констанца е най голямата база на Сащ. Разузнаването не спи.
Новини по държави: